- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
Aston Deen #7406 üzenetére
A BX-nek csak egy hibája van, hogy már nem gyártják.
A computere Bosch gyártmányú volt, annak is volt egy hibája: a táblázatja folyton "elmászott", amit onnan lehetett észrevenni, hogy hidegindításkor szokatlanul magas (2000 körüli) fordulatszámot állított be. Egy "reset"-el lehetett helyrehozni (teljes áramtalanítás), majd hideg motorral indítás. érdekes módon erre a célra az akkunál egy külön csatlakozó volt. Mindezt 500-1000 km-enként ismételni kellett. -
mezis
félisten
válasz
Aston Deen #7403 üzenetére
Sajnos a tervezőnek "bolondbiztos" csatlakozót kellett volna alkalmaznia. Léteznek olyanok, amelyet az egyik oldalon be kell akasztani és a késes érintkezők nem tudnak csak a saját helyükre befordulni (a Cittroen BX computercsatlakozója pl. ilyen, csak azon sokkal több érintkező van). Én akár lengőkábelre ilyen csatlakozóval váltanám ki a jelenlegit. (Igaz, akkor már nem lesz "visszatérő" a kuncsaft.
-
atesss
addikt
válasz
Aston Deen #7400 üzenetére
És a csatlakozó rossz, ezért kéne helyette egy ?
Mert ahogy nézem az első sorban 9, a másodikban is 9, de a harmadikban csak 7 érintkező van. Kitörött kettő ?
Vagy ez gyárilag is így van ?Hát RET-nél jobbat én nem nagyon tudok ilyesmiben.
Esetleg ChipCAD, bár ők meg nem is biztos hogy foglalkoznak ilyesmivel.Közben én is megnéztem a RET katalógusomban, és az alapján meg első ránézésre SUB-D csatlakozónak mondanám (persze a kitört(?) két lábat is "beleértve").
A KYCON nem csak a márkája (gyártója) ?
Mondjuk az néha egyenlő a csatlakozó nevével is (pl. Molex).De ha nem találsz itthon, és tényleg sürgős, lehetne esetleg rendelni külföldről (inkább valamilyen közelebbi országból, legalábbis ha onnan gyorsabban szállítják).
Gyors postával ideérhet 2 nap alatt akár. Mondjuk olcsó az nem lenne ez a megoldás az biztos...Beszéltem a RET-tel is de náluk sincs olyan ami hajlított nyákba ültethető.
Hát ha ideiglenesen jó lenne a sufni megoldás is, berakhatsz egy nem 90 fokosat, és akkor addig nem zárod le a házat, és vigyázol a csatlakozóra.
Aztán majd ha megérkezik a normális (90 fokos), kicseréled. -
atesss
addikt
válasz
Aston Deen #7398 üzenetére
És nem tudsz valamit a csatlakozóról ?
Pl. hogy mi ez az kártya, amin rajta van ?
Illetve néz körül a RET.hu-n, ott van mindenféle ilyen csatlakozó.
A legjobb lenne, ha lenne katalógusod is, abban egész jó ábrák vannak, ott még akár csak így kép alapján - egyéb információ nélkül - is rá lehetne ismerni.
Aztán ha megvan a csatlakozó neve / típusa, akkor keress egy másik boltot, ahol meg majd megveszed.
Ugyanis álltalában baromi drága a RET.
Mondjuk tényleg minőségi alkatrészeket árulnak.#7388 és #7392 -re valaki ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tőzsde és gazdaság
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged