- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doki16
addikt
válasz
Jarod1 #69201 üzenetére
Bontott 18650 cellákkal jól el vagyok látva meg ledszalagokkal is. Az a zsanérkapcsoló meg bazi drága, főleg az elem bele.
(#69202) darvinya: Csak azért mert ilyet rendeltem Ali-ról még régen és 1 darab kellett az 5-ös csomagból így maradt négy. Meg régebben is azért rendeltem váltókapcsolót, mert ugyanannyiba kerül mint az egy pólusú. Ezt meg így multifunkciós és bármire, bármikor feltudom használni.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Jarod1 #67129 üzenetére
De az sem járja, hogy időnként felrobban a kondi és cserélgeti.
Jobb védeni és évekig egyiknek sem lesz semmi baja.Amúgy egy 35A-es egyenirányító dióda kocka 450Ft.
Egy normálisabb 4700uF, 16V kondi 400ft, amiből kell 2.
Tényleg márkás kondi meg jóval drágább.
De van alap kondi 160-ért is, szóval mondjuk kb azonos. -
gordonfreemN
addikt
válasz
Jarod1 #67129 üzenetére
Itt nem az a lényeg. A hálózati feszültség nem szimetrikus terhelése miatt eltolódik a fázis szinusza a null vezető potenciáljához képest Y irányban. Nem lesz se több se kevesebb a fázisfesz, csak eltolódik. Ez a jól kihasznált transzformátorok esetében túlgerjesztést, egyenáramú felmágnesezést okoz. Néhány száz milivolt a primer ellenállásán meglehetősen nagy DC áramot hoz létre. Ezt próbálja meg ez a kapcsolás "helyreállítani".
-
Lompos48
nagyúr
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jarod1 #13763 üzenetére
Ugyanazt csinálja, értéke is azonos, csak az a másik tápfesz láb.
Az viszont érdekesebb, hogy az egyik szűrés nem ottléte az egész IC-t használhatatlanná teszi. Ebből az következik, hogy vagy az IC iszonyat érzékeny, vagy az alaplapban a tápfesz problémás. Ez utóbbira következtetek a hiányzó puffer elkók miatt. -
benneddeck
tag
ezt tom h lehet venni a elektroboltba csak az most éppen fél éve zárvavan ''határozatlan ideig zárva tartunk''
már régebben is nézegettem öket mert ki akartam cserélni a háztalpamban a zöld ledeket kékre de aztán igy maradtak, nem azzal van a gondom h nem tom mi mi hanem azzal h hogyan tudnám ezt rákötni a ventire ha a ventiagyba nemtom beforrasztani, pl molex vagy egyéb lehetőség......
de azé THx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest