- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razermazer
őstag
válasz
thgergo #76585 üzenetére
Nem is a kétmagos i7-re gondoltam, hanem a 4 magos akkor nevezzük nevén i7-2760qm-re, azért az igazán nem rossz választás(és tényleg nem kell többet rádobni árban, ha talál az ember olyan eladót aki hajlandó így értékesíteni a prociját, vagy eladja és kiegészíti az is megoldás).
Hát turbo ezt is rengeteget olvastam itt a topikban, hogy hogy érdemes beállítani, meg nem érdemes bekapcsolni (én kvázi kiszoktam kapcsolni).
Áramellátás, ha te extreme procit is hajtottál egy ilyen notiban és bírta, akkor egy sima 4 magos i7-et turbo nélkül nevetve elvisz. Áramkör is bírni fogja ezt még.
Thinkpad hűtése, még ebben a szériában, azért nem volt rossz. -
törölt tag
válasz
thgergo #76289 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Nem mondanám lassúnak, csk pusztán ha jobbá lehet tenni akkor amit az anyagi körülmények engednek azt megteszem érte. Lecserélni meg nem szivesen tenném mert már hozzám nőt. Netezni,filmet nézni tökéletes számomra. Játszani meg már rég nem játszok hogy az legyen a fő szempont. Pusztán csak amíg lehet addig kihasználni.
-
HSM
félisten
válasz
thgergo #75737 üzenetére
Közben eszembe jutott, anno megmértem, a package power stimmelt az akksi "merülésmérőjéhez" képest. Szval sanszosan elég megbízható.
Pl. Cinebench R15 terhelés 4 szálon:Akksi-merülés:
3200mhz 40,5W
2700mhz: 31,7W
2400mhz 26,5W
1200Mhz 14,5WPackage powers:
3200MHz 31W
2700Mhz 23,7W
2400mhz 19,5W
1200mhz 8,4W -
HSM
félisten
válasz
thgergo #75745 üzenetére
Szerintem két dolog játszik szerepet a GPU fogyasztásában a nyilvánvaló gyártási szóráson felül. Egyfelől a terhelés, mi adja és milyet. Nem mindegy, melyik része van terhelve, és mennyire a többihez képest a GPU-nak, mekkora tud lenni a belső kihasználása. Másfelől szerepe lehet az L3 méretének is, mivel azt is használja a GPU, a SB prociknál elvileg nem is kicsit (tele is tudja elvileg szemetelni a CPU magok sebességének kárára, amit az Ivy prociknál "javítottak" csak
), az pedig a kétmagos i5-ben csak 3MB, a kétmagos i7-ben 4MB, a 4-magos 2960XM-edben viszont 8MB. Ezért is fontos sebességet is mérni, és azonos szoftverkörnyezetben.
Sok helyen el tudnak bújni apróságnak tűnő komoly buktatók.
-
HSM
félisten
válasz
thgergo #75743 üzenetére
Szerintem itt akkor a WebGL lesz a ludas a Chrome-ban. Pontosabban a Chrome. Azonos OS-en kellene szvsz tesztelni, különben nem lesz összehasonlítható. Így viszont buktuk, mert én nem értek nagyon a Linuxhoz, gondolom, neked meg teljesen felesleges időpazarlás lenne ezért feldobni egy win7-et, amit meg is értek....
Nem hiszem, hogy a HD3000 drivere játszana, 4000 hallal nekem még az órajel se váltott feljebb 650Mhz-ről, látszott, hogy valahol máshol akad el a projekt.
-
HSM
félisten
válasz
thgergo #75737 üzenetére
Szvsz nagyjából jól mérnek. Mindenesetre a Package power mindenképpen tiszteletben tartandó, mert ha eléri a 35W magasságát, láthatóan elkezdi visszavenni a turbót.
Amiket leírsz értékek, azok mégis miben lettek mérve? Összehasonlításnak akkor van értelme, ha a feltételek azonosak.
Nálam ezt az akváriumot nem kedveli, lehet a win7-em, de 4000 hallal az említett felbontásban ~10FPS körül vegetál, miközben a proci/IGP malmozik.
Részemről benne vagyok a tesztelésben, ha szeretnél valamit összehasonlítani (bár a 2520M-ed elég közel van sebességben/fogyasztásban a 2620M-emhez) de akkor legyen az valami rendes 3D alkalmazás, amiben könnyen lehet megismételhetően mérni.
Nekem "kis gépigényű" játék hirtelen nem volt más kéznél, mint a Diablo3, mint valós alkalmazás.
-
beloadjoker
őstag
válasz
thgergo #75726 üzenetére
Hali!
Amiket megtaláltam azokat feltettem:
-apt-get install tp-smapi-dkms
-modprobe tp_smapi
-echo 70 > /sys/devices/platform/smapi/BAT0/stop_charge_thresh
-/etc/apt/sources.listdeb http://repo.linrunner.de/debian stable main
-apt-key adv --keyserver pool.sks-keyservers.net --recv-keys CD4E8809
-apt-get update
-apt-get install tlp tlp-rdwstat:
Van még valami amit lehet állítani? most töltőn van holnap fogom csak kipróbálni hogy mit használt, /remélem azért nem lesz sokkal lassabb és kíváncsi vagyok mennyi pluszt hoz/
Meg a középső scrollra is találtam valamit most szépen teszi a dolgát az is
/alapból nem ment/nano /usr/share/X11/xorg.conf.d/20-thinkpad.conf
Section "InputClass"
Identifier "Trackpoint Wheel Emulation"
MatchProduct "TPPS/2 IBM TrackPoint|DualPoint Stick|Synaptics Inc. Composite TouchPad / TrackPoint|ThinkPad USB Keyboard with TrackPoint|USB Trackpoint pointing device"
MatchDevicePath "/dev/input/event*"
Option "EmulateWheel" "true"
Option "EmulateWheelButton" "2"
Option "Emulate3Buttons" "false"
Option "XAxisMapping" "6 7"
Option "YAxisMapping" "4 5"
EndSection -
HSM
félisten
válasz
thgergo #75450 üzenetére
Nálam a FF-ból a flash, amivel teszteltem: "You have version 17,0,0,134 installed"
Igaz, én windózos vagyok, úgy látom, Linux alól tényleg nincs újabb, mint amit írtál.
A Chrome+HTML5 nekem is sokkal jobban bejött, mint a FF+Flash, nem véletlen van fenn főleg ezért egy külön böngésző.
Én %-ot nem néztem, nálam megy a HT, az sajnos megbolondítja a mérőt.Viszont a videó statisztikát kinyitva szépen látszik, van-e dropped frame egy mondjuk 1-2 perces próba-lejátszáson, vagy nincs.
-
HSM
félisten
válasz
thgergo #75445 üzenetére
Igen, az előző rendszeremmel nekem is mindig visszajött alvásból.
Jó cucc a HD3000, pláne, ha azon megy a turbó, a CPU-n pedig nem, egész szépet megy IGP-hez képest.
Én bevallom, sosem mertem működés közben dokkra dugni.
Nálam dokkolón indul mindig, és ott is állítom le.
A csukogatás dologra viszont tudok gyógyírt. Nyomsz neki egy "windóz gomb+P"-t és kiválasztod, hogy kivetítő.
Úgy működnie kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Amazon Kindle
- Milyen légkondit a lakásba?
- Haditechnika, harcászat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Synology NAS
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest