- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
benneddeck
tag
válasz
FehérHolló #4850 üzenetére
ez a nyomtatóport kábeles megoldás??
hallottam már vmi iesmiröl....
majd megprobálok keresni vki hozzáértőt...
azért köszi -
benneddeck
tag
helllo!!!!
lenne egy hülye kérdésem
egy PC-re rá lehet kötni pl. egy siemens me45-nek a kijelzőjét?:S
ha vki tudna segíteni annak nagyonörülnék
thx -
benneddeck
tag
arra időközbe rájöttem, hog nem SMD hanem csak egy mezei nagyfényerejü LED...
találtam egy webáruházat ahol viszonylag olcsók a led-ek és majd valszeg meg is rendelem...
tehát itt az a bizonyos 25 centis venti: [link]
ha jol számolom ezen 6 db hely van LED-nak és 2 db nem elég hozzá sajna mert nem szines és nem átláccó a venti hanem szürke.
asszem megoldom a dolgot vhogy
köszi mindent srácok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
benneddeck
tag
meg én még csak kezdő kertész vagyok és az elég messze esik az elektrotechnikától
-
benneddeck
tag
válasz
Csaba_20_ #4639 üzenetére
az az igasság hogy én ien elektronikai dolgokat csak általánosba tanultam fél évig heti 2*fél órában fizika órán és abbol se sokat tudok.....
magyarul erős hiányosságaim vannak az ''alapok''-ban...
ezért kérdezek....
de azér thx
mire ezt az izét végigolvasom....kinő a 3 éves hugom lábszőre
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
benneddeck
tag
de a gyárba is a venti paneljére kötik a LED-eket csak az enyémröl lespórolták, és valszeg ki is kötötték az áramkörböl azt a részt mert ráprobáltam egy LED-et és nem akart világosságot adni, molexre meg rátom kötögetni meg forrasztgatni asszem..... piros kábel 12V sárga 5V kettő feka meg a föld vagyis a negatív vagy nemtom...
az lehet h azért nem világitott az az egy LED mert mindet be kéne kötni?
kép a ventiről: [link]
asszem SMD LED-jeim vannak...nagyméretü viztiszta kéken világit...és iet találhacc az öngyujtokba is
meg ugy tudom h ezeknek a ventibe is beszerelt SMD LED-eknek 3V kell....
meg a LED lapitott talpa a - vagy a + ?
és ha forditva kötöm akkor valszeg ki is süti a tápot mi...
megköszönném ha egy kapcsolási rajzzal hátbavágnál
thx 1000hála
és ha mongyuk nem pákát használok hanem forraztócerkát...? az tuti jo, csak át kell mennem az egyik tvszerelöhöz itt a környéken :S
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
benneddeck
tag
ezt tom h lehet venni a elektroboltba csak az most éppen fél éve zárvavan ''határozatlan ideig zárva tartunk''
már régebben is nézegettem öket mert ki akartam cserélni a háztalpamban a zöld ledeket kékre de aztán igy maradtak, nem azzal van a gondom h nem tom mi mi hanem azzal h hogyan tudnám ezt rákötni a ventire ha a ventiagyba nemtom beforrasztani, pl molex vagy egyéb lehetőség......
de azé THx -
benneddeck
tag
sry én csak probáltam leeccerüsiteni....de a ha építed télleg érdekesebb
de ha már ugyis ittvagy megmondhatnád nekem h hogyan kössek rá a ventimre 6db LED-et?
előzőleg már leirtam h mi a problémám...még ezen az oldalon talánpls segiccs mer állati fontos lenne!!!
téháix
[Szerkesztve] -
benneddeck
tag
Blaise szerintem inkább vegyél egyet a boltban, van zalman is asszem ami pont erre van kitralálva, nem olcsó, de megéri sztem, tipusát nemtom...
Srácok mégis van egy kis probléma!!!!!!
kerestem egy használaton kivüli ledet, rátettem a ventire, mármint odaértettem a led két dróttyát a 2 puloshoz és nemnaon akart világitani...
hallottam már olyat h kikötik azt az áramkört a ventikben nehogy véletlenül is rá tuggyak tenni ledet, de lehet h csak gyökér vagyok, vagy mindegyik ledet rá kell kötni és csak akkor fog müködni? nemtom mer nemvok elektrotechnikus
ha valaki ért az ien cuccokhoz pls segiccsen
thx -
benneddeck
tag
oooooooooooooooooooh én hülye
megtaláltam a venti agyába a vezetékek helyét csak nemtom odaforrasztani öket mert kicsi a hely, ugyhogy keresek vkit akinek van forrasztócerkája....
meg még assetom h honnan szerzek ledeket -
benneddeck
tag
csá all!!!
srácok kéne egy kis segíccség...
vettem egy aerocool masstige-25-öt és mikor kiszedtem a nagy ventit észrevettem, hogy van rajta 6db LED-nek hely (a venti keretén a lyukak, máshol nemláttam helyet mármint ahova be tudnám forrasztani)...mivel szeretem moddolni a gépemet megkérdezném, hogyan tudnék 67db LED-et rávarázsolni a venti keretére, mármint elektronikailag hogy tudnám megoldani, pl molexre hogy kössem rá?
elöre is thx
ui: kapcsolási rajzot is elfogadok naggyábol megértem talán
bb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest