- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
MrSealRD #21046 üzenetére
köszi a tippet
win alatt megint szar a kamera, vagy a driver vacakol vagy BIOS frissítésnél történt valami amiért megbolondult (volt már erre több példa, csak megoldást nem találtam még rá, lenovo support meg b@szik válaszolni a saját fórumába), esetleg hardver hiba
^Clown: köszi neked is
nyomatom majd memtest-et (igazából éjjel szerettem volna futni hagyni, de közbe bealudtam), csak előbb még a kamerára szeretnék rájönni, ez jobban aggaszt.
-
audi100td
nagyúr
kiírom újra, karcos már az a lemez, talán már akkor bekerült pár hiba a rendszerbe
egyforma modulok vannak benne (nanya), igaz nem gyári fru-s, amúgy működés közben nem volt soha semmi gond, csak ma lefuttattam egy pc doctor diagnosztikát, van hogy hibázik a ram-nál
csak azt nem értem egy win telepítés miért tart még ma is órákig (driverekkel, update-el, stb-vel együtt), míg ubi megvan max egy óra alatt full bekonfigolva, na de mindegy
-
audi100td
nagyúr
hát, az is lehet, meg system update is felpakolt mindent, ott is gyakran vannak hibák, BIOS is frissítve lett, lehet ott sikerült valami félre
a kamerát mondjuk meg tudnám nézni linux alatt, bár még soha nem üzemeltem be, remélem nem túl bonyolult, megnézem van-e erről valami thinkwiki-n
-
audi100td
nagyúr
válasz
cadeyrn #21034 üzenetére
Semmi gond, csak tök ideges vagyok mert elve nem mindig jön elő a hiba (se a kamera, se a RAM), attól tartok, hogy visszadobják, hogy minden oké. Most is futnak le szépen a RAM tesztek hiba nélkül pc doctor-ban, pár órával ezelőtt, meg úgy 12-ből 7 fail, a webcam is egyszer megy, egyszer meg azt írja win, hogy unknown usb device, áh, tele van a tököm az egész lenovo-val.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #21023 üzenetére
-
audi100td
nagyúr
Tegnap lefuttattam system update-et, ha valaki X200s-en BIOS-t szeretne frissíteni, ne tegye! Valami hiba van az új verzióban, frissítés után el tűnik a webkamera, BIOS-ban az I/O ports-oknál nem lesz benne a listában, windows is csak unknown usb device-ként fogja ismerni, driver sem megy fel. Visszaflesseltem a régit, most megint minden oké, persze ráment egy órám erre a hülyeségre, nem tudtam először mi okozza mert windowst is frissítettem tegnap, meg sp1 stb, ma meg viszik a gépet, ha minden igaz.
-
audi100td
nagyúr
válasz
NitrousB #21000 üzenetére
1333-nak nem sok értelme lenne, mivel csak 1066-ot támogat, meg amúgy sem éreznél a teljesítményben különbséget, persze ha nem kerül többe, akkor mindegy.
Kingston, Kingmax RAM-okkal általában nem szokott gond lenni, de Samsung-gal, Nanya-val is jók eddig a tapasztalataim, CSX-et, Geil-t kerülném.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #20982 üzenetére
Ezek miért lennének fél napos munkák egy ThinkPad-en? Ha valaki rendelkezik némi rutinnal 1-2 óra alatt darabjaira szedi az egész gépet.
Optikai meghajtó -> HDD+keret csere, kb egy pöcök UltraBay-es gépben, akár windows alatt. Vinyó csere SSD-re kb. 3 perc (összesen 5 csavar a kerettel együtt), hi ki akarod takarítani a ventit elég kiemelni a billentyűzetet, amit pár csavar fog.
Elhiheted átgondoltabb bármelyik T,X,W,R ThinkPad szerelése, mint bármilyen EliteBook-nak vagy Latitude-nak (az egy csavaros módszert nem feltétlen tartom olyan jónak).
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #20978 üzenetére
igen, ha csak nem belegányolták valami más gépből a kijelzőt (pl R60-ból)
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #20974 üzenetére
persze, hogy elkurták, de már leírtuk rengetegszer
Ettől függetlenül előbb választanám mint hasonló EliteBook-ot vagy Latitude-ot, dizájnban, ergonómiában még így is messze veri őket.
amúgy TP-nél is egy csavar fogja a HDD fedlapot, majd megfogod a rácsos keret behajtható fülét és kihúzod, kb ennyi, a RAM-okhoz viszont T61-nél csak úgy férsz hozzá ha lekapod a palmrestet, mondjuk 4 csavar az is, 2 perc az egész.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #20972 üzenetére
Itthon sajnos elég fos mostanában a lenovo gari.
Ausztriában jó, panelcsere kellett, felhívtam őket, másnap kijöttek az alkatrésszel és helyben megjavították úgy negyed óra alatt.
Szerelhetőségre amúgy nem hiszem, hogy sok gép létezik ami jobb lenne a ThinkPad-nél (ha van egyáltalán), rendkívül átgondolt és egyszerű és a gyártó honlapjáról le lehet tölteni a szerelési kézikönyveket is.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #20940 üzenetére
szar azért erős túlzás
, mondjuk akkor már inkább T60 szvsz, meg arról nem is hallani ennyi rosszat, igaz nekem még nem volt...
30-as SSD-vel meg vagy 65k-ból, azért tényleg nem rossz
-
audi100td
nagyúr
"az már más téma hogy x20x-et akarsz, legfeljebb nem tudod még"
"egyébként annyi tanulság levonható, hogy nem a cpu, hanem a diszkrét gpu csinálja a hangot idlében"
hát, nem tudom, az intel-es változat is folyton tekeri a ventit idle, kivéve tpfancontrol, akkor ki-be kapcsolgatja, sehogy se lesz az jó
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #20916 üzenetére
Intel-es T61-em volt és nekem az a szint már zajos, azért változóak a vélemények, mert nem mindenki egyformán érzékeny a zajra, vagy nincs viszonyítási alapja, nekem volt több ThinkPad-em (T20, X31, X40, X41, T42 (dedikált ATi 9600), T61, X200s), ezek közül a T61 volt a legzajosabb, az X200s a leghalkabb, de a lényegben egyik sem volt külöösebben hangos, a T61-et leszámítva.
Ja és a T61-em gyakorlatilag új állapotban volt, nem volt semmi hibája.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #20902 üzenetére
a lenvovo-nál sem kell számla a garhoz
amúgy simán találsz garis T400-at 100 alatt, szeptemberben, most uborkaszezon van, nem vesz, meg nem igen ad el senki semmit
a kijelzőeltolás miatt ne fájjon a fejed, egyáltalán nem para, mondjuk nem értem miért nem nézel meg egyet személyesen, akkor úgy is el tudnád dönteni, hogy erre van szükséged vagy sem
"Meg újan nem is tudom mit nézzek? Gondolom T400 már nincs, T410-re azt mondtátok nem jó"
T420? Boltba megvan 260 körül
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #20886 üzenetére
Oké, de ebben a formában mi értelme van csak cpu szinten megközelíteni a témát, na de mindegy, amúgy a T61 valóban nem a legjobban sikerült széria...
A kijelző elhelyezése, amúgy nem gáz szerintem, engem nem zavart soha, inkább a sok apró T61 specifikus nyűg akasztott ki.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #20884 üzenetére
hát, voltak itt korábban linux-os fogyasztás mérések és úgy emlékszem a T61 jóval többet evett mint a T400 és nem feltétlen csak a proci miatt, akár az alaplapon is lehetnek olyan különbségek amik ezt befolyásolják, vagy mondjuk BIOS szinten
az sem véletlen, hogy a T61-nél szinte folyton jár a venti (volt ilyen gépem nekem is, rmclock+tpfancontrol-lal annyit változik a helyzet, hogy folyton ki-be kapcsolja a ventit, talán még zavaróbb), míg a T400 csendben van, szerintem
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #20836 üzenetére
nekem úgy jött le, hogy azok se sokkal jobbak, legalábbis zsanér problémában érintettek, mondjuk legalább kevesebbet esznek, meg halkabbak
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #20830 üzenetére
a fejhallgató csati tényleg idegesítő, zsanérprobléma jellemző még (idővel kikopik és lötyög, ez a T400-ra is vonatkozik), nyekergő palmrest, venti is hajlamos tönkremennni, bár az kopó alkatrész, de mint ha nem hozná a megszokott szintet
én személy szerint nem vennék lenovo "T"-t (számomra T43-ig létezik ez a széria), az X-ek sokkal jobban össze vannak rakva
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #20813 üzenetére
továbbra is csak azt tudom mondtani, hogy nézegesd thinkwiki-t..
pl. T60(p) volt az utolsó T amiből készült IPS paneles verzió, az is csak 4:3-as képaránnyal
A T400 előnye a "P"-s proci, ami kevesebbet eszik mint a korábbi T7xxx modellek, ezáltal jóval halkabb, a T61-nek szinte folyton jár a ventije, nem annyira vészes, de azért nekem már zavaró kategória.
Quadro-val vigyáznék, érintet az nV bakiban és behal a gpu vagy a tokozás, nem tudom, csak alaplapcserével javítható.
#20823: pár hónapja T400ból is volt nem egy 80-100k-ig, most eléggé uborkaszezon van, pang a piac, amúgy meg igen, szerintem jobb mint az elitebook, legalábbis ergonómiában és szoftveres supportban mindenképp
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #20766 üzenetére
mennyi lenne az az R60? akár pü-ben, nyugi nem pályázok rá...
nem tudom mi a baja a gépednek, de ha elveszti csak úgy a töltést akkor ott valami nagyon nem oké, lehet tényleg alaplaphiba
amúgy ilyen típushibáról nem tudok semmilyen thinkpadnél, T40-T42-re a BGA hiba jellemző (gpu, south bridge), quadro-s T61-re úgyszintén,
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #20763 üzenetére
Szerinted ez tényleg típusfüggő? Azért voltak ilyen meglepiid, mert vettél egy gányolt gépet, ráadásul postán, nem is értem mire számítottál, postán laptopot max valami nagyon korrekt ismert fórumozótól vennék, de még úgy sem szívesen, főleg miután szarrá zúzták a T20-amat, igaz nem itthon, de erősítővel már jártam így (standard csomag).
Mondjuk amúgy sem egészen értem mit szeretnél, nem okosabb venni egy gépet ami megfelel az elvárásaidnak és tudod használni hosszabb ideig? Csak azért mert nem találtál olyat amilyet szeretnél, nem vennék R60-at, arról nem is beszélve, hogy kurvanehéz mostanában bármit is eladni, főleg ha nem vagy annyira tisztában az árakkal és veszel valamit drágán, aztán nem tudsz tőle megszabadulni, de te tudod...
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #20733 üzenetére
Én sem igen használok mellé egeret, jó ez a TrackPoint
Nem egészen, inkább amolyan kategóriát jelöl:
R - budget line (14-15")
T - slim line (14-15"), van "s" verzió is, ultravékony/ultrakönnyű változat (T400s/T410s/T420s)
X - subnotik (12-13")
W - workstation (15-17")amúgy ajánlom figyelmedbe: ThinkWiki
#20735: továbbra is thinkwiki
de lényegében annyi, hogy az R vastagabb, olcsóbb kiadás, nincs benne rollcage (ami most nem igaz, mert az R400/R500 kivételesen megkapta a rollcage vázat mint a T400/T500) még kiépítsében, felszereltségben lehetnek eltérések, az ultrabay fiók is más.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #20731 üzenetére
Ja, nem rossz a HP, 6910p-m nekem is volt, de összességében a ThinkPad azért valamivel felette van, persze ízlés kérdése is, van akinek jobban bejön az elitebook.
magyarral is tudom adni, amúgy nem véletlenül ennyi, ez más kategória mint a 8440p, a szubnotik mindig többe kerülnek mint a nagyobb gépek, de mindegy nem akarlak győzködni
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #20727 üzenetére
látom nem volt még thinkpad-ed
thinklight kb minden T, R, X, W-n van, kivéve a tableteket
"1:1-ben T42 kinézetű gép lenne a léegjobb a fenti paraméterekkel, csak a kijelző felbontása lehetne nagyobb egy szinttel."
Mindegyik ThinkPad így néz ki, ez itt nem a hápé meg a dell kik a mindig az aktuális divatot koppintják
amúgy T400 vagy R400 jöhetne szóba, de egy X200 / X200s-el sokkal jobban járnál és nem csak azért mondom mert az enyémet hirdetem
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #20724 üzenetére
Hát, power manager kicsit mélyebben bele tud nyúlni dolgokba, nem csak sima szoftver szinten működik, pl. ubuntu alatt beállítottam töltésvezérlést, majd formáztam vinyót, kapott egy win7-et és megmaradtak ezek a beállítások.
power manager ezen része, inkább csak egy gui
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #20647 üzenetére
mondjuk valami köze csak van, ha ott javíthatják a gépeiket, nem? gondolom szerződésben meg vannak adva a követelmények, na most ezeket vagy nem tartják be, vagy a lenovo tette ilyen alacsonyra a lécet, igazából mindegy is, a lényeg, hogy itthon szívás van ha nem budapesti vagy
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #20642 üzenetére
nem semmi hallod, mondjuk érdekelne, hogy ez a lenovo vagy a magyar szervizek sara, ausztriában flottul ment minden, nem kellett alkatrészre várni, felhívtam őket mi a probléma, másnap itt volt a szervizes faszi és kicserélte a helyszínen negyed óra alatt
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #20528 üzenetére
Jó, de ha nőtt a terhelés miért nem méreteztek hozzá megfelelő zsanérokat? Főleg 2 szérián keresztül, feltéve ha a T410/T420 nem érintett. Vagy a lenovo-nál nem mérnökök ülnek a tervező asztalnál?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Alex 336 #20506 üzenetére
valószínűleg nem gyári IBM/lenovo FRU-s wifi kártya van benne amit moddolt BIOS-szal orvosoltak. ha nem bele való kártyát raksz bele, akkor ez az üzenet fogad, azt tudod csinálni, hogy kiveszed a kártyát és visszafrissítesz a nem hivatalos módosított BIOS-ra, majd visszarakod a wifi-t
de hogy azt honnan lehet most letölteni, nem tudom, ebből talán kiderül valami: [link]
amúgy csakis saját felelősségre...
-
audi100td
nagyúr
válasz
Napfénysüti #20497 üzenetére
szerintem mondjuk eléggé gáz, főleg ha azt nézem, hogy a 7 éves t42-őm zsanérjain semmi kopás nincs
mitulabattyi: igen, szerkezetileg kb ugyanaz mint a t61
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #20487 üzenetére
az szép, ezek után a support-ot sem lehet már említeni mint előnyt pl. egy almához viszonyítva
-
audi100td
nagyúr
válasz
Thusor #20465 üzenetére
Tudtommal még nem javították, azzal én még inkább várnék, vagy esetleg T420. T5x0 szerintem nem a legjobb ha hordozni kell, főleg nem nőnek (persze nem akarok általánosítani, de én sem cipelgetnék szívesen egy közel 3 kilós tepsit), a 12-13" az ideális, szerintem.
amúgy van egy eladó X200s-em
-
audi100td
nagyúr
Ha esetleg keres valaki 3G modemet / GPS-t...
-
audi100td
nagyúr
legalább tennétek offba basszus
-
audi100td
nagyúr
válasz
thomasvold #20345 üzenetére
igen az lesz a wifi
soldi3r: akkor jól emlékeztem, szerintem kevered a memóriával
-
audi100td
nagyúr
válasz
thomasvold #20336 üzenetére
ha ott lógnak szabadon az antennakábelek akkor nincs benne wifi
van otthon elfekvőben wifi kártyám, talán T40-hez való, ha gondolod keress meg pü-ben
-
audi100td
nagyúr
válasz
thomasvold #20332 üzenetére
ugyanaz illetve az everest megszűnt (előtte úgy emlékszem aida32-nek hívták), most aida64 néven fut tovább
-
audi100td
nagyúr
válasz
thomasvold #20318 üzenetére
lehet nem olyan kártya van benne amivel gyárilag szerelték, dobd fel aida64-et, azzal meg tudod nézni mi az eszköz neve és keresel hozzá drivert
-
audi100td
nagyúr
válasz
LaptopSystem #20314 üzenetére
talán a legjobb X ami valaha készült
és nekem van is egy eladó, ráadásul fasza affs kijelzővel
-
audi100td
nagyúr
válasz
thomasvold #20312 üzenetére
hm, biztos, hogy jó driver-t töltöttél le? gondolom azt is több féle wifi-vel szerelték...
-
audi100td
nagyúr
válasz
thomasvold #20309 üzenetére
egyébként sytem update-tel a legegyszerűbb, bár gyakran bugzik, vagy utómunkálatokat igényel
-
audi100td
nagyúr
válasz
LaptopSystem #20289 üzenetére
nem tűnik rossznak, csak rusnya nagy darab, gondolom jó nehéz is
-
audi100td
nagyúr
válasz
Thusor #20282 üzenetére
engem nem igen izgat melyik cég mit használ, onnan vesznek ahonnan épp jó ajánlatot kapnak
meg amúgy sem érdekel, volt D620-am, faternak D630 és TP-hez képest gagyi mind a kettő, a win7 support nincs egy alig 2,5 éves géphez és system update-ről sem hallottak még, no comment, hp-nál dettó, de ott talán van szoftver update
még a régi IBM gépekre is tehetsz win 7-et...
soldi3r: hogy jön ide a mac? az nem is üzleti gép, eleve mások a követelmények. Az E szériás latitude-okról hallottam már rosszat, pl. lepotyogó gombok, szar hűtés, hdd csak úgy kiesett a helyéről, de hogy ez mennyire általános nem tudom, de sokan mondják, hogy mióta a lengyeleknél gyártanak sokat romlott a minőség
Wolfskin: thinkvantage szokott bagzani az tény, de legalább van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LOQ 15IAX9 15.6" FHD IPS i5-12450HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest