Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
-
Mobilarena
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Április 3
310 000 km (ebből márciusban volt ~5500 km...) -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Dec 30 380 000 km
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Féltengely probléma volt, idén tavasz vége felé erősödött, addig elment. A tünetek miatt váltó/difi probléma volt gyanús.
-
Winner_hun
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
Annyi. A Civicbe napi átlag 60-65 km volt belerakva mióta gázosítva van és írtam a fogyasztást. De akkor még Bp-n is laktam, nem mentem vele annyira sokat. Mióta megvan az FR-V, a Civic csak a szerelőknél áll, ott mentek vele tán egy minimálisat szerelés után. Mivel most csak az FR-V van itthon, ezért ezzel közlekedek. Munkás-rohangálósnak marad majd a Civic.
Előfordult napi 4-450km, egy hét alatt 3-4 alkalommal, az átlagra sokat tud dobni. -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
-
Winner_hun
félisten
Ez valami biztonsági zavaró ficsőr vagy mitől ilyen, mire jó ez? Mert nem kap rántást, csak egyszerűen NAGYON rossz használni.
-
Winner_hun
félisten
FR-V kérdés: a két hátsó szélső ülésnél a biztonsági övet teljesen kihúzva, majd azt kicsit visszaengedve már nem lehet kihúzni az övet, csak ha ~teljesen visszaengedem. Ez normális? A többi helyen nem tudom így van-e, ott vannak gyerekülések és baromi zavaró.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
16 nap alatt beletettem 2800 km-t, összebarátkoztunk.
Civic marad.FR-V-t pontosabban 286 421 km-rel vettem.
-
Winner_hun
félisten
FR-V 1.8 Executive jött a családba.
286 000 km van benne.17 év után Civictől lehet megválok.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
7-én 370 000 km pipa.
Műszeregység borítását még nem tettem vissza mert nincs kedvem szerelgetni, kiégett kis lámpák pótlása folyamatban...
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
1 óra laptopozás szivargyújtóról már érezhetően gyengíti, gondolom a végét járja. Hideget is érzi, reggel nem volt olyan vidám, pedig 0 fok körül volt. Ez a gyenge 4 éves élettartam lópikula, ilyet még egyszer nem veszek. Rocket helyett milyen normális akkut érdemes venni? Nyilván még nem cserélem, de fel kell készülnöm úgy tűnik.
-
Winner_hun
félisten
Műszerfalban a háttérvilágítás már nem az igazi. Tegnap kiszedtem, megnézzem mi a helyzet. Kicsit kormosak már az izzók. Volt amelyiket megpöccintettem, akkor szakadt el benne az izzószál
Visszaraktam, este megyek el, egyetlen egy háttérvilágítás lámpája működik. Remek. Hazafele már az se ment
Gyors utánaolvasás, T5-ös rizsszemizzó kell bele, ma majd cserélem.Remélem a kocsi nem lyukas sehol, egér belemászott valahogy, "jó" volt tegnap kitakarítani. Van még némi egérhúgy szag. Pénteken amíg a gyereket bevittem este a kocsiból nyitva volt pár percig az ajtó, de nem tudom elképzelni hogy addig beugrott volna

-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Tegnap meglett a 360 000 km
-
Winner_hun
félisten
Főtengely szimering ki lett cserélve, vele a kuplung is. Jobb volt a régi, kopott kuplung, ezt nem tudom meg tudom-e szokni valaha. Nyomom egy erővel, aztán beesik. A másikat ugyanolyan erővel kellett végig tolni. Ennek ez a holtpont borzalmas. Tudom, új, a másik meg még gyári volt...
Hozom el szerelőktől, megyek kicsit, megtorpan a kocsi. Lepadlózom, megy. Aztán megint. Ezt eljátsza minden indulás után pár perccel. Pályán is megyek egyenletes tempóval, lassul a kocsi, tartom a gázpedál állását, ránt egyet és megindul.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Tegnapelőtt 350 000 km
-
Winner_hun
félisten
válasz
sherlock82
üzenetére
'98 Honda Civic 1.6 VTi
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
24-én 340 000 km
-
Winner_hun
félisten
Majdnem összejött a 333333/333,3 de bealudtam

333338 -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
5-én 330 000 km
-
Winner_hun
félisten
válasz
Eclips21
üzenetére
2010 óta biztosan csinálja ezt, csak sose foglalkoztam vele, nem túl hosszú ideig áll fenn a probléma. Akkor került be iridium gyertya, akkor azt a választ kaptam hogy ez a gyertya "velejárója", így nem foglalkoztam vele. A gázosítás után visszakerült normál, új gyári gyertya de a helyzet nem változott. Hogy közben volt-e gyertyacsere arra már nem emlékszek.
-
Winner_hun
félisten
Nincs. Olyan, mintha nem lenne gyújtás vagy kimaradna és lassul (motorfék). Ha hidegen vacakol és nyomok egy padlót akkor nincs kimaradás. Nyilván nem pörgetem, elváltok bőven időben, csak addig a 2500-3000-es fordulatig padlózom, hogy ne torpanjon meg, amikor már baromira zavar.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
6-án 320 000 km
Kérdés, ha már erre járok:
Hidegen, és csak hidegen kisebb gázadásnál van hogy megtorpan a kocsi, mintha kimaradna a gyújtás. Ezt már nagyonsok éve csinálja, téli időszakban. Új gyertyával is ez a helyzet. 100-as benzin. Mi lehet a gond, gyújtáskábel?
Pár napja volt nagyon zavaró. Gyorsítok, állandó gázpedálállás, kicsit lassul az autó, aztán ránt egyet és megindul. Feleségemnek nem tetszett hogy kicsit hátracsapódott a feje... -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
~2,5 hete 310 000 km
-
Winner_hun
félisten
válasz
BigBlackDog
üzenetére
98-as (99-es), többi stimmel.
-
Winner_hun
félisten
Nemrég az olajfogyasztásom kb. 1liter/1000 km-ig kúszott, a tömítések kicsit kivoltak. Ki lett cserélve mind, azóta nincs gond. Aztán műszakira menet megálltam keréknyomást ellenőrizni egy benzinkútnál, onnan már nem indult a kocsi, behalt az önindító (pár hónappal az olajszivárgások megszüntetése után, az olaj megtette hatását). Most hétévégén meg eldurrant az egyik vízcső, pályán mentem, azt vettem észre hogy maximumon van a vízhőfok. Nem állt be a motor, remélem időben vettem észre. Hengerfejes lesz-e majd kiderül, most vízcsőbeszerzés van.
-
Winner_hun
félisten
válasz
sherlock82
üzenetére
Még nem jártam utána. Tart még a széles cellux

-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Tegnap megjelent elöl a 3-as szám:
300 000 kmBiztosítótól a letörött tükörre meg a motorháztető kis horpadására jött 26 239 Ft.
-
Winner_hun
félisten
Kimegyek a kocsihoz és mi fogad? Faág az autó mellett, a visszapillantó meg lóg. Jól rászakadt... igaz a visszapillantón nem látszik semmi nyom :/
Mindegy, 112-t felhívtam, negyed óra alatt kint volt 2 rendőr, felvették az adatokat, viszontlátásra. Önkormányzatnak, biztosítónak bejelentettem (utóbbit mondták a rendőrök). Nem tudom KGFB mit fog ebből állni, vesztenivalóm nincs. -
Winner_hun
félisten
Tegnap jövök haza, egyszer csak erős motorfék. Kinyomom a kuplungot, motor áll. Jó, hazagurulok, de közben próbáltam indítani, hátha. Semmi. Elfogyott a lendület, autó megállt. Ismét próbálom indítani, de csak nem indul el a motor.
Hál' Istennek a ház előtt, így nem kellett se tréler, se húzni, csak tolni kb 20 métert.
Biztosítékok rendben, hibakód nincs. Szerencsémre tegnap este jött autószerelő haver munka miatt, adtam egy kis munkát neki én is, mára rendelte és hozta, cserélte az alkatrészt.Trafó elszállt, ma cserélve lett rotorral (hozott azt is és jól tette mert nem jött le egybe, nagyon durván rá volt gyógyulva a tengelyre) és az elosztóházzal (szépen megfogyatkoztak a csatlakozók) együtt, így már megy megint. Ezzel megvolt az első megállok és nem megyek tovább szintű hiba 295k km-nél.
-
Winner_hun
félisten
válasz
tboldi
üzenetére
11 500 km/évvel egyelőre nehezen.
Az utóbbi 3 évben megugrottak a km-ek, jövő nyárig ez marad is így, sőt. Utána meg majd kiderül.
Gázt is jó volt berakatni, november végén lesz 2 éve hogy bent van, eddig ~45k km-nél járok vele, km-enként 10 Ft megtakarítás már jól látható összeg. -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
-
Winner_hun
félisten
Jobbra tekert kormánynál olyasmi hang jön valahonnan, mintha bicajküllők közé gyorskötözőt tennék. Fura pattogós ropogós hang. CSAK 2. sebességfokozatban, terhelésre, motorfékkel és kinyomott kuplunggal is ugyanúgy fennáll a probléma. Mi lehet ez?
-
Winner_hun
félisten
Hol találok Bp-n yuasa akkut? Polcról, nem rendelésre, hogy majd valamikor lesz.
Ezen hozzászólás alapján 54584-es kéne, olyat nem találtam csak 54584CA-t (de azt is csak rendelésre)
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
-
Winner_hun
félisten
Tegnapelőtt meglett a 260 000. km is.
Gázzal a legutóbbi tankolásig 13 995 km-t tettem meg (tavaly nov. 27-e óta), 1282,44 litert tankoltam ami 9,01 L/100 km-es fogyasztásra jön ki.
A rendszer beszerelése után volt egy állítás, ha csak az állítás utáni adatokat nézem akkor 8,824 L/100 km-es fogyasztás jön ki. -
Winner_hun
félisten
válasz
zolynet
üzenetére
Következő autóm elektromos lesz. Az még évek.
vti-t meg biztos, hogy nem. - mesélj kérlek, mi a gond? Miben más a VTi mint egy nem VTi? Autó, benne motor, csókolom. Aki ilyen autót ennek a többszöröséért átalakít, vagy csak akár telibe fényeztet az húdejó meg húdeszép, de gázt autóba gáz? Hát, nem

Miért is lenne hátrány eladásnál? Ja, valamilyen elvakult, berögzült hülyeség miatt biztosan. -
Winner_hun
félisten
Meghozta az üzletkötő a kártyát, bár használni még nem tudom, kell hozzá partner kártya is, azt majd postán küldik. Ez gyors volt.
Az 500-ból én vagyok a 10. aki jelentkezett. -
Winner_hun
félisten
válasz
yodamester10
üzenetére
Az előzetes számításokkal számolva 16k km alatt visszajön a 80k-s üzemanyagutalvány miatt

-
Winner_hun
félisten
LPG tegnap bekerült.
Dunakeszin a Medic-Car-nál csináltattam. Reggel 7-kor leadtam, 4-re kész volt papírozással együtt. Ma reggel okmányirodában is voltam, kaptam új forgalmit. A gáz 240k, az új forgalmi 6k volt. 41,5 literes tartály került be amibe ~36 litert lehetett tankolni.
A kapcsoló / visszajelző világítása este kicsit zavart dugóban ülve (kezem nem takarta el). Ha zavarni fog akkor odébb rakom majd. Vagy megszokom.
A motortérre mondták hogy nem sok hely van. Szellősebb nem lett, az biztos
Tölteni a benzin töltőnyílása mellett lehet egy adapter segítségével.Ma reggel hidegindításnál 2-3 perc kellett míg a hűtővíz elérte a 40 fokot, akkor váltott át gázra. Menet közben nem érezni mikor átvált, érzésre se erősebb se gyengébb nem lett a kocsi. Ha menet közben kikapcsolom a gázt akkor kell neki pár mp míg átvált benzinre, viszont benzinről gázra átváltás az egyből megy. Mágnesszelepet lehet hallani amikor átvált (bekapcsolásnál hangosabb, kikapcsolást szinte nem hallani)
Egy furcsaság van, mikor 1-esben vagy 2-esben motorfékkel lassulok és alapjárathoz ér a fordulatszám akkor van egy kis rángatása. Benzinnel ilyen nem volt. Ma próbálgattam egy kicsit, volt hogy benzinnel is sikerült ilyet csinálni, de volt hogy gázzal se csinálta. Ezt még nem tudom hova tenni, majd még kitapasztalom. Használjam, ~2000 km múlva menjek vissza és állítanak rajta ha soknak találom a fogyasztást (még nem tudom mennyi) vagy valami gond lenne vele. Természetesen ha gond van akkor előbb is mehetek.
Mélygarázsba mehetek vele ha a tulajdonos külön nem tiltja.A MOLnak van egy akciója október 15-től: Az első 500 jelentkezőnek aki idén október 15. után szereltetett be gázt és ezt dokumentumokkal igazolja, 80 000 Ft-os gázutalványt adnak. Miután meglettek a dokumentumok feltöltöttem azokat, kb. 1 óra múlva jött is az e-mail:
Kedves Horváth István!
Köszönjük leadott pályázatodat a Gázt Adunk kampányban!
Örömmel értesítünk, hogy a beküldött dokumentumok alapján történt előzetes elbírálás során sikeresnek ítéltük meg pályázatod. Köszöntünk a nyertesek között!
Gratulálunk!
Annak érdekében, hogy a 80 000 Ft üzemanyag támogatásodat MOL Gift Kártyán át tudjuk adni számodra az együttműködési megállapodás aláírására van már csak szükség. Ezt a megállapodást személyesen üzletkötő kollégánk viszi el számodra. Ehhez telefonon fog Veled időpontot egyeztetni.Most ennyi, majd jövök fogyasztási adatokkal. 7,5-7,8L/100 km-rel járkáltam benzinnel.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
-
Winner_hun
félisten
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Enyémet babrálhatják, le van dugózva (van egy fém lap a kulcsnyílás előtt, kulcsot nem tudsz beledugni).
-
Winner_hun
félisten
Buddy club short shifter nagyon fasza

-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
válasz
nandow
üzenetére
Nálam se jelenik meg ha direkt szúrod be.
-
Winner_hun
félisten
válasz
yodamester10
üzenetére
-
Winner_hun
félisten
válasz
yodamester10
üzenetére
+ ha valamelyik csavar be van állva és célszerszám kell a kiszedéséhez... ez nem mindenkinek megy ám.. a helyről és szerszámokról nem is beszélve.
-
Winner_hun
félisten
válasz
yodamester10
üzenetére
Mi az a sok?
-
Winner_hun
félisten
válasz
tboy93
üzenetére
Nekem hirtelenebben halt meg

-
Winner_hun
félisten
válasz
Peterhappy
üzenetére
585 hét valóban csak "pár" hét

-
Winner_hun
félisten
válasz
yodamester10
üzenetére
Ködlámpa vakíthat el mert az nem tompított?
-
Winner_hun
félisten
válasz
yodamester10
üzenetére
Ez utángyártott médincsájna ami mindenkit elvakít?
-
Winner_hun
félisten
Sport mód ON
Bosal volt, áprilisban lett volna 5 éves. -
Winner_hun
félisten
Rémlik olyan tömítőanyag ami nem ragaszt, nem köt meg, képlékeny marad de nem folyik el. Mindkét hátsó lámpánál beszivárog a víz, tegnap viszont nagyon durván szétázott a csomagtartó, a fa betét és a rajta lévő hangszigetelő + az azon lévő filc is tiszta víz, a faros alul már elég rendesen penészes. Nem fogok vacakolni, ilyen tömítőpasztával telenyomom a szivacsoknál - csak mivel is? Beragasztani szilikonnal, fbs-sel, akármivel nem akarom.
-
Winner_hun
félisten
válasz
honda23
üzenetére
Erős tulzás hogy az lenne a legjobb 2 téli gumi. UG9 hány éves fejlesztés amúgy? 3-4?
-
Winner_hun
félisten
válasz
PartyNewl
üzenetére
A kormány alatti műanyag részt le kell bontani (ahol egy biztosítékos ajtó is van), ott egy sárga csatlakozót kell keresni, azt kell rövidre zárni az alábbi módon:
- rövidre kell zárni a csatlakozót
- gyújtás ráad
- srs lámpa 6mp-ig világít
-a lámpa kialvása után 4mp-en belül ki kell venni a rövidzárat
-a lámpa megint világít
-a lámpa bekapcsolása után 4mp-en belül vissza kell tenni a rövidzárat az srs törlő csatiba
-a lámpa kialszik
-a lámpa kialvása után 4mp-en belül ki kell venni a rövidzárat
-az srs lámpa 2X felvillan, a hibakódok törlődtek
-gyújtás kikapcs
-10mp-et várni kell, majd vissza rá lehet adni a gyújtást és ha már nincs hiba akkor normálisan kialszik pár mp után az srs lámpa. -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ma meg másik offos autón lett lezúzva a bal hátsó lámpa. Apám épp rám várt, akik meghúzták nem léptek le szerencsére...
-
Winner_hun
félisten
220k km meglett ma, későn vettem észre -.-'
Amíg nem volt meg a baleset semmi nem történt a kocsival. Le van fényezve, erre valaki nem meghúzza az első lököst?!
Kukikivan.Néhány hét múlva polír, akkor majd meg lesz oldva (egy részét le tudtam szedni de nem sok kedvem volt vele vacakolni, volt jobb dolgom is..).
-
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
válasz
---Lasali---
üzenetére
Nem, csak belül lett. A kilátás egyre jobb ahogy szárad, már kb. fel se tűnik hogy fólia van rajta. Tényleg kell neki néhány nap. De az is lehet hogy ma nem jöttek rendesen nappal szemben. Majd még figyelem.
Hővédelemre kicsit többet vártam, lehet kár volt magam hagyni lebeszélni a pro sorozatról..Külső fóliát én nem teszek fel, annak a cseréje helyett inkább szélvédőt cseréltetek ha nagyon szükség van rá, nem egy vészes történet. Persze újabb, fűtőszálas szélvédőknél biztosan más a helyzet.
Tegnap tankoltam mol evo 100-as benzint. 4 fő, végig klíma, 415 km-re 33,33 liter üzemanyag -> 8,03-as fogyasztás. Pályán ha lehetett menni akkor mentem rendesen. Lakott területen kívül is. Nagyon meglepődtem a fogyasztáson, simán 9 fölé vártam.
-
Winner_hun
félisten
Na részben kész a kocsi.
Első szélvédő fóliázva, kicserélve. Ha telibe szembe süt a nap akkor rosszabb a kilátás, kicsit homályosnak hat de túlélhető. Végül NT 80 került fel...
Felnik leszinterezve, új Pirelli Cinturato P1 verde gumikkal felszerelve, illetve rejtett szelepek és új kerékanyák is kerültek rá. A szinterezett felni egy kicsit szürkésebb mint amire számítottam de elmegy, nem vészes.
Lakatolás kész, ajtók alja jó, emelési pontoknál a küszöb helyrerakva. A motorháztetőt is kikalapáltattam (1. tulaj egy kutyát ütött el vele). Fényezéssel nem vagyok teljesen elégedett, ha egyszer lesz időm akkor lehet nekiállok és megcsinálom magam. Felhős vagy csíkos vagy nem is tudom hogy hogy mondjam. Nem teljesen egyenletes. Nem minden körülmény között látszik de azért észrevehető. Ha már így körbe lett fújkálva akkor a tető is kapott még egy telifényt (volt rajta 1-2 (3-4
) benyomódás diófa alatt állástól, plusz néhány nagyobb karc is, azok most megszűntek. Egy normális polír az még fog kelleni, utána kap majd Soft99 Fusso Coat bevonatot is és akkor talán kész lesz ez a része.Körbe további fóliázásra és flokkolásra is kerül maj sor, de ezek még egy kicsit ráérnek. A következő dolog a jobb hátsó lengéscsillapító és fék rendberakása lesz. Meg előre és hátra normális toldat beszerzése. Ami a kocsin hátul van az rá lett próbálva egy facelift-es kocsira, annál se jobb a helyzet (úgy tűnik a két hátsó lökhárító egyforma).
-
Winner_hun
félisten
válasz
orbitalion
üzenetére
Próbáltam feljebb rakni, nem lehet, rövid hozzá a toldat. Holnap megyek szerelőkhöz, visszakerülnek a felnik új gumikkal, ha lesz rá lehetőség akkor megnézzük majd (nem ők tették fel amúgy)
A kis csíkkal nincs gond, két különálló anyag találkozik, ez ilyen. Az a durva szinteltérés viszont bántja a szemem, így nagyon igénytelenül néz ki számomra - úgy, mint ez. Nem illik hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- sziku69: Szólánc.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- PlayStation 5
- Horgász topik
- Yettel topik
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- További aktív témák...
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
- Lenovo ThinkStation P330 Gen 2 Tower i7 / Xeon workstation /számla- garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Visszaraktam, este megyek el, egyetlen egy háttérvilágítás lámpája működik. Remek. Hazafele már az se ment

Az utóbbi 3 évben megugrottak a km-ek, jövő nyárig ez marad is így, sőt. Utána meg majd kiderül.

Kukikivan.