- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Angel2014 #1324 üzenetére
megnéztem multiméterrel (maxwell MX-25 201)
HY710: nem jelez, nem változik az érték
Coolermaster IC Essential E1: nem jelez, nem változik az értékVíz (borsod!): nem jelez, de az érték változik (~1,8) ami viszont rendkívül sztochasztikus
1. kísérlet sima víz pohárba 4-5 alkalommal egyből változott az érték (a víz legalább 30perce a pohárba volt), aztán semmi
2. csapból folyó hideg víz nem jelez, nem változik az érték
3. csapból folyó meleg víz nem jelez, de az érték változik (1,9-1,8) ami sztochasztikus de már sokkal kontroláltabb az érték változásának előidézése (a két érzékelőnek közel kellett lennie egymáshoz)
4. 1.+ evőkanál só nem jelez, az érték változik s már nem sztochasztikus 1,1A nem jelez azt jelenti hogy a mérendő cucc ellenállás nagyobb, mint (70±20)Ω
-
válasz
montezuma #1257 üzenetére
1. tökig biztos nem húzzák meg
akkor tuti hogy kiszakadna a menet!
de teljesen fölösleges erősen meghúzni attól nem lesz jobb, annyira húzd meg hogy szoros legyen (pl. ha csavaroztál már össze műanyag cuccot akkor az az erő bőven elég, ugye azt nem lehet erősen mert akkor szétcseszed a menetet)2. 0,5g nagyon sok (kb. úszni fog benne a proci és környéke), csak annyira kend be hogy alatta ne lásd milyen színű a proci (nálam már az is sok!)
és szerintem felejtsd el a különféle mintázatú paszta nyomást mert egy baromság, széppen elkened saroktól sarokig nagyon vékonyan egy kis papírdarabbal s kész
látni fogod hogy maradni fog még bőven abból a 0,5g-ból (ill. hogy szinte semmi nem raktál rá)
Ne feledd ha felraktad a hűtőt (vagy csak ujjal rányomod) akkor utána szedd le hogy lásd jól fekszik e fel a proci és ha nagyon sok ment mellé akkor azt töröld le a prociról és a hűtőről is!
Nem lesz zárlat csak pocséklás -
válasz
Angel2014 #1237 üzenetére
Szerintem az a legjobb ha a megfelelo reteget "egyenletesen" eloszlatod, nem idoigenyes s tutira az a legjobb
Ha kozepre huzol egy csikot akkor a mennyiseget nem tudod beloni, ahhoz tapasztalat is kell.
Teritsd el szepen aztan amit irtam tegyel egy probafelrakast s az egybol megmutatja jo munkat vegeztel eA pasztazas koveto egy het a lenyeg, persze gephasznalattol is fugg ...
(#1238) Rockstone:
Sok mas anyagot is teszteltek mar kozepes eredmennyel
de ezeknek a teszteknek semmi ertelme mert max egy tesztelesig tart
1-2-3 ... ev utani tesztnel tutira elvereznenk, a leggagyibb gyari paszta is sokkal jobb lenne ... -
válasz
Angel2014 #1233 üzenetére
Meglocsoltad rendesen
(ez nálam 4-5 felrakási mennyiség)
Én nem sokkal szoktam többet felrakni egy cuccra mint amit Te most lőttél (hogy leszedés után mennyi maradt rajta)!Ezért írtam hogy érdemes egy próbafelrakást megejteni: klikk
ha ez vezető képességű lenne kukázhattad volna a kütyüt
Ja és persze a pasztának is van "bejáratási" ideje!
-
válasz
Angel2014 #1228 üzenetére
Nem akarok nagy hülyeséget mondani, de a programtól is függ hogy melyik magot mennyire tudja leterhelni (esetleg a háttérbe lévő progik is foglalhatták a kihasználtságot), hiába mutatja hogy 100% ...
Főleg úgy hogy tudsz ilyet is produkálni (szintén saját linked): klikk -
válasz
Angel2014 #1216 üzenetére
ááá Neked laposod van ...
( ezt benéztem
)
Az egy kicsit más helyzet
mármint abból hogy túl sok lehetőséged nincsAz hogy milyen cpu-ról van szó a hűtés szempontjából lényegtelen mert az erősebb procinak is ugyan az a kritikus hőmérséklete
Az utolsó kép alapján a hőfok stabil tud lenni tehát a paszta felvitele és a hűtő illesztése jól sikerült
-
válasz
Angel2014 #1211 üzenetére
Ezt Te linkelted: klikk
ezen a képen a maximális átlag hőmérséklet 90, és van olyan ami 94-es
mivel diagram nincs (temperatures fül!) ahol látszódna milyen meredekséggel éri el a 90-et így valószínűsítem hogy ez további terhelésnél menne 100-ig is simán!A 75 fokot meg én írtam, hogy nálam az a megengedett maximális hőfok legalább 10 perc terhelésig
ezt nevezem én megfelelő hűtésnek! -
válasz
Angel2014 #1209 üzenetére
A 100 fok cpu-nál már bőven a kritikus szinten van
Ilyen terhelést nem fog egy játék vagy film okozni, de ez megmutatja hogy a cpu disszipálási "képességéhez" képest a hűtésed nem megfelelő!
szvsz A jó hűtési teljesítmény ilyen terhelés mellett ha a hőmérséklet 75 -től nem magasabb! (és az se árt ha hűtésbe marad még pluszba potenciál!) -
válasz
Angel2014 #1203 üzenetére
Ha teríted a pasztát a procin teljesen akkor fölösleges a mozgatás
esetleg annyit ellenőrizhetsz hogy nem erős rögzítés (kézi rányomással vagy közepes erővel betekert rögzítővel) után mennyire kenődött szét a paszta
ha a minta procival megegyező a hűtő talpán akkor nem lehet gond, az esetlegesen a két felület között kipréselt pasztát le is törölheted, de ha csak perem szinten került mellé akkor nem kell vele foglalkozni -
válasz
wolfman #1184 üzenetére
pl. gyengébb vérkeringés
ON:
Vettem nemrég egy ilyet: (pont ilyet aminek a felirata full fekete/szürke, nem a színes!)
Coolermaster IC Essential E1
nem volt más így hirtelen e mellett döntöttem (1k-ba került)
az AS5 után ennek az állaga kifejezetten folyékony nagyon könnyű teríteni, bár a teljes fedéssel gondok vannak mert nem annyira tapadós szal könnyen le lehet törölni (így érdemes a lehető legvékonyabb réteget felvinni mert úgyis szétterül/lefolyik) ... a hozzá adott műanyag "spakli" így eléggé használhatatlan (egyszer végig lehet teríteni de a javításhoz nem jó mert máshonnan leszedi), a hozzá adott tisztítót nem próbáltam (jobban bízok az Isopropanol-ba IPA)Az adagoló fecskendő szája lehetne szűkebb is első nyomásra min. 2x mennyiség jött ki s az állaga miatt a nyomás után is még egy kicsit még folyt
Az hogy mennyire hatékony nem tudom még mert egy cpu cseréhez kellett ami nem nálam fog dolgozni (E7300 - 65W), a teszt alatt gyári D925-ös (95W) ventivel és AIDA stresszteszt 8 perc után beállt 45 körülire kb. 30%-os venti mellett
Szal az árához képest szvsz az alacsonyabb TDP-s cuccokhoz bőven elég, nem mondom hogy ajánlott de az olcsóbb közül szerintem a jobbik
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- FRISSÍTETT ÁRLISTA - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók (ELKELT)
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest