- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Linux Mint 9 (10.04 származék) alatt csomagot kellett telepítenem, ami a legközelebbi ki-bekapcsolásnál, vagy akár csak sleep-be rakáskor "elfelejti", hogy neki működnie kellene, onnantól meg nincsen OSD.
Az APS elvileg működik, a gyakorlatban nem tesztelgettem. Igaz, nem vagyok valami nagy Linux user, lehet, sőt biztos, hogy mélyebb ismeretekkel megoldanám a fenti problémát, de az ilyen dolgok miatt is állok vissza egyelőre Windows-ra, mert jelen pillanatban az olyan rendszer megléte fontosabb nekem, amelyikkel nem vagy alig kell mókolni - pedig alapvetően nem rossz a Mint. Lehet, hogy az X41t-re feltolom majd azért, ha jól olvastam lejjebb, a tablet funkciók out-of-box működnek Ubuntuval és származékaival.
-
Terminus_
aktív tag
Az enyém 6 cellással alig bírt két és fél órát újonan (és WinXP-vel). Később jó, ha 2 órát bírt. Ha jól emlékszem abban T7400 volt intel kártyával meg 1440x900-as kijelzővel.
Bár az is igaz, hogy az enyémben levő akksi beleesett a hibás szériába, amit a Lenovo visszahívott. Új akksit már nem nálam kapott, nem tudom azzal hogyan muzsikál.
-
Zooka
tag
A gépen mikor megvettem nem volt szériaszám címke, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget mert ugye a biosban is ott a serial és volt még rá 1,5 év gari. A szervizben megállapították hogy az alkatrészek több gépből származhatnak. Prom is meglepődött a dolgon, mert már rengeteg többségben új gépet adott el, de ez használt volt. Szerintem aki összerakta a gépet azt hihette hogyha az alaplap serialja rendben van akkor az egész gép okés, de az nem így van.
-
Tim82
félisten
Nem tehetek róla, azt hittem, Terminus_ kolléga van annyira régi motoros a topikban és elődjében, hogy felismeri ezt a kiszólást...
"make war, not love"
Azért a második opció izgalmasabb.
Hogy én is ON legyek, csinált már valaki házilag PCMCIA-slot szétszedést és javítást T43(p)-n? Mennyire egyszerű művelet, érdemes itthon nekiállni? A felső slot-omba nem tudok bedugni semmilyen bővítőkártyát (néha mobilnetes modemet azért szeretnék), mert félúton elakad valamitől. Az alsóval nincsen gond.
-
lapa
veterán
ezzel a hdaps dologgal most megküzdöttem. hozzáteszem, a scroll is műx ubuntu 10.04 alatt gugli első találattal.
szóval a hdaps driver lucidon már csomagolva van:
apt-get install tp-smapi-dkms
modprobe tp_smapiaztán hdapsd-t le kén tölteni, a leírás szerint telepítve az alábbi van:
root@gep:/home/juzer# hdapsd
Wed Jul 14 00:23:47 2010: Starting hdapsd
Wed Jul 14 00:23:47 2010: WARNING: You did not supply any devices to protect, trying autodetection.
Wed Jul 14 00:23:47 2010: Adding autodetected device: sda
Wed Jul 14 00:23:47 2010: Selected interface: HDAPS
Wed Jul 14 00:23:48 2010: Selected HDAPS input device: /dev/input/event13
Wed Jul 14 00:23:52 2010: parking
Wed Jul 14 00:23:53 2010: un-parking
Wed Jul 14 00:23:54 2010: parking
Wed Jul 14 00:23:55 2010: un-parkingkicsit nekem alapból túlérzékeny. mindenesetre lehet demózni a giroszkópot:
apt-get install libglut1-mesa-dev libglut3-dev
aztán a hdaps honlapról hdaps-gl letölt, és 'make'. a kapott fájlt /usr/bin-be másolva a hdaps-gl parancs kirakja a notit és az dülöngél, ha dülöngéltetem.
joystick beizélése szintén thinkwiki alapján:
# addgroup joy
# adduser <you> joy
# echo 'SUBSYSTEM=="input", KERNEL=="js*", MODE="0660", GROUP="joy"' >> /etc/udev/hdaps-joy.rules
# ln -s ../hdaps-joy.rules /etc/udev/rules.d/z60_hdaps-joy.rulesutána mind extremetuxracerben, mint neverballban műx, bár lassúdad.
ja, van gnome applet is, de az nekem nem műxött. lehet benéztem és azt várta, hogy egy hdapsd fusson a háttérben, de nekem nem változott a "play" ikon.
-
lapa
veterán
én már rájöttem ennek az a titka, hogy mindnet fel kell írni. az első ubuntu heggesztésem 4 hétig tartott, a második (ugyanaz a verzió) már csak 4 nap. most migráltam 10.04-re, a dolgok nagyrésze megvolt 4 óra alatt. speciel a scroll nem működik a 8.10-nél bevált xorg.conf bejegyzésekkel, de nem görcsöltem vele. a hdaps a 8.10-en elég varázslósan működött végül, de ezt sem próbáltam 10.04-en eddig.
általánosságban elmondható, hogy a gugli tudja, csak addig kell ütni a vasat, amíg az ott talált 20 féle megoldás egyike végül beválik. elsőre ez rettenetes szívás, de mint mondtam már felírom a parancsokat és így jellemzően rekonstruálható minden. utána meg csak unatkozni kell, mert minden működik örökké.
egyébként is a legtöbb küzdelem a speckóbb dolgokkal van, mint a vdpau, usb tuner vagy hőmérő bizgentyű. nagyságrendileg egy éve kezdtem el linuxxal foglalkozni, de mostanra biztos vagyok benne, hogy bármit meg lehet benne csinálni, még kevés háttértudással is. nekem mostanra annyi dolog fut a notiszerveren, hogy már a felsorolása is tekintélyes listát eredményez. a büdös életben nem fogok többet wint használni, ami másfél évtized közös múlt után azért jelentős változás.
-
lapa
veterán
nekem a google sketchup sokkal jobban használhatónak bizonyult, mint az ikeás szenvedős. vagy nem tudom, nekem a konyhához (is) az jött be. wine alatt elfutikál kis trükközéssel. meg azzal az egész házat meg tudod csinálni, és bejárható a konyhával együtt. kecsöp rulez, eszméletlen minőségi ugrás minden átalakítást előre megtervezni. nem véletlen mondta mesterem, hogy az ember azt ismeri meg igazán, amit lerajzol.
-
^Clown
addikt
Köszi! Ennek nem mertem nekivágni inkább...
IBM X40 saga folytatódik:
Ma volt egy kis időm tovább szórakozni a drágaságommal. Nos, az Ubi 10.04 nem tud felállni CD-ről, így maradt az Ubi 8.akárhány. Lőttem két képet, hogy mit ír ki, ha formázni, illetve particionálni akarom:
[link]
[link]Plusz, hogy még boldogabb legyek, az ujjam egy picit ráragadt a ctrl billentyűre, persze mindezt úgy, hogy közben oldalra mozgott a kezem. A bill. kijött a helyéről, sajnos egy kis műanyag biszb@sz letörött. Lehet ilyet kapni valahol?
[link]Jaj, majd elfelejtettem, most épp egy PartedMagic linux-szal próbálkozom. A beépített EraseDisc nevű programot szabadítottam rá az SSD-re, eddig úgy tűnik, hogy nincs gondja, 52%-on áll, még melózik. Nem kapkodja el, 3 órája megy, és még 2,5 van hátra.
-
TOZ
addikt
Ime a ket iso.
Elosszor az ecp.iso-bol keszits egy bootcd-t es rakd fel vele az Embedded Controller Programot (1.62 versio), majd ha ez megvan a masik isobol mehet a 2.08-as bios.Termeszetesen SAJAT felelossegre, esetleges karokert felelosseget nem vallalok. Az isokat ezen leiras alapjan csinaltam meg
-
Tim82
félisten
TOZ + Napfénysüti: ha berakom ezt a keretet vinyóval a dokkolóba, akkor 200-as hibakódot dob a rendszer, ami az álmoskönyv szerint semmi jót nem jelent...
-
evone
őstag
En azon akadok fent, hogy minek van memoriaja a Linux usereknek, hiszen ha mar 100 meganal tobbet fogyaszt egy OS 4 giga ram alatt, mar mindenki huledezik. A Windows azert ennyi mert elotolt. 1 giga ramon egyebkent 4-500 megat hasznal fel. ( X41 ). Kb allandoan lefoglalja a memoria 40%at. Igy nem fog neked sose swappolni meg hasonlok. X41en meg 1xsem nyult a swaphoz... Mikor linux volt fent azert lattam hogy hozzanyult. Az igazsag az hogy kurvajo a Win7 mem kezelese.
-
-
-
evone
őstag
Semennyire. Nem kellett vele semmit sem haxolni, Windows Updatebol leszedte a drivert magatol. Jovoheten ( mert akkor lesz idom ) letorlom az XP-t, es megy elsodlegesnek a Win7. Teljesen jol megy.
A boot sem para, memoria hasznalat perpill 700 mega, swaphoz meg hozza sem nyult!!
Eddig meg nem bantam meg hogy megvettem ezt a gepet. Csak elonyom szarmazik belole, teljesen jo arra amire vettem, es nem banom meg hogy nem az X31et valasztottam a gyorsabb vinyo miatt, mert ennel se nagyon veszem eszre hogy lassu, Win7el is kb masfel perc lehet max a boot ido. Szerintem nem veszes, foleg ugyhogy az XP moge van rakva a vinyon es meg normalis defrag se volt.
-
lapa
veterán
köszi, ebből egyelőre félsiker lett. a T61-hez való iso megcsinálta rendben a frissítést, a T21-hez valót meg hiába barkácsoltam a thinkwiki szerint, csak az alábbit kaptam:
"Message
The diskette in the default drive will not run on this system. Your system is locked. Press Ctrl + Alt + Delete to reboot"
szóval a T21 nem akarja. a wiki talkban írja valaki, hogy neki T20-as bios volt a T21-en, és azért írta ki ezt. nem néztem még ezen milyen kódú bios van, de ha valaki tud valami hasznosat addig is köszönettel veszem.
a T43p-hez is gondolom van már iso, nem lenne baj eltüntetni a béna ismétlődős ventizúgást. annak majd később nekifutok.
-
lapa
veterán
no futottam megint egy kört a phc-val. nem tudom miért, de valami nagyon rosszul van ott leírva, mert bennem teljesen az volt, hogy az ubuntu "ondemand" governorja egyébként is a herdveresen támogatott minimum voltra veszi le a feszt. szerintem ezért volt félreértés, és ezért mondtam, hogy nem lehet lejjebb menni.
hát mégis lehet, egész szépen engedte. 45 37 19 19 volt a default vid, egy multi-core-ra moddolt teszt szkript 19 19 4 4-et javasolt, de ezzel az nvidia logonál elhalt. szóval átírtam 24 24 0 0-ra, mert szerintem kis frekin simán elmegy 0-val. ha nem, akkor még feljebb nyomom majd.
egyébként teljesen jogos, hogy mégha az alját nem is engedte volna lejjebb rakni, a magasabb frekikhez kapcsolódó feszeket akkor is illett volna levennem.
szóval most 64 bit 9.10 ubuntuval, minimum fényerőnél, hálózat nélkül 13.7w lett.
ettől függetlenül érdekelne eladó SL vagy L proci, ha belemegy a T61 tokba.
-
lapa
veterán
figyu én átolvastam már a phc doksit és abban írták, hogy a minimum (feltételezem a lábakba huzalozott) minimum vcore-nál nem lehet lejjebb vinni a feszt (linuxon). ezt több helyen is láttam már megerősítve. ha többet tudsz tárd elém valami link formájában, mert megpróbálnék megküzdeni vele. odáig megértettem elsőre is, hogy elméletileg lehetséges, mert eddig is feszt alulfeszeltem a dolgokat a korábbi desktop gépekben. nekem eddig nem sikerült gyári minimum alatti vcore vagy freki párost belőnöm. az nem érdekelne, hogy lassú. pont elég.
-
Tim82
félisten
Igen, ebben a topikban nagy a moderátortúltengés. Ezek ilyenek, hallod!
De komolyra fordítva a szót, nehezen elképzelhető, hogy akár még garanciahosszabbítással is még egy év élő, gyártói garancia lenne a linkelt T43-ra. Nem utolsó sorban pedig még a garanciával együtt sem ér annyit, amennyiért a t. eladó vesztegeti.
Egyébként meg nem akalok több Lobelt Ledfoldot hallani! És Szpenszel Tlészit se!
-
evone
őstag
-
^Clown
addikt
Köszi a sok tippet, de júzer failure volt
Már megy is, épp települnek az XP frissítések.
Azért hittem azt, hogy jumperelni kell, mert szinte az összes fellelhető képen van az SSD-n egy jumper. Plusz az SSD hátulján le is van rajzolva, hogyan kell jumperelni annak megfelelően, hogy master vagy slave legyen.A gyári recovery lemezzel raktam vissza az XP-t (TOZ: mégegyszer köszi a lemezeket!), de már kicsit bánom, csillió programot felpakolt. Melyek azok a progik, amiket mindenféppen hagyjak rajta? Gondolok itt ThinkVantage System Update-re és hasonlókra. Köszi!
Az SSD amúgy egy Kingspec 1.8" PATA, 32Gb-os változatban. Nem eBayről, hanem itthonról, használtan.
-
brd
nagyúr
Ez furcsa, én meg is őrülnék, ha bármiféle zizegést hallanék... sem a T2400 (tudom, ez nem C2D, csak CD), sem a T7200 nem zizegett soha a T60-asomban. (A HDD-nek van egy kis hangja, ha éppen adatot továbbít, de ez az adott HDD hangja, ezt biztosan tudom, mert az eredetileg benne lévővel nem hallani ilyen hangot).
-
rankesz
veterán
-
Gondwana
addikt
-
rankesz
veterán
A htpc-s szitázatlan billentyűzetet én is ilyen világítós matricával csináltam meg
Az a durva hogy Ubuntu 9.10 fut rajta XBMC-vel, és a linux kapásból felismerte -
zedii
aktív tag
-
q13579
senior tag
Próbáltam már, sajnos nem sok eredménnyel. Kompresszor + airbrush készlet szórófeje, elég nagy nyomással, ki is jött sok valamennyi por, de semmi extra. Azt hittem sokkal koszossabb, hogy így megadja magát. Nem változott semmi. Korábban is volt ilyen, de utána elindult. Most sajnos nem ez történt.
Ja és az e-bay tippet is. Én is nézegettem, ez jónak tűnik, bár nem ez a modell száma az enyémnek...
Ami a ventillátor aljára van írva:
Lenovo: S/N 42W2404
FRU: S/N 42W2780Nem tudom, hogy pontosan ilyen számmal kell-e rendelnem, mert az általad linkelt ettől eltér, mégis halál pontosan így néz ki az enyém is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i5 HP Pavilion DV7 laptop
- Új Thinkpad X1 Carbon 10th, 14" FHD+ IPS, i7-1260P, 32GB, 1TB NVMe, ujjlolv, IR kam, gar
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad X270, 12,5" FHD IPS Touch, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Ltitude 7480, 14" FHD IPS Touch, I5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3075
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3092, 98% Akkumulátor
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 89% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest