- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
De mért a LED mögé kell kötni az ellenállást? A nyitófeszültséges probléma miatt? Ilyen marhaságot ki írt?
Srácok, itt olyan kérdések hangoznak el, amiket anno hetedik osztályban tanultam fizikából. Legalább az általános iskolás anyagot vegyük már elő, mielőtt nekikezdünk. -
Kernel
nagyúr
Mögé vagy elé, teljesen mindegy. Két soros alkatrész esetében mindig közömbös a sorrend, amennyiben a találkozási pont sehová nem ágazik el. Utóbbi lényeges, azért is emeltem ki.
Egyéb, praktikussági szempontok játszhatnak szerepet legfeljebb, árnyékolás, zavarsugárzás, szerelési indokok. Például, még a nem elektrolit kondenzátoroknak is szokott lenni egy jelölt vége, ami a feltekercselt fegyverzet külső felületét jelzi, ha azt GND-re kötjük, a kondenzátor mintegy árnyékolja önmagát.
-
-
Lompos48
nagyúr
Fémmel ne próbáld! Általában egy galvanizált védőréteggel van bevonva a csúcsa. Az sérülne. Ha nem bonyolult megpróbálhatsz vásárolni egy cserehegyet. Valamikor úgyis cserélni kell majd. Újonnan tiszta fémes színe kell legyen. Erre valami rá van égve.
Nedves szivaccsal, ronggyal akkor hatásos, ha a páka forró. Sisteregnie kell törlés közben, az akkor keletkező buborékok tisztítják.
-
Lompos48
nagyúr
Szerintem a hőmérséklet megvan. De a hegyén található trutymó miatt a cin nem tudja "nedvesíteni"-befutni azt. Ismétlem (jócskán) vizes rongy (a szivacs is jó) és/vagy gyanta. A hegy hőt jól nagyon vezető anyagból van (ez a lényege). Képtelenség akkora hőmérsékletkülönbség egy centi távolságra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! Dell Precision 5520 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I M1200 4GB I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest