- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
Amúgy a K&H mobil app tényleg nem képes arra, hogy értesítsen a jóváírásokról vagy terhelésekről? Se push, se sms? Ha ez így van, az elég gyász.
-
Mauzes
addikt
válasz
confuser #40813 üzenetére
Pont hogy fordítva, a KH az új számlám és csak most kezdtem el használni az app-ot. Nekem felüldülés volt a korábbiakhoz képest. Nehezen tudnám konkrétumokra lefordítani, de számomra egyből praktikusabbnak és kényelmesebbnek tűnt, mint amiket korábban használtam.
Pl a Raiffeisen app egy fostaliga (túlzással), a Gránit Bank is bénaságokkal van tele, az Erste nagyjából ok, bár folyószámlám már régóta nincs ott, csak hitelkártya, az MBH-ból az újat nem ismerem, régi MKB szar volt. A feleségem Unicredit app-ját használtam még, az rettentő gyenge és elavult szerintem.
Az mondjuk nincs kizárva, hogy azért tűnik jobbnak a KH, mert ennek a hibáit még nem volt időm felfedezni, a régieknél meg mindnél kijött, hogy miben rosszak és idegesítőek.
-
Mauzes
addikt
válasz
stingy2 #40797 üzenetére
Szerintem is jó kis számla, az egyetlen hátrány számomra, hogy az 50k+ utalások nem ingyenesek. Viszont ha valaki ezt fizetési kérelem fogadással meg tudja oldani, akkor azok is full ingyenesek lesznek.
Mondjuk a fenti miatt én most egy másik számlát is fenntartok a KH Prémium mellett, amelyről teljesen ingyenesek az utalások és kp felvételt is magasabb összegben lehet ingyen (Raiffeisen Premium).
A KH-ban ami szerintem nagyon jó még, az az applikáció. Amit én eddig próbáltam (Raiffeisen, Gránit Bank, Erste, MBH) mindegyiknél jobb a KH-s app UX.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, ez eléggé first world problem:
- Adott egy folyószámla, amin két tizedes jegyig tartják nyilván a HUF egyenleget.
- Ezen van 48 fillér, azaz xxx,48 Ft, vélhetően külföldi vásárlásból származó átváltás miatt.
- Tegyük fel, hogy az OCD-s számlatulajdonost zavarja az, hogy nem egész Ft-ra végződik az egyenlege.Hogyan lehet megszabadulni ettől a 48 fillértől és pontosan ennyitől (vagy xxx,48 Ft-tól)?
-
Mauzes
addikt
válasz
Peterhappy #40543 üzenetére
Az a baj, hogy egy idő után végig érsz az összesen, nem marad más. Sajnos ez a helyzet, a bankok hatóságként működnek, hasonló mentálissal, emberállománnyal, folyamatokkal.
-
Mauzes
addikt
válasz
st6969 #40517 üzenetére
Nekem az első 2 ingyenes volt a hónapban. De én meg azt néztem be (én hibám), hogy megváltozott nemrég a díjcsomag feltétel. Korábban 4 atm felvétel volt ingyenes, ezért sose számoltam igazából, hanyadiknál járok, most márciustól meg már csak 2 ingyenes. Úgyhogy a 3. db felvételre szépen rátettek 1625 ft-ot, ami a 125k összegre igencsak brutális 1,3% díj. A hirdetménnyel amúgy egyezik, úgyhogy a te számod, hogy 300k-ra közel 2000 ft, az furcsa igazából.
Amúgy én is távolodom a Rafitól, hitelre szar ajánlatot adtak, úgyhogy máshol vettem fel, most szüntettem meg a hitelkártyát is. A premium számlát csak azért nem szüntetem meg, mert full ingyenes és nagyobb összegű kp felvétel itt még ingyenesen megy.
-
Mauzes
addikt
válasz
Toobee #40089 üzenetére
Muszáj, hogy bankszámla legyen?
A legjobb megoldás pénzügyileg egy államkincstári számla, online felületen kezelhető lesz a pénz, full ingyenes.
Lehetőség még az ex Cetelem Takarékszámla (most Cofidis), nincs semmilyen díj, látraszólóra fizet kamatot, ingyenes a kiutalás. -
Mauzes
addikt
válasz
velizare #40080 üzenetére
Leírom még egyszer, mire gondolok (de már utoljára, mert kicsit off és felesleges ezen vitázni).
Igen, valóban ha az 1.1.1-et olvasod, akkor úgy tűnik, hogy ez csak egy szerződéskötési/belépési feltétel. (Bár amúgy ez is szarul van megfogalmazva, mert minden esetben a szerződéskötés utolsó napjáig kell teljesülnie a jóváírásnak. Azaz ha 31-én kötsz szerződést, akkor aznap be kell érkeznie a 800 ezernek. A türelmi időszak csak a díjra vonatkozik, nem a feltétel teljesítésére)
De amit én szó szerint már idéztem, az meg másra vonatkozik:
Konkrétan a "1.3 A Kedvezményfeltételek teljesítése" c. fejezetben írja, hogy
"A Bank a Türelmi időszakot követően, minden Felülvizsgálati időszakban vizsgálja az Igénybevételi feltételek és a Kedvezményfeltételek teljesülését."Ezt hogyan lehet máshogy értelmezni, mint hgy minden hónapban teljesülnie kell az igénybevételi feltételnek is, azaz a 800 ezernek?
#40079.tnm: de van Igénybevételi feltétel, konkrétan definíció van rá a hirdetményben. És a reklám anyagban is ellentmondóan szerepel, hogy minden hónapban vizsgálja az igénybevételi feltételt.
-
Mauzes
addikt
válasz
velizare #40076 üzenetére
Szerintem nem.
"A Türelmi időszakra a szolgáltatás díja nem kerül felszámításra. A Bank a Türelmi időszakot követően, minden Felülvizsgálati időszakban vizsgálja az Igénybevételi feltételek és a Kedvezményfeltételek teljesülését."Felülvizsgálati időszak = minden hónap
Igénybevételi feltétel = havonta 800k bejövő (vagy 8m megtakarítási állomány)Ergo minden hónapban kellene teljesülnie a 800k-nak a hirdetmény szerint.
-
Mauzes
addikt
válasz
pictigjis #40069 üzenetére
Én nehezen tudom elképzelni, hogy tavaly november óta senki nem vette észre és senki nem hívta fel rá a figyelmüket. Arra tudok gondolni, hogy ez szándékosan megtartott ellentmondás, azaz a 800 ezer Ft felé szeretnék terelni az embereket, főleg az új igénylőket, de nem akarják azokat sem elveszteni, akiknek csak 500 ezer Ft van meg rendszeresen.
-
Mauzes
addikt
válasz
pictigjis #40067 üzenetére
Mint írtam, a hirdetmény pontosan ugyanúgy fogalmaz, ahogy a fenti tájékoztató. Azaz
- először leírja, hogy 800 ezer Ft rendszeres beérkező az elvárás, és ha nincs meg, akkor havi díjat terhel
- majd leírja, hogy ha megvan az 500 ezer beérkező + 100 ezer kártyás költés, akkor nincs havi díj (lásd lenti képet a hirdetményből)Na most ha 800-at vár el, akkor az utóbbinak (szerintem) semmi értelme.
Hirdetményből:
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, a K&H Bank Prémium számlacsomagjának használói vagy szakértői tudnának nekem segíteni? Szerintem kifejezetten ellentmondó a bank saját leírása a használati feltételek és visszatérítések tekintetében. Mutatom, hogy miről beszélek, főbb részek kiemelve (hirdetmény is ugyanígy fogalmaz):
Egyszer azt írja, hogy a "belépési feltétel" az 800 ezer Ft rendszeres beérkező utalás, és ezt minden hónapban (minden felülvizsgálati időszakban) újra ellenőrzi a bank, és ha nem teljesül, akkor felszámításra kerül a havi díj.
Aztán meg azt írja, hogy akkor jár havi díj elengedés, ha megvan havi 500 ezer Ft beérkező utalás + vagy 100 ezer Ft kártyás költés vagy 50 ezer Ft megtakarítás.
Most akkor mennyi rendszeres beérkezőt várnak el, 500-at vagy 800-at?
-
Mauzes
addikt
Kaptam sms-t, hogy hamarosan megszűnik a Cib Eco bankmonitoros kedvezményem. Jól gondolom, hogy az utalási díj fog változni (0,408%, ideiglenesen 20 ezer alatt 0%), illetve hogy a bankkártyának lesz éves díja (4609 ft per év)? Van bármi egyéb dolog?
-
Mauzes
addikt
Amúgy vajon a téves Gránit sms díjat annak is visszatérítik, aki nem ír nekik? Gondolom 1000 emberből max 250 fog nekik írogatni...
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, bocs ha volt már, de amikor bankkártyás vásárlást a pos elutasítja, de a bankod levonja az összeget, akkor eddig két esettel találkoztam. A gyakori, hogy csak zárolva van az összeg és pár nap vagy ~1 hét után feloldja, tehát mintha nem történt volna meg. Most viszont olyanba futottam Lidl-ben, hogy nem csak zárolva lett, hanem a bank full le is könyvelte vásárlásként (ami valójában egy másik kártyával fizettem ki).
Na ilyenkor mi javasolt: várjak türelemmel, amíg a bolt rekonsziliálja a tranzakcióit és egyszer csak lesz egy jóváírásom ugyanebben az összegben, vagy pedig nekem kell proaktívan visszaigényelnem az összeget?
-
Mauzes
addikt
-
Mauzes
addikt
válasz
pictigjis #20674 üzenetére
Köszi. Viszont akkor úgy tűnik, mégis volt valami változás, mivel amikor legelőször elkezdett felszámolni díjat az Erste, akkor én is "megszívtam" egy visás kártyával, viszont kérésre utólag eltörölték a díjat. De ebből a lényeg, hogy visás feltöltés sem volt anno vásárlás, hanem kp felvétel. Ha jelenleg a visás feltöltés már vásárlásnak számít, akkor ezt azóta kellett megváltoztatniuk, nem?
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, tudja valaki, hogy Ersténél a hitelkártyás Revolut feltöltés még mindig díjköteles vagy esetleg ingyenes lett? Köszönöm!
-
Mauzes
addikt
válasz
sopruk #20228 üzenetére
Köszönöm. Én vagyok már öreg vagy ez tényleg nagyon nem intuitív?
Egyébként a kedvezményezett mezőből hogy lehet eltakarítani bizonyos a neveket? Kb az összes előzményem ott van, akinek valaha is utaltam (akár csak egyszer is), marhára nincs szükségem arra, hogy minden alkalommal rohadt sok néven átgörgetve kelljen keresnem valakit.
-
Mauzes
addikt
Valaki meg tudná megmondani, Gránit app-ban hogyan tudok sablon alapján utalni? Létrehoztam egy sablont, a sablon listában látom és szerkeszteni is tudom, de az istennek nem találom, hogyan tudom magát az átutalást elindítani a sablon alapján.
-
Mauzes
addikt
válasz
alakesh #20022 üzenetére
De az mit jelent, hogy kiegészítő jövedelem?
A: hogy a másik szülő normál jövedelméhez azért hozzáadják
B: csak a gyed-en lévő szülő normál jövedelméhez adják hozzá (azaz ha a gyed-en lévőnek nincs normál jövedelme, akkor a gyed-et egyáltalán nem számolják a háztartás jövedelméhez)? -
Mauzes
addikt
Ezzel én óvatos lennék, mert jogcím nélkül nem adhatsz sok pénzt bárkinek (közeli rokonon kívül), mert ajándéknak is számíthat akár és illeték köteles. Vagy kölcsönként kell kezelni.
De a "zavarás" részét értem, akár jogos lehet, én mondjuk sok jó ismerősnek szívesen megtennék egy ekkora erőfeszítést, ha valamilyen okból ő nem tudja megoldani. Szóval RR-13 tippje is jónak tűnik. Kérdés, hogy kitől meg hogyan kell kérni meg mikor jut el hozzád (kérdező ugyebár messze van a banktól).
-
Mauzes
addikt
Érdekes kérdés, szerintem erre nincs most olyan megoldás, amit te egyedül el tudsz intézni (más banknál történő számlanyitáson kívül). Én azt csinálnám, hogy megkérnék egy helyi rokont/ismerőst, hogy fizessen be a saját számlájára és utalja el neked, a kapcsolódó költségeket meg te állod.
-
Mauzes
addikt
válasz
pictigjis #19895 üzenetére
Nem a készpénzfelvétel olcsó, ezt senki nem mondta, hanem az egész számlacsomag összességében. Én mondjuk pár havonta veszek fel készpénzt, engem pont nem érdeklne, mennyibe kerül. Ráadásul a havi 2db max 150 ezer ingyenességet nekik is kötelező biztosítani.
Annyit viszont hadd revideáljak a véleményemen, hogy a havi díjak azért valóban nem alacsonyak, tehát csak akkor éri meg ez a számla, ha sokat utalgatsz rendszeresen és nem veszel fel sokszor kp-t. Ha ez fordítva van, akkor már egyáltalán nem olcsó.
-
Mauzes
addikt
válasz
keselyumadar #19892 üzenetére
Elég olcsó, készpénzfevételnél az idegen atm-et érdemes talán nézni, mivel pl. Budapesten összesen 4 saját atm-ük van (persze ha pont közeli neked, akkor jó).
Amúgy egy viszonylag kicsi osztrák bank, bejegyzett fiókteleppel rendelkezik itthon, de magyar leányvállalata valóban nincs (bár technikailag egyébként a fióktelepnek is van itteni "székhelye").
-
Mauzes
addikt
Elég 21. századi, hogy nem lehet igénybe venni push értesítéseket ingyen. Ez az egész George elég fura szerzet, csupa feltűnő színt meg fiatal modelleket használtak a marketing során, mintha eljönne valami moder korszak, közben meg nincs mögötte semmi.
Mikor jön már el az a generáció, aki tényleg digitális irányba szeretne elmenni és nem hajlandó ilyen lehúzásokkal operáló intézeteknél bankolni? De legalább is nem fizetni érte. És akkor előbb utóbb lemaradnak vagy kikopnak ezek az ősi intézetek.
-
Mauzes
addikt
Azt azért számold ki, hogy mennyi a költésed és mennyit nyernél még vele, tekintettel arra, hogy csak 200k-ra jár Erste forint. Ha minden lehetséges vásárlásodat ezzel oldod meg (beleértve rezsi), szerintem elég könnyen ki van maxolva.
Ettől függetlenül egyszerű trükköt én nem ismerek, csak egy melósat (és nem túl korrektet): keress pár olyan e-kereskedőt, ahol a kártyával fizetett termék vásárlásától ha elállsz, akkor a vételárat lehet visszakérni bankszámlára. Én már többször futottam bele ilyenbe, bár direkt soha nem játszottam ezzel pár száz vagy ezer forint jóváírásért cserébe.
Vagy közeli rokonodnak havonta kifizeted nagyobb vásárlásait és ők cash-ben visszaadják.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, nem tudom, van-e itt MKB-s, de össze-vissza működik a kártyás vásárlás neten. Most próbáltunk Interticket-en keresztül színházjegyet venni.
1. próba: feleségem bankkártyájával, ami egy társkártya, sikertelen. Semmilyen megerősítést vagy biztonsági kódot nem kért és ezt nem is tudom beállítani a webbankban az ő kártyájára.2. próba: a főkártyával olyan módon, hogy a webbankban a 3D secure beállításoknál az van beállítva, hogy a hitelesítés módja: PIN/biometrikus azonosítás. Hiszen van mobilbank appom. Na ekkor a netes vásárlás után az appom jelez, hogy hagyjam jóvá ujjlenyomattal a vásárlást, amit megteszek, de a vásárlás mégis sikertelen.
3. próba: a főkártyával olyan módon, hogy a webbankban a 3D secure beállításoknál az van beállítva, hogy a hitelesítés módja: sms kód. Ekkor a netes vásárlás után meg kell adni egy fix pin kódot és a kapott sms kódot is, és ezzel már sikerült a vásárlás.Na de miért nem működik az 1. és 2. verzió?
-
Mauzes
addikt
Azt tudja valaki, pontosan mi a különbség a függő és zárolt tételek között?
MKB hitelkártyával Curve-ön keresztül múlt pénteken akartam online vásárolni. A bolt sikertelen fizetést írt, de a Curve meg az MKB értesítés szerint létrejött a vásárlás. Na most azóta az MKB netbankárban azt látom, hogy ennek összege "függő tétel", de a más helyen jelzett "zárolt összeg" meg 0 Ft. Egyrészt nem értem a különbséget, másrészt meg várom, mi fog történni ezzel az összeggel, amit jelenleg nem tudok használni.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, van itt esetleg MKB-s? Nekem ma reggel egy online vásárlásomat elutasította a szolgáltató. Nem kért semmilyen kódon, csak egyszerűen failed. Megnéztem a netbankárban és a 3D Secure beállításoknál be van nekem állítva, hogy PIN/biometrikus azonosítás. Ezt még sosem kérte. Hol kellene ezt kérnie? A mobilalkalmazásnak kellene push üzenetben? Vajon miért nem működik?
Más téma, de talán kapcsolódik: ha Auchanban vásárolok a Curve kártyámmal, ami mögött MKB kártya van, akkor kis összegnél simán megy a GPay-es fizetés, de nagy összegnél mindig elutasítja. Ennek lehet köze a fentihez? A terminál ilyenkor mindig azt írja ki (de csak nagyobb összegnél), hogy "For GBP press the x button" de se a gombra attintva nem történik semmi, sem a pin-kódot nem tudom megadni, és el lesz utasítva a vásárlásom.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, tudja bárki, hogy MKB hitelkártyáról a Revolut feltöltés vásárlásnak vagy kp felvételnek minősül? Vagy az Erstén kívül mindenkinél vásárlás?
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, tudja esetleg valaki, hogy Erste Max-nál a Mall.hu-s vásárlás az elektronikai áruháznak számít-e? Nem tudom, be merjem-e váltani a forintjaimat.
-
Mauzes
addikt
válasz
alakesh #19303 üzenetére
Köszi! Nagyon intuitív, hogy ez a store-ban van, biztos véletlenül "rejtették" oda. Még véletlenül sem az egyetlen Erste termékem abszolút alapfunkcióka.
Szerk: ja és közben látom, hogy nem lehet linkelni ezt a funckiót vagy bővítményként hozzáadni a saját felületedhez. Nem mintha napi szinten kellene ez, e akkor mi a fenének van a "store"?
-
Mauzes
addikt
Sziaszok, Erste George felületen hol találom az Erste Forintok elszámolását és beváltási lehetőségét? Az istennek nem találom, és elvileg nemsokára már csak ez a felület fog maradni (funkcionálisan egy fos).
-
Mauzes
addikt
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, Raiffeisennél van bármilyen lehetőség ingyenes értesítést kapni telóra jóváírási tranzakciókról? Push üzenet, sms, akármi. Eddig nem találtam.
-
Mauzes
addikt
Nekem ugyan nem sima CIB ECO van, hanem bankmonitoros CIB ECO, de ezt úgy is fent lehet tartani ingyen, hogy csak sima utalás megy rá (nem munkabér), és a béred mondjuk a BB számládra megy és onnan utalsz havi egyszer a CIB-re. Bár ha a BB-s számlát a leírásod alapján nem használnád, akkor úgy is kellene egy normál használatú folyószámla a béredhez, akkor meg miért akarsz egyáltalán váltani.
De ha mindenképp meg akarod szüntetni, akkor vagy a fenti trükkel kihúzod a 6. hónap végéig, vagy fizeted a megszüntetési díjat (nem találtam meg, mennyi, de pár ezer ft lehet).
ACE-: nekem van Erste Max, ha valami érdekel...
-
Mauzes
addikt
válasz
hurjup #18801 üzenetére
Nyilván ezek a kisebb bankok számítanak a legkevésbé stabilnak, de ez csak relatíve értendő, ügyfeleket általában nem éri kár semmilyen esetben. Ami előfordulhat, hogy a tulajdonos eladja az egész bankot valakinek és vagy új bank lesz vagy beolvasztják. Ha meg esetleg csődbe menne bárki, akkor az ügyfélportfóliót át fogja venni egy másik intézet.
-
Mauzes
addikt
Erste Max hitelkártyával egy ideje nem vásároltam interneten, mert a Curve mögül letiltotta az Erste. Most viszont 3-szor is vásároltam vele közvetlenül neten, és mindhárom alkalommal a vásárlás után jött egy sms, hogy "tranzakció sikertelen, egyenlegváltozás nem történt", majd pár pillanat múlva egy újabb sms a vásárlás infóival, és a vásárlás mindhárom esetben sikeresen végbement.
Tudja valaki, hogy ez így most micsoda? Hogyan szüntessem meg a sikertelen sms-eket?
-
Mauzes
addikt
válasz
#72042496 #15292 üzenetére
Szerintem a Max az egyik legjobb kártya 200 ezer költésig. Esetleg nézd még meg a Rafi OneCard feltételeit, hogy ott passzol-e neked a visszatérítési kategóriarendszer, az sem rossz. Ott a visszatérítést cashben automatikusan megkapod.
Én amúgy 200 ezerig Maxot használok és felette meg MKB Easycardot, ami összeghatár nélkül ad 1%-ot minden költésre.
-
Mauzes
addikt
Az adott áruház vevőszolgálati osztályvezetője egyeztetett a könyvelési osztállyal, akik végül az infót adták. Írásban történt, továbbították a belső levelezést is.
Mindegy most már, majd kiderül. Egyszer jártam hasonlóan, de akkor a Mcdonalds kérés nélkül visszautalta a pénzt.
-
Mauzes
addikt
válasz
merqree #15266 üzenetére
Az MKB nem zárolt semmit, legalább is pár nap után én már azt láttam, hogy mindkettőt lekönyvelték. Ezt azóta megerősítette a bank is.
Ettől függetlenül jó ötlet, hogy az elutasítás papírját érdemes eltenni - nekem még sosem volt ilyen gondom, úgyhogy eddig nem tettem.
-
Mauzes
addikt
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, Curve kártyával fizettem OBI-ban, és az első érintést elutasította a terminál, ezért megpróbáltuk még egyszer, és akkor sikerült. Később látom a kivonatból, hogy az MKB kétszer lekönyvelte a költést (biztos, hogy könyvelve volt, mert azóta el is számolták a havi hitelkártya tartozásomat).
Egy hete volt a tranzakció. Ilyenkor várjam, hogy ezt az OBI visszautalja nekem, vagy panaszkodni kell? Ha utóbbi, akkor bank vagy OBI?
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, új címre költöztem és változott a lakcímkártyám. Bankoknál hogy megy a bejelentés? Csak személyesen? "Sajnos" most 5 banknak vagyok ügyfele
-
Mauzes
addikt
Sziasztok! Ha kétszer fizettem ki ugyanazt a terméket kártyával, mert az elsőre azt mondta a Mekis csaj, hogy visszautasítva, és csak utólag vettem észre, hogy dupla terhelés volt, akkor kinek panaszkodjak? Az eladónak (aki itt a McDonalds központi ügyfélszolgálat)?
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, hitelkártya keret csökkentés mennyire egyszerű? Azt tudom, hogy emelésnél egy új kérelmi procedúrát várnak el (munkáltatói meg minden), de a csökkentés az gyorsabb/egyszerűbb?
-
Mauzes
addikt
Viszont azt mondja már meg valaki, Ersténél hol a fenében várásoljam le az elektronikai áruház kategóriába beváltott Erste forintomat. Először Alzával szoptam be, de aztán az Aréna Plázás Media Markt vásárlásomnál is azt látom, hogy 1%-os kategória, tehát nem fogja elfogadni az Erste forintomat...
-
-
Mauzes
addikt
Konkrétan ezt az igényt már jeleztem nekik, arra jött ez a szabálykövetés bullshit. Most látom, hogy nem is törvényre, hanem banki szabályokra hivatkoznak, ami még nagyobb wtf. Köcsög egy banda, fél éve ülnek az elmaradt koncertek zsozsóján.
"A banki tranzkaciók kezelésének, ide értve egy tranzakció visszafordítását is, bankok által megfogalmazott szabályai vannak, amit nekünk, kereskedőként kötelező követnünk. Ez a szabályzat azt írja elő, hogy nekünk az eredeti fizetési tranzakció visszafordítására mindenképpen kísérletet kell tennünk, még akkor is, ha az ügyfél jelzi, hogy a számlája időközben megszűnt. Ezért mi nem tudunk mást tenni, mint hogy elindítjuk a visszafordítást.
Amennyiben továbbra is a jegyvásárláskor használt bankjánál van számlája, úgy a bank be tudja Önt azonosítani, és jóvá tudja írni a visszafordított összeget új számláján. Ha azonban azóta bankot is váltott, kérjük, vegye fel a kapcsolatot korábbi pénzintézetével, ahol tájékoztatják Önt arról, hogyan kapja meg a visszaváltott összeget." -
Mauzes
addikt
De bankkártyával, csak gondolom számlaszinten az ugyanúgy működik, akár utalsz rá vagy visszafordítják a vásárlást.
Az, hogy visszaküldik az utaló banknak, az mit jelent? Gondolom magára az utaló számlára kell visszakerülnie, és nem a pénzügyi intézmény egyéb számlájára.
Ha egészben az a nem tiszta, hogy kinél lesz a pénz, ki fog tudni rendelkezni vele. Amúgy nettó faszság lenne, hogy nekem kellene ezt utólagosan levadászni.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok! Mi történik, ha megszűnt számlára megy utalás? Ha ez bankfüggő, hol lehet utána nézni? Nekem a Raiffeisen a kérdéses.
Elmaradt koncert miatt fogok kapni visszatérítést, és hiába szóltam a jegyértékesítőnek a megszűnt számláról, szerintük TÖRVÉNYI KÖTELESSÉGÜK ugyanarra a számlára utalni és nekem kell kajtatni a pénz után a banknál.
-
Mauzes
addikt
Lehet online is számlát nyitni, miután már megtörtént az összekötés a BM és a CIB között, és utólag a CIB-es kapcsolattartó beállítja a BM kedvezményt. De személyesen sokkal egyszerűbb, mert az online nyitás után külön küldik a szerződést, külön az app regisztrációt, stb, nagyon lassúak és bénák. Személyesen meg egyből megvan minden.
-
Mauzes
addikt
Tudja valaki, CIB Bankba hogy tudok időpontot foglalni? Fióki telefonszám nincs megadva, és az időpont foglaló funkció már nem elérhető.
-
Mauzes
addikt
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, tudja valaki, hogy az Alza.hu az MCC kód alapján elektronikai áruháznak minősül-e? Erste Max-nál az Erste forint visszatérítés miatt kérdezem, hogy ha arra váltom be, akkor Alzás vásárlás után vajon megkapom-e.
-
Mauzes
addikt
Picsába, tökéletesen működött 1 hétig, aztán ma beszart. Volt cache törlés, data törlés, de nem javult. Most töröltem, újratelepítetem, erre nem tudok regisztrálni, mert nem találom azt az A4-es papírt, amit a bankban adtak, és csak azzal QR kóddal lehet tovább menni...
F*szért nem tudnak sms-t küldeni, ha beszarik az app, akkor ki vagy zárva a bankodból?
-
Mauzes
addikt
Van bárkinek infója, ha a CIB istenverte alkalmazása teljesen beszart, mobilon se enged be meg key-t se ad, akkor hogy a fenébe tudok bejelentkezni a netbankomba?
Csak tölt meg tölt, aztán hibát dob, aztán nem reagál, aztán tölt, stb.
-
Mauzes
addikt
Kérdeztem az ügyintézőt, van-e már idegen ATM-es befizetés, és azt válaszolta, hogy még nincs, de kb. úgy, mintha amúgy házon belül már lett volna szó róla. Nyilván ha budapesti vagy, el lehet viselni ritkán ezt a kötöttséget, de ha ezt is megoldanák, akkor tényleg eléggé rendben lenne a Gránit Bank. Bár a netbankjuk elég régi fos.
-
Mauzes
addikt
Én most voltam pár napja, nem volt senki, kb 5 perc alatt lezajlott a kp befizetés. Persze most a járvány miatt nem járnak sokan bankba, de gondolom a Gárnitos ügyfelek körében amúgy is kisebb a kp használat. A régi központi fiókjuk tényleg szar volt, de ez az új szerintem tök kulturált és az utcafrontról lehet bemenni. A parkolás tényleg nehéz, de hát ez a belvárosban sok helyen így van, szerintem ezért nem kell a bankot lehúzni.
Szerintem ez a két hozzászólás elég komolytalan, amit mutattál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest