- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peetey91
senior tag
Jut eszembe, a december elején "akciósan" nyitott KH számlát most júniusban meg lehet már szüntetni? Valami ilyesmi rémlik, de nem találom a konkrét bejegyzést.
-
Peetey91
senior tag
KH kapcsán. Engem is Kényelmi+ számlacsomagba tettek. Erre a pár hónapra ami a fél évig van nem nagyon van náluk jobb opció ugye? Havi 300-at ráutalok, majd kiutalom ezzel csökkentem a díjat és kb ennyi.
-
Peetey91
senior tag
Viszont ahogy olvasom a hirdetményt, nem fogadják el a saját bankszámláról történő utalást: "...havonta (i) bankon kívülről vagy (ii) bankon belülről jogi személytől, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezettől, vagy egyéni vállalkozótól egyösszegben...A Bank nem tekinti jóváírásnak a feltétel teljesítése szempontjából a saját számlák közötti átvezetést."
-
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Hétfővel felmondják a Rafi 2.0 számlámat, már közben él a CIB-nél az új főszámla. Viszont a Raiffeisent ha találok olyat akkor megtartanám, főleg a deviza számla miatt. Létezik “majdnem” nullás csomag amihez nem kell sokat vállalni?
Ahogy nézegettem talán az Aktivitás csomag, ahol minimálbért kell érkeztetni és nincs számlavezetési díj, valamint -egyelőre- 50 ezrenként ingyenes az utalás. Van egyéb jobb ötlete esetleg valakinek? -
Peetey91
senior tag
Én is ma regisztráltam be a CIB-hez, keresett is már a BM-os ügyintéző, várom a fióktól is a jelzést. Két hasznos infot tudtam meg a BM-es hölgytől.
Egy éven belül ha nem volt CIB-es számlám akkor tudom megnyitni.
A beérkező 450 nem kell, hogy munkabér legyen, lehet több forrásból is saját számlá(k)ról.
Idáig pozitív -
Peetey91
senior tag
-
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Én is megkaptam a Raiffeisen felmondó értesítőt, nálam egy hónapban több, mint 1M a kimenő utalás így váltanék BM-es Erstére. Ott továbbra sincs tranzakciós adó, stb. az utalásokra, sem a csoportos beszedésekre ugye?
Másik egy gyakorlati kérdés, ha megnyitom az Ersténél az új számlát, ők bankon belül át tudják vinni magukhoz a Raiffeisentől a csoportos beszedési megbízásaimat? Vagy egyenként kéne mindet újra bevinnem és reménykedni, hogy működik? -
Peetey91
senior tag
Sziasztok, csatlakozom, szeretnék kérni egy linket a most futó KH-hoz!
-
Peetey91
senior tag
válasz
bigdady #36745 üzenetére
Nekem is ez jutott eszembe, vagy nem tudom manapság ilyen VOIP klónozás (?) működik-e. Tekintve, hogy már tudnak úgy hívást indítani, hogy pl. az én számomat jelzi ki a hívott félnek.
A telómon sem hiszem, hogy lenne bármi, iPhone 12, gyakorlatilag gyári alkalmazásokkal és egy-két mindenki által is használt programmal, semmi mod meg hülye játékok.
Persze valahol kell legyen egy hiba a láncban, mert valahogy összejött nekik. -
Peetey91
senior tag
válasz
pdr755 #36741 üzenetére
Kíváncsi vagyok, kivizsgálás alatt van az ügyem, a telefonos ügyintéző semmit nem tud mondani, majd emailben kapok határozatot.
@eboostr
70-100 ezreket terheltek be négyszer. Ez alá nem nagyon emel az ember limitet, nekem 300 ezerre volt állítva.
Itt az a gond, hogy hogyan tudtak úgy vásárolni, hogy a kártya gpayhez adásáról nekem semmi visszajelzés nem jött.Vagy, hogy 6 órakor még Budapesti étteremben fizetek, este 8-kor meg svédországban vásárolnak vele, majd 11-kor megint Budapesten. Ez hogy nem jelez be a rendszerüknek.
Van osztrák Raiffeisen számlám, ott amikor Revolutra (Litván cím) akartam utalni egyből jött a telefon (hétvégén), hogy én kezdeményeztem-e. -
Peetey91
senior tag
válasz
petike2014 #36734 üzenetére
Elég para történet... Azt nem értem hogy lehet betenni gpay mögé egy kártyát mindenféle appon belüli jóváhagyás nélkül. Se SMS, se semmi. -
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Visszaélés történt a hitelkártyámmal (MBH), tegnap este többszáz ezer Ft értékben történt róla terhelés Svédországban, míg én Budapesten voltam... Hogy hol és miként kerültek ki az adatai azt nem tudom, csak megbízható(nak gondolt
) webshopban vásárolok, sose adtam ki az adatait, stb, ahogy látom történt rajta egy 0Ft-os google wallet terhelés, gondolom valahogy berakták egy google pay mögé. Ötletem sincs.
Amikor észleltem egyből letiltattam telefonon, valamint elindítottam a panaszt annak érdekében, hogy visszakapjam a pénzemet.
Ezzel kapcsolatban érdeklődnék, hogy ilyen esetben nekem kell a rendőrségen feljelentést tennem, vagy ezt megteszi a bank, vagy tök mindegy úgysem foglalkoznak vele? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztala? -
Peetey91
senior tag
Hívtak engem is Rafi Premium Gold 2.0 megszűnés ügyében. Nekem azt mondta az ügyintéző, hogy ha nem váltok akkor valószínűleg felmondás helyett Aktivitás csomagba tesznek át automatikusan.
-
Peetey91
senior tag
válasz
Atomantiii #35373 üzenetére
Attól függ mit veszel. Ha van még ugyanabból a sorozatból amit vettél akkor vásárlás után “hozzáadódik”,egy összegben fogod látni. Kivenni sem kell egyben az egészet.
De ha pl elsőnek DKJ-t veszel ami a második vásárlásra lejár akkor értelemszerűen azt már nem tudod venni. -
Peetey91
senior tag
Erre nekem nem nagyon van más ötletem, mint forintot valutaváltónál átváltani. Amennyire tudom csak eurot tudsz levenni ATM-nél. Ingyenesen biztosan le tudsz venni a bankkártyádról 150 ezer Ft-ot, Wise-on 80 ezerig, utána elég drága (1,75%). Utána a kp-t átváltod dollárra.
Esetleg még készítesz egy Revolutot ahonnan még havi 75 ezer Ft-ot ingyenesen le tudsz venni.De hátha valakinek van egyéb ötlete, kíváncsi vagyok én is.
-
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Engem még nem kerestek a Rafi Gold 2.0 váltással kapcsolatban, de gondolom előbb-utóbb betalálnak.
Mi most a legvállalhatóbb alternatíva? Szóba jött az Unicredit Partner Prestige csomag, de ahogy most nézem a hirdetményt, ha a munkáltatóm nincs leszerződve velük akkor ez kiesett (nincs)
Esetleg az összefoglalóban is említett Erste Privilegium? Náluk van már befektetési számlám.
Mást a neten kutakodva nem találtam. Nagyon meg vagyok elégedve amúgy ezzel a Gold 2.0-val (plusz online ügyintéző, ha bármi kéne stb) de havonta több, mint 1M érkezik a számlámra és több, mint 1M-et utalok róla, így az új csomag nekem éves szinten nem kevésbe kerülne. -
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
MBH-nál van hitelkártyám. Tudjátok esetleg, hogy az Államkincstárnál a DKJ vásárlás minek minősül? Értem ez alatt, hogy simán kártyás vásárlás?
Arra gondoltam, hogy -mivel a hitelkeretem jelentős részét egy átlag hónapban úgysem használom ki- a fel nem használt keretemből vennék DKJ-t amiből aztán lejárat után kiegyenlítem majd a tartozást.
Próbálta ezt már valaki, járható út? -
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Hátha hitelkártya fronton van nálam tapasztaltabb ember itt (szinte biztos), ezzel kapcsolatban kérdeznék:
A havi fizum menne befektetésbe és a költésemet fedezném a hitelkártyával. Szinte mindent kártyával fizetek, kp-t alig használok.
Ami fontos nekem, hogy minél olcsóbb legyen a kártya/számlavezetési díj, lehetőleg 0 Ft.
Raiffeisennél van számlám (Gold 2.0), viszont a Rafi hitelkártya konstrukciója a pontgyűjtésekkel nem igazán tűnik hasznosnak.
Erste-nél néztem, hogy viszonylag sokat lehet összegyűjteni visszatérítéssel, viszont Erste pontokkal, azzal, hogy éppen hol legyen 4% stb nem szeretnék foglalkozni.
MBH-nál néztem még, hogy egész kedvező a sima hitelkártya csomag, kártyadíj sincs ahogy olvastam, ha egy bizonyos hónapban eléri az ember a keret 70%-át.Talán az MBH lenne a legszimpatikusabb ezek alapján, ha valaki használja hogy működik ez a keret 70%-a?
Esetleg a fenti célra van még tippetek/javaslatotok?
Köszi -
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Hitelkártya kérdésben szeretnék egy kis segítséget, útmutatást kérni.
Tudom, eléggé számítanak az egyéni vásárlási szokások, nem olyan egzakt, mint a bankszámlaszám nyitás, de feltételezem vannak itt akik jobban ismerik a témakört, mint én.
Amennyire lehet szeretném kihasználni a visszatérítést, valamint nem tetszik, hogy csak "áll" a pénzem egy része bankkártyán, felkészülve, ha ne adj isten azonnal szükségem lenne bárminek a fizetésére. (pl. Állampapírban levő megtakarításomhoz, mint likvid befektetéshez is azért pár óra munkanapokon mire hozzáférek) Így a tervem az lenne, hogy hitelkártyáról költöm a havi szokásosomat, hó végén rendezem a számlámról amire érkezik a fizetésem, a "maradék" pedig megy a megtakarításaimba.Nézegettem pár bank konstrukcióját, számlám a Raiffeisennél van (Gold 2.0), talán legegyszerűbb lenne náluk igényelni a hitelkártyát, de ez negyedévente változó kategóriás visszatérítés azért erős matekozást igényelne, hogy megéri-e. Valamint negyedévente 10.000 Ft a maximális visszatérítés.
Ami még jónak tűnt, Erste Max hitelkártya, elméletben több visszatérítés is összehozható, valamivel olcsóbb is a kártya éves díja és a zárlati díj, mint a Rafinál, ez az Erste Forintos megoldás viszont nem túl szimpatikus.
Van most "ajánlott" hitelkártya, esetleg személyes tapasztalat, valami bevált/nem vált be?
-
Peetey91
senior tag
Aki használ Raiffeisen mobil alkalmazást, ebben nincs push értesítés vásárlás/számlára beérkező pénz esetén? Csak az SMS értesítés bekapcsolása marad?
-
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
A havi két díjmentes ATM készpénz felvétel független az ATM “szolgáltatójától” jól tudom ugye?
Most OTP-nél vagyok de váltanék Raiffeisenre, viszont a közelemben OTP van és sajnos havonta kb egyszer valamiért kelleni szokott kp is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Motoros topic
- Nintendo Switch 2
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest