- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1612 üzenetére
Igazad van, ez után már tényleg csak a víz jöhet.
Két oldalra be is fér 1-1 ilyen.
nonee: Köszönöm. -
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1610 üzenetére
Mintha a Ninja nem lenne épp elég kretén ötlet...
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1605 üzenetére
Én az #1600-ban
Én tennék a linkelt Silverstone házba valami Llano (vagy Trinity) konfigot Ninja mini-vel, arra írtam hogy sajnos az alaplap végleges kialakítása miatt nem fér bele, az előzetesen bemutatott verziók jobbak voltak szerintem.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1601 üzenetére
Ütközne a Ninja a DVD-vel.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1598 üzenetére
Nagyon tetszetős az az Asus lap, főleg a sok hozzáadott érték (WiFi, távirányító, stb), de nagyon sajnálom hogy nem olyan lett mint ahogy először bemutatták. Az eredeti kialakítás jó eséllyel beleférne egy ilyen Silverstone házba Ninja minivel.
-
-
Pista0001
addikt
válasz
urbanjozsi #1426 üzenetére
Ha te egyszer neki állsz valaminek...
Nagyon jól haladsz! Azt ugye tudod hogy ha alut szépre akarsz festeni akkor alu alapozó ajánlott? Csak az vele a bibi hogy egy kicsit drága. A sima 400 ml-es spray-t 3200 forintért vettem
. Talán nem túl nagy veszteség hogy ha kész van szétfúrod az egészet és a darabokat eloxáltatod. Szerintem szebb mint a festés és tuti hogy nem jön le róla. Lehet kapni fekete (meg sok egyéb más színű) szegecset is, és azzal szépen össze lehet újra rakni.
A következő projekt nekem is (újra) egy alu ház lesz. Az előzővel ellentétben ennek váza lesz és szerelhető oldallapjai mert máshogy nem lehetne hozzáférni a belsejéhez. Eredetileg rézből akartam csinálni de sajnos arra most nincs lehetőség úgyhogy marad az alu. Úgy terveztem hogy a vázat hegesztem majd (újra), mert akkor egyben lehet eloxáltatni. Nekem a váz 15*15*2-es szögalu lesz, a burkolat 2,5-es vagy 3-as alu lemez. Utóbbinak szeretnék valami ridegebb ötvözetet szerezni mert az Al 99,5-el abszolút nem voltam megelégedve és az AlMg3 se ridegebb ha jól tudom. Két szintes konstrukció lesz, alul táp, slim ODD, 3,5-es HDD, felül az alaplap meg amit abba kell szerelni. A felső felének a hátlap egy részét leszámítva plexi burkolata lesz hogy a lényeg látszódjon
. Ki fogok még alakítani a felső részen egy 2,5-es HDD helyet SSD-nek, remélem hamarosan sikerül szerezni belevalót is.
-
Pista0001
addikt
válasz
jookomak #1424 üzenetére
Szerintem az oldalak maradhatnak az eredetiek, csak az egyik oldalára - ami így az alja lesz - kell lábakat szerelni, az előlap helyére meg valami egyéb anyagból sík lapot vágni és azt szálcsiszolt alu mintás fóliával vagy öntapadós tapétával bevonni. Ha hi-fi szekrényben lesz akkor az oldalai és a teteje úgy sem fog látszani.
-
Pista0001
addikt
Nekem is van most egy mini-ITX-es elgondolásom, de egyelőre jegelve van a projekt. Talán majd az év második felében... Én se láttam még olyan mini-ITX házat amire azt mondtam volna hogy "na ez így jó". A mostani elgondolás egy ismerős egyedi mATX házterve alapján született, egész pontosan annak a háznak a kicsinyített változata.
-
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #1400 üzenetére
Korábban valamelyik topicban téma volt és bizony létezik PCI-os korszerű VGA. Ezek mind sima PCI-osok, de nem tudom hogy itthon kapható-e valamelyik. Sok sikert a keresgéléshez!
-
Pista0001
addikt
válasz
fixedgear #1390 üzenetére
Akkor valami AMD 760G, 780G vagy 785G-t, esetleg 790GX-et. Utóbbi általában drága, de néha ki lehet fogni jó vételt. Ha nagy felbontású tartalmakat is szeretnél nézni akkor a 760G kihúzva mert az nem tudja átvenni a procitól a melót. Arra célszerű odafigyelni hogy ACC-t támogassa a lap (SB710 v SB750 déli híd), így lehet letiltott magos prociban magot bekapcsolni. Procinak egy Sempron 140 is megteszi. Ha szerencséd van lehet kétmagosítani, de ha nem akkor is elegendő erre a célra és nagyon olcsó. Ha nem akarod a véletlenre bízni de többet se akarsz procira kiadni akkor a BE 2*00 vagy a 4*50 szériás Athlon X2 procikat javaslom (45W TDP)
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1365 üzenetére
A $79 egy kicsit messze van az olcsótól, de valóban 14" alatt van
-
Pista0001
addikt
válasz
dabadab #1356 üzenetére
Esetleg úgy ha a setupban van olyan opció hogy áramszünet után újrainduljon vagy kikapcsolva maradjon. Ha van akkor a táp kapcsolójával vagy az elosztóval lehet kapcsolni a gépet. Ha ez nincs akkor esetleg a billentyűzetre kell engedélyezni a bekapcsolást (ez csak van) és akkor a billentyűzet valamelyik gombjával vagy egy szó begépelésével lehet indítani a gépet. Ha ez sincs de van másik gép egy hálózaton ezzel akkor ott a wake-on-lan, vagy esetleg időpontra is indulhat a gép (szintén bios függő) ha nagyjából ugyan abban az időszakban van rá szükség minden nap.
-
Pista0001
addikt
válasz
Gabesz11 #1346 üzenetére
Zsír a Sunon venti!
SFX táp lesz benne? Látom annak van a hely kialakítva. Jó kis holmi lesz!
A képeket légyszi legközelebb linkeld
Gabbana: Ha igazi fából lesznek a fa részek nem bútorlapból vagy MDF-ből akkor a pácolás vagy a lakkozás adná a legigényesebb megjelenést. Vagy a kettő kombinációja.
-
Pista0001
addikt
Boldog karácsonyt minden HTPC moddolónak
!
-
Pista0001
addikt
Lögyenek is mert irgum-burgum lesz.
Ejj de belekezdenék én is az új projektbe, de pénz helyett csak új ötlet jött, így már két gépre nincs pénzem
. Ja, és mekkora legyen (majd) a lyuk?
Meg lassan a kis gombokat is megtervezhetnéd. Jól emlékszek, azt mondtad hogy 4 kell majd?
-
Pista0001
addikt
Nem is vörös volt hanem rózsaszín!
Azt még mindig nem mondtad hogy a hangerőtekerőre mekkora lyukat fúrjak. Egyszerűbb lenne esztergán megcsinálni, akkor tuti központos lesz.
Ott áll félkészen a holmi. Mondjuk nem tudom mikor tudom befejezni mert megint szarakodik az eszterga.
Azt a lapot használtan vetted? Gari nincs rá?
-
Pista0001
addikt
Aha. Sárgaréz vagy alumínium kell? Add meg a méreteket és szerintem holnap meg is tudom csinálni. A Lehel úttól nem messze dolgozok, úgyhogy munkaidő után oda is tudom adni. Már ha lesz időm megcsinálni. Meg nem bénázom el
... félek hogy reset gombnak sikerül
. Ja, és ezerötszáz!
-
Pista0001
addikt
FID! Hogy áll la projekt? tudtál haladni vele mostanában?
-
Pista0001
addikt
Ha már ilyen elintézős kedvedben vagy beneveznék egy Mercedes CLK 63 AMG Black Series-re
. Tudom, 1500!
-
Pista0001
addikt
Az enyémben már annyira nincs, de még pont elegendő. Ha mégsem akkor hazaviszem melóból amit itt használunk
Itt már átálltunk a 230 V-os változatra. 20.000-et pörög és érzésre kicsit mintha erősebb lenne. Pedig "papíron" az is 100 W-os.Ha összejön az a mini hifis dolog az tényleg állat lesz
-
Pista0001
addikt
Na erre már tényleg nagyon kiváncsi vagyok!!
.
Köszi a tippet de már sikerült gazdaságosan megoldanom. Melóból leselejtezett darabokból összeraktam magamnak egy működőt
"Típus: FBS 12/E
Jellemző:
Finom fúráshoz, maráshoz, csiszoláshoz, polírozáshoz, keféléshez, rozsdátlanítához, gravvírozáshoz, domborzati véséshez és vágáshoz. Fúrótokmánnyal ( befogási terület: 0,5 - 3,2 mm ) Golyóscsapágyazású precíziós tengely köszörült acélból, mely szerszámcserénél gombnyomással rögzíthető. Kiesztergált tengelyvég : MICROMOT -acél szorítópatronok használhatók. A motor hatásos hűtése ventillációal. Nagyértékű 5 pólusú speciális motor. Üvegszál erősítésű polyamid ház. Műszaki adatok : 12 - 18 Volt. Áramfelvétel: max. 100 Watt. Elektronikus fordulatszám szabályzás 3.000 15.000 fordulat / perc. Teljes hossz: 185 mm. Súly kb. 450 gramm. Az üzemeltetéshez MICROMOT hálózati készüléket javaslunk 2,0 A teljesítménytől"A 15.000-től már egy kicsit messze van, de legalább működik. Az előző ház java részét is melóban csináltam, a következőt is ott fogom, a többihez meg ez bőven elég.
-
Pista0001
addikt
válasz
KillHates #1115 üzenetére
És volt összefüggés a szerzés és a kirúgás közt?
A DVD lejátszóba saja csak flex lapok passzolnának, túl kicsi a "rendes" lapokhoz a mélysége. Pedig jól néz ki...
Meg a magassága is pont jó SFX táphoz.
FID: Nem aprózod el
. Képeket lökhetnél a belsejéről. Kíváncsi vagyok milyen a kialakítása.
-
Pista0001
addikt
Kartondobozból vágsz alapterületnek megfelelő darabokat, összeragasztasz Technokollal annyit hogy kijöjjön a vastagság és már mérhetsz is
. Nagyon kíváncsi vagyok hogy mit hozol ki abból a házból
KillHates: Az a botrány tényleg nagyon siralmas volt. Nem tudom hogy kinek szúrta a szemét, de az illető menjen a ...
-
Pista0001
addikt
válasz
#25954560 #1093 üzenetére
Nagyon csinos kis holmi, remélem jó gép lesz belőle
. Műanyagot kellő óvatossággal akár dekopírral is vághatsz. Ha kicsit ráhagysz és azt utólag csiszolod le akkor biztos szép lesz. Noti ODD ledjét elég húzós kivezetni mert az egész előlap nyílik. Inkább a HDD visszajelzést kösd szerintem a másik ledre.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
Egy kicsit én is így vagyok vele. Már motoszkál a fejemben egy új ötlet, bár valószínüleg nehezebb lesz mint az előző HTPC. Eredetileg asztali gépnek is egyedit terveztem, de az egyelőre tuti nem lesz. A Cooler Master Elite 341-est néztem ki, szigorúan modding mentesen.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #1050 üzenetére
Nem is annyira kvázi. Media Center a neve és szinte mindent tud. Pont tegnap meg akartam nézni egy filmet és VLC player+ffdshow kombóval nem volt kép, csak hang, Media Centerben gyönyörűen ment. Shark007-et telepítve az .mkv és a vobsub sem akadály neki. Távirányítóval is jól kezelhető, és beállítható hogy a Windows egyből ezzel induljon, ha másra nem akarod használni azt a gépet.
-
Pista0001
addikt
Zodo-nak pont ilyen van. Meg egy cimborámnak is. Nagyon jó lap és nem is veszélyesen drága. Kb 4500-ért van olyan procihűtő ami 28 mm magas és dizájnban is nagyon passzol a laphoz. Egy apró "hibja van a lapnak hopgy noti ram kell bele, az meg ugye egy picit drágább mint a sima.
Gondolkoztam, de egyenlőre nem lesz. Egy jó IMON kéne előbb, nem mini hanem sima hogy az egész gépet lehessen rendesen irányítani vele. A PCI-os rádiós lenne a legjobb. Cserébe odaadom a huncutkodós HP távomatSzerk.: Megnézegettem alaposabban azt az Asus Inteles lapot, hát elég gagyi a 780G-s J&W-hez képest. Se DVI, se HDMI, hogy akarsz így mozizni vele?
-
Pista0001
addikt
A Compaq-ra gondolsz? Azt semmivel. A HTPC-t Wery Well (nem vicc!!) márkájú színtelen lakkal fújtam, ajánlani merem bárkinek. Kb 800 Ft 400 ml-es kiszerelésben. Én a Váci úton a Dózsa György út sarkától nem messze (az Elmü felőli oldalon) található festékboltban akadtam rá. Korábban asszem DupliColor lakkal volt lefújva de az egy rakás fos volt. Még egy hét múlva is ragadt.
Na mesélj, mit találtál ki?
-
Pista0001
addikt
válasz
devisionhun #1024 üzenetére
Konkréten az volt a probléma hogy nem volt minden asztalhoz kiépítve áram hanem volt két -egyes források szerint 16 A-es, más források szerint 20 A-es- ág, és onnan ment mindenki. A legelső elosztón így akár 3 kW is lehetett!! Úgy számoltam hogy az 54 gép+monitor összfogyasztása több mint 6000 W volt!
Voltak kifejezetten kisteljesítményű gépek is mint Bacsis K6-III-a 133 MHz-en, vagy az Via Epia-s gépek, de mellettem pédául egy Prescot-os szerver volt 7 db vinyóval, 650 W-os táppal, de volt nVidia SLI-s konfig 2 db GTS250-essel meg ilyesmik.
-
Pista0001
addikt
#988 FID Gomb rulez!!
992 FID Többet nem adom a kezetekbe a távirányítómat az tuti
993 fkenny Szerintem pont FID volt a hosszabítód legvégén, Ő volt a hibás
997 FID LiveMod show volt a javából
A lényeg hogy megúszta
1007 FID Jók a képek! Na nem mind, de többségük. 1. hsz eszedbe se jusson!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mobil flották
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Milyen autót vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest