- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #13 üzenetére
Azért arra kíváncsi lennék, hogy mennyire is volt stabil, illetve a memóriának mennyire tetszik hosszútávon az 1,8V feszültség.
Nekem a 3200MHz cl16-os ramjaim 1,35V helyett 1,4V-tal mentek 3800MHz cl16-on, jelenleg mivel már 4 modul van a gépben, így 3733MHz cl15-ön. Magasabb órajelet 1:1 arány mellett a ryzen imc nem bírt. -
janos666
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #13 üzenetére
Még a DDR2-3 korszakban lehet, hogy csak én fogtam ki úgy őket, de szinte minden RAM csak annyit tudott, ami rá volt írva (akkor is, ha agyonfeszeltem és hűtöttem tesztképp).
Bár vannak furcsaságok. Akár olyan is, hogy X freki CL18-al nem boot-ol, de 16-al igen (biztos valami mem-vezérlő hülyeség, vagy valami auto sub-timeing lazul fel a kissebb CAS-el). -
janos666
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #8 üzenetére
Felpiszkáltál, hogy cseréljem ECC-s UDIMM-re az asztali Ryzenem mellett a RAM-okat (a lapom a leírása szerint ECC módban is támogat ECC RAM-ot, a Setup-ban is láttam már nyomát). Igazából talán még olcsóbban is vehetek egy 3600-as KIT-et (ebay-en van egy "felbontott doboz" hirdetés, igaz USA-ból, ami szállítással és vámmal már nem olyan olcsó), mint amennyiért el lehet adni a mostani 4000-re non-ECC tuning KIT-em (amit a CPU csak 3800-ig tud eltolni szinkronban a memvezérlő órajellel).
Valamiért azt hittem, hogy az ilyen RAM-ok kb. csak azt tudják, mint ami rájuk van írva (mint sok nem-ECC tuning KIT se megy sokkal tovább, mint amit a gyártó ráír). -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Gondolom az 1,4V miatt került rájuk borda, illetve mivel a feszültségszabályozó rész ddr5 esetében a modulokra került.
-
NoMix
tag
válasz
Ezt így tálalták ki. Értelme fizess többet. tovább nem ragozom mert nincs értelme!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Spórolós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- Netflix
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- Corsair vengeance RGB 2x8 GB 3200Mhz
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest