Új hozzászólás Aktív témák

• The DJ

addikt

Tegnap megkaptam a Microserverem én is, 4x2TB és egyelőre 2GB memória, de már rendeltem is bele egy másik 2GB-os modult is. Kaptam vele egy 60GB-os Samsung 830-as SSD-t is, de ezt egyelőre kivettem, mert nem tudom hogyan tudnám a szerverben hasznosítani.

Először egy OpenMediaVault ment fel rá, de gyorsan le is cseréltem XPEnologyra, mert ez az, ami passzol az igényeimhez (meg jobban is tetszik :) ) A belső USB porton lóg a régi 2GB-os pendrive ami a boothoz kell, így nem látszik kívülről és nem is töröm le/rántom ki. Készítettem gyorsan egy RAID5 tömböt is, szerintem ezzel jártam a legjobban 4 HDD mellé. Egy kapacitása ugrott, de legalább van hibatűrés, egy HDD halála esetén még nincs vész és megmaradnak az adatok.

Kérdés: Mindenképpen másik helyiségbe kerül majd végül a szerver, mert nekem a szobában túl hangos (meglepő módon a Hitachi HDD-k hangja zéró, egyedül a hátsó ventiket hallani a szerverből), viszont még a szomszédos helyiségbe is nehéz átvezetni az UTP kábelt, mert fúrni kellene hozzá, azt meg nem szeretnék.

Hamarosan érkezik egy Xiaomi Mini AC router is, a laptopom is AC-s, az asztali gépem kábellel lesz a routerre kötve, a többi eszköz pedig N-es. Lenne-e értelme beszereznem valamilyen AC-s wifi kártyát a szerverbe? Mennyivel lenne lassabb, mint a kábeles adatmozgatás? Legtöbbször az AC-s laptopról és a kábelről csatlakozó asztaliról másolnék a szerverre, tehát elviekben nem szabadna túl lassúnak lennie, de kíváncsi vagyok mik a tapasztalatok.

A másik, hogy milyen wifi kártyákat támogat az XPEnology?

Új hozzászólás Aktív témák