- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dragon3000 #19 üzenetére
Úgy nem tuningolok hogy ne legyen stabil. A fenti video extrém kissé. Lényege az lenne hogy oem low endnek látszó ram is mehet úgy mint a drágább tuning ramok. Leginkább a chip a lényeg. 1.8v extrém szerintem minden ddr4 ramnak, nem is 24/7ről szólt a teszt, én amúgy 1.4-1.5v-nál állok meg.
Amúgy aida64-el szoktam tesztelni. Nálam ddie 4000mhz cas16 mérhetetlenül volt csak gyorsabb a 4000mhz cas22 nél (még nincs hangolva sztem cas20 lesz belőle). Bár ennek inkább a rankokhoz volt köze. (4db 1rx8 lassabb mint 8db 1rx4). Trfc-t meg bdie alig engette levinni. Régi i9-em van, annál inkább a trfc és órajel számít, nem is igazán a cas. De oké legyen 1-2%-al lassabb, ennyi az ára ha harmad/negyed annyiba kerül. Nálam inkább a mennyiség miatt kellett (32gb kevés lett). 4x8gb ddr4133 bdie árából vettem 8x16gb 3200-as ecc reg-et. (55eft vs 48eft)
Nyilván ehhez az is kellett hogy a proci támogatja az ecc reget noha az ecc része nem aktív. -
janos666
nagyúr
válasz
Dragon3000 #19 üzenetére
Ha ECC memóriáról beszélünk, akkor triviális a hibakeresés (ott van az error counter a naplókban, nem kell random szoftver tesztek véleményére hagyatkozni). Én csak kitekintettem a tágabb valóságba, hogy majdnem mindent "sz@rrá lehet húzni és hajtani" következmények nélkül, amíg ér bármit is a cucc, akár "szét van hajtva", akár "nem" (tök mindegy, 6-8 éves PC alkatrész vagy ~20 éves autó már csak gombokat ér, ha szétb@szt@d, ha nem, mindegy, csak még megy vagy nem X év múlva...).
Ha ma azon aggódsz, hogy a ma 100-at érő cucc behal 6 év múlva, akkor azon aggódsz, hogy egy 15-öt érő cucc behal-e (mert addigra 100 helyett 15-öt fog érni, mire hehalhat).
-
válasz
Dragon3000 #16 üzenetére
Oem ramokért nem kár, ahogyan ecc reg ramokat is dobálják utánad. 6eft/db áron vettem a 16gb-os 3200-as ecc reg-et. Egy normális b-die meg 2x-3x ennyi bár lehet keveset is mondtam. Megy pár évig.
Nálam a 7980xe IMCje 4200-ig megy (de inkább 4000 az ésszerű) 8db rammal. Bdie-t nekem nem szerette, hynix djr-t meg igen. Procit sem sajnálom 4.6ghz all core megy vizezve. -
janos666
nagyúr
válasz
Dragon3000 #16 üzenetére
Jaja, csak ha 5-6 évesen kinyírsz egy 100 MSRP árú CPU-t, az addigra már rég nem egy 100 értékű, hanem ~15, és akkor se ér már 15-től többet, ha nem nyírtad ki.
"Mész amíg élsz!". Én így hajtok mindent. Sohasem nyírtam még ki a saját kezem alat semmit. Annak idején kaptam egy autót a frissjogsimhoz apámtól, megtuningoltam magamnak kínai klón klón chiptuning kábellel (mindenféle limit full kiszedve, turbó nyomás, befecskendezési mérték jócskán megelve, stb), és máig padlózgatm a gázpedált 20-40km-en át autópályán, és még mindig él 400k km után. Volt, hogy 6 éven át nem cseréltem le egy i5-2500K CPU-t, amit olyan feszültséggel etettem vízhűtés alatt, amire azt mondta Ph fórum, hogy pár hónap alatt degradálódni fog. Sohasem degradálódott, mikor végül eladtam, még mindig tudta ugyan azt a kitesztelt tuning órajelet (fél-negyed évente újrateszteltem, főleg ha új UEFI firmware jött ki, pedig még a ResBAR frissítést is megkapta). Kb. inggombbokért adtam el leporízolott kupakkal. (Az autót is kb. annyiért lehetne most eladni, egy bolti felsőkategóriás VGA áráért. Tervben van, ha lecsengett a háborós gazdaság...)
Megéri állandóan félni...?
Ugyan úgy eldurranahat bármi 1 nappal a gariidő lejárta után stock beállításokkal is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged