Új hozzászólás Aktív témák
-
KMT
addikt
válasz
pentium4 #6758 üzenetére
"ha a cooler pl 35fokra tudja lehűteni magát, a proi meg 33"
Biztos a cooler melegíti a procit.
Terhelés közben a hűtő nem igazán szokott melegebb lenni, mint a proci. (Max ha a proci terhelés megszűnik)
És a fesz sokkal többet számít, mint az órajel.
De amúgy igazad van, nagyobb hőtermelésnél több fokot számít a hőátadás javulása. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
pentium4 #6758 üzenetére
Hogy tovább menjünk: Nem órajen függő, hanem a leadott hőmennyiség (W) számít.
Namármost én azért mertem leegyszerűsíteni a dolgot, mert ha azt nézzük, hogy a rendszer minden eleme ugyanaz, mint polír elött, akkor matematikai egyszerüsítés útján minden kiesik, kivéve a paszta, és a polír.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
pentium4 #6751 üzenetére
Ez pasztafüggő is. Ha jó a paszta, akkor tökéletesen kitölti a réseket, ergó a polírozás után is ugyanazt az eredményt kapjuk. Ha pa paszta gyengébb minőségű, vagy a tulaj nem tud pasztázni, akko konnyen lehet, hogy nem tölti ki a réseket, egyenetlenségeket, így egy polír után (ami ugye ezeket megszüntati) teljesítmény-többletet nyerhetünk.
-
nesa
veterán
válasz
pentium4 #6565 üzenetére
Igen maximalissan jol latod jatek kozbe felmegy 65-re ott megal es mindezt a chipsett ilyen meleg
a ramok 55 fok korul jarnak a tap meg 40 korul szokott lenni
Azert terhelve mar nem 125w korul mozog hanem 170-225 kozott de idle-be lelehetne vinni 100w ala is C&Q+no tuning
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
pentium4 #6424 üzenetére
szerintem nem értettef, h is van felrakva...
légelvezetés
a képen látható a levegő útja a procihűtőket az amd platformon a lefogatás típusa miatt pedig nem lehet forgatni, mint az intelnél, szal ez nem a procihűtő hibája... -
z0d1AK
nagyúr
válasz
pentium4 #6420 üzenetére
a procihűtőt máshogy nemtom feltenni, mivel csak így leget. a venti meg most éppen lefele fújja a levegőt a tápva, de a 12cm-es nem tudná onnan elfújni ha felfele menne a levegő(illetve akkor az is gond, hogy a táp lefele szívja, a cpu ventije meg felfele, és akkor ott hangos lesz a légáramlatok miatt...)
a kábelrendezgetés meg folyamatban van, csak éppen időm nincs rá...
ill kívülről tulajdonképpen nem is látszik nagy rendetlenség... -
syckaloz
aktív tag
válasz
pentium4 #6408 üzenetére
Köszi szépen!
itt a venti:
Tényleg lekéne cserélnem vízre a bordákat, csak:
1. Sajnálom kiszedni a hyper 212-es cpu hűtőt, mert nagyon megszerettem (E8400@4ghz 800as ventifordulat 55/70fok
)
2. Még nincs meg az új vgám (lesz
) és HD3850 256mb-osra a vizesblokk többe kerül mint maga a kártya
-
<cafat>
senior tag
válasz
pentium4 #6382 üzenetére
hehehe
neem, dehogy is, viccnek veszem
am 10x
énse, csak szeretem a pörgést(ezért is bicózom, meg hát ja, 1 kevés energia italt ittam már, nagyon sok doboz még nem fért ki
de dolgozom az ügyön
a bacardi meg fincsa, imádom
) kéne még1 szekrénysor
bár lehet akkor nem maradna szobám
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
pentium4 #6001 üzenetére
Szerintem mindenek elött nézz be a nagy vízhűtés topikba.
-
djtoomi
addikt
válasz
pentium4 #5577 üzenetére
Nekem 3 hete megy a gép, azóta 1-2 órás megszakításokkal, folyamatosan, highflow csatik olyan betonstabilak, hogy most tervezem a vizet böviteni, és a csöveket nem tudom lehúzni csatikról, pedig mindennel próbáltam, ebből egy csepp nem jön ki.
És a legbikább légnél akárhogy nézem(tr 120 extreme, előtte az volt)14 fokkal hűvösebb, mellesleg tuningot is jobban bírja.Köszi.
-
Rocko66
aktív tag
válasz
pentium4 #5473 üzenetére
Hello!
Nekem is megvan már lassan 5 éve eddig egyszer volt vele gond még tavaly amikor fogta magát és összeugrott a kép, de szerencsére sikerült megcsináltatni elég olcsón, azóta kifogástalan megint! Ok meglesz a rendezés, csak lassan összejön egy kis pénz és cserélem le a lapot meg a procit,vmi intelt szeretnék,most az a jobb sztem! -
Gorneck
legenda
válasz
pentium4 #5458 üzenetére
A komoly cuccok sztem úgy néznek, hogy egy 1-2-3 milliméteres bitumen szerű anyag majd szivacs...hangfalépítés, hangszigetelé is így folyik...legalábbis amit eddig láttam...jó lenne élőben megnézni meghallgatni ezt a cuccot...habokra 3k-t megér...
Macka: Köszönöm.
Hol van még a vége...
-
Gorneck
legenda
válasz
pentium4 #5445 üzenetére
Ha jobban megnézed a Casetek 1018-as könyvtárat/albumot láthatod, hogy nem ez az első ilyenem...egy kicsit borsós az ára, de nekem volt 1-2 hangom (rezgés, sípolás, szélzaj) amit nem tudtam hova tenni és most eltűntek...a venti hangok is teljesen tompák lettek/eltűntek...persze ehhez hozzátartozik, hogy a HDD hűtés 2db 9es ventije szélzaját hallani...leszigetelni a beömlőt meg tudjuk értelme nincs...a rácsos részt ki fogom vágni 1:1ben szvsz...
Kasza08: PcGear oldalát csekkold ez ügyben...ha nincs gyári kit, akkor kell venni egy univerzálist ami szabadon szabható...olló, szike, vonalzó, filctoll kell hozzá.
-
Grigorisz
aktív tag
-
dni
őstag
válasz
pentium4 #4399 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, az oldallapra én is feltettem egy próba erejéig egy ventit (Silent Blade II) ami, most örvényt biztosítja (kb. 7-8°C fokot jelent idle állapotban a mostani helyén, terhelés alatt már sokat nem tud segíteni), de úgy zúgott, hogy azon nyomban le is szedtem. Van arra vmi megoldás, hogy ugyan olyan hangtalan maradjon, mintha csak kézben tartanám?
Valamint nem tudom mennyit számít a levegő beszívás szempontájából, hogy a ház bal oldalától 1-2 cm-re van az asztal lába (A képen ralán látható is, h nem sok friss levegőhöz juthat, de talán jobb a mostani megoldásnál).
Igen fontos szempont, h halk legyen a gép. Eddig csak a vinyóknál volt egy venti, de mióta 6550-ről 2140-es procira váltottam, a húzás miatt minden melegszik (ráadásul az ideiglenes x1050 is rendesen ráfűt a NB-re)
Elnézést kérek, ha egy kicsit bonyolult volnék
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MÁV topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest