- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nova 13, Mate X6 és kiegészítők jönnek a magyar piacra a Huaweitől
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Garmin topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
Építettem LM317-tel egy kis tápot, melybe bele tettem az elektronikus lekapcsolás lehetőségét, ahogyan az a dokumentációjában meg van adva:
Tranzisztornak BC107B-t tettem bele.
Az a bajom vele, hogy milhelyst bekötöm a tranzisztort, máris más feszültséget ad, hiába előtte beállítottam adott feszültségre ellenállással.
És ráadásul össze-vissza viszi el, mászkál az érték !
Függ a tranyó hőmérsékletétől is, és attól s, hogy lekapcsoltam e a tápot a tranyóval a bekapcsolás óta, vagy sem.
Van már beüzemelve ebből a tápból kettő , amiből az egyik stabilan adja a beállított értéket, a másik ugyanazokkal az alkatrészekkel már lényegesen magasabb feszültséget ad, bár tartja, és építettem egy harmadikat, amiben ugyanazok az alkatrészek szintén más értéket adnak és működtetés közben mászkál is az értéke, nem stabil.Most akkor alapban az egyes stab. kockák között eltérés van, ugyanazokkal az alkatrészekkel jelentősen eltérhetnek a kapott értékek ?
Illetve ha a tranyó elviszi az értéket, ráadásul nem stabilan, akkor hogyan lehet ezt így megoldani ?
A dokumentációban csak nem hülyeséget írnak le, igaz, hogy nem azzal a tranyóval csináltam, amit ott megadnak, de nem hiszem ez ilyen jellegű problémát jelentene.A kapcsoláshoz hozzá tettem még az "improved ripple rejection" kapcsolásban megadott plusz kondit és védődiódát, ennyit módosítottam.
Adatlap: [link]Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 3 3200g, Gigabyte A520M K V2, 16GB ram, 512Verbatim Vi560S2 M. 2 ssd+256 GB ssd
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- ELADÓ ASUS Vivobook 15 (X1504VA) Notebook - 15,6" Intel i5-1335U, 8GB, 512GB SSD, Win11
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD IPS Magyar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged