Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• jorden06

senior tag

Hali!

Volt most egy kis szabad időm, végigolvastam az elmúlt ~300 hozzászólást.

Lassan 2 éve vagyok HP (8530P) tulaj, és a következőket mondanám:

100mp alatt áll fel a teljes rendszer a bekapcsológomb megnyomásától a készenléti képernyőig, 1 éves W7 telepítés, minden program betöltésével együtt (ujjlenyomat-olvasós beléptetés, jegyzettömbök megnyitva W7-ben, HP CredentialManager, Comodo IS, 7200RPM-es 250GB-vinyó).

Tulajdonképpen lesz.rom, mert utoljára 2 éve volt kikapcsolva teljesen a gépem, azóta készenléti állapotban van mindig, így 5mp alatt áll fel a teljes rendszer, és minden úgy van, ahogy hagytam. Gyakorlatilag nincs SSD, ami ezt megveri :K Ennek ellenére szeretnék most egy 64GB-os Sandforce vezérlős Crucial300-at, de csak a mindennapi használat felgyorsítására (és abban reménykedve, hogy ezzel megszűnik az állandó venti-felpörgés --> lásd a köv. sorokban)

A gépet 80%-ban öltben használom, jelenleg a venti sem pörög, a proci (T9400) 31 fokos, gpu (HD3650) 40 fok, alaplap 37, hdd 38, most megy 3 órája a gép, a szobában 20 fok van.

Ami viszont nagyon zavar, hogy amint megterheli valami a procit, rögtön felpörög a venti (nem csak úgy szintet lép, hanem MAXRA felpörög), még akkor is ha csak egy 2mp-es terhelésről van szó, és még csak hőemelkedés sem történt a processzorban. Amint megszűnt a terhelés rögtön leáll a venti. Aztán amint megint terhelés éri, rögtön felpörög újból. Csak ez baromi idegesítő, ha mondjuk egy új Word-öt, vagy Excel-t nyitok meg, közben böngészek, új lapot nyitok meg stb... Ezt nem lehet valahogy szabályozni?

Új hozzászólás Aktív témák