- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Dimitryj #37122 üzenetére
Pure white szalagot vettem, ami olyan minőségben fehér, hogy még monitor háttérvilágításának is tökéletesen megfelel. A feltüntetett adatok ugyan tévesek, mert 5 m szalag vesz fel 800 mA-t, de az én célomra így annál jobb. Az érdekesség kedvéért van itt néhány kép, hátha mást is érdekel.
Egy 24 collos, 1080x1200-as monitort alakítottam át, aminek fénycsöves háttérvilágítása 75 W teljesítményű volt. Leszabályoztam ugyan 30 W körüli értékre, hogy ne égesse ki az agyam, de akkor már vibrált, főleg hidegen, nem volt homogén a fénye (az U-alakú végénél halványult), így elegem lett belőle.
A kép tetején látható egy eredeti fénycső, amiből 6 db volt a monitorban:
A képen nem látszik, de szabad szemmel alig lehet belenézni, vakít:
A dolog szépséghibája, hogy rendelnem kellett még egy 5 méteres tekercset, amit még beragasztok a sorok közé. Akkor fogom elérni, hogy a chipek vízszintes és függőleges távolsága pont azonos lesz, vagyis négyzethálót fognak alkotni, ami már remélhetőleg homogén fényt ad.
Noha fényerő szempontjából a jelelegi 12V x 0,8A = 9,6 W teljesítmény is tökélesen megfelelne, mivel nappal és este is pont kellemes a fénye. Ha duplája lesz, azt már valószínűleg le kell szabályozni.
Úgyhogy jelenleg ilyen sávos a monitorom, de az a vicc, hogy néha már fel sem tűnik, használható:
-
moha21
veterán
válasz
Dimitryj #8028 üzenetére
Ha más eszközt kötsz rá akkor is ciripel? A PC táp egyébként stabilizált 12V-ot ad.
Mekkora teljesítményt veszel le róla? Én most egy régi 200w-os AT-s tápot használok az indukciós hevítőmhöz stabil 12V van rajta és semmihez nem nyúltam a tápban, így 12V-ról 5 ampert eszik, semmi hangja pedig a hevítő is nagyfrekvencián megy. -
PHM
addikt
válasz
Dimitryj #8016 üzenetére
Jó az, amit rajzoltál.
A bemenettel 220 nF-ot köss sorba, a testet nem kell galvanikusan leválasztani.
TDA1558Q datasheet -
And
veterán
válasz
Dimitryj #7967 üzenetére
(Nem mondod komolyan, hogy már az elektronikai boltban sincsenek tisztában az energiamegmaradás törvényével. Hát hogy a fenébe lehetne kétfelé osztani úgy a bejövő jelet /teljesítményt/, hogy közben mindkét ágon az eredeti szintet kapjuk meg? A válasz: sehogy. A teljesítmény felezése 3 - pontosabban 3,0103.. - dB-es csillapítást jelent, így ez az elméleti minimum egy kettes osztónál, négyesnél pedig ennek az értéknek a duplája, decibelben.)
-
fero02
nagyúr
válasz
Dimitryj #7963 üzenetére
Bár nem ismerem az ottani rendszer felépítését, de én a következőt javaslom: bejövő kábelt egy 2-es osztóba, ahonnan 1 azonnal a modembe megy (nagyon érzékenyek tudnak lenni, pláne a visszirányba, sokszor 1-2 dB csillapítás is számít) a másik szál meg mehet egy másik osztóba (lehetőleg törekedjünk mindig a legminimálisabb számúra), ami a többi eszközt kiszolgálja. Esetleg ha van otthon egy videó készülék, akkor annak a tunerjét bátran felhasználhatod a jel erősítésére, ami az 2 tv-hez megy.
Bár még sokat számít a kábelek hosszúsága (itt is érdemes mindig csak a szükséges hosszt használni - esetleg pár méter tartalék-), ill. annak minősége.
Ebit: maximálisan egyetértek Veled!
-
moha21
veterán
-
mezis
félisten
válasz
Dimitryj #7275 üzenetére
A cégek ellátják a megfelelő felirattal, ami alapján a gyár honlapjáról a paraméterek megtudhatók.
Színvonalasabb elektronikai alkatrészboltban szintén ismerik az ESR-t és tudják, hogy mit árulnak.
Ha csak 200 Hz-ről szól az adatlap, akkor az nem "Low ESR". 100 kHz környékén mérik az ESR-t. (A kapcsolóüzemű tápegységek szokásos frekvenciája okán.) -
maxrad1580
aktív tag
válasz
Dimitryj #7270 üzenetére
Hali
Lehet az a két púpos kondi is a hiba de ha már nekifogsz akkor cseréld ki a tápban az összed elkót mert érdemes.
A kondin kívül sokminden lehet még rossz, az inverter részben van néhány brutál tranyó is
Ha típust írsz esetleg szétnézek a kapcsolásában mi lehet ami elszállhat még
Ha Benq monitor 15-17" akkor nehéz eset
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Bittorrent topik
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- DUNE médialejátszók topicja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- 27" AOC C27G4ZXE Gaming 280Hz 0.3ms válaszidő
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest