- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
válasz
Pyttawrx #51879 üzenetére
Alányúltam egy csipesszel, de szerintem csak tönkre tettem. Olyan mérges vagyok, meg ideges.
Leszedhető egyáltalán a gomb? Erőszak nélkül?
Szerk. : Sajnos már nem is működik a gomb erősen nyomva sem. Erősen meglazítottam. És ezt csak magamnak köszönhetem, mert nem tudom az eszemet használni problémamegoldásra!
Csak szervíz hozhatja helyre?
-
válasz
Pyttawrx #51828 üzenetére
Talán ez lesz az:
https://www.intel.com/content/www/us/en/products/memory-storage/optane-memory/optane-memory-h10-solid-state-storage/optane-memory-h10-32gb-512gb-m-2-80mm.html
https://ssd-meghajto.arukereso.hu/intel/optane-h10-512gb-m2-2280-pcie-hbrpeknx0203a01-p467841918/#
nem olcsó
-
Vegha
senior tag
válasz
Pyttawrx #51770 üzenetére
Minden 'idle':
CPU max 50%-on
Memoria 48%
SSD 2%Most sikerult rabirnom a BSplayert hogy hasznalja a Radeont, de semmi sem valtozott csak mar latom a Task mgr-ben, hogy 2-10%-ban hasznalja a Radeont. Viszont ugyanugy szaggat a video! Valoszinuleg igazad lesz a kodekkel kapcsolatban, de nem ertem mert mindegyik lejatszo a legfrissebb, ahogy a DirectX-bol is 12-es van telepitve.
A W10 lejatszoja egy masik x265 filmhez felajanlotta a HEVC Video Extensions letolteset, de azutan sem lett jobb a helyzet. Nem ertem. -
Vegha
senior tag
válasz
Pyttawrx #51768 üzenetére
Koszi a tippet: GPU1-kent latja es meg is tudja hajtani, latom a Task mgr-ben is. 14 fps-sel megy atlagban, az jo ertek ?
A problemam az, hog x265 filmet csak nagyon szaggatva tudok megnezni a gepen es ekkor lattam hogy sem VLC sem BSPlayer, sem Windows Media Player nem hasznalja az AMD GPU-t.
Viszont ez a FurMark igen. Ilyenkor mit lehet tenni vajon ? -
principali
csendes tag
válasz
Pyttawrx #51752 üzenetére
A gombok használatával tisztába vagyok, nyomogathatok én bármit ,csak ragaszkodik a
kiíráshoz (No bootable image found ,notebook will be shutdown! ) ha memóriát teszek bele akkor azt írja ki ,hogy nem kompatibilis többet is próbáltam (4GB DDR3L) ,de egyik sem tetszik neki ,mi lehet az ok? Húsz éve foglalkozom javítással ,de ilyennel még nem találkoztam. Tud valaki segíteni? -
-
-
SPeti1984
senior tag
válasz
Pyttawrx #51724 üzenetére
Végül ezeket rendeltem meg:
kingstone 500gb ssd és Adata 8gb ram
[link]
[link]Csak nem lesz gond egyikkel sem. Próbáltam olyan helyet keresni ahol a memória élettartam garis, de általában ott meg vagy jóval drágább lett volna az ssd vagy ott csak arra 3 év lett volna a gari. Talán a memóriánál ha 3 évig megy nem lesz akkor már gond, de ssd-nél inkább legyen 5 év gari mint 3 az a plusz 2év jól jöhet ott szerintem.
-
JohnD
tag
-
VÁMpír
aktív tag
válasz
Pyttawrx #51697 üzenetére
köszi!
AIDA64-tel kiolvastattam és eszerint 1 db 8 GB-os Ramaxel RMSA3260NA78HAF-2400 RAM van a gépben.-Curical és Kingstom 8 GB-os modulokat látok (DD4, 2400) 10e ft közelében - ezek egyike jó lesz bele? (a memóriakésleltést is érdemes nézni? - mutatja az AIDA vhol?)
-Lehetne 1 db 16 BG-osast is venni bővítésnek? (pl: G.SKILL Ripjaws) /Win10-et használok/
-
Face8814
őstag
-
Dell XPS
veterán
válasz
Pyttawrx #51632 üzenetére
Biztos, hogy lekapcsol 50 fok alatt ? Van egy viszonylag halk fokozata amit csak szinte fülhöz tartva lehet hallani. Tényleg alig hallható, de sajnos engem zavar, mert fogyaszt.
Egyébként ha beállítod HWinfo64 -ben (setup), hogy együtt induljon a Windows -al, akkor megnyitva látható, hogy mennyi volt induláskor.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Pyttawrx #51622 üzenetére
Ugyanez van nekem is. NVMe ssd -vel szerelt gyárilag: Intel 660p 512GB
Néztem, átlag 36-42 fokos a meghajtó. Samsung 970 -nel 60-70fok (amit Te is mértél), oda valószínűleg kellene hűtés, de Intel -hez szvsz nem. Te hogy látod?
Legutolsó BIOS frissítést elutasította a HP Support Assinstant, nem lehetett letölteni.
Most letöltöttem a HP oldaláról Service Tag-gel, BIOS recovery -vel állt helyre.
ÉS F06 -ról, F08 lett BIOS recovery után... -
-
atika88
senior tag
-
törölt tag
válasz
Pyttawrx #51442 üzenetére
Megoldódott az ismeretlen eszköz témája.
Bedobtam keresőbe a hardverazonosítóját és volt egy pár találat közvetlen a HP fórumra.
[link]
Ez egy AmdAS4 rendszereszköz, ami már Win8 óta ilyen hibákat okoz telepítésnél.
Bluetooth továbbra sincs, nem is volt benne soha. Megkérdeztem a gazdáját, az meg az előző gazdáját. -
törölt tag
válasz
Pyttawrx #51442 üzenetére
Próbáltam már, semmit nem talál. Később azért még megpróbálom.
Továbbra is a Bluetooth-ra gyanakszom. Fura, hogy négy féle driver van a HP oldalán és egyikkel sem megy. Az is fura, hogy ebben a notiban pont ne lenne. Van viszont dual VGA, 8GB RAM és pont Bluetooth ne lenne?
Most ültetem egy kicsit a témát, van egy másik konfig, azt is gatyába kell rázni.
Köszi a sok instrukciót, a többieknek is. -
törölt tag
válasz
Pyttawrx #51425 üzenetére
Ja, a SATA2-ig el se jutottam.
Mikor megkaptam a notit, csak a típusra kerestem rá.
[link]
A proci listára már csikorgott a fogam, de amikor bekapcsoltam és azt láttam, hogy a leggyengébb Sempron van benne. Hát csak a rózsaszín lufit nem akartam egyből kipukkaszatni.
Van egy fél gigás modulom elfekvőben, azzal megnézem valami light-os disztróval.
Érdekes módon a gyári 160-as vinyó még 100%-os állapotban van. (7200RPM-es Hitachi) -
szMartin17
tag
válasz
Pyttawrx #51369 üzenetére
Szia,
Lemez modellszám: WDC PC SN520 SDAPNUW-256G
256GB-os, gyárilag a HP Probook 440 G5-ben van, amit tavaly év elején vettem.Fura mert minimális használattól esett a kondija, igaz csak 99%ra, de ezt korábban sokkal nagyobb igénybevétel mellett tapasztaltam Samsung EVO 850 SSD-imnél.
Üdv,
Martin -
phoenix64
őstag
válasz
Pyttawrx #51217 üzenetére
Beszéltem velük azt mondták az integrált VGA miatt normális YT videó közben 85-90 fok, de jövhéten újra pasztázzák nekem. Asszem van is itthon MX4-em, majd mondom, hogy azt kenjék rá. Meg cserélnek nekem egy ventit benne, mert az alapból csapágyas meg csökkent teljesítményű, csak nem volt még nekik raktáron mikor elhoztam a lapost.
-
wutuka
aktív tag
válasz
Pyttawrx #51175 üzenetére
Szia
Köszönöm, hogy segiteni pröbálsz.
Nincs pötty és Fn kombinációra sem látok fent az F gombokon lehetőséget.
Vészjósló hogy az eszközkezelőben nincs touchpad, csak egér és ujlenyomatolvasó.
BIOSban sincs ilyen.
Nagyon félek,hogy ez hardveres hiba, ami nagy gáz, mert ajándék lenne határidőre és most mehetek a boltba vissza, nem mellesleg tegnap mindent feltelepítettem usb egérrel,mert úgy nekem könnyebb és a végén vettem észre ezt a hibát,és sehogy sem tudom orvosolni -
4264adam
veterán
válasz
Pyttawrx #51157 üzenetére
Szerintem meglesz a gond. Windows 10 telepítés után a háttérben automatikusan fut az update. 1-2 perccel rendszer felállás után megjenik a "Device manager" üzenete, hogy a hardverleíró eszköz frissítése megtörtént indítsuk újra a változás léptetéséhez. Ekkor már simán újraindítani nem lehet mert befagy a windows.
Megoldás: Telepítésnél nem aktiválom még a hálózat elérést, Update-ben csak a keresés és letöltést engedélyezem kézi telepítéssel. Remélem ezek megoldják -
-
válasz
Pyttawrx #51127 üzenetére
Igen volt, de már sajnos feljebb mentek az árak, most 200 felett vannak ezek.
Elég sok 15-cs modellt eladtam, most is van belőlük (csak még nem tettem fel ide a HA-ra a hirdetésüket), és úgy emlékszem, hogy mindegyikben IPS panel volt. Pl:
https://support.hp.com/lv-en/document/c06536660
A sima HP 15-ös modellekben van TN panel, de azok a gépek olcsóbbak is.
-
apaszka
veterán
válasz
Pyttawrx #51032 üzenetére
Mi lehet vele a gond? Havi egyszer lett berakva,és használva pár órát,és 3/4 ig feltöltve,aztán pihi!
Van e értelme valami okos emberrel felújítatni ,vagy megérné e megnézetni ?
(A fogyvédők előtt van amúgy ,de nem bízom benne nagyon!)
Garanciálisan jelezve lett nekik,de húzták az időt aztán meg elutasították a szervizt...) -
zolee001
őstag
válasz
Pyttawrx #51012 üzenetére
A server automatikusan menti minden kliensét image alapon is,hdd csere esetén automatikusan visszarakja az imaget a WDS server
Macrium home usereknek való
Az origi imagehez én ragaszkodnék,majd felhivom a HP usát,ott kicsit más a ügyfélkezelés,pláne 1000 usd-s gépeknél -
zolee001
őstag
válasz
Pyttawrx #51010 üzenetére
54 db gép,Windows server domain,minden átkozott update után a nyomorék win10 gépek félig müködnek,minden alkalommal domainból ki majd vissza (hivatalos MS workaround)igy ez kissé unalmas már
W7,W8 kliensek évek óta teszik a dolgukat ahogy kell probléma nélkül
Mivel vpn,pki infrastruktura,ipsec,nap,ts gateway+server is van amihez nem árt ha müködik a domain és a group policy igy meguntam
(server 2012 van upgrade server 2016 ra olyan 1.5 milla) -
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Pyttawrx #50985 üzenetére
Szia!
Összekevertem az enyémmel, az Intel Core 2 Duo.
A vinyó és SSD között tényleg nem érezni hűde különbséget, de egy 8.1-el azért még egy szervizgépnek elmegy. Levelezés, könyvelés, szövegszerkesztés, kisebb táblázatok kezelése még megy, youtube-ozni már nem nagyon kell rajta."Kérdésem az lenne, hogy a gyári 2*1 GB memória bővethető-e 2*2GB-ra, illetve a 250 GB vinyó helyett mehet-e bele ( 250 GB) SSD?"
Én ezt szó szerint vettem. Lehet. Hogy érdemes-e? Ezt majd ők eldöntik.
-
-
Molk
tag
válasz
Pyttawrx #50973 üzenetére
A sajátomat persze, hogy megcsináltam kérdezés nélkül
, de még mielőtt máséhoz is hozzányúlnék gondoltam megérdeklődöm.
A HP supportja azt mondta, hogy "fogalmam sincs" és hogy hívjam fel a hivatalos szervizüket - Aloha kft-t - akik azt mondták, hogy szerintük le se szedhetem a hátlapot, mert ennél a modellnél ez nem megengedett ().
Ha pedig visszaküldöm a HP-nak, hogy a hőfokok nem optimálisak és neadjisten meg is csinálják akkor sem valószínű, hogy NT-H2 vagy MX-4 pasztát fognak használni, hanem legolcsóbb cuccot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Yettel topik
- Xbox Series X|S
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 16 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felturbóznád a gèped? Ezt Neked ajánljuk!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest