Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • qnadam

    veterán

    rákerestem, de nem derült ki számomra, hogy swprobléma-é, vagy a hálókályha kezel valamit rosszul: n36l, rajta freenas, benne 4 jail, mindegyiknek külön belsőhálós ip-je. délután ránéztem volna a torrentekre, de nem lehetett elérni. itthonról megnéztem, se kívülről, se a hostról nem válaszoltak pingre. a crashplan (másik jail) logja alapján reggel térdelt le a hálójuk.
    a freenas maga végig elérhető volt, a jailek konzolját meg lehet nyitni onnan, a jailből pingetve ez jött: ping: sendto: No buffer space available
    a jailek újraindítása nem segített, erbből arra gondoltam, hogy a hostoldalon nyűglődik valami. az egész vasat újraindítva megjavult.
    rákerestem, volt tipp hogy a hálókártya bénázik, volt olyan, hogy a túl nagy forgalmat nem bírja (nem hiszem hogy ez, gigás helyi háló, de a net felé csak 10 mbit feltöltés van, letöltés nem volt, a helyi kliensek aludtak), volt tipp mindenféle konfigokra, de kernelforgatásra is más paraméterekkel... viszont egy működő rendszert (oké, még nem 100%, ugyanitt freebsd/freenas szakember kerestetik!) azért nem szívesen túrnék szét úgy, hogy nem igazán értek hozzá. szóval... ötlet valakinek, hogy ez miért, és majd mitől nem?

    istálló? gazemberség? hupákolás?

Új hozzászólás Aktív témák