- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
Tegnap megkaptam a Microserverem én is, 4x2TB és egyelőre 2GB memória, de már rendeltem is bele egy másik 2GB-os modult is. Kaptam vele egy 60GB-os Samsung 830-as SSD-t is, de ezt egyelőre kivettem, mert nem tudom hogyan tudnám a szerverben hasznosítani.
Először egy OpenMediaVault ment fel rá, de gyorsan le is cseréltem XPEnologyra, mert ez az, ami passzol az igényeimhez (meg jobban is tetszik
) A belső USB porton lóg a régi 2GB-os pendrive ami a boothoz kell, így nem látszik kívülről és nem is töröm le/rántom ki. Készítettem gyorsan egy RAID5 tömböt is, szerintem ezzel jártam a legjobban 4 HDD mellé. Egy kapacitása ugrott, de legalább van hibatűrés, egy HDD halála esetén még nincs vész és megmaradnak az adatok.Kérdés: Mindenképpen másik helyiségbe kerül majd végül a szerver, mert nekem a szobában túl hangos (meglepő módon a Hitachi HDD-k hangja zéró, egyedül a hátsó ventiket hallani a szerverből), viszont még a szomszédos helyiségbe is nehéz átvezetni az UTP kábelt, mert fúrni kellene hozzá, azt meg nem szeretnék.
Hamarosan érkezik egy Xiaomi Mini AC router is, a laptopom is AC-s, az asztali gépem kábellel lesz a routerre kötve, a többi eszköz pedig N-es. Lenne-e értelme beszereznem valamilyen AC-s wifi kártyát a szerverbe? Mennyivel lenne lassabb, mint a kábeles adatmozgatás? Legtöbbször az AC-s laptopról és a kábelről csatlakozó asztaliról másolnék a szerverre, tehát elviekben nem szabadna túl lassúnak lennie, de kíváncsi vagyok mik a tapasztalatok.
A másik, hogy milyen wifi kártyákat támogat az XPEnology?
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Monitor hiba topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Bittorrent topik
- Projektor topic
- Hyundai, Kia topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- GAMER PC - i7-7700, 16GB DDR4, GTX 1650
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- ÚJ 3-DBOS CSOMAG: Intel Core Ultra 7 265K + ASUS TUF Z890-PLUS WIFI + MSI MAG CORELIQUID A15 240
- Gaming PC - R5 9600X,RTX 5070 12GB,32GB DDR5,1TB NVMe,850W
- Ultra PC - R7 7800X3D,RTX 5080 16GB,32GB DDR5,1TB NVMe,1200W
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) A belső USB porton lóg a régi 2GB-os pendrive ami a boothoz kell, így nem látszik kívülről és nem is töröm le/rántom ki. Készítettem gyorsan egy RAID5 tömböt is, szerintem ezzel jártam a legjobban 4 HDD mellé. Egy kapacitása ugrott, de legalább van hibatűrés, egy HDD halála esetén még nincs vész és megmaradnak az adatok.