Új hozzászólás Aktív témák
-
Pelican
őstag
válasz
velizare #2925 üzenetére
"megvalósíthatósági tanácsot szeretnék kérni, nem egy értelmetlen vitát arról, hogy amit szeretnék, annak van-e értelme.
@AiRLAC: bocsi, de egyben szeretném. vagy megveszem az asustortól, vagy ha tudom, megcsinálom."Szerintem se vegyél ilyen szervert, ez nem médiaközpontnak való.
Én hasonló célra használom ezt a szervert (alap proci, ram, no pcie kártya) OMV-vel, és egy S905X-es boxon nézem a fhd/4k filmet, hallgatom a zenéket, nézegetem a képeimet. -
djgeg
őstag
válasz
velizare #2922 üzenetére
Az első, hogy egy NAS-t szeretnél 40 TB raw disk-el de azért legyen média központ is?
-10 TB lemez... nem láttam és még google se hozta ki, hogy valaki használná ezzel a szerverrel, csak 8TB-s lemezzel próbálták. Papíron mennie kéne.
-"konfigurálható raid kötetetek" A kötetetk konfigurálhatóak, de amit te szeretnél az teljesen más. raid kötetet szeretnél létrehozni partícióbol nem pedik teljes diskből... ezt hardware raid el nem fogod tudni megcsinálni mert az csak egész disk-et tud kezelni.
OS szinten windows vagy linux támogatja, de a kérdés, hogy megéri e ezzel szarakodni?!
Rakj össze egy normális NAS-t elég cachel és csokolom.Freenas pl mindent megoldana amit szeretnél bár a 40TB mellé a 16GB RAM (max a gépbe) lehet kevés lesz. SMB FTP, own cloud kodi server mind megoldható alapból a Freenas-ban vagy jail vagy vm el.
Amúgy nálam pont itthon van egy ilyen kombo csak én plex-t használok, de ha neked kell a 4K meg a jó minőség akkor egy értelmesebb kis másodlagos géppel megoldható a lejátszás. (Nekem plex full HD-t nagyon szépen tolja a TV re chromecast 2 vel, de ízlések és pofonok.)
Ha FREENAS-t raknál össze, kell majd 2x8 GB ram, érdemes egy HBA-s raid kártyát most vettem hardverapróról egy cserét 12 ért tökéletes a célra (ha kevés a ram akkor SSD cache-nek akár még belefér ODD heléyre (csak egy sata kábel meg odd- sata áram ábel kell))
Egy jobb proci lehet nem árt a gyári helyet ha lenne majd transcoding, meg úgy amúgy is.Ha a TV re tolnátok ki a a youtube chrome meg minden egyebet na annak meg tényleg semmi értelme htpc-t fentartani, vegyél egy chromecast-et és minden eszközödről ki tudsz nyomni tartlamat és képet is akár, probléma megoldva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest