- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
cellpeti
nagyúr
válasz
SeniorTilla #12379 üzenetére
Hát annyiért már nem tetszik akkor!
Annyit egy gép se ér( nekem legalábbis )
-
rekid
addikt
válasz
SeniorTilla #12348 üzenetére
Nekem nagyon apple koppintasnak tunik ez a notebook oszinten szolva. Milyen árban szerzed? Mert itthon zirka 4-500ezres arat talaltam asszem ami oszinten szolva nevetseges.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
SeniorTilla #12328 üzenetére
Na este leszedtem a régit, feltettem az újat, hát azt kell mondjam ez sem ér sokat sajnos. Most éppen a funkciók működnek, de a mute gomb állandóan fehér, és a kijelzőn nem mutatja a hangerőszabályzást sem, csak a tálcán látom, hogy valami történik. Mondjuk ez az én notimnál nem is letölthető, valszeg' azért, mert nem ehhez a típushoz való.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
SeniorTilla #12328 üzenetére
Ok. thx, ill give it a try...
-
válasz
SeniorTilla #12327 üzenetére
De előtte SZEDD LE a régi hardver illesztőprogramját!!! Egyébként nem lesz jó.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
SeniorTilla #12322 üzenetére
Hogyne ismerné fel, hardwaresen minden klappol. A "nem működik rendesen"-t pedig úgy értem, hogy van, hogy pl. a mute gomb nem reagál semmire, de van, hogy működik, de akkor viszont folyamatosan pirosan világít, nem fehéredik ki ha kikapcsolom a némítást de maga a funkció működik. Ez tuti kompatibilitás probléma, mióta a Win 7-re tértem azóta ilyen, a gyári Vistával tökéletes volt. Nem igaz, hogy nincs valahol egy tényleg Win 7-es verzió... Egyedül a wifi érintője működik mindig jól.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
SeniorTilla #12305 üzenetére
Leszedtem a Quicktouch-t még tegnap, mielőtt írtam. A Quicklaunch driver meg onnan van, ahonnan írtad, hogy szedjem le, mindent onnan szedek, de mégsem jó.
-
kozyadam
tag
válasz
SeniorTilla #12306 üzenetére
ez érdekes. már megfordult 1-2 XP telepítő a kezem között, de ezek szerint azok buheráltak voltak, mert felmentek SATA vinyóra.
elnézést kérek, ha valaki felbuzdulva a kommentemen nekiesett XPt telepíteni
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
SeniorTilla #12284 üzenetére
Aham értem. És azt honnan töltsem le, ami működik is?
Csak mert nekem az is fel van telepítve, mégsem működik jól. -
CHIPman
nagyúr
válasz
SeniorTilla #12181 üzenetére
Nagy 1080p-vel vannak gondjai, 720p szépen megy. Netezéssel 6,5 óra körül bírja.
Mennyiért tudsz szerezni? -
MaSzKa
senior tag
válasz
SeniorTilla #12161 üzenetére
CQ61-320SH 125eFt
kösz az infot
Everestel nézted a kijelzőre mit ír?
Samsung LED van benne?
a dobozon is fel van tüntetve?
BlueTooth volt bennük?szerintem is ha olcsó notebook kell valakinek ennél jobb vétel biztosan nincs és nem is lesz 1 darabig
-
djrobaa
aktív tag
válasz
SeniorTilla #12131 üzenetére
Már megprobáltam újra forasztani a csatlakozó lábait. De a probléma még mindig fenáll. A töltö az tuti hogy jó. Szerintem 90% hogy a csati lesz a rossz,vagy pedig amit irtak az alaplap rétegei közt lesz a hiba.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
SeniorTilla #12070 üzenetére
Szia itt is megmondom,hadd tudja mindenki.
Meg kell kérdezni herendi-t,mert elég sok dolgot tud szerezni HP notikhoz.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
SeniorTilla #11664 üzenetére
Az ASUS-ban sem tudsz CPU-t cserélni lol, mivel a hűtés elfedi, de a ventihez szépen hozzáférsz, teljesen ki lehet takarítani.
-
rekid
addikt
válasz
SeniorTilla #11543 üzenetére
Szerintem meg megeri venni garibővítést.... Jo gepek de nem hibatlanok..4 ev mulva eleg necces lesz mondjuk egy alaplapcsere.... mar egy winchesternel visszahozza az arat...ha az mbernek van ra penze szerintem emgeri..
-
kcs73
aktív tag
válasz
SeniorTilla #11540 üzenetére
Megéri venni garbővítést?
-
agyhalal
aktív tag
válasz
SeniorTilla #11477 üzenetére
Sajnos akárhogy próbálom, nem akar sikerülni. Jól emlékszem és tényleg úgy kellene működnie, hogy ha az egyik szélén nyomom le, akkor is viszi magával a közepét és a másik szélét, ugye? A gumiharang a helyén van, azt elvéteni sem lehet, legalábbis nekem nagyon fix dolognak tűnik. Arra gyanakszom, hogy a fehér X alakú műanyag felső 2x2 pöcke nem akad be rendesen a billentyűbe, bármennyire is próbálom.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
SeniorTilla #11481 üzenetére
Én is nézegettem a gépeid. Jók,csak azért nem nálad vettem gépet,mert találtam máshol olcsóbbat(azt nem mondtam,hogy jobbat). Szóval nem sértésnek ment az a reklám szöveg!
-
kozyadam
tag
válasz
SeniorTilla #11479 üzenetére
vigyázok a kicsikére
de azért idővel gyűlt alá anyag
köszi a leírást! nem fogom szétszedni -
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #11469 üzenetére
Pont te mondod
Az általad árult HD4650-el szerelt Pavilion DV6 micsoda? Tán internetre és wolrd-re való munkagép?
Elég jó gamer gép és ha jól emlékszem 188k-ért már lehet kapni. -
albi31
aktív tag
válasz
SeniorTilla #11191 üzenetére
...ezt nem hiszem el,elfelejtettem bepipálni,hogy időkorlát nélkül hagyjon bent...egy olyan tesztet írtam,hogy be kellett volna keretezni..és most dühöngök,mert nem írom le mégegszer..pedig ha láttad volna....arról szólt,hogy ...újrapasztáztam a gépet...hihetelen eredmény lett...de ez már nem adja úgy vissza,ahogy azt leírtam
...akkor viszem a sírba a titkom...hihetelen eredmény született...el sem hiszem...na jó nem húzom tovább....emlékszel?panaszkodtam,hogy nagyon meleg a DV6000-m ráadásúl Inteles egy T5500-s...most meg.....megfagy...bár van a dologba szakmai háttér,mert nem tegnap kezdtem,sőt nem is tegnapelött...de lehengerlő az eredmény....van egy AMD-sem is
..ott is kipróbálom a projectemet..kíváncsi vagyok,hogy ott mit mutat..itt hihetelen...na be is fejezem,mert meghajtom,meglátom,csúcson mit mutat..nem hiszem el az eredményzt...majd jelentkezem..Kellemes Ünnepeket!
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #11184 üzenetére
Én megpróbáltam de sztem nagyon veszélyes, aki nem tapasztalt az simán eltöri azt a kis fehér műanyag mechanikát. A vicc az, h én még a magyar bill.-en is a "í" megjelenítésére az altgr + J bill kombót használom. Sokkal jobban kézre áll sztem.
Amikor cserélgettem a bill.-t akkor az egyik gomb visszahelyezése után elég rossz lett. Bentebb volt mint a többi bill és kisebb lenyomás kellett a szövegbevitelhez. Ez miért van? Azért mert a fém pöcköt kintebb húztam? -
golyani
őstag
válasz
SeniorTilla #11110 üzenetére
kerestem, de nem találtam, lehet msn-es beszélgetésben volt róla szó. van a logouton egy 1080eh teszt, azza la sráccal beszéltem aki a cikket írta és úgy emlékszem, hogy ő nézett tévét a notival Pest környékén.
-
Zefír
őstag
válasz
SeniorTilla #11132 üzenetére
Szia!
Már megvan, csak sz@r volt a driver,
élménindexben 1 potot kapott a 3d meg az aero is, most az új driverrel aero 3.8at 3d meg 5.6ot
És aero felület is ottvan -
albi31
aktív tag
válasz
SeniorTilla #11107 üzenetére
..nekem ez nem fog gondot okozni
...van valami paszta típus,amit tudsz ajánlani...anno az asztali gépeknél,én mindig a zalmann-t használtam,az 6-tal tuti lejebb vitte,az akkor nagyon kályhákat játszó P4 3Ghz 800MHz FSB 1MB Cashe...akkoriban az volt a kihívás
-
albi31
aktív tag
válasz
SeniorTilla #11105 üzenetére
Köszi az infókat!
-
magua.
tag
válasz
SeniorTilla #11110 üzenetére
-
golyani
őstag
válasz
SeniorTilla #11107 üzenetére
de én régebben olvastam hsz-eket olyanoktól akiknek szintén dv5-1080eh volt és ők fogtak tv-t csak pest környékén, nem errefelé.
-
albi31
aktív tag
válasz
SeniorTilla #11102 üzenetére
Jót akarok játszani de viszonylag halk géppel!
-
albi31
aktív tag
válasz
SeniorTilla #11097 üzenetére
Tilla,te tudom hogy ismered a DV-sorozatot,most vettem egy Intel Core2Duo-t(6358-t)...azt hittem,hogy nem fog annyira melegedni,mint az AMD tesója,..atán dehogynem..most csak netezek..a HDD 52C a CPU 58C-on(visszahűti 52C-re,akkor visszább vesz a fordulatból)...és elég idegesítő hogy folyamatosan megy a hűtő...nemrég ezért adtam el a Sony sz450FN-t,de még annak sem volt ilyen idegesítő...tegnap pl:frisített a Vista-Pista,én közben hallgattam egy MP3-s albumot meg net..és a HDD simán felment 62C-ra a CPU meg néha simán behatol-t a 80C-ba...ez normális?..valami csodapaszta?Köszi.
-
T0rnad0
addikt
válasz
SeniorTilla #11074 üzenetére
És tudnál segítséget adni esetleg, melyik lenne nekem jó? ( HP 615 ) Kicsit sok fajta gari van
-
T0rnad0
addikt
válasz
SeniorTilla #11071 üzenetére
Hello!
Olvastam, hogy foglalkozol HP notebook-okkal, esetleg garanciát is tudsz hozzájuk?
-
Studiossrác
aktív tag
válasz
SeniorTilla #11068 üzenetére
Másik töltővel tökéletes a gép, kipróbáltam.(ezért zárom ki a gépben lévő csatlakozó hibát)
Holnap viszem gariztatni, egyenlőre csak a töltőt.Picit pontatlanul fogalmaztam(bár ez se szép,de megpróbálom valahogy leírni). Közvetlenül a csatlakozó mögött van 1 pöcök....ha úgy dugom be a töltőt a gépbe, hogy a pöcök lefelé álljon, és a pöcköt alátámasztom, tökéletesen tölt.
Köszönöm a segítséged
-
Studiossrác
aktív tag
válasz
SeniorTilla #11062 üzenetére
Kontaktos a dolog. Közbe rájöttem, hogyha pl 1 tollal megtámasztom a gépbe menő csatlakozóját, akkor tökéletesen tölt. Ilyet javítanak gariban?
-
zsoltee10
addikt
válasz
SeniorTilla #11057 üzenetére
Dolby Digital se megy ki. Most rakom fel a K-lite codec packot.
-
Jano
senior tag
válasz
SeniorTilla #11037 üzenetére
Köszi
-
válasz
SeniorTilla #11031 üzenetére
Sajnos mégsem egyformák a billentyűpöckök, a dv5-é kicsit más, és 90 fokkal el van fordítva.
-
Jano
senior tag
válasz
SeniorTilla #11033 üzenetére
Próbáltam, valami USB tv tuner driver-t telepíteni a HP honlapról 1180eh-ra rákeresve de nem jártam sikerrel.
-
Bögre
aktív tag
válasz
SeniorTilla #11027 üzenetére
Hálám üldözni fog a sírig! Írok egy privit.
-
válasz
SeniorTilla #10942 üzenetére
bent majd nézek pár típust, és megírom...
dv7-ból is van, igen. épp most kaptunk egy elég zsíros kis példányt i7-es provi valami gt1xx vidkari. full hd led-es kijelző 8 giga ddr3 ram. fincsi példány -
válasz
SeniorTilla #10914 üzenetére
a dv6-osok legalább 75 százaléka LED-es. Nem is tudom láttam-e mostanában nem LED-eset.
De abban igazad van, hogy az újabb és drágább DV7-ekben is LED-es van. -
TomBoy1986
veterán
válasz
SeniorTilla #10835 üzenetére
Ezt az információt közvetlenül a HP vevőszolgálatától kaptam, a központi számukról, ami 8:30 és 18:00 között hívható hétköznap.
06-1-382-1111
-
kisgab1
csendes tag
válasz
SeniorTilla #10836 üzenetére
SeniorTilla: köszönöm az infot róla. már irtam neekd kérdésemmel, most nemjut eszembe hogy hol, de itt is megkérdezem hátha többször nézed. te eléggé ismered a pavilonokat ahogy elnézem.én szeretnék venni egy 1180 vayg 1190 es hp-t viszont irnál nekem még több infot roluk lécives. jah és te tudsz e ilyeneket szerezni ha igen mennyiért? most olyan sok pénzem nincs szal egyértelmü a renew-ról beszélek.tényleg mindent szeretnék tudni róluk.legyél kedves ha van idöd ird le vagy ha ugy van privibe is irhatod .
elöre köszi -
cigam
titán
válasz
SeniorTilla #10719 üzenetére
A multitouch ennél több. Nekem macbook-on nagyon bejött, és más laptop tapipadján automatice használnám a kétujjas scrollozást stb... és persze nem megy
Szóval hiányzik, és a következő gépem kiválasztásánál szempont lesz a mt is.
-
Schanyee
senior tag
válasz
SeniorTilla #10719 üzenetére
Nem olyan fontos, de tetszik.
Igazából én se tudom mire van szükségem, olyan gép ami minden igényemet kielégítené az túl drága. Mivel nincs laptopom, így nem tudom mire használnám, nincs viszonyítási alapom, ezért gondolkodom mire használnám. Pl egyetemen jó lenne jegyzetelni rajta, de lehet igazából nem is használnám arra, mert mi van ha füzetbe kényelmesebb vagy ha az aksi túl hamar lemerül. Egy tuti, hogy az alap intel vga nem elég, és mivel itthon van gépem, ezért ha használom akkor konnektortól távol használnám, szóval az aksi sokáig kell töltés nélkül bírnia. De időnként unalmasak az előadások így játszani sem lenne időnként rossz. Aztán ha be kell vigyek egy rajzot (3D-set, 2D az tudom megy mindenen), akkor nem baj ha van nálam gép, amin meg lehet nyitni.
Így eljutottam oda, hogy ezek a tuti igények: Max 14", de min 12", ne legyen intel vga-s, és minnél tovább bírja aksiról annál jobb.
De az áron is nagyon csapongok, mert nem akarok túl sokat költeni rá, de azt sem tudom hol kezdődne a túl sok. Vegyek egy használt Thinkpad-et olcsóbban vagy kb ugyanennyiért vagy kicsit drágábban egy új Acer Timeline-t, vagy ezt a gépet. Az újaknak annyi az előnye, hogy azokat kapni a boltban és mire elhatározom magam addigra a használtat valszeg eladják.
-
SADE_RUSH
csendes tag
válasz
SeniorTilla #10662 üzenetére
Apum is megnézte a gombot, sajnos, el van törve a keret!
Ezért, nem marad a helyén a billentyűzet.
-
Labrador
tag
válasz
SeniorTilla #10685 üzenetére
Zsíííír...
müxik vele, bár a 3,5 órát sokkallom... Nem tudod esetleg, hogy win7 alapból kiírja-e
-
SADE_RUSH
csendes tag
válasz
SeniorTilla #10651 üzenetére
Nem mertem, nehogy azt sem tudjam majd visszarakni! :$
-
SADE_RUSH
csendes tag
válasz
SeniorTilla #10637 üzenetére
Köszönöm, Rendes Tőled. Elvileg nem tört le, de valamiért nem marad meg benne a gomb. Már egymásba van rakva a két rész az alsó keretből. Azt rárakom a billentyű panelre, ahol a 4pöcökbe illeszkedik a keret. Majd erre ha rárakom a gombot, akkor rámegy, kattan is, de lebukik felém meg ha hozzá érek akkor nem stabil.
-
apuc
őstag
válasz
SeniorTilla #10590 üzenetére
Nem is tudtam hogy belül magnézium a váza
-
apuc
őstag
válasz
SeniorTilla #10489 üzenetére
Jó gép a Pavilion arra amire szánják igenis kiváló.
Nekem otthon a PC helyett van,ide nem lenne jó egy 12 vagy 14 colos gép,vagy fölösleges lenne egy üzleti.
eddíg csak egy új akku kellett-gariba kipostáztákHa hurcolnám nem lenne ideális-sem a hordozásnál fontos strapabíróság sem az akkuidő nem erre pedesztrinálja
(Újonnan volt 2 óra 15 perc,most 2 óra 12 perc -az új aksival..
-
rekid
addikt
válasz
SeniorTilla #10449 üzenetére
Igazad van. Egyebkent nem is tudod lemeriteni ezeket teljesen erről elektronika gondoskodik ugyan ugy ahogy az uj mobilokét sem. Persze az eladók ezt nem mindig tudjak mikor ez e51emet vettem a srac mondta h meritsem le teljesen aztan toltsem 24 orat.. (régi begyakorolt szoveg) majd kedvesen felvilagosítottam hogy ez mar nem az a technologia és butasagot beszel.
-
rekid
addikt
válasz
SeniorTilla #10208 üzenetére
hööö azert egy probookot ne hasonlitsunk egy p/w szeriahoz nem az az árkategoria celközönseg, minosegi osztaly stb... probookal hp probalt egy olcso szeriat csinalni mely elso blikkre nekem nagyon nem jött be föleg nem a belinkelt iponos (vagy hasonlo) áron és annyi penzert tuti nem azt vennem.
Pavilionokrol nem nyilatkozom mert nem hasznaltam. (mas kerdes hogy nemszeretem a csillivilli notebookokat de ez total gyartofuggetlen) -
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #10213 üzenetére
Én nem emlékszem, hogy a Pavilion elé helyeztem a ProBook-ot. Ha mégis linkeld be légyszíves!!! Nekem úgy rémlik, h úgy nyilatkoztam róla, h : "NEM ISMEREM de akár jó is lehet"
A Pavilionok nem szar gépek, csak van 1-2 dolog ami miatt nem javaslom és nem veszem meg. Ha nem lenne az ASIS\RENEW akkor nem is javasolnám az EliteBook-ot se mivel túlságosan drága, akkor már inkább Thinkpad vagy DELL XPS.
Lehet több gép járt a kezeidben mint nekem de én az "üzlet" miatt nem vagyok elfogult. -
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #10208 üzenetére
Majd légyszi nézz utána, h mi is az a HP ProBook jó? Mert arra írta rekid, h sz@r!
A ProBook az "s" széria továbbfejlesztése, semmi köze a business-hez. -
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #10205 üzenetére
Látom akkor nem vagy elég figyelmes: [link] --> ez neked melegedés? (8530p)
Ki mondta, h kopik?Köztünk az a különbség, h én nem csinálok üzletet a gépek ajánlásából veled ellentétben.
-
.Matt
csendes tag
válasz
SeniorTilla #10065 üzenetére
Sajnos több QLB driver verziót is kipróbáltam és biost is updateltem + a rendszer betöltődésekor is szokott a wifi ki-be kapcsolgatni randomra tehát szerintem hardver hiba a gond.
-
apuc
őstag
válasz
SeniorTilla #10063 üzenetére
-
jorden06
senior tag
válasz
SeniorTilla #9934 üzenetére
Na megnéztem végre a hangvezérlőt a gépemben:
SoundMAX Integrated Digital HD Audio
Ez az egység dolgozik a gépemben és a Vista-s telepítő nem jó hozzá, amit a Win7 rakott fel meg nagyon gyengén szól. Egyébként W7 Ultimate a verziója, erre gondolsz? A tiédet sikerült megoldanod valahogy?
A CIR gyébként mi is pontosan? És a chipset drivert honnan szedted le hozzá, mert nekem azt sem fogadja el a Win7?
-
apuc
őstag
válasz
SeniorTilla #9979 üzenetére
köszi az infót!
-
apuc
őstag
válasz
SeniorTilla #9976 üzenetére
Kikapcsolásig lemeríteni utána bekapcs és BIOS-ba belépve még meríteni az akkut-vagy csak addíg amíg a Win kikapcsolja a notit elég lemeríteni az akkut?
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #9976 üzenetére
Igen így szoktam.
És állandó jelleggel bent van az akksi. mert mégis jó ha áramszünet ütne be.
-
KicsiUbul
őstag
válasz
SeniorTilla #9937 üzenetére
RTM
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
SeniorTilla #9934 üzenetére
Business gépben AD SoundMax lesz, egyébként meg Win7 alatt nekem Realtek chipekkel és Audigyvel is ugyanúgy recsegett néha a hang, teljesen véletlenszerűen.
-
KicsiUbul
őstag
válasz
SeniorTilla #9933 üzenetére
-
jorden06
senior tag
válasz
SeniorTilla #9930 üzenetére
Nekem a VISTA audio-t nem engedte feltelepíteni a W7, most a WinUpdate által talált driverrel megy, és nagyon rossz a hangja
Ezzel mit lehet csinálni?
A Driver Genius fel akar rakni egy REALTEK HDMI audio drivert, de ebben a gépben nem Realtek hangvezérlő van.
-
KicsiUbul
őstag
válasz
SeniorTilla #9928 üzenetére
Köszi, nézem
-
KicsiUbul
őstag
válasz
SeniorTilla #9918 üzenetére
Köszi. 2 Wincsi van, az egyiken az előtelepített XP. Meg is nézem.
spyduck: Nekem a BIOSban nincs ilyen... -
apuc
őstag
válasz
SeniorTilla #9916 üzenetére
Köszi a jótanácsot!!
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #9837 üzenetére
Utánanéztem, mindegyik 6730b-t 65W-os töltővel szállították. Több, mint 1000 db. Még nem érkezett hibabejelentés arról, hogy kevés lenne.
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #9870 üzenetére
Kit érdekel a dízel kerregés
Engem.
Csendben szeretek utazni és szégyelném magam, ha minden gyorsításkor füstfelhőt hagynék magam után.
aztán meg a benzinkúton tankoláskor
Utána meg leülnek, amikor megkapják a porlasztócsúcs cseréről a szervízszámlát, és rájönnek, hogy feleennyit se spóroltak a fogyasztáson
-
apuc
őstag
válasz
SeniorTilla #9867 üzenetére
Akkor találkozunk 23.-án!
Szebb jövőt!
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #9858 üzenetére
Akkor hajts dízelt, én sosem vennék. A V6-os benzines hangja után sikítva szaladnék ki a világból egy kerregő izétől.
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #9856 üzenetére
Nem a nyomaték miatt mennek jól, hanem a turbó miatt. Turbós dízelt a turbós benzinessel kell összehasonlítani és egyből nem mennek jobban.
A teltebb színek meg a kontraszt szerintem sokkal inkább a kijelzőtől függ, mint a vga-tól. 32 bites színmélységben mindegyik ugyanannyi szürkeárnyalatot jelenít meg, kérdés, ebből mennyit tud a kijelző.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
SeniorTilla #9844 üzenetére
köszii az infot, vágod a témát nagyon
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #9853 üzenetére
Azt azért fejtsd ki, hogy mit jelent a "szebb kép"?
Dízelmotorokkal meg hagyjál, az hajókba, teherautókba és traktorokba való
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
SeniorTilla #9842 üzenetére
Az int. nVidia GPU-knak tényleg bűn rossz volt a képe még 2D-ben is (GeForce 6150-et láttam utoljára), de egy X1270 vagy egy HD3200 képe teljesen rendben van, az analóg kimenet minősége pedig nagyban függ a GPU-ra kötött elektronikától is (pl. az én gépem S-Video kimenete teljesen hasznavehetetlen, valószínűleg alulméretezett kondi miatt, 5-10 mp-enként ugrik egyet a kép), viszont ezt is könnyen meg lehet kerülni azzal, ha HDMI-n kötöd a TV-t a gépre, akkor nincs semmilyen DA konvertálás, ami minőségromlást eredményezhetne.
Szerk.: De amit a 6150-ről írtam az is csak akkor jelentkezik, ha D-Subos monitort kötsz rá, mivel a DAC szar benne, ha digitális kimenetet használsz (DVI), akkor azzal sincs semmi baj, notikban gondolom nincs felesleges DA/AD konvertálós játék.
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #9850 üzenetére
Mutasd, gondolom van nálad elég gép, lássunk valami fotót, amin mittomén a prohardver címlap szebben néz ki diszkrét vga-n, mint integrálton... Nem tudom, milyen különbségre gondolhatsz, de biztosan nincs olyan, ami a vga-ból adódna. 2D-ben ugyanazokat a képpontokat teszi ki a kijelzőre mindkettő.
-
apuc
őstag
válasz
SeniorTilla #9845 üzenetére
Ok,értem-köszi!
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #9842 üzenetére
normális kép
2D-ben semmi különbség nincs egy integrált meg egy diszkrét vga képe között.
Direkt nem businesst írtam, hanem diszkrét vs integrált vga-t. Viszont a pavilionokban mind diszkrét van, businessben meg előfordul integrált még a legfelső szinten is.
-
apuc
őstag
válasz
SeniorTilla #9839 üzenetére
A DV-5 1140eh az is dual lamp-os?
Mert nem látom hogy alul vagy felül fényesebb lenne a kijelző-nekem tökéletes a képe -
Csabee.
nagyúr
válasz
SeniorTilla #9839 üzenetére
Köszi az infot! Én is elégedett vagyok a kijelző fényerejével meg képével! a LED-es ennél szebb? Fogyasztásilag gondolom jobb..
de szebb is valamivel?
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #9837 üzenetére
A diszkrét vga sokkal többet fogyaszt, mint egy integrált. Nem véletlen, hogy egy diszkrét vga-s gép (átlagos, nem a tiéd
) jó, ha elmegy 2 órát, egy integrált meg ugyanakkora akksival 4-et.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
SeniorTilla #9835 üzenetére
Dupla lamp az mit takar? Mennyivel rosszabb mint a LED-es?
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #9826 üzenetére
A 65w töltő kevés
Mármint az energiazabáló Pavilionhoz
-
apuc
őstag
válasz
SeniorTilla #9747 üzenetére
Na igen,ez az.
[OFF][/OFF]
Én nem vagyok hajlandó ilyen szintre lemenni és szétflame-elni a topikot is vele,elég az hozzá hogy kinek a pap,kinek a papné kinek a pap kutyája..A lakásomhoz senkinek semmi köze, a gyerekemre büszke vagyok mert okos és szép (mindkettő
)a nejemre büszke vagyok mert szerelmesek vagyunk egymásba még mindíg (és szép na meg okos is de nálam szerencsére nem okosabb de picit szebb
,ja és 26 éves én 39
)
Kicsi a lakásunk de beépített minden,így tágas is-és asztali gép sem foglal helyet belőle
Ja és az áruhitelen kívül nincsen lakáshitelem-sokakkal ellentétben-igaz ennek ára a kis lakásEnnyit rólam
ON
-
tehetseges
csendes tag
válasz
SeniorTilla #9741 üzenetére
Szia Tilla!
Nemrég vettem Tőled egy (szép és jó
) DV 6-ost.
Biztos emlékszel, hívtalak párszor az SPDIF kimenet miatt.
Sikerült kipróbálnod?THX
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #9737 üzenetére
tavaly a repülőn hízott a májam
Ezért sem értjük egymást, más a világszemléletünk. Engem nem érdekel, kinek mennyire tetszik az autóm/notebookom/telefonom, észre se veszem, ha megnézik valamelyiket.
Egy szempontom van, nekem jó legyen. Ezért aztán egyik sem hivalkodó meg csillogó, viszont az átlagosnál nagyobb tudású. -
apuc
őstag
válasz
SeniorTilla #9737 üzenetére
Igen,a gépeladások olyan Magyarisztáni módon-ez van sajnos..
A gép szépsége relatív,de nekem is nagyon tetszik a DV5-ösöm,ez -mivel a hétköznapjaim szerves része,a lakásom része is -nagyon nem mindegy nekem..
Szerintem is a kulcs ebben a "vitában" hogy megfelelő gépet a megfelelő célra,helyre,embernek.
Mindenkinek igaza van,de meg kell értenie a másik felet-a jobb nem mindenkinek és mindenben jobb,illetve pl egy noti kategóriában jobb hang is lehet valakinek ugyanolyan fontos,vagy még fontosabb mint az akkuidő vagy a strapabíróság.
Ez már csak ilyen dolog.
-
apuc
őstag
válasz
SeniorTilla #9734 üzenetére
ÁMEN
Egyetértünk.
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #9710 üzenetére
Mindenkinek megvan a saját preferenciája. Én útközben dolgozni szoktam, nem hallgatok semmit, max rádiót, azt se a notebookon. Ha meg filmet nézek, akkor fülhallgató. Egy fényes kijelzős notebookkal képtelenség vonaton dolgozni, pláne ha a napos oldalon kapsz helyet. Nyilván aki csak otthon a sötét szobában használja, annak meg tökmindegy, hogy napos időben mit látni rajta.
A fejlesztőeszközök, amikkel dolgozom, szép szürke windows színűek, így a színek sem nagyon érdekelnek, bár én továbbra se látok életbevágó különbséget a matt meg a fényes kijelző színei között.
Ami viszont fontos, és amit szerintem nem tudnak se a konzumer, se a pavilion sorozatok, az az, hogy 5 év múlva is ugyanúgy nézzen ki és ugyanúgy működjön a gép. Az előző 9010-esem 7 éves, nagyítóval kell keresni rajta a kopásokat, szerkezetileg meg pont olyan, mint újkorában (zsanér, billentyűzet, stb). Pedig párszor szét volt szedve, procicsere meg egyéb bővítések miatt. Nyilván ez sem fogja érdekelni azt, aki évente új gépet vesz. -
RoadRunnerNG
tag
válasz
SeniorTilla #9710 üzenetére
Én nem vagyok a Pavilonok ellen, nincsenek velük személyes tapasztalataim. A fényes kijelző, nem fényes kijelző kapcsán viszont van, és tapasztalatiam szerint akkor is csillog, amikor be van kapcsolva. Én tovább gyengítettem a színeket a 6910p-ne a privacy filterrel, így kapásból 3 vonással nagyobb fényerőt kell használjak, mintha nincs rajta. Arról, hoyg melyik gépcsalaád az ultimate hosszas és értelmetlen flamet lehetne indítani. Mindenkinek megvannak a maga igényei, és végső soron úgy is a szerint választ. Én nem vetem meg a Pavilonok fényes, díszített burkolatait, nem baj, az ha egyedi, de mégis maradok a business vonalnál, attól függetlenül, hogy szeretem ha valami ízlésesen designolt.
-
RoadRunnerNG
tag
válasz
SeniorTilla #9704 üzenetére
Én a tükröződés tekintetében spyduck-kal értek egyett. Engem nagyon zavarna, ha cask aját magam látnám útközben... Igen, abban igazad van, hosz szebb, teltebb színeked ad a tükröződős kijelző, de útközben nem mondhatni előnynek.
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #9702 üzenetére
Majd ha megjelenik egy pavilion 2 db 30 centis, egyenként 7 kilós méllyel, akkor majd meghallgatom. Addig maradok a normál hangszóróknál
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #9697 üzenetére
Én nem azt mondtam, h szarok!
Nekem megvan a véleményem miért választom amit választok. Konkrétan a te véleményedre volnék kíváncsi miben jobb egy Pavilion mint egy professional vagy egy workstation.Szerintem egy notebook azért notebook mert hordozható és strapabíró. Ha nem az akkor ennyi erővel vehetek egy asztalit is. A Pavilion véleményem szerint csak hordozható de azzal kapcsolatban is vannak kételyeim.
Ami nem tetszik a Pavilionban (igaz már 100x leírtam):-Laza zsanérok: (Igaz, h te azt mondod, h nem az de szoktam MediaMarkt-ba járni és nézegettem. Az én szemszögemből ez lötyögős. Volt is egy Pavilion DV6000-em, persze tudom, h emiatt nem szabad leírni a többi DV szériát de azért mégis..... )
-Tükröződő kijelző: Én konkrétan sokat utazok és az agyam eldobtam régen amikor semmit nem láttam a kijelzőn magamon kívül. Persze ezt lehet orvosolni a 100%-os fényerővel ami ahhoz vezet, h az akksi 1 órát se bír. Ugyan ez az Antiglare-nél 0%-os fényerővel teljesen más, mindent lehet látni.
-Anyagminőség:
fedlap: Fényes, lakkozott csilicsáré. Nagyon szép de minden maszat meglátszódik rajta és nagyon könnyen karcolódik, kopik. Vigyázzak rá mint vmi gyöngyszemre? Nem ezért veszek notit.
szerkezet: Bebizonyosodott, h a Pavilion szerkezete tartalmaz magnéziumot, igaz én még nem láttam de elhiszem. Ellenben mi van egy HP Elitebook \ Compaq Professional \ Worksatin modellnél?
Hát ez:- DuraCase Magnézium ötvözet kijelző burkolat
- DuraFinish karcállóbb műanyag elemek
- DuraKeys cseppmentes és kopásállóbb teljes méretű billentyűzet
- Tudomásom szerint a zsanérok acél erősítést kaptak mint a Thinkpadok-nál és maga az egész váz aluminium-magnézium-műanyag együttese.
- EliteBooknál szálcsiszolt aluminium borításMelegedés: Én ahogy olvastam a teszteket azt kell mondajm a Pavilon elég forrófejű. Ezen nincs mit ragozni a Professional és workstation modellek nem. Nagyon jó hűtésrendszerük van ami gondolom az anyaghasználatnak is köszönhető
ui.: Felhoztad a hangszórók minőségét. Volt jó pár notim, tudom neked 100x több de én eddig ilyen jó hangminőséget mint teszem egy 6910p-ben van nem nagyon hallottam. Hogyha ez tényleg minőségnek mondható
Lényegében ennyi. Szívesen olvasnám a te véleményedet
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #9696 üzenetére
Arra próbáltam utalni, hogy a notebookok hangszórója szar. Mindegyik. Ami nem is meglepő, mert nem lehet se normális hangszórót, se normális hangdobozt beleépíteni. Innentől fogva ezen belül kategóriákat felállítani szerintem értelmetlen. Minőségről beszélni meg pláne az. Egekig magasztalták az A300-as toshibák beépített hangszóróját, hallottam olyat is, aki dícsérte az acerek "mélynyomó" csövét, mindegyiket meghallgattam, mindegyik alkalmatlan a figyelmeztető hangok megszólaltatásán kívül mindenre. Szükségmegoldásnnak jó, nyilván nálam sincs rákötve a hifire állandóan, van, hogy zene is szól róla, de ettől még szükségmegoldás marad, rengeteg kompromisszummal. Ami nem feltétlen baj, jobb, mintha semmi nem lenne, csak ne hitegessük magunkat azzal, hogy ez jó.
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #9678 üzenetére
És mit mondanál a melegedésre és anyaghasználatra?
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #9678 üzenetére
Tisztelet a kivételnek
Nincs kivétel, ami fényes, az mind szar
hangminőség terén
Ezt hogy érted? Ugye nem a beépített hangszórókkal kapcsolatban használtad a minőség szót?
-
SADE_RUSH
csendes tag
válasz
SeniorTilla #9657 üzenetére
Ha nem látsz BT-t, akkor nincs benne. Az ismeretlen eszköz a ProtectSmart HDD gyorsulásmérője szokott lenni. Nem kaptál a géphez drivereket?
Akkor, nagyon szomorú volnék, mert a srác akitől vettem, még engem nézett hülyének, hogy már pedig ebben lennie kell!! Volt is benne, amikor elviettem. Már pedig, több rendszerrel is teszteltem és nem talált egyik sem BT eszközt. Valamit felmásolt a gépre, de konkrétan nem kaptam lemezen. Win7-et raktam fel, 64-eset és azt, pedig a Vista 64-es driverekkel üzemeltetem, de Vista 32-el sem ment!
-
Changeling
csendes tag
válasz
SeniorTilla #9634 üzenetére
Köszi a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest