- Először lépte át a 400 dollárt az okostelefonok átlagára
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Feltűnt az Xperia 1 VIII és 10 VIII az IMEI adatbázisban
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
rákerestem, de nem derült ki számomra, hogy swprobléma-é, vagy a hálókályha kezel valamit rosszul: n36l, rajta freenas, benne 4 jail, mindegyiknek külön belsőhálós ip-je. délután ránéztem volna a torrentekre, de nem lehetett elérni. itthonról megnéztem, se kívülről, se a hostról nem válaszoltak pingre. a crashplan (másik jail) logja alapján reggel térdelt le a hálójuk.
a freenas maga végig elérhető volt, a jailek konzolját meg lehet nyitni onnan, a jailből pingetve ez jött: ping: sendto: No buffer space available
a jailek újraindítása nem segített, erbből arra gondoltam, hogy a hostoldalon nyűglődik valami. az egész vasat újraindítva megjavult.
rákerestem, volt tipp hogy a hálókártya bénázik, volt olyan, hogy a túl nagy forgalmat nem bírja (nem hiszem hogy ez, gigás helyi háló, de a net felé csak 10 mbit feltöltés van, letöltés nem volt, a helyi kliensek aludtak), volt tipp mindenféle konfigokra, de kernelforgatásra is más paraméterekkel... viszont egy működő rendszert (oké, még nem 100%, ugyanitt freebsd/freenas szakember kerestetik!) azért nem szívesen túrnék szét úgy, hogy nem igazán értek hozzá. szóval... ötlet valakinek, hogy ez miért, és majd mitől nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs