- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #1400 üzenetére
Korábban valamelyik topicban téma volt és bizony létezik PCI-os korszerű VGA. Ezek mind sima PCI-osok, de nem tudom hogy itthon kapható-e valamelyik. Sok sikert a keresgéléshez!
-
Iga007
tag
válasz
Kukkants be ide
-
Iga007
tag
válasz
Azon a deszkán DVD és DivX kocog el normálisan (néha 1-2 DivX is szaggat nekem, bár ez lehet, h a HDD töredezettsége miatt).
AGP-s nVidia kártyát sem nagyon látok újat, csak ATI-t.
Nem láttam - bár nem is kerestem eddig - PCI-os sínbe HD felbontást támogató kártyát legalábbis kicsiny hazánkban... -
törölt tag
válasz
devisionhun #1313 üzenetére
jaja, meg a cd is slot-in lesz, hogy a teteje meg az alja kozotti resen csusztathassam be a lemezt
azert egy inverz kek-feher lcd lehet passzol hozza. ha nem, majd beleteszem masba -
válasz
devisionhun #1112 üzenetére
Notebook optikai meghajtót könnyű átalakítani; a tálcáját ki kell szerelni, a szalagkábellel összekötött elektronikát áthelyezni a mechanika alá és akkor akkora az egész mint egy CD tok. Ugyanúgy kell bepattintani a lemez mint a tokba, és kész is a lemezjátszó szerű olvasó. Csak a "tű" a lemez alatt lesz...
-
válasz
devisionhun #1109 üzenetére
Hát, szerintem elég retro dizájnos ez is... Bár a tuti egy régi lemezjátszó meghekkelése lenne ODD ügyileg.
-
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #1024 üzenetére
Konkréten az volt a probléma hogy nem volt minden asztalhoz kiépítve áram hanem volt két -egyes források szerint 16 A-es, más források szerint 20 A-es- ág, és onnan ment mindenki. A legelső elosztón így akár 3 kW is lehetett!! Úgy számoltam hogy az 54 gép+monitor összfogyasztása több mint 6000 W volt!
Voltak kifejezetten kisteljesítményű gépek is mint Bacsis K6-III-a 133 MHz-en, vagy az Via Epia-s gépek, de mellettem pédául egy Prescot-os szerver volt 7 db vinyóval, 650 W-os táppal, de volt nVidia SLI-s konfig 2 db GTS250-essel meg ilyesmik.
-
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #951 üzenetére
Köszi a dicséretet is és annak idején a "beszólást" is!
zodo: Én három réteget fújtam, úgy lett szép. A Compaq-nál kellett inkább a több rétek mert a fedele nem homogén felület volt. Több helyen meg volt nyomva kicsit, így gittelnem is kellett. Csiszolás után volt ahol gittre ment a festék, volt ahol fémre és volt ahol az eredeti festésre. Az első réteg után még nagyon látszott, a második után már csak egy kicsit, a harmadik után egyáltalán nem.
-
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #899 üzenetére
Ígértem képeket a póver gombról beszerelt állapotában.
-
zodo
nagyúr
válasz
devisionhun #923 üzenetére
Melyikre gondolsz ? 725.hsz
Két kis poti a panelen: deprez műszerekhez van, de csak minimális szabályozhatóságra, mert a Vu hátlapján lévő panelen van a lényeges poti.
Ezek, szinte csak díszítésül szolgálnak.Dupla tengelyes poti: 2 darab ház venti, szabályzásához.
Szerk:
Előbbi beszámolómban lévő képeken csak kiprobáltam az urbanjozsi féle, sata kábeles megoldást, nem akarom lenyúlni. -
válasz
- LCD körül még le lesz maszkolva, hogy ne világítson át hátulról más?
-
válasz
Az valóban 2 8centis venti hely! De annyak is csak a fele, mert le van vágva.
uv-lötyi is van benne. -
válasz
devisionhun #882 üzenetére
holnap előkotrom a 4ledes eq-mat lefényképezem és ha kell oda adom! Szerintem jó lesz oda!
-
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #858 üzenetére
Hát, egy tényleg vékony réteg talán megmarad. Nekem eddig mindenki (festők, fényezők, festékboltosok) azt mondták hogy nem marad meg szinte semmi az alu-n.
Én a következő házat eloxáltatni fogom. Manapság már egész extra színeket is tudnak és nem túl drága. Egy flakon alapozó, egy egyedi kevert szín meg egy lakk együtt kb 6-7 ezer forint. Egy kisebb kuckót szerintem a két harmadáért le eloxálnak.
-
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #853 üzenetére
Speeedfire: 3 mm vastag. Azért csináltam ilyen vastagból mert nincs váza, csak a lapokból áll az egész. Fél négyzetmétert vettem (1000*500 mm), de ez a fedelet nem adta ki (illetve terveim szerint kiadta volna de a vízsugaras vágós fölhomályosított hogy a terveim kicsit hibásak
). A lemez kb 4000 forint volt (kilóra van az egységár, én Al 99,5-ből készítettem, AlMg3 kicsit drágább). A vágás 7000 forint volt, a hegesztést magam csináltam a munkahelyemen (ez speciel ingyen volt
), a festék szintén melóból ingyé', a lakk kb 1000 forint, az alapozó viszont elég drága, több mint 3000 forint (kifejezetten alumíniumra való). Ja, és a homokfúvatásért 2000 forintot fizettem, mert nem tudtam a szokásos helyre vinni (ott 1000 lett volna, vagy talán még annyi sem). Szóval kb 17000 forintban van a ház.
-
válasz
devisionhun #846 üzenetére
Mondom, nalam nincs, honapok ota megvannak a gepek, nem is hianyoznak. Igazabol nem is tudom elkepzelni, hogy mire meg hogyan hasznalnam.
A kihuzassal meg semmi baj nincs, ugy legalabb tenyleg ki van kapcsolva es nem fogyaszt.
-
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #843 üzenetére
Az ötlet jó, majd még meglátom. Túl sokat nem akarok vacakolni vele, a funkcióját így is ellátja.
-
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #836 üzenetére
Köszönöm Neked is és beenceenek is.
- Az előző még nagyobb piros műanyag gombhoz képest már ez is nagy előrelépés.Természetesen keresgélek folyamatosan, amint találok szebbet csere lesz.
- Kb 22 mm-re van a venti a fedéltől.
- Most hogy a táp ventijei 9 V-on mennek (a procihűtővel pedig nagyon jól bánik a SmartFan) szinte semmi. Na jó a Quantum vinyó motorhangja megvan, de ez csak próbavinyó. A végleges egy Seagate 7200.12-es lesz.fkenny: Klassz lett a masinád, grat hozzá!!
-
devisionhun
csendes tag
válasz
devisionhun #837 üzenetére
Bár azt meg kell így is oldani, hogy ne 35 teljes fordulat legyen szélétől széléig a tekerés... Valamelyik csigát/tárcsát cserélni kell.
-
válasz
devisionhun #821 üzenetére
vezérlés 1xűbb mint hinnéd a volume gomb mögött ügye van egy kerék vagy ilyesmi. ahoz nem nyulsz. hanem az egésznek a végére rakod pl az i-mon érzékelőt és akkor megnézed h 75%nál hol tart a mutató és bejelölöd egy papiron ami a pontos mása a számlapnak aztán scanner és megszerkeszted amienre akarod. Bár az i-mon volume végtelenített, így nem lesz az de nem is lényeg mert a progiba meg lehet adni h egy mozdulatnál menyit hangosítson.
remélem érthető voltam. -
válasz
devisionhun #809 üzenetére
Itt vannak az i-mon ph-s leírások bár régi azóta lehetnek újabbak [link]
-
válasz
devisionhun #793 üzenetére
Egyenlőre az az ötletem van h mi lenne ha nyomtatnál fordulat szabályzós számlapot és
beraknád a tuner skála helyére? És ha a tekerőt nem használod hangosításra akkor mehet mögé egy venti szabályzó. És úgy belőni a számozást h mindig annyinál legyen a mutató
amennyin pörög a venti.
De lehet ezt pl hangerő skálának is megcsinálni.
hirtelen ennyi. -
válasz
De könnyü szétszedni! Kupak levesz és onnantól csak 2csavar az egész! Amin meg a kupak van poti az szabványos a htpcnek szánt megunt műszaki cikkek tekerős gombjainak csatlakozásával
Igen windows hangerőt tudsz vele szabályozni. A távirányítóval meg egeret meg mindent akár írni minden gombhoz azt rendelsz amit akarsz. Dá a htpc szoftvere a cuccnak 5*os.
Panaszom nincsen rá.A kékfény nem látszik mert az pont a gép belseje felé néz.
A fényt igen ki lehet kapcsolni ha zavar! (le forrasztod!)
-
fkenny
senior tag
válasz
devisionhun #813 üzenetére
nem szeretem már annyira a fát mióta ezt csinálom
. Én id deckbe szerettem volna építeni de akkor olyan nagy lett volna és másik gépre meg nem volt pénzem és maradt a fa. íha ezt eladom abból valami mini itx-es configot rakok össze valami ionost
-
fkenny
senior tag
válasz
majd mutatok 1 másik féle hangerő szabályzási módszert este
-
devisionhun
csendes tag
válasz
devisionhun #806 üzenetére
Na linket találtam. Azért látom ezt se lehet egy kis szétbarkácsolás nélkül =DD
Ezzel gyakorlatilag a windows hangerőt szabályozom akkor ugye?
USBs, ha jól láttam?
A kék fény látszik a tekerő körül neked?
Lehet a fényét külön kapcsolni?Túl sok a kérdés? =D
-
válasz
urbanjozsi: ez régen az én dumám volt
"Na hajrá, és nem feladni!"
devisionhun A VU méteres megoldások érdekelnének, Zodo A te embered!
A hangerő tekerőt szeretném úgy megcsinálni, hogy az a windows hangerőt tekerje lejebb és nem potival a hangkimenetet.
Én azt csinálnám ami nekem van venni egy I-mont azt be rakni a tekerő mögé. 5k volt nekem apróban. most láttam fvd-t is belőle csak 15k de viszont így nem kell külön lcd ha késöbb akarnál bele.
Tunerskálát esetleg egy elektromotorral mozgatva hogyan lehetne vezérelni és miket kötnétek rá?
Erre nem tudom h mit lehetne kitalálni de nagyon jó 5let gondolkozzunk rajta!
Látom h hamarosan bandákra fogunk oszlani! Erősítősök vs. tuneresek vs deckesek!
Nembaj én örülök h ilyen sokan vagyunk már. A hoz képest h 1,5éve szinte csak fikázás jött a topikba most meg ha valaki megnézi az 1. hsz-t le esik az álla. -
válasz
devisionhun #802 üzenetére
"nem akarok olyan izom procit bele, ami viszi az 1080p-t"
Kulturember nem kinozza a CPU-t videolejatszassal, hanem az ilyesmit szepen rabizza a GPU-ra
-
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #796 üzenetére
Ha már megvan az X2-es akkor az már nem drága
Jól hangzik ez a hálózatos megoldás, csak egy kicsit energiaigényes. Igazából semmire se jó. Egy nettop vagy netbook áráért lehet kapni 1080p képes médialejátszót is és akkor a "nagy" gépnek nem kell mennie. Vagy simán rá lehet kötni a "nagy" gépet is a tévére meg az erősítőre. Persze lehet kitalálni olyan szituációt amiben alkalmazható, de azok a szituk megoldhatók kevesebb áramfelhasználással is.
Én azért építek HTPC-t hogy nem kelljen annyit kábelezni (a tévé meg a számítógép pont a szoba két végében van), ezt oda tudom tenni a tévé mellé, így egyszerűbb lesz. És nem mellékesen kevesebbet fogyaszt mint az asztali (bár nem sokkal). -
válasz
devisionhun #798 üzenetére
A WLAN kapcsolat az nagyon halvany dolog, azt a BR max. 40 Mbitje is konnyen zavarba hozza, szoval az olyan formatumok, amik a jo minoseget alacsony szamitasi kapacitassal am magas bitrate-tel erik el (pl huffyuv vagy akar az mjpeg) eleve kiesnek, szoval realis lehetosegkent marad vmi alacsony bitrate-u mpeg4 (ertsd: divx) vagy (mert megis MS-rol van szo) wmv (vagy esetleg mpeg2).
A TV az nemileg mas ugy, ugyanis az - az Atom CPU-s netbookkal ellentetben - szinte biztosan le tudta jatszani a h.264-et (mert volt benne dedikalt dekoder, mivel a digitalis TV adasok is hasznaljak ezt a formatumot), vagyis ott nem kellett semmit sem atkodolni.
-
devisionhun
csendes tag
válasz
devisionhun #798 üzenetére
Viszont az otthoni zenéimet tudom online streamelni a melóhelyre! =)
Csak be kell lépnek a LiveIDmmal az otthin MediaPlayerbe meg a melóhelyen is...Ez kurvajó, ezt nem is tudtam eddig!
-
válasz
devisionhun #796 üzenetére
"FullHD-t mutattak egy szaros netbookon akadás nélkül."
Milyen minosegben? Mert nyilvan azt csinalja, hogy on-the-fly atkodolja a filmet vmi olyan formatumba, amivel a netbook is megbirkozik, ez meg igy ranezesre eleg tuti recept a kepminoseg degradalasara.
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
Helló!
Még egy "tuneres" kolléga!
Kiváncsi leszek, hogy helyezed el a dolgokat. Remélem raksz fel képeket a projektről.
Nekem sokáig benne volt megfigyelésben ez a tuner. De én már nem mertem hazahozni
Na hajrá, és nem feladni! -
Pista0001
addikt
válasz
Szia!
Én is S939-es rendszerből építek HTPC-t, ezzel kapcsolatban szerintem proci csere helyett inkább HD támogatású videókártyát tegyél bele. A S939-es X2-es procik aránytalanul drágák, HD2400-as Radeont meg 3-4000 körül lehet kapni (3450-es se több használtan 5000-nél) és van félmagas is. Nekem Radeon Xpress 200-as chipset van a lapomon, de 3000+-os procival már a 720p-vel is megszenvedett, fullHD meg 5 másodpercenként adott 1 képet. HD2400XT-t találtam bele 4000-ért, úgy már tuti lesz a masina.
Szerk.: Most néztem a Vaterás hirdetést. Az a 22 cm-es mélység nem lesz kevés? Egy mATX lap 24,5*24,5 cm...
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Apple MacBook
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest