- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Skyline - jó szerelés
- Google Pixel topik
- Apple Watch
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
Aston Deen #7406 üzenetére
A BX-nek csak egy hibája van, hogy már nem gyártják.
A computere Bosch gyártmányú volt, annak is volt egy hibája: a táblázatja folyton "elmászott", amit onnan lehetett észrevenni, hogy hidegindításkor szokatlanul magas (2000 körüli) fordulatszámot állított be. Egy "reset"-el lehetett helyrehozni (teljes áramtalanítás), majd hideg motorral indítás. érdekes módon erre a célra az akkunál egy külön csatlakozó volt. Mindezt 500-1000 km-enként ismételni kellett. -
mezis
félisten
válasz
Aston Deen #7403 üzenetére
Sajnos a tervezőnek "bolondbiztos" csatlakozót kellett volna alkalmaznia. Léteznek olyanok, amelyet az egyik oldalon be kell akasztani és a késes érintkezők nem tudnak csak a saját helyükre befordulni (a Cittroen BX computercsatlakozója pl. ilyen, csak azon sokkal több érintkező van). Én akár lengőkábelre ilyen csatlakozóval váltanám ki a jelenlegit. (Igaz, akkor már nem lesz "visszatérő" a kuncsaft.
-
atesss
addikt
válasz
Aston Deen #7400 üzenetére
És a csatlakozó rossz, ezért kéne helyette egy ?
Mert ahogy nézem az első sorban 9, a másodikban is 9, de a harmadikban csak 7 érintkező van. Kitörött kettő ?
Vagy ez gyárilag is így van ?Hát RET-nél jobbat én nem nagyon tudok ilyesmiben.
Esetleg ChipCAD, bár ők meg nem is biztos hogy foglalkoznak ilyesmivel.Közben én is megnéztem a RET katalógusomban, és az alapján meg első ránézésre SUB-D csatlakozónak mondanám (persze a kitört(?) két lábat is "beleértve").
A KYCON nem csak a márkája (gyártója) ?
Mondjuk az néha egyenlő a csatlakozó nevével is (pl. Molex).De ha nem találsz itthon, és tényleg sürgős, lehetne esetleg rendelni külföldről (inkább valamilyen közelebbi országból, legalábbis ha onnan gyorsabban szállítják).
Gyors postával ideérhet 2 nap alatt akár. Mondjuk olcsó az nem lenne ez a megoldás az biztos...Beszéltem a RET-tel is de náluk sincs olyan ami hajlított nyákba ültethető.
Hát ha ideiglenesen jó lenne a sufni megoldás is, berakhatsz egy nem 90 fokosat, és akkor addig nem zárod le a házat, és vigyázol a csatlakozóra.
Aztán majd ha megérkezik a normális (90 fokos), kicseréled. -
atesss
addikt
válasz
Aston Deen #7398 üzenetére
És nem tudsz valamit a csatlakozóról ?
Pl. hogy mi ez az kártya, amin rajta van ?
Illetve néz körül a RET.hu-n, ott van mindenféle ilyen csatlakozó.
A legjobb lenne, ha lenne katalógusod is, abban egész jó ábrák vannak, ott még akár csak így kép alapján - egyéb információ nélkül - is rá lehetne ismerni.
Aztán ha megvan a csatlakozó neve / típusa, akkor keress egy másik boltot, ahol meg majd megveszed.
Ugyanis álltalában baromi drága a RET.
Mondjuk tényleg minőségi alkatrészeket árulnak.#7388 és #7392 -re valaki ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9380 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest