- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #13 üzenetére
Azért arra kíváncsi lennék, hogy mennyire is volt stabil, illetve a memóriának mennyire tetszik hosszútávon az 1,8V feszültség.
Nekem a 3200MHz cl16-os ramjaim 1,35V helyett 1,4V-tal mentek 3800MHz cl16-on, jelenleg mivel már 4 modul van a gépben, így 3733MHz cl15-ön. Magasabb órajelet 1:1 arány mellett a ryzen imc nem bírt. -
janos666
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #13 üzenetére
Még a DDR2-3 korszakban lehet, hogy csak én fogtam ki úgy őket, de szinte minden RAM csak annyit tudott, ami rá volt írva (akkor is, ha agyonfeszeltem és hűtöttem tesztképp).
Bár vannak furcsaságok. Akár olyan is, hogy X freki CL18-al nem boot-ol, de 16-al igen (biztos valami mem-vezérlő hülyeség, vagy valami auto sub-timeing lazul fel a kissebb CAS-el). -
janos666
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #8 üzenetére
Felpiszkáltál, hogy cseréljem ECC-s UDIMM-re az asztali Ryzenem mellett a RAM-okat (a lapom a leírása szerint ECC módban is támogat ECC RAM-ot, a Setup-ban is láttam már nyomát). Igazából talán még olcsóbban is vehetek egy 3600-as KIT-et (ebay-en van egy "felbontott doboz" hirdetés, igaz USA-ból, ami szállítással és vámmal már nem olyan olcsó), mint amennyiért el lehet adni a mostani 4000-re non-ECC tuning KIT-em (amit a CPU csak 3800-ig tud eltolni szinkronban a memvezérlő órajellel).
Valamiért azt hittem, hogy az ilyen RAM-ok kb. csak azt tudják, mint ami rájuk van írva (mint sok nem-ECC tuning KIT se megy sokkal tovább, mint amit a gyártó ráír). -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Gondolom az 1,4V miatt került rájuk borda, illetve mivel a feszültségszabályozó rész ddr5 esetében a modulokra került.
-
NoMix
tag
válasz
Ezt így tálalták ki. Értelme fizess többet. tovább nem ragozom mert nincs értelme!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Crypto Trade
- Home server / házi szerver építése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Battlefield 6
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-F2A88XM-D3HP Alaplap + AMD A10-7800 Radeon R7 + 2x4GB ADATA DDR3 RAM
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- ASUS ROG STRIX B650A GAMING WIFI ÚJSZERŰ - GARIS
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- Gombászkönyvek egyben
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest