- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Yettel topik
- Magisk
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
Az elöbb is irtam mar, hogy latok a linkelt kepen bemelyedest es akkor ezek szerint van TL...
-
-
audi100td
nagyúr
Ma kijött a szervizes, szo nelkül cserelte az invertert, annak ellenere, hogy nem mindig jelentkezik a hiba es most pont nem jött elö, meg szeriaszamot se nezett, pedig hianyzik az allajarol a matrica, azt mondta ha megint elkezdene zugni, csörögjem meg es csereli a kijelzöt is. Szoval eddig nem lehet rajuk panaszom, mondjuk ez Ausztriaban volt.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Magnum_ #16623 üzenetére
Mert keresni kell, oldalt meg rögtön latod es radugod, kesz. Tudom aprosag, de pont az ilyen dolgok utalnak atgondolt tervezesre, nem ertem miert kellett ezt megtörni több generacio X utan. Port elrendezesben nekem sem lehet panaszom az X200s-re, mondjuk az audio-nak jobban örültem volna bal oldalt, de mindent nem lehet.
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown #16611 üzenetére
Persze, de attol meg nem örülok, az X200s nagyon X41 (IBM) feeling, söt, meg picit jobb, ennel meg megint vannak ilyen apro baromsagok, de lehet en vagyok finnyas, mindegy.
Csak azt nem ertem miert csak 7mm-es vinyo megy bele, hiszen meg vastagabb is mint az elöd, igy jo ideig max 500GB a hatar.
-
audi100td
nagyúr
válasz
adnoctum18 #16607 üzenetére
Hm, hat nem is tudom, nem szimpatikus ez magneses fedel, hatulra került a tapcsati, nincs USB 3.0, vastagabb lett mint az X200(s)/X201(s), münyag also boritast kapott mint a T szeria (de talan könnyebb lett ezaltal), csak 7mm-es HHD/SSD megy bele, a kijelzö keret itt is eleg butan nez ki a 16:9 miatt, de hat ez van. Az IPS panel mint opcio mindenkepp pozitivum, meg persze a sandys proci, de ezt leszamitva nekem igy elsöre kisse csalodas.
szerk: ja, most latom könnyebb se lett, na mindegy...
-
audi100td
nagyúr
válasz
franc0 #16578 üzenetére
Volt mar rackem, nem veletlenül adtam el, gyakran dobok be zenet vagy estere egy filmet, nem szeretek ezzel vacakolni. Hadd tudjam mar mi a jo nekem.
dbius: most ugy fel orat ment GPS enabler, eredmenytelenül, majd megprobalom meg amiket irtal tegnap, de most se kedvem, se eröm nincs hozza, ha sikerül összehozni vagy tudok valami ujat irok, köszi, hogy ennyit segitettel.
-
-
audi100td
nagyúr
A mobilnet megis megy, csak valamiert nem mutatja a jelerösseget, de ez nem olyan lenyeges, valoszinüleg a mobilszolgaltato szoftvere hianyos ilyen teren. Gyarilag van benne WWAN (Ericsson).
WWAN com8, GPS com10
_Blank_: De vegül belementem ezekbe a kompromisszumokba, a kijelzö annyira nem is veszes, az UB hianyzik, de ez van, lemondtam az SSD-röl, 7200-as WD vinyo egesz gyors, inkabb a magasabb zajszint zavaro.
vizcsap: OSX vegül is nem letszükseg, el vagyok Win 7-tel is, persze ha Mac-em lenne, a sajat oprendszeret hasznalnam.
TayRol: köszi
-
audi100td
nagyúr
válasz
Magnum_ #16540 üzenetére
Gondolom uj koraban nem volt rossz az inverter, meg repedt a palmrest, ezeket leszamitva nem igen tudok hibat talalni a gepben, nagyon jo konstrukcio es vegre a ThinkLight is olyan amilyennek lennie kene, szepen bevilagitja az egesz billzetet.
dbius: Bekapcsolt tartózkodási hely érzékelővel sem megy nalam a GPS, szinten Win7 SP1-et hasznalok, 64 bitest.
-
audi100td
nagyúr
Azt vettem eszre, hogy az X200s-böl eleg gyakran zugo zaj hallatszik, ami a kijelzövel van összefüggesben. Ahogy allitom a fenyeröt, a zaj erössege is valtozik. Mi lehet gond?
-
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
kingabo #16499 üzenetére
Köszi a tippet, kifujtam alaposan, tele volt porral (1,5 eves), most rendesen tolja ki a levegöt, a terheles alatti hömerseklet ~15 fokot csökkent, elötte small ffts alatt 2 perc utan a 100-at surolta, le is allitottam gyorsan, most a 80-at sem eri el.
Idle meg kb -8 fok.
Egyebkent nagyon jonak tünik eddig, a WWAN-nak meg külön örülök, vegre nem log ki az USB-s modem, az akksi 100%-os 6 cell Sanyo, 6 ora viszont tuti nem lesz meg wifivel, max 5, de inkabb 4-4,5. Anyaghasznalat/összeszereles minium X41 szinvonal.
-
audi100td
nagyúr
hm? Most lefuttattam Toolbox-szal egy gyors cpu diagnosztikat, ezalatt a 92 fokot is elerte az egyik mag, pedig nem tartott tovabb 1-2 percnel, a hütö körüli resz is eleg forro a gep oldalan, mint ha nem szallitana eleg levegöt a venti, nem erezni semmi legmozgast a nyilas elött, csak höt.
"iszom a géped tiszteletére még egy pohárka pezsgőt, jó?"
csak nyugodtan
-
audi100td
nagyúr
Itt van nalam az X200s, a gep tenyleg nagyon jol össsze van rakva, X41-hez kepest nem erzek minösegromlast. De a proci elegge melegszik (SL9400), nehany perc prime blend utan mar 80 fokon van a proci, a venti nem tünik zajosnak, viszont amikor 5000 rpm körül forog akkor sem erzem a kezemen, hogy tolna ki a levegöt.
-
audi100td
nagyúr
Jol latom, hogy ennel a gepnel csak a palmrestböl van letörve egy darab, vagy az also boritas is erintett?
-
audi100td
nagyúr
Ertem, köszi mind a kettötöknek.
-
audi100td
nagyúr
Elönyök: alu haz, vekony (a T400s is), trackpad, hosszu akkuidö (~7 ora netezessel), minösegi összeszereles, halk hütes, jo billzetvilagitas, kifejezetten a hardverre optimalizalt OS, atgondolt port kiosztas (ebben a T400s nem a legjobb, sok minden hatra került), letisztult dizajn (tudom ez sokakat nem erdekel, hozzatennem a TP dizajn is nagyon bejön, ha nem jobban)
Igen, matt kijelzö sajnos csak 15"-tol felfele van, az mar nem jöhet szoba a sulya es persze az ara miatt.
-
audi100td
nagyúr
Igen, hatrafele megy el, de a csatlakozo oldalt van, igy nem kell keresgelni, persze nem döntö erv.
"szóval nekem kicsit olyan ez, hogy az mbp az egy szupermodell, a tp meg elmosogat."
Szerintem felreertettel, nem igy van, a MacBook Pro-nak is rengeteg a hibaja, pl. glossy kijelzö, szigetes billentyüzet, nincs WWAN, az ergonomia csak masodlagos, ezek zavarnak engem, a T61-nel meg ott vannak amiket felsoroltam, egyentöl függ, hogy kinek mi a fontos, egyik gep sem tökeletes, mindig kompromisszumot kell kötni, de nem is igazan lehet öket összehasonlitani, mivel nem egy kategoria, nem is szerettem volna ebbe nagyon belemenni, amig bwoay bele nem kezdett.
X-et tovabbra sem szeretnek, megvakulnek 12"-on, T400s jöhetne meg szoba, amit tovabbra sem zartam ki mint alternativat, a T61-töl mindenkepp meg kell valnom, ha nem most, nehany honap mulva mivel lassan lejar a gari, kiböviteni meg nem szeretnem, ahhoz tul sok dolog zavar benne.
-
audi100td
nagyúr
válasz
audi100td #16414 üzenetére
Es a T-nel hatul van a tapkabel, ami szinten nem tul praktikus (legalabbis nekem), a portok kiosztasarol nem is beszelve, ha egy szelesebb pendrive-ot vagy az USB-s 3G modemet szeretnek csatlakoztatni a T61-hez, mar hosszabbitokabel kell hozza, az elöl talalhato audio csatik meg kimondottan idegesitenek. Mind a kettönek vannak elönyei/hatranyai.
#16418 lapa: WWAN nincs benne sajnos, ha nem tevedek.
-
audi100td
nagyúr
X300-at lehet kapni SSD-vel is, de nekem nem eleg ennyi tarhely, 750GB kene legalabb, ami 2,5"-on meg epp, hogy kivitelezhetö, küsö adathordozot nem szeretek cipelni, es elvesz egy USB helyet, ha nem kettöt.
MBP-nel nem igen lehet böviteni a Mini PCIe-t ugy tudom, de nem ismerem meg annyira az apple gepeket.
-
audi100td
nagyúr
Az MBP termeszetesen nem üzleti kategoria, nem is allitottam soha.
Az X300 nem lenne rossz, de szamomra nem alternativa az 1,8-as HDD-vel, az ultrabay-be meg nem fer bele masodik vinyo, mivel csak 7mm magas.
Slot in meghajtoval mi a gond?
Vaio-t en sem vennek...
Azert a TP-n is vannak olyan dolgok, amik nem ugy vannak megterveze, hogy nekem jo legyen, pl. recsegö müangyagok, süppedö billentyüzet, lötyögö akksi, a ThinkLight sem a regi az ujabb gepeken, az X41-en meg jo volt, de ez a feher feny nem er semmit.
-
audi100td
nagyúr
Nem hasznalok jelenleg semmi speci cuccot, kiveve egy programot, de az nem igenyel sok eröforrast, nyomok melle egy win7-et ha kell, de talan letezik belöle mac verzio is, a linux-hoz meg ugy is hülye vagyok.
TP-t tenyleg viszonylag könnyen lehet otthon javitani, meg persze böviteni, ez sajnos az apple gepeinel nem ilyen egyszerü, de amig van ra gari nem igen erdekel, ha lejart meg eladom es veszek egy ujabbat (vagy TP-t
) , alig veszitenek az ertekükböl.
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown #16409 üzenetére
Ja, vartam mar a köveket
Az ujra nincs penzem, 2009-est vagy 2010-est keresek garisat.
Gondwana: Volt mar MBP-d?
Nyilvan nem lehet összevetni a T szeriaval, nincs benne Rollcage, da azert az alu haz, nem hiszem, hogy olyen könnyen szetesik mint egy muanyag acer. Amugy sem szoktam dobalni a gepeimet, nagyreszt az asztalon hasznalom, meg neha cipelgetem hatizsakban.
-
audi100td
nagyúr
Hasznal valaki T400s-t? Azon is nyekeregnek a müanyagok mint a T61-en? Illesztesek mennyire precizek? Ha ezt rendesen összeraktak, lehet beneveznek egyre, amint lement kicsit az ara a Sandy-s gepek megjelenese utan.
vagy 13-as MacBook Pro
-
audi100td
nagyúr
válasz
Magnum_ #16376 üzenetére
Hm, letompitani nem igen tudod szerintem notiban, ha csak a kerreges zavar, AAM-mel vissza lehetvenni fejpozicionalas sebesseget, a motorzaj ellen szerintem csak csere segitehet, kerdes, hogy valztozna-e a valamit a helyzet, a 5400-as vinyom se halkabb mint a 7200-as.
-
audi100td
nagyúr
válasz
szektamokus #16308 üzenetére
Nem, az X szerianal ra van forrasztva az alaplapra a proci.
-
audi100td
nagyúr
válasz
adorjant #16275 üzenetére
Hm, ez nem hangzik jol, a regi lapoddal is dobalt ilyen hibakat? Akar lap hiba is lehet.
Egy Abit NF7 csinalt nekem hasonlokat, chipset hütö csere utan veletlen lecsuszott a csavarhuzo es belekarcolt a platinaba, Xp-t se tudtam mar rahuzni a sok adatatviteli hiba miatt.
Vinyoval nem tudod megnezni esetleg?
-
audi100td
nagyúr
válasz
ro_bert17 #16264 üzenetére
Elegge elavult, meg a T6x szeriat szereltek ezzel gyarilag, ranezesre Fujitsu-nak tünik az OEM, egy mai 5400-as lazan lehagyja.
Ha gyors vinyot szeretnel, WD Black-et tudom ajanlani, en mostanaban vettem egy 750-est az SSD helyett, szinte hangtalan es a höfokok is rendben vannak, altalaban 35-38 fok között mozog.
-
audi100td
nagyúr
válasz
elefánt123 #16253 üzenetére
Bövithetöseg miatt nem a legjobb, meg az ilyen kicsi HDD-k altalaban lassabbak, SSD eseten persze mindegy, talan annyi, hogy esetleg dragabbak mint a 2,5-ösök.
A fedel kb. ugyanaz, egyikben sincs mar az a Rollcage mint a T400-ban vagy a T61-ben, az also resze valoszinüleg masszivabb a T410-nek, de mivel egyikkel sem volt meg dolgom, nem tudok erröl biztosat mondani.
Saint_: Tied az a T30?
-
audi100td
nagyúr
válasz
elefánt123 #16243 üzenetére
Teljesitmenyben az i3 tudtommal nagyjabol egyezik a Core 2 Duo-val, de a T400s-ben sajnos 1,8"-os HDD/SSD van, ha nagy kapacitas kell, akkor az nem a legjobb, bar UltraBay-el bövithetö. Szerintem akkor vegyel T400s-t, ha tenyleg fontos a hordozhatosag, ugyanis joval könnyebb (~1,8kg).
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
hankpoke #16227 üzenetére
Lehet mas a beallitott nyelv windows-ban, pl. angol, esetleg elötte olyan bill volt benne, csak nem lett atalitva csere utan magyarra.
De szerintem ne is foglalkozz ezzel a geppel, ennyi penzert keress garisat es varj ki türelmesen, tuti lesz meg apron olyan ami franko, az X120-at meg hagyd a fenebe
legalabbis en igy tennek
Egyebkent van fent egy X200 Tablet olyan nem erdekel?
kraftxld: ja, az is lehet, nekem a T42-n volt ilyen felemas bill...
-
audi100td
nagyúr
válasz
Napfénysüti #16208 üzenetére
Jah, en is.
feelgood: Remelem nem ragtal be, en is gyakran hirtelen felindulasbol cselekszem, sokszor helytelenül, meg egyszer bocs a delutaniert, nem gondolkoztam elötte...
-
audi100td
nagyúr
válasz
feelgood #16197 üzenetére
Nekem sincs veled szemelyesen gondom, azt leszamitva, hogy neha huzod az agyam, azert remelem maradhatsz.
Ezek szomoru dolgok, persze nekem is megvannak a magam gondjai, de ezeket inkabb nem itt targyalnam ki...
#16199: Nem kellett volna feszegetni tenyleg, bocs, hülye voltam...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged