- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #102234 üzenetére
Ez itt a gond. Ha videóra lett véve egy ilyen proci, akkor nem viccelek, harmad ekkora fogyival legalább ötször gyorsabban lehet encode-olni. A nyers erő király, a fejlettebb utasításkészlet pedig /all.
-
Tikakukac
titán
válasz
Benyoboy93 #102185 üzenetére
16GB RAM azt már felejtheted el. Én ekkora RAM mellett Adobe progizok és 3D rajzolok.
T430 kijelzője kuka. Monitor nélkül ez igaz bármelyikre innen ami TN. Kivétel 8570p.
Proci meg EGPU. Lehet, csak minek.
85K-s tetővel és vacsi új állapotban E7450-et vettem pár hónapja. Elég fullos konfiggal, IPS, magyar villbill, 99%-os akku, 12GB RAM 256GB SSD stb. És az itt a listát keresztben eszi meg.
T450 vagy E7450 vagy 840 G2. Mind IPS panellel. Ha ezek sokba vannak, akkor T430. De azért meg ilyen 80K körüli pénzeket akkor adj, ha 10k-s bankókkal bélelik ki a dobozt, amiben elhozod. -
Tikakukac
titán
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Flashcash #102052 üzenetére
Mindegy, hagyjuk, már túl vagyok a mai nap 3 tabletta lázcsillapítón, ne menjünk már bele jobban.
Ha jó, akkor jó. Én annyi ilyen kijelzőt építettem be és jártam körbe a témát, szedtem szét és tárgyaltam magával gyártói forrásokkal, hogy nyugodtan rakja be mindenki amit gondol, de sokat ne várjon tőlük.
-
Tikakukac
titán
válasz
Flashcash #102050 üzenetére
Itt nekem a sztori nagyon zavaros, mert nagyon nem így működik az alkatrész kiadás és rendelés, de biztos.
De el tudtam olvasni, csak kicsit vadorzóak az értékek, majd ha felérek átmérek neked párat. Mert hát van pár hibás belőle, 20 darab tutira áll a szekrényben
Ezek nekem olyanok, mint a nem hullós NV GPU-s T61 meg 8510W-k és társaik. Mert adott gyártástól már jók. Hogy ezt ki alapozta és mire, azt nem tudom, de azt fixen, hogy ez is marha nagy hülyeség csak elterjedt valamiért.
Koloriméter fel és hajrá. Addig így szemre bármit mondani igen karcos.
-
Tikakukac
titán
válasz
Flashcash #102048 üzenetére
Hát ha átvertek a hivatalos márkaszervizben, az elég durva lenne, marha nagy blama is. Melyik hivatalos a márkát itthon garanciában szervizelő bolt volt ez?
Kerüld mind, mert mind ugyanolyan, egyik kicsit jobb, másik rosszabb, de a jelenség él és létezik. Százas tételben építettem be ilyesmiket, hivatalos forrásból, nem hivatalosból, mindenből. Plusz gariztam is át nem egyet.
Ha valahol van kedved megkeresni a topikban, anno méricskéltem, fényképeztem, mindent összepakoltam, de ez a vékonyított meg könnyebb dolog nálam elve szemforgatós. Mitől lenne vékonyabb meg könnyebb? Így sincs benne lófarok se, azért foltos az összes, mert így is túl papír. Ha valami már láthatóan vékonyabb lenne, akkor lenne csak gond. -
Tikakukac
titán
válasz
Apollyon #102028 üzenetére
A jelenség neve ghosting. Ez nem beégés. Bár azt is tudnak, ez nem TN vagy IPS függő, kirakatgépünk meg TV-n volt, amin a céglogó úgy beégett a kijelzőbe, hogy soha-sehova
Tapasztalni lehet nem tapasztaltad, de létező a dolog, max kevésbé vagy rá érzékeny és jó színből váltasz jó színbe. Ezt mind tudja, kivétel nélkül, gyári, "javított", utángyártott, jó és rossz, mind, kivétel nincs. Csak esetleg egy pöppet jobbak. Ezt így le merem írni, nem 2 panelt méricskéltem ki meg raktam már be ebből.
-
Tikakukac
titán
Írtam facséra egy posztot, 1 perc volt max. Utána vissza videóra. 1,5 percig legalább még láttam a címsávot. Javított x230 IPS panel, heló
-
Tikakukac
titán
válasz
z123456789 #102014 üzenetére
Tökéletes lesz az asztalis topik, persze.
-
Tikakukac
titán
válasz
z123456789 #102006 üzenetére
Ha nem 940M-es, akkor igen, főleg gond, bár egy 940M sem egy nagy valami, az is csiga és tetű között van.
Amit te nézel az elméleti max. Nézd meg vágás közben ezt meddig és hogyan tartja a gép. Tippre nem sokáig. Ez az első gond. A másik gond, hogy preview nézethez nem hurkagyurka géppel állunk neki. Ha laptopozni akarsz, akkor U-s proci kilőve és lehetőleg 6 magosakat nézel. Na utána már talán jó lesz a nézet is. Csak ezek a gépek meg drágák és nem ennyire slimek stb stb. Nem poénból tartok asztalit, mindig elmondom. Ha laptopkodni akar valaki akkor viszont rakjad a zsét lefele ezerrel.
-
Tikakukac
titán
válasz
Frawly #101962 üzenetére
És akkor folytathatjuk a sort a végtelenségig, elméletben oktatni ilyet nem lehet. Mert bezel patenteket törni én mai napig tudok, pedig nem 2 kijelzőt pakoltam már át ThinkPadokban, hiába tudom mit tegyek alá és hogyan milyen erővel feszítsem. Ő elsőre tutira törni fogja őket, jöhet a rendelés.
Akkor venti és levegő. Én nem véletlenül nem szeretem a sűrített levegőt, csak a körtepumpát. Flakonos is trutyis, kompresszoros is, ami meg már jó és szűrt olyanja otthon nem sok embernek van. Plusz mikor visszafele megpörgetik, venti esetleg teljes hűtő kakukk... hosszú, hosszú lista és specifikus dolgokba bele sem mentünk.Én biztosan vennék gyakorlós gépeket és hajrá. Egy valóban jó és szép notit emiatt elbarmolni vétek.
-
Tikakukac
titán
Ha saját, tanulni jó lesz, de készülj fel azért egy telszámmal, hogy ha valami el van kattolva, akkor legyen aki meg is csinálja.
Clin mindenre jó. Hűtő újrapasztánál izopropil, bár Clin azt is leviszi csak 2 körben. Ennyi. Papírtörlő meg körtepumpa, finom ecset, bontáshoz gitárpengető pár darab. Rendes csavarhúzókészlet erősen javallott, meg lehetőleg valami ESD biztos cucc amint dolgozol. Ennyi.
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #101873 üzenetére
Ha nem write only lennél, olvashattad volna amit tegnap írtam: van, hogyne lenne, minden van. 2 opció van erre a problémára: vagy megkeresed magadnak, írod a scripteket és a keresési módokon faragsz, írogatsz eladóknak, hogy nincs-e valahol a környéken ilyesmi vagy ezt a munkát kiadod bérbe, te hátradőlve várod a gépedet amit megkapsz 1-2 héten belül. Ennek viszont ára van. Ezt te nem fizeted ki. Magadtól meg csak trágyadombokat találsz.
Amúgy nyilván ezekből 1-1 darab van, régi és ritka gépekből akarsz jót. Mennyi legyen? Egyszer volt a 10-15 éve pályafutásom alatt olyan, hogy egyben megcsaptam vagy 3 IPS-es T60-at egy bácsitól, aki azt sem tudta mik azok. Szóval sajnos ezek a gépek 1-1 darabosak lesznek és lehet, hogy gugliznod kell érte nem keveset, mert maga az eladó sem tudja mit rak fel.Akkor döntsd el mit akarsz. Amit most csinálsz az a legrosszabb megoldás, az fix
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #101868 üzenetére
Akkor azt mondod, hogy adjak ki egy gépért 20+ eFt-ot, ami hirdetésben szép és jó, de otthon kibontva ugyanilyen döglött.
Vettem egy W500-at, kb. 20k és posta árban. Hirdetésben szép és jó, de otthon kibontva derült ki, hogy egy szép takarítás után szinte tényleg alig volt rajta karc is. Legnagyobb felbontású panel, nem kidöglős GPU, újabb sorozat, szinte csak egy SSD-t kért és még rendes használósnak is simán elmegy 1-2-3 évet.
Én kértem rá 24 óra garit, minden teszten és általam ismert errort kihozható módon megtoltam. Köszönik szépen, 1,5 éve működik a gép ahova került és örültek, mint kutyula a farkának.
Ilyen az a sztori, amikor nem a falnak akarunk menni fejjel.
Ami tényleg jó gép, az pontosan 40eFt-ba kerül, az összes többiből pár dolog hiányzik, de hirdetés kép készítéskor benne van.
Tehát otthon kibontáskor 1/2 arányban lesz jó.
Hát basszus nem tudom milyen mennyiségben veszel gépet meg honnan, de akkor szerintem neked nem való ez a buli. A jelenleg is írós x230-am patika állapotban 256GB SSD-vel volt ennyi, egyetlen baja az IPS-en a 3 folt. Új magyar villbillel, i5-el etc. ami kell. És ez volt így 40 guriga. Lehet meg kéne próbálni valami rendes forrásból vásárolni -
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #101847 üzenetére
Az a valaki te vagy
6k-t kiadsz egy szériahibás ősrégi alaplapért, de 10k-t reálisnak tartasz egy komplett jó gépért. És én szívtam dolgokat?
Azt a 10k-t meg eléggé ki kéne egészíteni, de még a 20-at is 3 éves gépért. Kivétel ha Atomos fapad konzumer kell. Na olyat kapsz majd. Csak ez már megint valami olyan logikai folyamat, amihez nekem kevés a tudásom, pedig forgok az üzleti világban egy pár éve.
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #101829 üzenetére
Azért nem kell senkinek, amiért egyeseknél teli házak vannak ontós gépekkel is: mindig az kell az embereknek, ami miatt a tied is bontva van
Az meg hadd ne a mi problémánk legyen, mert kevés a google skill. Az a baj, hogy segítenék, de ingyen ennyi időm most így lakásfelújítás alatt főleg nincs, ha meg számlázunk, az meg ilyen szinten neked nem éri meg. Csak magamat tudom ismételni: keress-keress-keress
-
Tikakukac
titán
Az nem semmi. Van olyan masszív. Érezzük milyen mélyen vagyunk? Én igen, a seggemet veri a pokol tüze, annyira mélyen kutatunk már. Akkor fejlécre: itt fele olyan konfigos és dupla annyiba kerülő gépeket méregetünk össze lassan. Az kezd ciki lenni, nem?
Nem, nem T42 volt. Ezt sajnos még a T420-addal egykorú, sőt, fiatalabb HP-k is tudták. Biztos vagyok benne, hiszen ilyen gépet hoztak be hozzám már
Csúsztatás. Senki sem írt izomból ütést._adaml21_:
Na ez az a pont, ahol az érvelésed már teljesen érzelemvezérelt, és alapokat nélkülöző. Azért egy T460-T470-T480 még mindig nem említhető egy lapon semmilyen konzumer laptoppal, ha csak a legalapvetőbb dolgokra gondolunk, mint 180°-os zsanér, bill túlfolyó, recsegésmentes illesztések, anyaghasználat, stb.
Jahj, csacsi öreg medvém. Ha te tudnád mennyi recsegős business class és zsanérhibás Lati megy át garin manapságKijelző körüli keret az fogy úgy, mint a K53-nál. Az pedig az ipar mélypontja volt. Ha alapokat szeretnél, adok. Több doboz alapja van az érvelésemnek darabokra szedve.
Én még emlékszem azokra az időkre, amikor az egész egyetemi évfolyamom Dell Inspiron N5110-et vett egyetemre a 2010-es évek elején, mert 200 alatt kinált kórájhetet, meg Geforce VGA-t, szörnyedelmes idők voltak Ha böngészőben megnyitottál 4 lapot, már akkor throttingolt az a szenzációs hűtéssel rendelkező i7, na de az i7, az i7
Mindenkinek elmondtuk. Tesztben is, topikban is, boltban is, szervizben is, hogy ne vegye őket. Én akkor kezdtem dolgozni bent, meg egyetemet is akkor kezdtem. Mérnökinfón egy sorban 10 ilyen szutyok volt. Nem értettem miért vették. Semmi értelme nem volt. De volt, jóóóó sok.
Amúgy talán a Dell történetének legszutykabb notija volt, de a plakátok és reklámok megtették a hatásukat, irgalmatlanul sok lett eladva. -
Tikakukac
titán
Nonononoooo. Ácsi van. Siklik a vonat. Neked jó, neked nem gond, hogy ezek most olyanok, amiket 3-4 éve konzumerben is fikáztunk a tesztekben.
Viszont 1:1 marhára más a leányzó fekvése. Az pedig, hogy valaki belekönyököl meg nekimegy egy gépnek... gondolom direkt öntögeti bele a mindenfélét az emberek többsége is a gépébe, nem pedig véletlenül, hiába figyelt oda.
Ez nem így megy, pont az lenne a dolga ezeknek a cuccoknak, hogy a véletlenek jobban bírják. Ilyen alapon dugd be az összes vízelvezetőt az összes TP-n is, hiszen annyi elvárható lenne, hogy ne önts bele dolgokat. Értibérti már? -
Tikakukac
titán
Ugye? Business class, mert az arra van. Ja, most már nem arra van. Akkor mire van? A semmiért dupla árat elkérni kicsit sok.
Foltos kijelzős meg törött TP-t láttam eleget én is, hidd el. Csak az nem mindegy, hogy a delikvens átment rajta a kocsival vagy csak megemelte az EC kari slotnál és kettérepedt a palmrest meg a belső "merevítő" is.
-
Tikakukac
titán
válasz
Apollyon #101791 üzenetére
Én már sokat láttam, nem csak ilyet.
A gond, hogy teljesen átesett a ló másik oldalára mind a 3-4 nagy gyártó és megbuk wannabe gépsasok ömlenek évek óta.
Most komolyan, egy 8470p usernek szerinted hogyan fogsz eladni T480-at, Lati 7490-et vagy bármi hasonlót, ha egyszer neki kell a robosztusság, az, hogy tokból kivéve se legyen para ha valaki könyökkel megüti a kijelzőt hátulról esetleg pottyan az asztalról? Hát a helyszínen ki fog röhögni. Ezt többen meg is tették amúgy. Csak legyintés van, mert a piac egy nagy lassú bálna, sodródik. De majd egyszer ez is bestoppol. -
Tikakukac
titán
Pedig ez a lényeg. Egy T480-at ha bemutatok egy felsorolt gépet birtoklónak, akinek nem kell fancy feature, max a kijelzőtől ájul el, minden más gagyi. Nem más, nem kicsit kevesebb, hanem gagyi. Na ez itt a marha nagy probléma. És mondom, céges környezetben is cidri van nonstop, mert ahol megszokták, hogy a park elmegy fizikai sérülés nélkül 87%-ban, ott most minden második gépnek baja van.
-
Tikakukac
titán
Te nem látsz benne problémát, nekem meg elég széles ügyfélkör jött össze így az évek alatt és hát ők látnak. Nem is kicsit. Céges körökre rá sem merek térni, na ott van csak igazán probléma. Megveszed a sima változatot, mert az majd jó lesz. Csak az a baj a sima változat megfelel a régi gépek s-s-s-s-s-s kiadásának. Az ilyen retard hülyeségektől meg falnak megyek, hogy RAM slot. Lassan egy almás noti belsejének 50%-a üres, de még mindig van aki hajtogatja ott is, hogy hát ettől könnyű meg jó ez így. Agyérgörcs.
-
Tikakukac
titán
Butaságnak nem butaság. Az a butaság, hogy pont ugyanabba a csapdása estek, mint a Mac. Annyira összejött a Pro és Air vonal, hogy megölik egymást. Itt ugyanez van. Legyen s változat, okay. De akkor a sima ne egy s változat legyen kicsit szellősebben. Mert most ez van. És ez itt a baromi nagy probléma.
-
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #101708 üzenetére
Strapabíró nagyon
Az lehet, csak ne lenne benne egy olyan GPU, ami gyártási hibás -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #101706 üzenetére
Már rég be akartam írni én is
Minimum 6-7 éve volt, amikor már 10 darab 8510W-ből is 2 volt ami működött és végül 1, amit be mertem vállalni. Mind GPU-s volt
-
Tikakukac
titán
válasz
Silεncε #101680 üzenetére
HP 250 G5. Annyira legális és annyira origi és annyira minden, hogy gyári telepítő. Konkrétan 24 órát ment a vas álltó helyben, amíg up to date lett a gép és nem volt csak 5% proci zaba. Bezonyám. És hajaj, ebből van pár.
Apollyon: Tök jó lenne az elv, ha nem tudnánk, hogy mire egy ilyen patch lejön, addigra aki akarta már rég kihasználta a kiskapukat, amit foltoznak
-
Tikakukac
titán
válasz
Apollyon #101669 üzenetére
Ok és okozat. Nem a Win10 miatt volt hangos és meleg. Hanem azért volt meleg, mert frissítést húzott le és telepített. Tudom, mert pár száz reklamáció volt ezekre anno, utána elmagyaráztam: 1-2-3 napig tessék lenni nyugodtan, a windows update fut. Ha lement, akkor lesz a gép olyan, amilyenre tervezték. Maga az oprendszer semmit sem befolyásol. A venti értékei függetlenek még mindig.
-
Tikakukac
titán
válasz
Penguin95 #101583 üzenetére
Itt az a baj, hogy a zsanér, nem sima zsanér. Ezek piros menetrögzítővel vannak bent és kereszthornyos a csavar rajtuk. Hőt nem alkalmazhatsz, WD40 nem ér semmi, hegeszteni anyát nem tudsz rá... Szerencsére vagy 3-4 ilyen eset volt, mikor kellett szerelni, de tulaj is ott volt és mutattam, hogy ez nem fog menni.
-
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #101465 üzenetére
Végtelen pénzek. Ezzel mind az a baj, hogy nincs semmi hozzájuk. Anyám gépéhez akartam nem repedt palmrestet szerezni. 10 komplett gépet vettem meg, mire lett olyan, ami az is jó volt és voltak rajta még szebb cuccok így lett gépcsere. Ehhez csak 5 év kellett
Na, hát ennyire ezy téma és ehhez mérte olcsó hobbi. -
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #101462 üzenetére
Végy egy ritka gépet. Szorozd meg 10 év feletti korral. Tégy hozzá makulátlan állapotot. Bumm, érték. Ez kb. mindenre igaz. Nem minden gép lesz értékes. De az, amiből 5 éve is évi 1 darab volt aprón eladó, na az gyanúsan nem egy kurrens cula.
-
Tikakukac
titán
válasz
MineFox54 #101450 üzenetére
Csak ez barmi sokan keverik azzal, hogy majd ez megváltja a világot. Régen sem tette, ma sem fogja, jövőre sem. Egyik sem. Ha valaki, nekem tényleg nem lenne nagy nehézség átváltani t-re a simáról. De egyszerűen ipad mellett ez a világ legnagyobb öngólja lenne. Max rajzolni lehetne még, de arra meg wacom tábla.
-
Tikakukac
titán
válasz
MineFox54 #101447 üzenetére
Hááátööö, volt alkalmam tesztelni lecsatolhatós 12"-os tabot is. Utána egy 75k-s Acer tesztgépet kértem, mert kívántam még a fájdalmat. Ezek az átforgatós tabletek nem tabletek, hanem egy vékony réteg spéci munkaeszköze. Vagyis voltak.
bb.bocs: A ritka, az kint is ritka. Toshi paneles X200t. Hajrá. Van, létezik, csak ezeknek az eleve nem létező gépeknek az ezrede kerül aprókra, az is horror pénzért. Én kifejezetten kedvelem a kihívásokat, poénból is vásárolom fel a kocka T60-akat egy ideje, ezeknek a megtalálása nettó időbefektetés. Legtöbb esetben a keresők kivéreznek. Vagy kell a szerencse. Vettem már 3 darabot egy panelben is bagóért. Ők beolvasztásra kapták
-
Tikakukac
titán
Most egy forró fürdőre gondolok. De mivel az egész fürdőszoba szét van verve ez még pár hétig marad gondolat.
Arra próbáltam célozni, hogy ebayen qrva drága minden. Plusz képtelenek rendesen képeket csinálni és esélyesen nem fog minden stimmelni a gépsassal, felújítani pedig rohadt drága. Ellenben ha itthon apróról vadászol, árában is olcsóbb lesz és meg tudod nézni mit veszel, mielőtt beleugranál abba a bizonyos medencébe.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- ThinkPad T14 Gen3 14" FHD+ IPS érintő i5-1250P 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Nitro AN17-41 17.3" FHD IPS Ryzen 7 7735HS GeForce RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- HP EliteBook 830 G5 i5-8350U 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest