Hirdetés
-
Mobilarena
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboy93
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Szoval akkor szerinted kovetkezoleg is eneos sustina 5w40-et rakjak a d14z5-be? Gondolkodtam motulon vagy totalon.
-
runner 125
nagyúr
válasz
EQMontoya
üzenetére
Világos, üzemmeleg motornál már csökkennek a különbségek, de az autók kis részében van csak kályha (vagy 220V-os villanymelegítő), így a gyilkos hidegindítást a full szintetikus 0-5W 30-40 olajak sokkal jobban viselik. Viszont a kémiailag belőtt full szinti olaj kenése melegen is precízebb, tisztább, jobban bírja a nagy terhelést és az élettartamuk is több, bár én ugyanúgy 10-12k km-enként lecseréltetem a dieselben és ebben is.
Legnagyobb fasság amikor a szerelők jó része egy kicsi 5W40 csipegetést követően a "jól bevált" 10W40-et javasolják, töltik a motorba. Lehet abból nem fog enni, de hosszú távon többet árt, mint használ.
_Ma elkészültem a könyöklőmmel.

Ha, valaki nem emlékszik, innen indult.
-
demars
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Így van! Én ezt raktam bele!
-
EQMontoya
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
-
bbubby00
őstag
Ma ebben a szép időben meghajtottam az ótót.
Jajjj az a hang 5500fölött... nemtudom megunni...
Remélem nem volt sehol trafi
-
xcbiker
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Miért?
-
xcbiker
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Jó hát ha a tiédbe az való...
-
xcbiker
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
nekem a Motul 6100 teljesen jó már évek óta.
[link] -
runner 125
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ha cserélsz majd számolj be róla, lehet következőnek én is kipróbálom a Motul-t.
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Megpróbálok

Igazából azt hogy ~5e km után a következő olajcsere előtt a két nívó között legyen az olajszint ne pedig az alsó pont környékén.
Tudom saját hülyeségem, de ki szeretném próbálni a híres motult

-
demars
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Én is Motul olajat vettem. 8100 x cress... nincs fogyás, jó a hidegindítás is...
Olajszigetről rendelték.. -
szőröscica
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Próbálj ki nyugodtan másat, de mit vársz tőle, mivel lesz jobb?
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Meg lehet kóstolni azt az olajat, hogy van-e benzin íze vagy szaga ha azzal vegyül, nem?

Tökéletesen megértem egyébként amit mondasz és mondotok, azt hiszem ezek a k20-as motoroknál előírt az 1dl/1000 -es fogyasztás, de továbbra azon a véleményen vagyok hogy szeretnék kipróbálni másikat, vagy az sem jó hogy egyszer ilyet egyszer olyat teszek bele?
Érdekes hogy mindenki szerint a sustinát jobban eszi a motor. -
!Overdose!
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
A linkeket nem olvastam, de úgy képzeld el a dolgot, hogy a motorolajba került üzemanyag tartós üzemi hőmérsékleten elpárolog. Sok városi hideg üzem alatt ez nem valósul meg és az nívón a szint fix, sőt még növekedni is tud az üzemanyag miatt. Amint olyan körülmények adottak, hogy az üzemanyag el tud párologni a motorolajból, akkor a nívón a szint csökken.
Szerencsére a Civic közel 240k km után sem fogyaszt semmi olajat, se gyakori városozás során, se tartós autópályatempónál. (Eneos Premium Hyper 5W-40)
-
honda23
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Autó típusa válogatja, és az olaj is.
Pl 6gen vti nem ette az olajat eneos 5w40-ből, hidegindításnál mindig ment az olajba egy kis üzemanyag vagy tényleg kicsit más volt a kenése az olajnak.De a sustinából már fogy, sokkal jobb hidegindítás, és kit érdekelt, hogy evett kb 2 decit ezer km alatt, egy flaska 3e ft volt belőle egy év alatt. Tehát kb 5 év alatt lett volna 15e Ft a plusz olajfogyi.
Tehát a sima eneost nem eszi a motor, az eneos sustinát már annál inkább, de ez így van jól, amúgy vtec felett gyárilag hivatalosan is írják az olajfogyasztást a hondánál.
-
runner 125
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
A HR-V is eszi. 6000km alatt 3 dl a Sustina-ból.
Most volt meg benne pont a 100.000km.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
olajevés
De akkor miért marad látszólag állandó a szint néhány motornál? Mert a helyét üzemanyag veszi át. [link]
Egyes autótípusoknál nem árt, ha azt is tudomásul vesszük, hogy az olajfogyasztás együtt jár az adott konstrukcióval. Vagyis bizonyos, a gyártó által meghatározott mértékig normálisnak számít. [link]
az autónak van megadva gyárilag olajfogyasztása, ami normális dolog. Gondoljunk bele azért akármennyire jó egy illesztés, azért az sem tökéletes. A dugattyú olaj lehúzó gyűrűjének is lenni kell kenésének, mivel a fém a fémmel érintkezve gyorsan kopásnak indulna.[link]
Ha normál használattal rendszeresen, állandó mennyiséggel fogy az olaj, az nem feltétlenül baj, vannak ilyen konstrukciók, ám amennyiben ez a jelenség megszűnik, az bizony problémát jelenthet. Ebben az esetben szinte borítékolható, hogy valamilyen belső tömítetlenség következtében üzemanyag kerül a rendszerbe, ami miatt az olajszint ugyan állandó értéket mutat, csakhogy az üzemanyag elpárolog, így az olajmennyiség csökken és elégtelenné válik a kenés [link]
Namost nekem is eszi 108 000 km-nél, de ette 4 km-es korában is. Cserébe eljárok 6 liter körül.
Ha választani kell, hogy 10-15 000 km alatt lassan beleöntök 7-8 deci 3500 Ft-os olajat, vagy megyek ugyanennyi kilométert 6 helyett 8 literes fogyasztással (pedig esetemben a fogyó olaj a konstrukcióból eredő optimálisabb megoldás) ... inkább előbbi, mert a 2 liter plusz több mint 100k HUF
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
2 decit sokallasz? A mai modern autókba 1000km-enként után lehet tölteni a kézikönyvek szerint.

-
válasz
honda23
üzenetére
Nekem az a 2 deci, és ugyan kinyomom a szemét, de akkor is sokallom nagyon.
Azt mondják crx-en ketten is hogy nekik is ilyen problémájuk volt amikor sustinával kezdtek ki, és viszkozitástól függetlenül mindegyik ette
Angliában meg mindenki motul tankol bele, hát bepróbálkozom én is 300v -nél, aztán minden kiderül
-
honda23
aktív tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Nekem 3-4 decit evett már a végén, de azért, mert repedt volt a blokkom...
Szó szerint ráspriccelte magas fordulaton a jobb belső féltengelycsuklómra.
Amúgy nyárig másfél deci volt a fogyim belőle, szerintem ennyit megér egy jó olaj, a motor járása a mai napig nagyon finom.Ezek a blokkragasztók meg xart sem érnek, sajnos ezt a motort ki kell venni, és meghegeszteni, újramenetezni, olaj, víz, légkondi leengedni majd vissza.
-
bbubby00
őstag
válasz
>>>W!nman*
üzenetére
Inkább megköszönném, ha linkelnél Aliról egy terméket, mert akkor meg is rendelném. Igaz, h mire megjön már értelme nem lesz, de legalább működni fog
Találtam OLX-en 1500ért. Az jó ár? -
Asszem tavasszal én is váltok Sustináról.
crx-en két tulaj szerint is CTR elkezdte enni a sustinát (nekem is) miután azt tették bele, és angol ep3 fórumokon is mindenki motulra esküszik.Úgyhogy tavaszra én is váltok, viszont gondba vagyok, hogy van-e értelme a 300v-t venni amiből 2l kerül majdnem annyiba mint 5l 8100 x-cess

Gondolom nem sínyli meg a jobb olajat, a vezetési stílusom fényében (vagy??
)Szinte kizárólag városban hajtom, és üzemmeleg motornál mindig elrúgom pirosig amikor csak tehetem.
Évente cseréltem az olajat, az nálam max 5 ezer km.Igazából nem is a pénz miatt vacillálok, hanem hogy van-e értelme az észteres 300v-nek xcess-el szemben

Áhh integra és neduddki válaszára most különösképp kíváncsi lennék

-
bbubby00
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Köszi, ezt mindig rosszul írom

Sajna Winner_hun eddig még nem tudott megtanítani rá
Figyelek a helyesírásra, de ezt az egyet úgytűnik, hogy sosem fogom megtanulni

-
bbubby00
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Csak nem csinál ilyet egy nagy alkatrészkereskedő. Bár a mai világban már nem lehet tudni. (Viszonteladói státusz miatt kapom olcsón)
Elhoztam a kocsit, rajta van a tárcsa+betét. Sokkal biztonságosabbnak érzem, mert nem ringatózik fékezés közben. Viszont a beszerelés ára felért a betétével...
Mind1... Most 200km-er nyugisabb vezetés következik. -
válasz
bbubby00
üzenetére
Semmi rosszmájúság, csak rávilágítottam hogy szeretik őket hamisítani szép számban, ezért szkeptikusnak kell lenni ha olcsó és brembo.
Nem tudom hogyan deríthetnéd ki, ez nekem már magas
Az meg igaz h úgy sem fogják az orrodra kötni, hogy igen igazából nem gyári brembot hanem valami kínait adtunk el neked

-
bbubby00
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Most akkor hívjam fel az unix/ic/láng/bárdit és kérdezzem, meg h melyik Brembo gyárból rendelnek?
-
válasz
honda23
üzenetére
Azóta hirdeted valahol, vagy mi a helyzet??
Igazából (bár nem ismerem egyáltalán az autódat), de ahogy innen tudom elég patika állapotú ettől a hibától eltekintve, és nincs is sok km benne, ráadásul fészliftes is.
Szóval ha le is mondtál a Hondáról nem érné meg rákölteni azt a 200-at és úgy meghirdetni reális áron??
Jó EP3 -akra MO-n is van kereslet, engem is többen megkörnyékeztek már hogy nem-e adnám el, voltak akik a fórumon is csak úgy rám írtak.
Ha motorhibásan hirdeted meg jóval kevesebbet kapnál érte, és (szerintem) nem 200 ezerrel.Már az enyhén nyomott autókat is csak nyomott áron lehet eladni, ami elsőre durvának néz ki, de igazából egyáltalán nem az. Az ilyet valaki mindig megvásárolja, megjavítja és profittal adja tovább...
(#31155) bbubby00 - link

-
bbubby00
őstag
Lerendeltem belőle az utolsó4et.
46% kedvezménnyel jött nekem 
De úgylátom ismét van külső raktáron is, az hétfőre már magyarba van.
Én amikor lerendeltem, külföldről sem tudtak volna többet hozni.
Tehát ha azt írja, h van külső raktáron, akkor ha du.4ig megrendeled, akkor másnapra itthon van. Ha mindenhol az van kiírva, h nincs, na az a szívás
-
Hmmz
senior tag
válasz
bbubby00
üzenetére
Csak hogy legyen más vélemény is:
Nekem ilyen van fent textar betétekkel és beváltak, szépen fog, nem gyári igénybevételnél/lóerőnél is.
Nehezebben melegszik el mint a gyári, elvileg jobban is kopik, de én ezt nem tapasztalom.
1x sajnos eléggé megtéptük úgy 8000km után, azóta néha nyiszereg az egyik oldal: Túlteszteltük a verdát, és hát stabilan füstölt a fék o_O.
De EZT azért nem a tárcsa számlájára irnám..
Rázni nem ráz, továbbra is jól fékez
Most 15000km van benne és még jól megyen kb élete negyedénél lehet épp.
Versenypályára nyilván nem alkalmas, de én simán feltenném következőnek is.
Amúgy honnan rendelted? -
-
>>>W!nman*
tag
Hi!
Megjöttek a gyertyáim, de szerintem nem lesz kulcsom hozzá! (LOL!
(Szerszámkészlet nem volt autóhoz, azóta vettem Csepeli bontóban, de nem volt gyertyakulcs...))
Szóval esetleg van valakinek gyári eladó?
Amúgy a gyertyáim olyanok, mint ezen a képen a legalsó. Tehát kifújásnyomos a leírás szerint.
Találkoztatok már ilyennel?
Én eddig még sosem. -
!Overdose!
őstag
válasz
zsigripapa
üzenetére
Akkor finoman meg kell ültetni inkább vagy aládobni egy VTI komplett futóművét csonkállványostól és akkor mehet rá a 195/55R15. Ez esetben az osztókör is módosulna 4x114.3-ra és a VTI féke is nagyobb. Ahhoz pedig kell a nagyobb főfékhenger is. És így már nem is megy fel a 14"-es felni.

-
Aladdin
aktív tag
válasz
zsigripapa
üzenetére
És mi lenne, ha maradnal a 14"-nál, de 195/60-as gumival? Az még váltó méret, de egy picit nagyobb, mint a gyári...
-
!Overdose!
őstag
válasz
zsigripapa
üzenetére
A 195/55R15 nem helyes váltóméret, ne tedd rá. 15-ösben a 195/50 a váltóméret. A fogyasztást érdemben nem növeli és érezhetően stabilabb lesz az autó, de sokat ront a komforton. Ráadásul szerintem a 15-ös pont olyan semmilyen erre az autóra. A 14-essel gyárias, a 16-ossal jól mutat, de használhatatlan. A 15-ös nekem olyan se hús, se hal.
-
zsigripapa
csendes tag
Sziasztok!
Egy 1998 as Honda civic 1.5 Vtec Aerodeck em van. 185/60/R14 alufelni gumival. Nagyon jó az út komfortja ezzel a felni/gumival. kérdés az hogy ha lecserélném 195/55/R15 re mennyit romlana ez a komfort, fogyasztást mennyivel dobja meg most 6.7.
Esetleg mit ajánlotok rá?
Köszi
-
bbubby00
őstag
Ja a másik. Kicseréltük az akksit és megoldódott az indítási problematika (úgytűnik).
Mostmár nyit a központizár és a riasztó sem vinnyog random és pöccre indul a kocsi.
Lassan kezd összeállni a kép

-
bbubby00
őstag
válasz
zolynet
üzenetére
Majd 200km-er múlva tudok már szolgálni adatokkal, addig össze kell kopjon a betéttel.
Nipparts sport max volt, ami lyukacsos, de árban duplája is.
Annyira szar csak nem lehet, mint ami most van rajta... Nem pályázni fogok vele, így remélem kiszolgálja arra amire kell. Bő 9ezer magyar Ft-ot megér db-ja a kipróbálásra
/Nekem egyik ismerősöm Seat Leon 1.8T-n ilyet használ, bár ő nagyobb méretben, mert 18as felnivel van és épp egy kicsi van a tárcsa és a felni között, de meg van elégedve vele./ -
zolynet
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nálunk meg az a helyzet hogy hiába tukmálom hogy vezesse, menjünk ki valahova, nem akarja, mert ez az én szemem fénye, ezt ha lezúzza akkor világvége. Erre meg mindig azt mondom, hogy nézd a nővéremnek is odaadtam, lementek 2000km-t és visszahozta. Mondjuk elölről a toldatot azé leszedtem, biztos ami biztos.
Kérte, mondtam vigyed, bármi baja lesz van pénzed kifizeted, ennyi. Ezt is elmondtam, elismételtem neki már számtalanszor, nem nem vezeti. Úgyhogy a köv autót jól meg kell választani. 
Többször mondtam neki még ésszerű okokat, pl mi lesz majd ha lesz gyerekünk és sos vinni kell valahova, a kocsi otthon, én nem, na mondom akkor mi van?! Szóval próbálkozok.Jöv héten egy kis alkatrész csere: váltó szimering + 4 gyertya ... nem lesz nagy beavatkozás, ide már nem is kell, szerencsére.
Várom már a jobb időt hogy lehessen tekeregni, mostanában nagyon csúszós, nyálkás az út, vigyázzatok jóemberek! -
Snoop-y
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Hehe,
Nalunk ugyanez pepitaban.
Reggel sorakozik mindnki befele a ceges soromponal allandoan tolnak pedig 15meterenkent fekvorendorok vannak.
Csak ugy vagtatnak at rajta mint a vidamparkban. Agyhalott mind.
Kollegano S2000-be be aztan a sarkon mar hallani hogy uveghangon huzatja... -
EQMontoya
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nálunk is hasonló a helyzet, Asszonyka ismerkedi az IS200 rejtelmeivel. Már egész szépen elvezetgeti. Parkoláson még van mit gyakorolni, de az irány jó.

-
Snoop-y
veterán
Mai napra is megvolt a kaland. Kaptam egy szep defektet ---> Gumi kuka.
De legalabb benzinkut kozeleben voltam igy a potkerekem egybol fel is tudtam fujni
Szoval jovoheten gumikereses 1000-el. Lehet vissza kene valtani 17"-ra

Eleg retro igy a verda
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
BlacKSouL
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Nem lehet. Amint mondtam, a többség - és valljuk be, ezek közt ott van szinte az összes nő - nem tudja és nem is akarja tudni hogy hogy működnek a (technikai)dolgok. Lenyomja a pedált, megy, fék, megáll, kormány jobbra balra. Mint a dodzsem. Ami ettől több, bonyolultabb, az már űrtechnika, fölösleges sallang, férfidolog. De ez igaz sok férfira, izé...szóval hímneműre is.
A legtöbb nő, és igen sok
férfi(nemnő) igazából nem is akarja megérteni, ezért hiába magyarázod, nem tudja(és nem is akarja) felfogni. Használni akarja, ha nem jó, lecserélni és ennyi.Kolleginának (aki vezetett már többszázezer kilométert szerte Európában) a céges mikrobuszban gondot okozott a műszerfal fényerő beállítása. "A takarításkor elállították, állítsd már vissza. Mondom: balra a kormány mellett ott egy tekerő, azt kell felfelé... Ne magyarázd meg, nem akarom tudni, majd ha megálltunk állítsd vissza.."
-
bbubby00
őstag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Barátnőmtől sem vennék szívesen autót. Beül a kocsiba, kulcsot bedugja majd 0másodpercre rá röffenti is a kocsit. Majd habozás nélkül be 1 és nyomja neki. Hát nemtudom meddig fogja bírni a 2.0cdtdi Insignia, de ha túlad rajta, én tuti nem venném meg. És az a legnagyobb baj, h a legtöbb user télleg ilyen

-
BlacKSouL
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Nem tagadom, tapostam már én is el 2-ben 7000-ig városközpontban 40-es táblánál, ha valami faszparasztból előtört a gyökér. Melegen. De ha hideg a motor, akkor lehet az összes közlekedő egy gigantikus bunkó, leszarom, mert nem fogom nyomni neki. Még ha valahova nagyon siettem is, addig nem nyomtam ki a szemét, míg nem volt meleg a motor.
Aki nem érti hogy működik, annak olyan ez a belsőégésű motorral szerelt autó, mint a villanyautó: lenyomja a gázpedált, megy, lenyomja a féket, megáll. 2x2 bit: 10, 01
Az emberek 70%-a ilyen. A maradékból 20 legalább sejti hogy mi van a motorháztető alatt, és van a 10% aki érti is hogy mi miért történik.És kurvanehéz pont attól a 10%-tól autót venni.
-
BlacKSouL
addikt
Akad itt bárki aki új Hondát vett, és csak ő használta, és úgy is szar volt? Vagy mindenki ismeretlen előélettel vette használtan 100(200, 300)k-val, és azóta szar?
Csak kérdezem, mert lehet fosozni a Honda stratégiáját, vagy fejlesztéseit, de egy Ferrari vagy egy Toyota motort is ki lehet fingatni 3 km alatt is ha "hozzáértő" használja.Kolléganőtől se vennék Renault Megane-t, aki -10 fokban 1 másodperccel az önindító behúzótekercs kiengedése után 4000-es fordulaton csikorog kifelé a mélygarázsból, vagy másiktól, aki ugyanígy fosatott szanaszét egy Focus 18tdi-t.
Ugyanakkor családban 150k km tettünk 2 új Hondába, és kutya bajuk, céges viszonylatban még három Honda volt a kezeim alatt, és bármi volt is a bajuk, a motorjuk tökéletes volt, pedig a cégeseket nem szokták kímélni.
Nem tökéletes a Honda, de a motorhiba az 99%-ban user error. Ha nem a mostani user, akkor a korábbi. -
>>>W!nman*
tag
Valaki nem rég autót keresett nagyban. Ez komoly. Persze az ára is és 0milla alá nem hiszem, h menne... Majd pár hónap múlva esetleg.

LINKbbubby00: köszi!

-
bbubby00
őstag
válasz
>>>W!nman*
üzenetére
Ha matricáról van szó, akkor ők árban verhetetlenek: matricakirály.
Mi mindig őket szoktuk javasolni, verhetetlen áron dolgoznak. Bármilyen sablont megcsinálnak
-
>>>W!nman*
tag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Hát sötét volt!

Ez király! Köszi!

És a linkelt autón a hátsó keréknél, a lökhárítón az a kis sárvédő műanyag... Az melyikeken(évjárat) volt és hogyan volt rögzítve?
Enyémen nincs, viszont a lökhárító peremén van 2 gyári, fényezett lyuk-előkészítés. Decemberi a kocsi, a linkelt meg júliusi... (?) -
>>>W!nman*
tag
válasz
runner 125
üzenetére
A Loctite amúgy meglepően sokat tud! Használtam már pl. csapágyragasztót váltóban és úgy adódott, h szét kellett szednem... Hát nem volt egyszerű...
Pedig még nem volt készre kötve.Persze a hőtágulás és nyomás lehet hamar kikezdené... De csak van rá kimondottan anyag, nem?
-
>>>W!nman*
tag
válasz
runner 125
üzenetére
Persze, nem. De ha rés ki van takarítva, aztán paszta/ragasztó becicomázva(kompresszor) mélyre és rávarrva egy varrat... Úgy már inkább. De úgy se.
(De én mindent szeretek a maga legnagyobb rendjében! Sőt...)Keresni kell olyan hegesztéshez értő embert, aki érti a csíziót... Az megmondja mit érdemes... Lehet meg kell fúrni a repedés végében és azt meghegeszteni -h ne repedjen tovább, stb...
De ha beleöntöttem volna rakás lóvét és amúgy szeretném az autót én mindenképp a javításon lennék. Az "új" használt autó újabb lutri.
-
!Overdose!
őstag
válasz
>>>W!nman*
üzenetére
Nem nézted meg eléggé az autómat, nekem is van!
Hennakaresz-t keresd a Hondafórumon. Egyébként 1.8 VTI-n volt gyárilag DOHC VTEC felirat. Én értelemszerűen SOHC VTEC-et vettem Karesztől. -
>>>W!nman*
tag
Hú! Az a matrica a hátsó ajtón... Kövezzetek meg, sose jöttek be ezek, de ez mozgatja a fantáziám...
Ez valamely típuson gyári volt? Ha igen, melyiken?
Ha nem, akkor csak hol kapható vajon?
-
runner 125
nagyúr
válasz
>>>W!nman*
üzenetére
Loctite és minden egyéb ilyen esetben csak kókányolás. Te nyugodt szívvel beülnél egy olyan autóba, aminek ragasztott a blokkja?
Más részből egy motor járása komoly rezonanciákat generál, ami akár a repedés tovább hasadását is jelentheti. Nincs mese, ki kell emelni, szét kell szedni és normálisan meg kell hegesztetni, vagy új blokk. -
>>>W!nman*
tag
válasz
honda23
üzenetére
Nem ismerem az autóidat, illetve Hondás tapasztalatom is karcsú. Viszont állítottam már talpra 1 öreg autót... Sok év és főleg sok lóvé volt -de ott lakatolás stb (szocialista autó)-, de a tapasztalatom az volt -és veterános közegben is ez-, h elkezded szerelni, kicserélsz valamit, valami más fossa össze magát, illetve más tűnik fel, h nem jó! Viszont ha a végére érsz, és jól csináltad(megfelelő alkatrész, megfelelően beszerelve és ésszel cserélgetve), akkor újra sokáig lehet használni az autót.
És ha a teljes felújításhoz kéne pl 500.000FT és beleölsz 300.000-et és ott feladod, másikra váltasz, akkor nagy valószínűséggel kidobtál csomó lóvét, mert az "új" használt autón is cserélned kell a dolgokat... Az átírásról és hasonlókról nem beszélve...
Szerintem sűrű autócsere csak lelakással éri meg és olcsó autóknál, h relatív kicsi legyen az esetleges bukás. Vagy átb@szással eladni -távol álljon tőlem... (és sose adtam még el autót.)
Ha hosszabb távra tervez az ember, akkor érdemes kiválasztani 1 jobb autót, abba belelapátolni némi lóvét -ami nagy valószínűséggel nem fog megtérülni, hacsak nem veterán lesz egyszer...
és használni.A blokkod mennyire hozzáférhető helyen van elrepedve? Alu/vas? Nincs hegesztő haver? Aki érti is a hegesztés dolgait? Ha más nem és sok lóvét rálapátoltál én tuti hegesztetnék ilyen haverral illetve pasztázás? Loctite-nak pl nagyon sok jó cucca van... Kérdés milyen helyen van... Ha állandó jelleggel folyik, akkor para. Kompresszorral, nagy nyomással kifújni olajat, befújni ragacsot, vagy hegeszteni... Persze nem szép megoldás, de lehet jó lenne és nem 200ért.
-
runner 125
nagyúr
válasz
!Overdose!
üzenetére
Persze, teljesen evidens, sőt, egy Honda (Civic) használtan, a piaci ársáv aljáról, közepéről, sokkal nagyobb kockázat, mint mondjuk Astra, Swift és társai.
A katroc állapot Honda-tól függetlenül nyeli a pénzt, én pont ezért elvszerűen mindig az ársáv tetejéből választok. Inkább lentebb adom az igényeket, az autó korát, de legyen patika. -
honda23
aktív tag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Sajnos haragszom, mert mindhárom Hondámba csak lapátoltam bele a pénzt, óvtam, imádtam őket, de ez most tényleg szíven ütött.
A vezetési élményét semmilyen más autó nem adta vissza, pedig vezettem már jó pár más típust, németet, franciát, olaszt.
De most a családomat helyezem előtérbe, a kislányom, aki két és fél éves, könnyezve nézett rám, apa hol van a kocsi, mikor lesz kocsi
Eljött a váltás ideje, már megbeszéltem feleségemmel, egyszerűen az összes bizalmam elszállt a Hondával kapcsolatban.
-
!Overdose!
őstag
válasz
honda23
üzenetére
Szerintem, ha már kitaláltad, akkor valóban próbálj ki valami mást is a Hondán kívül. Nekem egyébként úgy jön le ez az egész, hogy hiába szervizelted becsülettel az autóidat, ha az előző tulaj elhanyagolta, hibázott valamiben. Ez az olajgomba dolog is olyan, hogy még ha nem is a legjobb konstrukció, de ott magától nem reped el a blokk. Valaki hibázott az autó szervizelésével kapcsolatban a múltban. Sajnálatos módon ennek te iszod meg a levét most. Együtt érzek veled, de nem gondolom, hogy helyes hozzáállás lenne a Hondára haragudni. Példának okáért az én jóval idősebb Civic-em új kora óta három nem kopó alkatrészt kért: termosztát, fűtőmotor előtét ellenállás és olajleeresztő csavar. Ennyi 230+ k km alatt. Az előzőeknek nem ismertem így a múltját, de azokkal sem volt sokkal több probléma. Talán szerencsém volt, talán jobban választottam, nem tudom.
Mod: És nem a Honda bérenc beszél belőlem. A következő 99%, hogy nekem is valami más lesz.

-
>>>W!nman*
tag
Most töltöttem fel a képeket szombatról, néhány gyári alkatrész infó:
- feszítőgörgő Koyo,
- vízpumpa NSK,
- ékszíjak: BANDO 4PK845; 4PK800; 4PK820 -
honda23
aktív tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Már csak ebc fék kellett volna rá, és 100%-os lett volna a gép...
200e lenne a javítás, de nekem ez már sokk, így megbeszéltem a feleségemmel, megy a lecsóba, és veszünk egy egyszerű családi japán autót, aminek köze sincs a Hondához.
Ráadásul a nagy megbízható Honda pont mindhárom esetben motorhibás, röhej.
Évente max 8e km-enként olajcsere, azonnal új belevaló gyári gyertyák, szíjak, szíjasokon friss vezérlés, tehát én tényleg mindent megadtam mindhárom Hondámnak, most pl motul rbf 660 kuplungfolyadékot is kapott, de minek...Pedig az új olaj, olajszűrő is itt van az asztalon... Friss gyári hátsó gátlókkal.
Vtire meg erre is elment közel 2 milla 4 év alatt, befejeztem, egyszerűen hihetetlen...
Én ezt már nem vagyok hajlandó tovább finanszírozni, pedig a vtit is márkaszerviz garival vettem, letelt az egy év gari és minden összefosta magát azon is...
Egyszerűen nem volt olyan hónap, hogy valami ne halt volna be, műszerfal világítás, világítás, elektronika, valami letört, eltört, stb, mindig volt valami, a ctr-rel végre el tudtam menni egy nyarat hibamentesen(májustól szeptemberig), aztán októbertől jöttek a meglepik ismét, nem is egy hiba, és most ez van.
Tehát akit érdekel a gép, még hiteles, az szóljon, eladó, vihető, engem már nem érdekel, csak felhúzom magamat a dolgon, 200e ft-ért pesten javítható garanciával, de nem nekem.
-
>>>W!nman*
tag
Hogy ne mindig csak kérdezzek:
6. gen. Civic
A sofőr oldali napellenző lógott, nem tudtam felhajtani a 2 végállásába, onnan mindig lehúzta a gravitáció. Összenéztem a jól működő jobb oldalival és arra lettem figyelmes, h a felcsavarozott végénél a jobb oldali napellenző esetében kevesebb látszik ki, mint a bal oldalinál.1 perc alatt orvosoltam a következőek szerint:
- kiakasztottam a jobb szélét
- kihajtottam a jobb szélét magam felé, kb 60°-ra, amikor is jól meg tudtam markolni a pálca körül
- megfogtam bal kezemmel a "dudoros" bal felét (szerintem itt van az a kis mechanika, ami végállásban olyan szépen felhajlítja...) jobbal pedig a jobb szélét
- és egyszerűen ráhúztam a pálcára jobban úgy, h közben tekergettem a pálcán...
- a jobb szélén, ahol a görgő van, érdemes értelemszerűen a textilt igazgatni a görgő alá...Jelenleg úgy működik, mint a jobb oldali.

-
Winner_hun
félisten
válasz
DeathAdder
üzenetére
Nekem eddig úgy jött le hogy a nem megfelelő szervízelés miatt járt úgy a motor, ahogy. Az pedig bármelyik márkánál lehetséges. Ha eddig opelt vett volna akkor most opelt nem venne. Volt egy baromi hosszú listája a 6 genje "hibáiról". Hiba volt 2 vagy 3, a többi az kopó alkatrész, persze honda hibájának vélte azt is.
-
zolynet
veterán
válasz
honda23
üzenetére
Mennyi lenne bele egy hasznát moci? Mert azért a többi rész igen csak egyben van, kár lenne szerintem kibelezni. Bár azt is megértem hogy Lacháza kellős közepén gyújtanád fel, mert igen nagy szoporollerra pattantál, amit nagyon sajnálok!
Amúgy nekem is van egy haverom, aki mindig opelt vesz és mindig beszopja valamivel, amit nem tudnak kibogozni. Úgy hogy a szerelőjéhez viszi az össze opeles a kocsiját. Valahogy mindig beletenyerel valami szarba. Behúzza a szart.
Kitartást!

-
válasz
honda23
üzenetére
Nagyon sajnálom, tényleg úgy tűnik, hogy Te el vagy átkozva Hondákkal

Nagyon sok barátomnak, ismerősömnek volt és van Hondája, akik fele annyira sem tartják karban mint Te, mégis csak a kötelező szervizekre hordják!Haverom meg olyan hogy akármilyen jó elektronikai kütyüt vesz, és akárhonnan azt valahol beszopja biztosan.
-
zolynet
veterán
válasz
honda23
üzenetére
6gen-be nem ültetnék már komplett családot, az a gyűrődési zóna nekem nem oké, emiatt nagyon sokat gondolkodok egy ats vásárlásán, cseréjén, mert az idő megy és én is a gyerekes vonalra fogok lépni a közel jövőben ... accord topikban mennek most ezek a reflash-elt ecu-s sztorik, azt mondják azzal dinamikusabb a bálna, hát remélem, majd visznek egy körre, meg ugye nagy egymás mellé állás lesz Lacházán

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- HP Elitebook / Probook üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - számlával. Frissítve: 04.25
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - 27% ÁFÁS (0332)
- ÚJ 27% - Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple (CO-9050109-WW) ARGB ventillátor szett!
- Új Lenovo T14 Thinkpad G5 WUXGA Ultra7 155U 12mag 32GB 512GB SSD Intel iGPU Win11 Pro 2év Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

46% kedvezménnyel jött nekem 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) ha ezt látod