Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kínai tech-túra összefoglaló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Huami Amazfit Bip okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
- 

spyduck nagyúr 
- 

VaniliásRönk nagyúr válasz  jorden06

üzenetére jorden06

üzenetéreÉn fogtam magamat anno és vettem bele egy CSX modult, amin mint utólag kiderült szintén Elpida chipek voltak, de nem teljesen egyforma a két modul így sem, mégis megy a dualchannel. Szerintem vegyél egyet amelyik szimpatikus, aztán ha nem megy együtt a kettő, max. veszel még egyet, és eladod ami benne van. A garit úgy tudom nem befolyásolja a RAM és a HDD cseréje. 
- 

sonar addikt válasz  jorden06

üzenetére jorden06

üzenetéreNah egy óra googli meg káromkodás és sikerült megjavítani. 
 Szét szedtem [link]
 Majd a Step 5-nél látható fehér szalag kábelt kellett kivenni és visszatenni, ez vezérli azt a felső touch részt. No meg a WiFi kártyát is ki kellett venni és visszatenni. Egyenlőre úgy néz ki, hogy müxik.
- 

Lackooo84 nagyúr válasz  jorden06

üzenetére jorden06

üzenetéreItt vettük Szlovákiában (a barátnőm itt lakik), a Komarnoi Nay-ban a gépet, úgyhogy oda vittem vissza. Onnan küldték Prágába. De azóta megtudtam, hogy villággaris, úgyhogy mikor az akku kaksizott be, már a magyar HP-t hívtam, és küldtek egy zsír új akkut csak úgy. Ha a Szlovák megoldást választom, akkor megint 1 hónap tuti, ha a magyar HP-val intézem, (futár jön érte, elviszi stb.), akkor is lenne annyi, mivel itthon nem javítnak Pavilionokat úgy tudom. Szerintem ők is Prágába küldenék. 
- 

outsiders aktív tag válasz  jorden06

üzenetére jorden06

üzenetéreAz a baj, hogy nem igazán forgalmaznak semmi normális gépet 170 alatt dedikált kártyával, egyedül a lenovo g550A felelne meg, de az elég gagyi anyagból van, sőt még a hűtési rendszere is egy kalap...  Inkább várok még szerintem, hátha hoznak ki valami megfelelő notit a közeljövőben. Amúgy a DV6-os tetszik igazán ( moonlight white fényezésű), kár, hogy nem találok senkit aki az új tigris platformos verziót használja, jó lenne tudni az mennyire melegszik, mert a régebbi Puma platformos ql64-es procival baszottul fűtött Inkább várok még szerintem, hátha hoznak ki valami megfelelő notit a közeljövőben. Amúgy a DV6-os tetszik igazán ( moonlight white fényezésű), kár, hogy nem találok senkit aki az új tigris platformos verziót használja, jó lenne tudni az mennyire melegszik, mert a régebbi Puma platformos ql64-es procival baszottul fűtött . Esetleg még egy DV7-esen gondolkodtam(nem zavar a méret, inkább asztali kiváltására lenne, heti 2szer ha használnám aksiról max), de azok meg már túl drágák . Esetleg még egy DV7-esen gondolkodtam(nem zavar a méret, inkább asztali kiváltására lenne, heti 2szer ha használnám aksiról max), de azok meg már túl drágák 
 Esetleg az Asus K70IO felelne még meg a kritériumaimnak, de arról sincs sok infó a neten igazából.
- 

- 

Lackooo84 nagyúr válasz  jorden06

üzenetére jorden06

üzenetéreMost mondjam azt, hogy már szétszedtem, és egy deka nincs?  Ez volt úgy fél éve, és a procin már nem volt akkor sem semmi, csak a thermo gumi maradványa, ami vmikor megolvadhatott, és kifolyt a CPU mag mellett rá a proci lapkájára (az a zöld része) és jól odakeményedett. Azt sem tudom, azt majd hogyan szedjem le.Szóval maga a proci és a hűtőlap között már nem volt akkor sem semmi. És akkor még csak 76C volt a max. Akkor mi lehet ott most. Bele sem merek gondolni... Ez volt úgy fél éve, és a procin már nem volt akkor sem semmi, csak a thermo gumi maradványa, ami vmikor megolvadhatott, és kifolyt a CPU mag mellett rá a proci lapkájára (az a zöld része) és jól odakeményedett. Azt sem tudom, azt majd hogyan szedjem le.Szóval maga a proci és a hűtőlap között már nem volt akkor sem semmi. És akkor még csak 76C volt a max. Akkor mi lehet ott most. Bele sem merek gondolni... De már tervben van az Arctic Cooling MX-2 vagy MX-3 beszerzése. Csak azt a rákeményedett sz_rt kéne megtudnom mivel szedjem le... 
- 

Lackooo84 nagyúr 
- 

Lackooo84 nagyúr 
- 

albi31 aktív tag válasz  jorden06

üzenetére jorden06

üzenetéreJorden:sajnos hajnalban csináltam....és elfelejtettem fényképezni,de mérges voltam,mert a gazdi egy kicsit kicseszett velem...de majd még elbeszélgetek vele..ettől függetlenűl már megcsináltam,most arról irok,csak az a baj,hogy az elmúlt 48h-ból sajnos csak 4h aludtam...majd nemsokára lesz nálam egy DV2000-s sorozattag,majd azt napközben,jó fényviszonyok mellett..sorry....ja,ez is egy AMD-s..és meglepetésemre,még halkabb mint a Core2Duo-s Intel...de valszeg azért mert ez egy puritán DV6000-s,nincs dedikált memcsivel rendelkező VGA-ja,igy nincs teljesitménye, kisebb a fűtés...hát ilyen is van..ez még a legelsők egyike 6150go..nincs webcam..nincs bluetooth..ilyet nem is láttam..de Vista-val nyomták,szóval nem nagyon értem a koncepciót... 
- 

adam526 tag válasz  jorden06

üzenetére jorden06

üzenetéreMindig a kiegyensúlyozott profilt használom, plusz rmclock-ot. Ha akkuról megy, akkor mindig 6x-os a szorzó. Ha tápról, akkor ugrál 6 és 9 között. Az alaplap nekem stabil 40fok. Érdekes, hogy nálad 45 fokos gpu-nál, nálam pedig csak 53 fokosnál kapcsol be. Gondolom ez azért van, mert akkor állandóan menne, és az nem lenne túl jó. Itthon kábellel/ wifivel netezem, nem érzek plusz melegedést ha megy a wifi. Nekem alul csak a memóriafedél környéke meleg. De gondolom, ha csak 1 ram van bennt, akkor hidegebb. Nekem 2x2gb van bennt. Szerintem ezért melegszik ott. 
- 

üzenetére jorden06

üzenetéreNem kell megbontani. Kiszeded a két csavart, és kis ügyességgel ki lehet emelni a ventit. Én kiszedtem, és visszaraktam, szóval lehetséges anélkül is, hogy bármi máshoz kelljen nyúlni. Mielőtt kiemeled, húzd ki az alaplapból a tápkábelét. Szerintem nem torx kell, de nem vagyok biztos benne. Elírtam az előbb, 53 fokos gpu-nál kapcsol be a venti, a cpu alapjáraton kb 39-40 fok. Ha netezem, nekem akkor fel szokott néha menni a gpu 54-55 fokig, alapjáraton kb 50-52 fokos. Ja a procim T9400-as (2,53ghz, 6mb L2 cache). Sajnos a W hártánya, hogy jó sok hőt ad le a gpu, cserébe viszont nagyon izmos. A cpu netezésnél 42-45 fok kb. A venti nem a cpu-tól függően kapcsol be, hanem a gpu-tól, mert az mindig melegebb a gépemben. Most nézem, hogy az alaplapom jelenleg 40 fokos (netezés mellett) 
- 

üzenetére jorden06

üzenetéreÉn is szedtem már szét portalanítás céljából (de csak a billentyűzetet), nem nagy ügy. Azt is javasolom, ha leszedted a billentyűzet, akkor 2 csavar tartja a ventit, azt is szedd ki, mert baromi sok mocsok tud beragadni a venti széle és a bordás hőcserélő közé. Nekem 53-54 fokos cpu-nál kapcsol be a venti. Neked hány fok a cpu, amikor bekapcsol? 
- 

- 

kozyadam tag válasz  jorden06

üzenetére jorden06

üzenetéreNekem is sikerült beállítani, bár én általában egerészek. Szerintem jól jön viszont a vízszintes görgetés, ha pl nagy képeket nézel teljes méretben, vagy pl többoldalas doksi van megnyitva és egymás mellé teszi az oldalakat. Még jobban tetszik a 4 sarokban lévő tapizás lehetősége, amivel más-más műveleteket lehet elérni  
- 

doddencs senior tag válasz  jorden06

üzenetére jorden06

üzenetére"igaz, hogy asis/renew gépek, de ez semmit sem számít" Azért ne ferdítsünk. Egyrészt valószínű nem magyar lesz a billentyűzet, másrészt - és ez a lényeges - asis használt gépet jelent, míg a renew vmi miatt visszadobott darabot jelent, persze javítva. Én is renew-t használok, egy év gari helyett kiderült vmennyi renew-n megmarad a gyári 3 évből megmaradt garancia, csak ezt titkolni akarják.. 
- 

Misser tag válasz  jorden06

üzenetére jorden06

üzenetérenekem is volt hasonló, h vmiért nem vett vissza az órajelből, nálam az segitett h kihuztam a töltőt, és aksiról menve beállitottam h energiatakarékos legyen, akkor egyből visszavett, majd ujra hálózatról használva maradt is 800mhzen ha nem terheltem. próbáld ki, talán segit. 
- 

cellpeti nagyúr válasz  jorden06

üzenetére jorden06

üzenetérehát nekem ilyen mint nálad nem szokott lenni. Nálam olyan van,hogy kikapcsolom a hangot,majd be és akkor nincs hang. 2-3x is el kell ezt játszani,mire lesz hang. Gondoltam a W7 megoldja,de most feltettem a drivert,de még nem volt reboot,ezért nem tom,hogy most jó e vagy sem 
- 

albi31 aktív tag válasz  jorden06

üzenetére jorden06

üzenetére..nem hagyom,én sem mondom meg neked,hogy mit és kinek írj,ráadásúl a privibe amiket irogattál a idle-s dolgok elött...hát az minden volt,de nem ősszinte..de nem részletezném...mivel hogy olvasok,így kitisztúlt az Elitebook-s story-d..olvasd vissza miket írtál..aztán közbe renew!!!.. Ha valaminél azt írom,hogy nem user szint,az arra vonatkozik,hogy csak szakember tudja megoldani,nem más....a kollegának hála Ist. szerencséje volt..de kísértetiesen hasonlított az általam tapasztaltakra(ráadásúl azt írta,hogy egy kevés időre ki is vette az elemet,de nem történt semmi...ez mindig változó,jó esetben elég 10min...ez az ő esetében nem volt elég..az meg számomra megmagyarázhatatlan,hogy magától miért lett password-s...csak a végén ne legyen igazam,de tényleg ne legyen(másrészt nem azt írtam,hogy vigye szervízbe,mert nem tudja megcsinálni,hanem nekem legutóbb nem volt meg ilyen egyszerűen,és oda már szaktevékenység kellet,amit ő nem tud megoldani)...ennyi. 
- 

Mercutio_ félisten válasz  jorden06

üzenetére jorden06

üzenetéreKösz a tippet, rátolom egy TFT-re a kimenetet, ja és van HP szervizes évfolyamtárs, vele megnézetem, remélem tényleg csak a kábel  albi31: Nehogymár egy sz*ros kábel drága legyen, amikor az egész notit használtan megkapom 60k-ért  van itt rendszeresen bontott ebből a típusból, ha nem alaplap/integráltVGA akkor szerintem párezer az anyag, üveg vodkáért meg haver cseréli, de még talán én is meg tudom csinálni van itt rendszeresen bontott ebből a típusból, ha nem alaplap/integráltVGA akkor szerintem párezer az anyag, üveg vodkáért meg haver cseréli, de még talán én is meg tudom csinálni 
- 

albi31 aktív tag 
- 

cellpeti nagyúr 
- 

- 

adm őstag 
- 

- 

adm őstag válasz  jorden06

üzenetére jorden06

üzenetéreez a normál hp szerviz garancia. neked kell bevinned a szervizbe javításra. mivel jóval 2009 dec.11. előtt vetted a notit, a maradék gyári garancia is több, mint a 2 év bolti garancia. a gyári garinak annyi az előnye, hogy elvileg bármelyik hp szervizben érvényes, a bolti pedig csak az nbs saját szervizében, ami egyben hivatalos hp szerviz is. bővíteni szinte biztos, hogy nem tudod. ezt el kell viselni ezért az árért... 
- 

adm őstag válasz  jorden06

üzenetére jorden06

üzenetére2013-ig? a tiedre is több, mint 3 év van? nézted, hogy onsite (helyszíni) a gari? 
 ebben az esetben sem, de akkor sem ugrálnék ha "csak" 2,5 év gyári gari lenne rá. csak mert az asis-okra hivatalosan nincs hp garancia. így jóváírni sem tudják a gari indulása és a vásárlás közti eltelt időt..
- 

- 

spyduck nagyúr válasz  jorden06

üzenetére jorden06

üzenetérejajj  HDS 100% azt jelenti, h tökéletes állapotban van a winya. Én azért írtam a cikkemben, h 5-6 óra jó még mivel az ASIS eredete kétséges ha túl sok az üzemóra akkor nem ajánlatos. Nekem pl csak a HDS sentinel mutatja meg a HDD hőmérsékletét \Azért 36 fok mert töltök már egy pár napja\. Az everest és a HD tune nem. Azt, h miért nem tudom.  Itt van egy kép a működő 3d drive guard-ról.  Nekem meg a fingerprintem nem akar működni.  
 Ezek a Win7-es driverek még nem a legjobbak.
- 

Khelben nagyúr válasz  jorden06

üzenetére jorden06

üzenetéreTelepítés után kéri a program a restartot, de Win betöltése közben kékhalál, csak a helyreállítás segít rajta. Pont ugyanez volt egy ismerősnél a pavilion dv6 bluetoothjával. A hp-s driver volt rossz, amikor hagytuk, hogy felmenjen amit a win7 feltesz magának (régebbi verzió), akkor megjavult. Mondjuk 3d driveguardhoz asszem nincs a win7nek saját drivere. 
- 

- 

spyduck nagyúr 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Kompakt vízhűtés
- Mi történik, ha frissítés közben kikapcsolod a PC-t?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- Linux Mint
- Nintendo Switch 2
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ASUS Vivobook Pro 16X Notebbok , OLED 4K , RTX 3050 , i7 11370H
- HP EliteBook 820 G3 // 8GB DDR4 // 256GB SSD // HD520 GPU // W11 Pro // Új akkú!!
- HP 350 G2 i5-5200U
- Lenovo T14 Core i5 10210U 16Gb Ram 256Gb NVMe FullHD IPS Boltól Garanciával Számlával
- Lenovo T14 G2 Core i5 1145G7 16Gb Ram Intel Iris Xe 256 NVMe Boltból Granciával Számlával
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT OC 8GB CHIEFTEC Libra 600W
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3123
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

köszi a segítséget azért
 köszi a segítséget azért

Inkább várok még szerintem, hátha hoznak ki valami megfelelő notit a közeljövőben. Amúgy a DV6-os tetszik igazán ( moonlight white fényezésű), kár, hogy nem találok senkit aki az új tigris platformos verziót használja, jó lenne tudni az mennyire melegszik, mert a régebbi Puma platformos ql64-es procival baszottul fűtött
 Inkább várok még szerintem, hátha hoznak ki valami megfelelő notit a közeljövőben. Amúgy a DV6-os tetszik igazán ( moonlight white fényezésű), kár, hogy nem találok senkit aki az új tigris platformos verziót használja, jó lenne tudni az mennyire melegszik, mert a régebbi Puma platformos ql64-es procival baszottul fűtött  . Esetleg még egy DV7-esen gondolkodtam(nem zavar a méret, inkább asztali kiváltására lenne, heti 2szer ha használnám aksiról max), de azok meg már túl drágák
 . Esetleg még egy DV7-esen gondolkodtam(nem zavar a méret, inkább asztali kiváltására lenne, heti 2szer ha használnám aksiról max), de azok meg már túl drágák 

van itt rendszeresen bontott ebből a típusból, ha nem alaplap/integráltVGA akkor szerintem párezer az anyag, üveg vodkáért meg haver cseréli, de még talán én is meg tudom csinálni
 van itt rendszeresen bontott ebből a típusból, ha nem alaplap/integráltVGA akkor szerintem párezer az anyag, üveg vodkáért meg haver cseréli, de még talán én is meg tudom csinálni  

Amúgy meg a válasz nem!
 Amúgy meg a válasz nem!![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Pyttawrx
 Pyttawrx