- Apple Watch
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doki16
addikt
válasz
Jarod1 #69201 üzenetére
Bontott 18650 cellákkal jól el vagyok látva meg ledszalagokkal is. Az a zsanérkapcsoló meg bazi drága, főleg az elem bele.
(#69202) darvinya: Csak azért mert ilyet rendeltem Ali-ról még régen és 1 darab kellett az 5-ös csomagból így maradt négy. Meg régebben is azért rendeltem váltókapcsolót, mert ugyanannyiba kerül mint az egy pólusú. Ezt meg így multifunkciós és bármire, bármikor feltudom használni.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Jarod1 #67129 üzenetére
De az sem járja, hogy időnként felrobban a kondi és cserélgeti.
Jobb védeni és évekig egyiknek sem lesz semmi baja.Amúgy egy 35A-es egyenirányító dióda kocka 450Ft.
Egy normálisabb 4700uF, 16V kondi 400ft, amiből kell 2.
Tényleg márkás kondi meg jóval drágább.
De van alap kondi 160-ért is, szóval mondjuk kb azonos. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Jarod1 #67129 üzenetére
Itt nem az a lényeg. A hálózati feszültség nem szimetrikus terhelése miatt eltolódik a fázis szinusza a null vezető potenciáljához képest Y irányban. Nem lesz se több se kevesebb a fázisfesz, csak eltolódik. Ez a jól kihasznált transzformátorok esetében túlgerjesztést, egyenáramú felmágnesezést okoz. Néhány száz milivolt a primer ellenállásán meglehetősen nagy DC áramot hoz létre. Ezt próbálja meg ez a kapcsolás "helyreállítani".
-
Lompos48
nagyúr
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jarod1 #13763 üzenetére
Ugyanazt csinálja, értéke is azonos, csak az a másik tápfesz láb.
Az viszont érdekesebb, hogy az egyik szűrés nem ottléte az egész IC-t használhatatlanná teszi. Ebből az következik, hogy vagy az IC iszonyat érzékeny, vagy az alaplapban a tápfesz problémás. Ez utóbbira következtetek a hiányzó puffer elkók miatt. -
benneddeck
tag
ezt tom h lehet venni a elektroboltba csak az most éppen fél éve zárvavan ''határozatlan ideig zárva tartunk''
már régebben is nézegettem öket mert ki akartam cserélni a háztalpamban a zöld ledeket kékre de aztán igy maradtak, nem azzal van a gondom h nem tom mi mi hanem azzal h hogyan tudnám ezt rákötni a ventire ha a ventiagyba nemtom beforrasztani, pl molex vagy egyéb lehetőség......
de azé THx
Új hozzászólás Aktív témák
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- iPhone 16 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3096, 97% Akkumulátor
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3100, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest