- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Yettel topik
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #1429 üzenetére
Kíváncsian várjuk, legalábbis én biztos az új és remek ötleteket!
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #1426 üzenetére
Nagyon ügyes, mint mindig!
A "deluxe"-os pack lesz benne? -
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #1409 üzenetére
Köszi!
Alu ház.
Az még akkoriban meg is dőlt, mert nincs hozzá felszereltségem.
Technics deckbe való építkezés követte, de sosem készült el.
Ez az Ipaq-os ötlet, már előtte motoszkált a fejembe csak lassan készült el.
Mini-itx topikban kesergünk, mert nincs egy gyártó sem aki minden igényt kielégítő házat tudna kínálni. Ezért lehetséges, hogy készül, majd egy házikó, de ahhoz kellene egy külső tápot szereznem: Nagyon olcsón. -
zodo
nagyúr
Na, de rég jártam erre.
Lassan, de biztosan elkészül a gépem. Akár htpc is lehet, ha gondoljátok.
Vélemény? -
-
zodo
nagyúr
Ti tudnátok, ebben segíteni ?
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #950 üzenetére
Bocsánat, nem vettem észre.
Amúgy egy réteg elegendő volt vagy több réteget adtál neki ?
A fedőképessége miatt kérdem, mert te ugye egy világos felületett fújtál.Én alapból fekete alapra fújnám rá az új fekete felületet, gondolom ebben az esetben elegendő az egy réteg is, persze ha jól sikerül lefújnom.
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #933 üzenetére
Előbb, nem bírtam megnyitni a képet.
Szép lett.
Ez spray, milyen ?(#936) urbanjozsi
Bocs, hogy megelőztelek.
(#937) kujbusferenc
" Mit gondolsz/ gondoltok??? Tud vki segíteni???? terv/kivitelezés "
Hogy érted ? Nem te akarod elkészíteni ?
"C" forma csak kipattant valahonnan. Sokkal jobban fogod magad érezni, abban a tudatban, hogy a saját kezed művét csodálhatod, használhatod.
Amit más készít úgysem lenne pont olyan, mint amilyennek megálmodtad és sokkal több is kerül(het).
Tippeket tudunk adni, abban biztos lehetsz.(#938) Pista0001
" Használd a PH! képtárát! "
Ez nem lenne jó ? -
zodo
nagyúr
Szerintem, nagyon jó lett!
Minden tiszteletem az elszánt "barkácsoló" embereknek, mint te is.
Ehhez pl. elég egy pillantást vetni a 88-as képre, mindent elárul.
Igaz első ránézésre úgy jön le, hogy a "marhája" mit művelt ,de ha kicsit belegondolunk, hogy mi munka van benne, máris más szemmel látjuk a kész alkotást.
Graulálok! -
zodo
nagyúr
válasz
devisionhun #923 üzenetére
Melyikre gondolsz ? 725.hsz
Két kis poti a panelen: deprez műszerekhez van, de csak minimális szabályozhatóságra, mert a Vu hátlapján lévő panelen van a lényeges poti.
Ezek, szinte csak díszítésül szolgálnak.Dupla tengelyes poti: 2 darab ház venti, szabályzásához.
Szerk:
Előbbi beszámolómban lévő képeken csak kiprobáltam az urbanjozsi féle, sata kábeles megoldást, nem akarom lenyúlni. -
zodo
nagyúr
Némi mentségül szolgál, hogy itt a panelba ilyen munkapadon kell dolgoznom.
Sajna semmi elfogadható ötletem nem volt a deck gyári előlapjának átszabására.
Ezért fából lesz, natur + színtelen, selyem-matt lakk: Kép
Igen, jól gondoljátok ez egy Bükk 120x2x12 cm-es küszöb.
Mivel keményfa, talán nem fog vetemedni és a barkácsáruházban nem találtam elfogadhatóbb darabot.
Ma mégsem farigcsáltam, mindösszessen az előlapnak szánt darabot vágtam méretére.
Ott van a kupi ball szélén, aztán csak tervezgettem, hogyan is álljak neki.
Így rájöttem, hogy talán a kapcsolók, potik helyeit meg kéne tervezni.
Még nem száz a téma, de első körben ezeknek a kupakjait is fából akartam megoldani, de az már tényleg macerás lenne. Ezért elővettem a régi Pio deck roncsait, amiben voltak a Vu müszerek és összekapartam a kupakjait és megtisztítottam őket.
Szerintem, ezek közül fogok felhasználni egy párat.Szerk: Sehogy nem tudtam normálissan lefényképezni a kupakokat, de nézzétek úgy, hogy mindenhol olyan fémszínű, mint az oldalaik és szállcsiszolt hatásúak.
-
zodo
nagyúr
Sok sikert a megméretettésen!
Ma már én is farigcsálok valamit. Hihetetlen, milyen lassan alakul a vasam.
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #863 üzenetére
Szerintem alu vagy annak ötvözete lesz csak valami spéci eljárással kezelik.
Ezeknek azé van súlya, nem hinném, hogy holmi fóliával szórakoznának és amúgyis ki venné meg, ha csak ráejtesz valamit és oda a felület.
Szerk: Ezeket a lámpatesteket is csiszolják.Régi pio deckem előlapja is ilyesmi anyag. Ez tömör cucc és még a körömlaklemósó sem ártott neki, amikor a felíratokat akartam eltávolítani róla.
-
zodo
nagyúr
Zsír.
Bluetooth antenna, kimondottan ügyes.
Akár a "Számítógépház fából" topikba is betolhatod.Említed a gombok matricázását, az hogy is kell elképzelni ?
Alá-mellé- főlé ragasztasz vagy a gombra ? pl.: jeleketSzerk: Más:
Újrahasznosítottam a képeimet, hátha más is kedvet kap, kisebb-nagyobb átalakító munkára.
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #829 üzenetére
Apám, szép munka!
Más:
Látom beindult az élet errefelé!
Üdv. az új válalkozó szellemű építkezőknek!
Lassan én is felépülők és remélem mihamarabb elkészül az én vackom is, azt jönnek a képek.
Ma egy kicsit nekiálltam bütykölni, de csak az elmaradt tesztig jutottam ami a dupla tengelyű, ventiszabályzó áramkörömet érintette. Eredmény = Hibátlan. -
zodo
nagyúr
Igen, végre.
Hát csakis az előlapon lesz a helyük, de konkrétan nem tudom még az elrendezést, mert nem foglalkoztam a témával.
Viszont volt az a ledes (tudod), azt sajna nem tudta megmenteni a szaki, mert a hozzátartozó áramkörök a deck alaplapjába vannak ültetve, ami meg nálam maradt.
Így annak a ledes panelnak a helye is felszabadul a vu elhelyezése szempontjából.
Majd jelentkezem, ha alakul valami. -
zodo
nagyúr
Inkább megvárom a rajzot
nem értem, mire is gondolsz.
ha minden jól megy akkor, majd lesz némi villágítás, de nem panelről, hanem csak szimpla ledes megoldás.(#735) maxrad1580
Az jó, mert gondolom te sem valami nagy elektro szaki.
Úúúú, pedig az a sprektum analizator kijelzés jól tud kinézni.
Van itt a Ph aprójában egy szaki , aki ilyen kijelzőket gyárt, talán rákérdezhetnél, hogy kellene rábírni az eszkőzt, hogy tegye a dolgát.(#736) fkenny
Zsír király lesz, szépen alakul.
Kapcsolók, állapot visszajelző ledek is ott virítanak majd az előlapon ? -
zodo
nagyúr
Ezt nem nagyon értem: "kivezetési kapcsolási rajzot"
Arra gondoltam, hogy ami a házak előlapjain található aljzatokat, beteszem a ház belsejébe és kész.
Nem előlapi aljzatként éli tovább napjait.(#732) maxrad1580
Szerintem is.
Amúgy csak donor-ok a vu műszerek mert ebben a Pioneer deckben voltak, amit szintén kibeleztem, hasonló pc projekt elkészítése végett.
(bár még lehet belőle valami)
Ekkor még nem volt megy a mostani mini-itx-es lapom, így kevés hely maradt volna a házban egy m atx-es lap melett, mert ezek a régi holmik még nem a mai normál asztali hi-fi egységek szélleségeivel rendelkeznek. Sajna még csak most készült el a vezérlő panel hozzájuk (bő, fél év alatt) ,mert amit én készítettem csak olyan fél siker-ként kezelhetjük, mert nem értek az elektro technikához. (működni működtek, de nem volt az igazi)Az a ledes kivezérlés jelző faja lesz.
(anno, nekem is ajánlották)
Bár én az analog-ot, favorizálom.
Te készíted vagy készen veszed őket ? -
zodo
nagyúr
válasz
maxrad1580 #726 üzenetére
Szia maxrad1580!
Jól mondja fkenny.
Kicsit visszább olvasol, megtalálhatod az alakuló projektemet.Technics deck házába probálom beépíteni a pc-met és itt jön képbe a VU , mert az alaplapi hangkártya kimenetére lesz rákötve, tehát arra használom amire megálmodta őket a tervezője, hangkivezérlés szint kijelzőként.
Esetleg, ha sikerül akkor a front audio kimenetre, ami házon belül maradna, így kívül nem látszik a csúnya kábel és nem foglalja el a hátlapi hangkivezetések valamelyikét.Szép kis kuckód van.
-
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
Jó ötletek, anno én is építettem fa kuckót csak 8-as rétegelt lemezből.
Zalmi venti szabályzó elhelyezés is király, csak így tovább.
Minden oldallap készen van, mert híányoltam az előlapot a tetejét.
Tápegység az, hogy is lesz ?Remélem nem lesz "dobozhangú", arra gondolok, hogy a zárt fadobozba egy db venti is szép kis "szélzajt" tud produkálni.
Legalábbis nálam "szépen szólt", igaz kisebb volt maga a ház és nem volt leszabályozva a 2000rpm-es venti.Várjuk a szünetet, sok sikert!
-
zodo
nagyúr
Semmit.
Igazából, várom a hétvégét vagy a jövő hét elejét, mert akkor megyek a VU-imért és a ventiszabályzós cuccokért. Most a mesterember, dolgozik helyettem.
Amint itt lesznek már tisztábban fogom látni a lehetőségeimet és akkor ismét szárnyra kap a projekt.(#705) dekoninck
Értem, hát sok sikert az elkészítéséhez, várjuk a fejleményeket.
-
zodo
nagyúr
Jól teszed.
Amúgy meg neked is valami progid az Imon-hoz vagy nem jól tudom ?
Ilyenekről van szó abban a topikban, többé-kevésbé.Múltkor én is kiprobáltam egyett a készülő gépemen, amin linux van.
Mégpedig az Xbmc-t, jónak tünt. Később leszedtem hozzá valami HD tartalmú több száz megás csomagot és egyből megfogta a gépemet, ami azért nem gyenge.
Igaz szép volt a felülete, de akadozott.
Szóval én biztos nem fogok ilyen jellegű szoftvert feltenni, nélkülük is megtalálom a képeimet, zenéimet , videoimat, stb. -
zodo
nagyúr
válasz
dekoninck #685 üzenetére
Hát, mit is tervezel bele tenni ?
Csak, mert elsőre elég neccesnek tünik a beltér.
Az a 55 mm kb. annyit jelenti, hogy max. 1U magas cpu hűtő és annak magasságán már nemnagyon lóghat túl semmi.
Esetleg kb. 1 cm maradhat még a dvd ház tetejéig.(#688) FID
Nem tudtad ? Ezt nem gondoltam volna.
(#689) hito
Nincs valami hasonló, átépített cuccod ? Szivessen megnéznénk.
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #673 üzenetére
Az királyság, 20 mb-os linux.
Ez valami médiára kihegyezett kis cucc, mint pl.: xbmc és társai.
Láttam már, de még nem probáltam. (kezdő linuxos vagyok)Persze én is csak viccnek szántam a floppy meghajtót, remélem sikerül betenned valahogy az odd-t. Kár lenne azért a gépért.
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #663 üzenetére
Nem mondom, hogy egyszerű, (én sem probáltam még) de talán nem olyan nehéz kivitelezni.
Szerintem, megfogod a rajzot ami befelé forídtva felragasztod a plexi hátlapjára így mindig látható és valami csiszoló, karcoló eszkőzel nekiesel. Szerintem.
Lehet, kiprobálom, egyszer.
Kár, hogy az odd-od helyét elméretezted, hogy nem fér el, hosszában vagy keresztbe?
Gondolom, ha már így sincs hely a tervezett helyén akkor már esély sincs valami csillapítást tenni alá, mellé.
Talán kibírható az a rázási zörej, úgy sem tart csak pár mp-ig és amúgy sem lehet olyan vészes, ha már bekerülnek az o gyűrűk a plexi alá.Na, majd várjuk a fejleményeket, sok sikert!
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #661 üzenetére
Ja, saját készítésű gravírra gondoltam esetleg minta vágása és úgy a világítás.
Csavarozásnál, talán elkelhet egy kis szilikon vagy gumi alátét, bár nem tudom mennyire let merev a házad.
Talán csak az odd felpörgésekor keletkező "rázás" végett is tennék valamit, mert a plexi és a fémház találkozásakor, biztos lenne némi zaj, de tesztelni kell és meglátod vagy hallod. -
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #659 üzenetére
Jó lesz, miért nem akarod befejezni ?
Plexi tető, akkor lesz benne neon is vagy valami extra világítás ?
Esetleg gravírozva lesz a lap vagy valamilyen minta vágva ?
Rögzítésére, gondolom csak a csavarozás, jöhet számításba.
Gumi lábakat meg bárhol kapsz vagy valami régi hifi -ről lekapod és készen is van. -
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #657 üzenetére
Valami, olyasfajta a cél.
Kazi ajtó lesz az első, amit letörök az átalakítás kezdetekor.Viszont, van amit meg kell mentsek: gyári power gomb, füles aljzat, 2db ( volt) rec poti, helye ill. ha összejön a szakinak a ledes kivezérlő helyét is.
Szóval óvatossan kell gondolkozzak és barkácsolnom. -
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #654 üzenetére
Így már érthető nálad a jelenség.
Valami komolyabb megoldásra, gondoltam.(#655) Pista0001
Igen én is emiatt gondoltam, hogy inkább rákérdezek, mielőtt teljesen elcseszem az előlapot. Még nem tudom mi lesz a vége, de ez sem rossz ötlet amit írsz.
Végül is csak az előlap két szélén található beugrást kellene eltüntetnem első körben, mert csak az lógna ki az összhatásból. Gondoltam valami fa berakásra is, hogy olyan "retros" legyen.
pl.: dió vagy rózsafa
Viszont a gomokat, poti tekerőket sem ártana egységesítenem.
Mondjuk erre van a Pioneer donor deckem csak ahhoz meg nem passzol a fa betét.Szerk:
Még várok a teljes átalakítással, mert ha minden igaz akkor a Technics gyári ledes kivezérlés kijelzőjét is életre kelti a mester ember, FID örömére. -
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #652 üzenetére
Hát nem is tudom. Igazából nem csak rést kellene kitöltsek, hanem szinte az előlap 95% -ra kellene egy új kb. 4mm réteget felvinnem.
Csak egy ötlet volt, lehet, hogy más módszerrel fogom elkészíteni, egyenlőre csak kérdezősködöm.Venti szabályzásra visszatérve.
Én egy 30-35 év elektro téren szerzett szakmai gyakorlattal rendelkező ember kezébe adtam a potit, hogy ahhoz készítsen kapcsolást.
Remélem jobb lesz, mint amit említettél, ő azt mondta símán megoldható.
Csak jó lesz, ha nem akkor marad dísznek. -
zodo
nagyúr
A régi Pioneer deck, bemeneti jelszint szabályzó potiját is megörökli a gépem. Ez valami dupla tengelyű, amivel a jobb ill. ball oldalt egymagában képes volt vezérelni.
Jövőben, pedig ennek megfelelően 2 db ventinek fogja a fodulatszám szabályzását ellátni.Más:
Lenne ídőm végre az előlap elkészítésére, de nem találom rajta a fogást.
Szóval még nem tudom, hogy álljak neki.
Gyári előlapot szeretném újrahasznosítani valahogy, de csak részben, mert jellenleg nem egysíkú a lapja. Itt-ott kiáll, ível.Főleg, urbanjozsit kérdezném, de mindenki válaszolhat aki tudja a választ.
Az ajánlott BODY 211 Bodysoft spatula kitt -ből tudok 4-5 mm vastagságú réteget képezni ?(#641) beencee
Szép munka, gratula!
Pont ilyen Gigabyte lapom van a "nagy" gépembe, szerintem keresve se találni, megfelelőbb alaplapot erre a célra. -
zodo
nagyúr
Kicsit megállt a projektem, ha kérdeznétek.
Ismét rámozdultam a Vu témára.
Szinte a "gyári" megoldás lesz lekoppintva.
Műszeres kapcsoláshoz már megvettem mindent, talán ma nekiállok megépíteni, de sajna ehhez kell egy-egy db erősítő-s kapcsolás is amire 4-5 napot kell várjak. -
zodo
nagyúr
Szerintem, nem lesz probléma, persze köszönöm a figyelmeztetést.
Indoklás: a nagy gyártók is előszerettel használják ezt a megoldás.
Pl: van egy Hp D530 SFF gépem, amiben szintén így van gyárilag elhelyezve a dvd + vinyó páros. Igaz, hogy felmelegszik a lemez, de nem károsodik.
Mini-itx rendszerekről nem is beszélve, mert azoknál ez az elrendezés mód az etalon. -
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #627 üzenetére
Ez nem túl jó hír.
Tényleg oda kell figyelni minden egyes, mm-re tervezéskor. Nem baj, ebből is csak tanul az ember, persze a pillanatnyi dühőt nem feledteti.
Fogd fel úgy, hogy majd a következő jobb lesz.Nekem is még, rengeteg dolgom lesz a gépel, remélem nem esek hasonló híbákba.
Mondjuk a festéstől parázok a legjobban, mert ha azt elcseszem oda az egész. -
zodo
nagyúr
Szóval ma is melóztam egy kicsit.
Behelyeztem a helyre a vinyót.
Ez egy teszt vinyó, elvileg egy Sata II -es lesz majd benne, de ha jól néztem akkor minden vinyónak ugyanoda esnek az alján található felfogatási furatok, ha nem akkor újabb négy furatott kell ejtenem a tálcán.Alkatrészek.
( néhanapján rámtör a Darts láz, ezért van itthon egy jobb minőségű készlet és kiegészítői. A gumigyűrűk is onnan vannak, ezeket szokás a test és a szár szétcsúszása ellen használni. )
Most éppen kapóra jöttek, így felhasználtam őket a képek látható módon.Elképzelés.
Megvalósítva.
Elvileg ezzel a fázisal le is zárult a hardverek elhelyezése, beépítése.
Persze van még mit tenni. pl.: ház tetejét kilyukasztgatni a venti helyének ami a hűti majd a procit, északi és déli híd bordáit is.
Ezért most már rátérek az előlap megtervezésére ill. kivitelezésére.
Asszem ez lesz ígazán nehéz dió, semmiből várat építeni. -
zodo
nagyúr
Tényleg félre vezettél minket.
Na ,de neked is kelett, hogy legyen. Hova tetted ?(#623) FID
Tudom, hogy ez volt a terved.
Én mindenképp a házon belül szeretném elhelyezni csak lassan haladok és még nem látom, hogy is tudnám felfogatni.(#624) FID
Tényleg jó kis lap, de miért nem elég a 65W ?
Ennél jobbat keresve se találsz a mai piacon. 780g + 4850e
Lehet tunningolni, ki mondta, hogy nem lehet.
Tesztből kiderül, hogy a HD tartalmú filmekkel is megbírkozik.
Mi kell még egy HTPC-hez ?Vannak még az Inteles megoldások, de ott az északi híd még mindig az ezer éves 945GC
vagy jóval drágábban X4500HD-al. -
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #620 üzenetére
Lol.
Kis kiváncsi.Amúgy engem is érdekel.
Asszem a homokfúvásnál tartottunk.
-
zodo
nagyúr
Video: Értem, de szerintem be kell érned a képekkel.
Alaplap: MINIX™ 780G-SP128MB
Ára: Itt vettem 25.900.-
Mindig szerettem volna egy ilyet venni , amióta csak megláttam.
Nem sok érte szerintem csak a fránya sodimm ram ára ( + 9k ), vágott képen.
Beletoltam a régi 4850E@2500mhz procimat.Vinyó: asszem én csak símán az alaplap távtartóira fogom ráültetni, persze gumi alátétek használata melett.
Dvd író ami macerás, de majd megoldom valahogy vagy nem is lesz benne.
#614) FID
Szép kijelző!
Nekem mondjuk nem tetszik, de a színe vagány!
Néztem én is ezeket ( tudod amit ajánlottam hírdetés itt a Ph-n ) , de nekem kicsit drága.
Adj fel hirdetést hátlapra , hátha valakinek akad egy darab , feleslegbe.
Milyen lap az aminek nincs meg a hátlapja ?#615) urbanjozsi
Köszi, igyekszem.
Elektronikával még elleszek egy darabig, plusz a ház előlapjának elkészítésével, de karira kész lesz. -
zodo
nagyúr
3. Táp a helyén.
Vinyót már tudom hova és hogyan fogom elhelyezni, de a noti dvd íróval még gondban vagyok. Annak olyan béna a felfogatási lehetősége, de valami extra megoldás is jó lenne.
Majd megálmodom.Szek: (#609) FID : Tényleg csak ennyien lennénk aki nekiáll egy ilyen valami megvalósításának ?
-
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
Ma beugrok az Obi-ba valami barkácskészletért, mert így sosem fogok elkészülni.
Közben beízzítottam a régi vu-s segítségemet, hogy végre be tudjam őket építeni és ne függjön a hangerőtől a deprez műszerek kilengése. Remélem, elárulja a tuti kapcsolást. -
zodo
nagyúr
Szerszámok híányából adódóan kicsit elakadtam.
Beméreteztem az alaplap hátlapi kivezetéseinek, takarólapjának a helyét, de nincs mivel kivágjam.
Lehet, vennem kéne már egy dremmel-t. -
zodo
nagyúr
Azon vagyok vagy 2 órája.
Nos itt a panelja, segítesz ?
A lenti 2 db fekete 10-es érintkezősor lábkiosztását, kellene megfejteni. -
zodo
nagyúr
Kibeleztem a deck-et.
Viszont, nem egyszerű kitalálni, melyik hardvernek hol legyen a helye.
-
zodo
nagyúr
urbanjozsi: Köszi, majd igyekszem.
Ledes kivezérlés jelzőt, szerintetek meg lehet menteni ?
Én nem látok rá nagy esélyt, mert (gondolom) saját vezérlő panelja van amit az életbe nem bógózza ki az ember, hogy melyik kábelt hova kéne bekötni.
-
zodo
nagyúr
Megérkezett a deck-em, hétvégén nekilátok!
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #595 üzenetére
Nem bíztos, csak tippeltem.
Ezen van ilyen kijelző ami középen áll vagy ezen.
-
zodo
nagyúr
na, jah
Még nincs konkrét elképzelés, de semmi extra csicsa.
Fa + festés.
Power gomb, állapot jelző ledek, dvd ajtó nyílás + open gomb, füles kimenet , egy két kisebb csavaró poti ( pl. ház venti vezérlés ) estleg az analog vu vagy a ledsor.
Még friss a téma, mert még alakulhat a dolog és a deck sincs meg hozzá. -
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #588 üzenetére
Az szerintem signal meter (mint amilyen neked is van) és nem Vu.
-
zodo
nagyúr
Nem nem a két ledsor az elsődleges, de ha megmenthető és hasznosítható akkor természetessen helyet kap az előlapon. Maga a ház váza kell nekem semmi más, egyenlőre, mert nem tudok olyan szép házikót hajtogatni, mint urbanjozsi.
(#588) urbanjozsi
Aranyos, meg minden, de az a baj ezekkel, hogy nem a szabvány hi-fi szélleségel lettek megáldva. 43 centi helyett, jó ha van némelyik 35 cm. Akkor már itt lenne a régi Pioneer-m, nem pedig darabokba várná, hogy kihajítsam.
-
zodo
nagyúr
Igen, alapból van egy kis kitérése a müszernek, ahogy megkapja a tápot.
Elvileg elmúlik, ha árnyékolt kábeleket használnék.
Mondjuk az egész nem százas, mert sajnos hangerő függő a dolog, bár lehet állítani potival a vezérlés szintjét, de az nem az ígazi.
Baj az, hogy nem értünk hozzá, pedig bíztos egyszerű lenne egy olyan kapcsolást találni amelyik nem a végfok leadott teljesítményétől függ.
Barkács topikban is csak olyat találtam, mint az enyém.
Jó jó, de nem az ígazi és azért kell vele játszani annak aki nem forrasztgat, főállásba.Nem, old scool annyira a kinézett deck-em.
Az előlapja teljesen leugrik és fából faragok hozzá újjat.
Csak a háza kell nekem, ami 43x27x12 cm, asszem.
Budapestieket szoktam nézni a személyes átvétel miatt, de tényleg jó az Kenwood. Talán nekem túl mély, így a fotó alapján, de köszi az ajánlást.
Másnak még jól jöhet, pláne ennyiért. -
zodo
nagyúr
Na, kicsit leült a topik.
Egyenlőre, nem sikerült 100-ra készítenem a VU vezérlő panel kábelezését, mert kicsit összeszedi a pc zajait. Kell vennem, árnyékolt kábelt ,hogy jó legyen.
Talán, egyszer el is készül.Lassan, építek én is valami pc alapú dolgot.
Már ki is nézztem csak meg kellene vegyem 2.5k-ért egy 2 kazettás decket, ami a ház alapját képezné. -
zodo
nagyúr
válasz
Simon István #574 üzenetére
Szia!
Én (is) kerestem, később meg is vettem.
Köszi, hogy szóltál! Másnak még jól jöhet. -
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #470 üzenetére
Sejtettem, de eddig nem említetted. Akkor azt neked kell megkeresned.
Bordoi féle : Tápegységek htpc építőknek.
Legalább csendes. -
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #468 üzenetére
Bocs. Azt nem is néztem csak ,hogy valamiféle kapcsolás.
Akkor vegyél egy ilyet: PicoPSU 120W vagy egy kit-et,mert talán olcsobb így ,mintha megveszed külön az adaptert is a psu-hoz.
Ezeken már talán van minden, amit eddig hiányoltál.
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #466 üzenetére
Azt hittem észreveszed a lap alján ( 4. sor , ballról a 2. találat )
-
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #464 üzenetére
Ilyeneket , Shuttle gyárt az xpc-hez. pl.: Shuttle 300W SilentX tápegység De ezek méreg drágák.
Jobban jársz ,ha építesz magadnak egy Pico psu-t. -
zodo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #462 üzenetére
vagy ez is nagy ?
-
zodo
nagyúr
Én is melózok a Vu-n ,de roh@dt nehéz szakma ez a forassztgatosdi.
Főleg ,tapasztalat nélkül.Összeraktam egyszer a kapcsolást (anno linkeltem), de akkor nem vagy csak épphogy mozdította meg a mutatót ,pc-ről hajtva. Erősítő hangfalkimenetéről viszont , jó volt.
Másodjára már kapott 5 Voltot + IC-t + azt szabályzó pótit. Ekkor már tuti volt ,pc-ről is.
De nem sikerült mindezt átvinnem a panelra, elcsesztem ,mert ott ugye minden fordítva van és benézhettem valamit.Csapó három: Dádáám ,mükődik !
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #440 üzenetére
Szép lett !
Thomson ház gyári open/eject gombjának újrahasznosítása, sem kevésbé.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Orvosi kérdések
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- BestBuy topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm Bluetooth / 1 hónap garancia / zöld / szép állapot
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest