Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SeniorTilla

    veterán

    válasz Khelben #9851 üzenetére

    Ezt fényképen nem lehet megmutatni. Szívesen megtenném, toltam már be ide néhány képet az állításom igazolására, de ezt nem lehet.

    Minden dízelmotorban ugyanúgy robban be a levegő-gázolaj keveréke, ugyanazon a módon. A dugattyú besűríti a levegőt, ami ettől felmelegszik, és ebbe a forró levegőbe fecskendezik be a gázolajat, ami a nagy hő hatására meggyullad és elég, nyomást fejtve ki a dugattyúra.

    Mégis hatalmas különbségek vannak 1-1 dízelmotor között, ülj be egy 1,9 TDI golfba, vagy egy 1.9 TDI Audiba. A technológia és a motorblokk totál ugyanaz, csak más van köréépítve, ettől ég és föld a kettő. Vagy ülj be egy 170 lovas 2.0 TDI Passatba, és utána egy Skoda Octavia RS 2.0 TDI 170 lovasba. Elvileg ugyanazt tudják. De valójában a Skoda 3x körberöhögi a teljesítményével a Passatot, pedig még a gyári lóerő és nyomatékadatok is egyeznek. Igen ám, csak a Skoda motorja úgy van hangolva, hogy a fordulatszám-tartomány nagy részében tudja ezt, a Passat pedig nem. És ettől teljesen más a két autó, a két motor.

    A kijelzőknél sem ugyanazt a képpontot teszi ki 2D-ben a két GPU. Kijelzőtől is sok függ, de a VGA-tól és szoftverkörnyezetétől is. Elég bonyolult dolog azt a képpontot megjeleníteni, nagyon nem mindegy, hogyan történik, még ha az elv ugyanaz is.

    Saját példa: 8800GTX volt az asztali gépemben, szép képpel. A konfig maradt, csak a 8800-ast kivettem, és a régi 8600GT ment bele vissza. Minden más ugyanaz, monitor, és az egész gép is, még a kábelek is. a 8800-nak szebb képe volt, elsőre látszott, még a feleségem is észrevette. Pedig az ASUS 8600GT sem rossz kártya...
    Jó példa lehet erre a high-end hifiberendezések kábelezése is. Vagyonokat költenek hangfalkábelre. És tényleg akkora a különbség, mintha 2 másik hangfalat hallgatnál, pedig csak a kábelt cserélted ki.

    [ Szerkesztve ]

    HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

Új hozzászólás Aktív témák