Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Batman2

    őstag

    Építettem LM317-tel egy kis tápot, melybe bele tettem az elektronikus lekapcsolás lehetőségét, ahogyan az a dokumentációjában meg van adva:

    Tranzisztornak BC107B-t tettem bele.

    Az a bajom vele, hogy milhelyst bekötöm a tranzisztort, máris más feszültséget ad, hiába előtte beállítottam adott feszültségre ellenállással.
    És ráadásul össze-vissza viszi el, mászkál az érték !
    Függ a tranyó hőmérsékletétől is, és attól s, hogy lekapcsoltam e a tápot a tranyóval a bekapcsolás óta, vagy sem.
    Van már beüzemelve ebből a tápból kettő , amiből az egyik stabilan adja a beállított értéket, a másik ugyanazokkal az alkatrészekkel már lényegesen magasabb feszültséget ad, bár tartja, és építettem egy harmadikat, amiben ugyanazok az alkatrészek szintén más értéket adnak és működtetés közben mászkál is az értéke, nem stabil.

    Most akkor alapban az egyes stab. kockák között eltérés van, ugyanazokkal az alkatrészekkel jelentősen eltérhetnek a kapott értékek ? :F

    Illetve ha a tranyó elviszi az értéket, ráadásul nem stabilan, akkor hogyan lehet ezt így megoldani ? :F
    A dokumentációban csak nem hülyeséget írnak le, igaz, hogy nem azzal a tranyóval csináltam, amit ott megadnak, de nem hiszem ez ilyen jellegű problémát jelentene. :U

    A kapcsoláshoz hozzá tettem még az "improved ripple rejection" kapcsolásban megadott plusz kondit és védődiódát, ennyit módosítottam.
    Adatlap: [link]

    Üdv.

    [ Szerkesztve ]

    Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979

Új hozzászólás Aktív témák