Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
darvinya
üzenetére
Nem vagyok épp a humor ellen sem, de netes történetekben két tanulságos példával találkoztam, ami jobban megmaradt. Noha számomra nem annyira újdonság, de jól mutatja, mennyire résen kell lenni.
Egyik esetben villanyszerelő felment az oszlopra, ahol csupasz karral próbált ügyeskedni, átnyúlni egy vezetéken. Persze, valahogy hozzáért, amitől az izom rárántott és már nem tudott lejönni róla. Külső szemlélők már csak azt látták, hogy lóg és rángatózik.
Másik esetnél műhelyben egy 230 V-os készülék vezetékét lecsupaszította valaki, hogy majd beforrasztja. Bedugja a pákát a konnektorba, ámde pont azt a kábelt dugta be, aminek vége a kezében volt.
Az izom itt is rárándult és képtelen volt elengedni, hiába hadonászott. Az volt a szerencséje, hogy kapálódzás közben összeért a két szál, lenyomta az automatát, így megúszta egy kis égési sérüléssel.
Nem véletlen, nekem már gyerekként elmagyarázta a villanyszerelő rokon, hogy kétes esetben előbb csak külső kézzel szabad közelíteni (pl. egy motorhoz, fémtárgyhoz), mert így az izom önmagunk felé ránt. Nem rá, a tárgyra. Ezt persze azóta tapasztaltam is párszor.
Ez nyilván nem arról szól, hogy a mérés stb. ellenőrzés helyett. Hanem előbb ellenőriztük a feszültségmentességet és még utána is óvatosan közelíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Pocket 2 akciókamera (Not for Sale verzió gyártói sample)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729x - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I W11 I Gari!
- DJI Mic 2 (2 TX + 1 RX + Charging Case)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3740
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
ekkold