- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz
Gyula84 #32432 üzenetére
Ennyi lyukat nem tudok itthon fúrni, és nincs kedvem 1 hétig csak ezt a 1 panel fúrásával foglalkozni.
Így lett az előre fúrt.
Meg ezt kaptam így felhasználom.Tudom, hogy szebb a megtervezet nyák.
Amúgy ezen sorok vannak egyben, ezt utómaratással letisztítottam.
(#32434) moha21
Miért is jobb.?
-
válasz
Gyula84 #31090 üzenetére
Az első TV-m egy Kékes volt FF és egy 20W-os neon cső tökéletesen elég volt,hogy a kb légvonalba 60km-re lévő szentesi adó adását nézhessem.
Most meg "méteres lapos TV-ket rakunk a nappali" mert ez trend és nem lehet akár egy híreket végig nézni.
Nekünk még 2db CRT TV-nk van.Ja meg a másik,hogy ugrál sztereo és monó közt amit a mi TV-nken nem lehet pl. monóra fixálni.
Rég váltottam volna ha nem ugyanazon a koax kábelen jönne a netem is.Volt régen Digi is de ha elszállt egy galamb a lavor előtt akkor azt láttam bent a TV-n -
Reggie0
félisten
válasz
Gyula84 #29911 üzenetére
Hat ehhez az IC adatlapbol ki kell keresni, hogy melyik fuse bitek allitjak az orajel forrasat. Arra figyelj, hogy ponyprogban ha be van pipalva az a programozott allapot, azaz akkor 0 a bit erteke.
(#29912) Kiki18: Gyakorlatilag barmilyen kapcsolo megfelel a celnak, ami tud akkora aramot kapcsolni, mint amennyit a LED szalag felvesz. A tapodnak nem lehet tole semmilyen baja.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Gyula84 #29324 üzenetére
Ha a működését akarod kipróbálni, akkor elég egy próbaNYÁK. A 8 kaput egyenként kipróbálod "0" és "1" szintet kötve a bemenetekre és méred a kimeneteket.
A "3state" állapotot kissé bonyolultabb: össze kell kötnöd egy-egy kapu kimenetét az első és második szett kapuból, egyiken vezérled az OE/-t a másikon nem. Az előbbi kell diktálja a kimenetet, a másikat nem veszi figyelembe.
Nézd át hozzá az adatlapot.Kapcsolási idők méréséhez ott van az ajánlás az adatlapon, az már igényel egy szkópot is.
Lévén CMOS, a táplálás mozoghat a 3...18V sávban, de a logikai szinteket is ennek függvényében kell a bemenetekre kötni valamint a kimeneti értéket mérlegelni.
Ami kell hozzá: kísérleti NYÁK, táp, mérőműszer, drótok, gondolkodás.
Sikert!
-
-
-
Reggie0
félisten
válasz
Gyula84 #26868 üzenetére
Be nem doglott, csak nem fersz hozza, mert mas orajelforrast var. Ha jol ertettem te eddig kulso orajel nelkul gyari konfiggal hasznaltad. Ha igy volt es ehhez kepest valtoztattad meg a CKSEL3-mat, az azt jelenti, hogy az XTAL1 es XTAL2 lab kozott 0.9...3 MHz-es kvarcot var. Ha szeretned nagyfesz programozo nelkul ismet hozzaferni, akkor nem uszod meg, hogy rakossel egy kb. ekkora kvarcot. Arra ugyeljel, hogy az XTAL1 es a fold illetve az XTAL2 es a fold koze kell egy-egy 18pF koruli kondit is kotni.
(#26867) Tv: Sot, eleg valoszinu, hogy nem induktivitas, hanem ferritgyongy zavarszuresi celbol.
-
Reggie0
félisten
válasz
Gyula84 #26853 üzenetére
Tipikus hiba, hogy a fuse biteknel a CKDIV8 bekapcsolva maradt, igy nyolcad akkora a frekvencia, azaz 8x lassabban villog.
Masik tipikus hiba, hogy elfelejtik megadni a kvarc frekvenciajat. Ehhez a forditoban a globalis definicioknal kell megadni az F_CPU=<frekvencia hz-ben>UL formaban. Peldaul 1MHz orajel eseten F_CPU=1000000UL . A util/delay.h ezt hasznalja fel az idozites kiszamolasra. -
válasz
Gyula84 #26010 üzenetére
Szerintem amit @mezis mond, USB-LPT, azzal is mennie kell. Semmi bonyolultat nem csinál a DAPA programmer... Nekem 5 ellenállás van benne, meg 2 drót.
Amúgy: use the Google! Ezerféle AVR-es USB-s programozó van fent, amiket igazából nem bonyolult összerakni, csak egy felprogramozott AVR kell hozzá -
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Gyula84 #24060 üzenetére
Az IC lábai közti távolságnak 2.54mm -nek kell lennie. Ha csak ez a DIP18 kerül beszerelésre, ez még beforrasztható, de egy DIP24 vagy nagyobb esetén már összeadódnak a kis különbségek. Ha pedig a nyák sarkaib található rögzítési/szerelési nézzük, ott már komoly eltérés lehet. Ez alapján mérlegelj és dönts!
-
sirály12
őstag
válasz
Gyula84 #23203 üzenetére
Csak azért ajánlottam mert hírtelen nem jutott eszembe más, és ott vannak fenn bőven.
De tudok más forrást is: Conrad akku 3V, csak kicsit drágábban, de ugyanaz! -
kjani18
őstag
válasz
Gyula84 #20253 üzenetére
Ismét bocsi a belepofázásért!
A régebbi képcsövek öregedése közben a három katód karakterisztikája megváltozik, ha a rózsaszínesedés fokozatosan alakult ki az a képcső hibája lehet.
Ennek ellensúlyozására van a legtöbb típusban "fehéregyensúly" állítási lehetőség (trimmer potik). Vigyázz, ha belenyúlsz, balesetveszélyes!!!!!!!!!!! -
Lompos48
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Gyula84 #19937 üzenetére
A 9V-s stabilizátorhoz kicsit kevés a bemenő 11.1V, típusa válogatja, de elég határeset. Egy LM7809 esetében az adatlapjánál a 9V-s kimenethez 11.5V-s bemenet tartozik. A 3 darab aksid együttesen valószínűleg túllépte a 11.1V-t, az a másik akku meg nem.
Tehát a bemenetnek adott V-val magasabb feszültségnek kell lennie, mint a kimenetnek. Modernebb, más jellegű stabilizátoroknál nem kell 2.5V különbség, kevesebbről is mennek már.
Próbálkozhatsz 8V-s 7808 stabilizátorral is, annak elég 10.5V a bemenetre, a modem és a router 8V-ról arról is fog menni.
-
Batman2
őstag
válasz
Gyula84 #18195 üzenetére
Biztosan valami elmágnesezte !
Nincsen a közelében egy nagyobb hangfal, hangszóró, vagy bámri egyéb mágneses tárgy?
Az is lehet, hogy a automata lemágnesező elektronikája adta meg magát és azért foltosodott be, megpróbálhatod egy kisebb állandó mégnessel, 3-4 centiről "elmosni", elhúzgálni fonoman a foltokat.Üdv.
-
cashback
őstag
válasz
Gyula84 #17559 üzenetére
Köszi...
Szoftveresen 1024*768 megy rá (mivel tv ként ismeri fel), egyébként nem tudom. (sztem kevesebb)
Ennyi a részletes technikai leírása: 7" 16:9 active-matrix TFT LCD screen
Szép kép van rajta... a kisbetűket nem szereti, de xbmc-n majdnem minden látható rajta. (fájl nevek...) Ha csak zenét hallgatok éppen akkor teljesen tökéletes a dolog. -
Lompos48
nagyúr
-
-
mezis
félisten
-
Des1gnR
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest