-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
tranceplanet #136518 üzenetére
Félmillió dollárért házat (vagy minimum, belvárosi lakást) venne az a generáció.
Nézd, audiofil stereo gyártók egy része 20 év alatt ölték meg magukat, a communityjükkel együtt.
Ahogy én (szubjektíve, fórumozóként) látom több oka is volt:
Reviewek. Részben más platformokról tájékozódunk és máshogy, mint 20 éve. Digitális átállás második fázisában nagyon hamar kiderült, hogy ki valójában reviewer, és ki nem. HDMI kábel bitperfect, szóval ahol bármilyen különbséget hallott valaki két kábel között (mármint az evidens nincs jel / van jel kivételével), az eleve diszkreditálta magát. Az a gyártó, amelyik audiofil HDMI kábelt ad el, szintén diszkreditálja magát. Ettől még hosszabb kábeleknél 100 euro lehet olcsó és 200 euro vállalható egy megfelelően specifikált és validált 2.1 sávszélességű HDMI kábelért. A két fázisú digitális átmenet azért volt fontos, mert az audio CD és az adat (CD) jele másképp működik továbbítás szempontból. Tehát aki hangjelről beszél egy PCs/streaming USB DACnál, az nem ért a témához. Gyártónál pedig aki audiofil routert akar neked eladni, ott érdemes megnézni az ODMet, és megvenni azt, töredékáron.
Bakelit elitizmus: Igen, drága, mert analóg. Nem, hangminőségre sose volt jobb (basszusnál fizikai limitációi vannak). Kopik. Nem tűri a hőingadozást, a napfényt és mellesleg isten mentsen, ha elkezd belőle szivárogni az anyag, mert mérgező. Igen, szeánszként hallgatva hangulata van és gyönyörű bekeretezve.
Kényelem. A bakelit nehéz, cipelni nehéz, költözni vele nehéz, és nagy a helyigénye. Nem fog seamless átváltani a másik eszközre.
Technológia. Ki lehet fizetni egy 20kilós szálcsiszolt alutömbért csomó pénzt, de attól az még nem biztos jobban szól, mint valami, aminek nem kell 20 kilós (btw a célra a felépítése miatt valamennyire alkalmatlan, ezért egekbe skálázott) alutömb, hogy ugyanolyan szinten hajtsa meg a hangszórókat. Szobakorrekcióról a gyártók egy része hallani se akar, pedig azzal tényleg lehet sokat nyerni utolsó lépésként, igaz egyben eszközt is ad visszajelezni, ha teljesen feleslegesen cserélt valaki egy komponenst. Csöves erősítő arra jó, ha tényleg imádod a torzítást a hallható dinamikatartományban.
Élmények: Mai korai millenial generáció (úgy 40ig) otthon emlékszik a PCs bögresetekre, de azért ma azoknál kb a 100 euros hordozható cuccok is jobban szólnak. Szóval nincs meg az, hogy a méregdrága setup annyival jobban fog szólni, mint mondjuk a gyári beépített egy Volvoban. Élőben viszont koncerten jó eséllyel rendesen kalibrált arrayt hallott, szóval tudja, hogy kéne szólnia. Nem, az "ízes, márkára jellemző" hang nem jó, max azt jelenti, hogy nem sikerült jól belőni az EQt.
Lehúzás: "cseréld ki a tápkábelt, mert jobb lesz". "cseréld ki a hangszórókábelt, 2.5mm másfél méterre biamppal nem elég". "cseréld ki a PCs tápot, csak a házi audiofil táp a PCbe az igazi" (audiofil == szó szerint valami dzsunka táp, fórumon volt ilyenre példa, egy passzív seasonic árának a duplájáért, nevetséges minőségben). "cseréld ki az opampot, mert jobb lesz". (méréssel igazolva nem számított). "ó dehát azért nem hallod mert rossz a füled / a rendszer többi komponense gyenge". "több (filléres) switch javít a hangminőségen sorbakötve". Ismerős, ugye?
----
Ja igen: nem a hangminőség ellen vagyok, félreértés ne essen. Láttam párszáz (párezer?) koncertet élőben és a stereo DAC topikban is úgy kötöttem ki, hogy a házimozis setup (az elején) nem szólt jól, és főleg nem egyenletesen a több üléspozícióban. Most sem, de az egyik sarkot elengedtem.
Tetejében nekem fél óra után fehér zajt okoz a fülemben, ha nincs megfelelően kalibrálva a rendszer, relatíve alacsony hangerőnél is (magasnál meg szinte azonnal). Hála égnek ez ma már sokkal ritkább, mint 20 éve.
-
tranceplanet
addikt
Hmm: [link]
A Krell márkáról nem is tudtam mi történt" 63 éves vagyok, és életem nagy részében sztereó rendszerem volt. A fiam és a lányom, 24 és 30 évesek, nem tudják racionalizálni, hogy miért költenek 5000 dollárnál többet egy kábelre, 10 000 dollárnál többet egy lemezjátszóra, 10 000 dollárnál többet egy hangszóróra, 5000 dollárnál többet plusz a hangszedőre stb. stb. A gyártók a kihalás szélére sodorják magukat. Ahogy öregszenek, egyre kevesebb a tehetős vállalkozó, aki fizet ezekért a játékokért... a rendelkezésre álló jövedelem is csökken, ahogy nyugdíjba vonulnak. A hobbi, a zene iránti szenvedély nem öröklődött át a fiatalabb generációra... mert nem engedhetik meg maguknak. Nincs igény a mega-drága audioeszközökre. Szerintem félmillió dollár egy sztereóért... ez egyszerűen nem logikus a lakosság 90%-ának. "
-
fererencz89
őstag
válasz
gabber01 #136516 üzenetére
Telefonnal, az appon keresztül lehet korrekciózni. Felsőbb kategóriás telefonok pontosabb eredményt adnak. Vagy mérést készítesz, telefonnal, de lehetőleg egy mérőmikrofonnal (10-20-ezerFt, ha csak szobakorrekcióra kell, hangfalra már kalibráltat érdemes, az drágább).
Hasznos videó: [link]
PC + REW + mikrofon segítségével lehet még korrekciót csinálni, esetleg Cavern?
-
gabber01
addikt
válasz
Z.É.T. #136514 üzenetére
Uh, pont ilyen P6-od is volt?
Most már bánom kicsit, hogy elsiettem a rendelést, de már úton van "sajnos" az AXR85, bár netes rendelés, lehet beszélek velük, hogy ha visszaviszem, akkor benne lennének-e cserében.
A szobakorrekció jól hangzik, de azt hogy csinálja? Van hozzá valami mikrofon? -
Z.É.T.
őstag
válasz
gabber01 #136505 üzenetére
Egészen biztosan a Wiim Amp Pro-t választanám. A szobakorrekciós EQ-val nagyot megy, ráadásul említetted, hogy az akusztika nem oké.
Ha SOKKAL olcsóbb lenne a másik, akkor is ezt választanám.
(néhány hónapja használom, volt előtte ugyanezzel a hangsugárzóval 7-8 erősítőm és egyikre se mennék vissza) -
VoidXs
Topikgazda
válasz
zoltanz #136503 üzenetére
Ezt például árulják mono verzióban. Mind megy 12 V-on, csak feleződik a teljesítmény, ez például 25-30 W lesz.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
gabber01 #136510 üzenetére
Wiim paletta.. ultra a csúcs és van sub kimenete, eq, minden, erősítője nincs, az meg lehet a cambridge.
Igen, ezek a Texas Instruments alapú egybetokozott D osztályok spórolósak is, jók is. A körítés, amit köré pakolnak, sokat tud rontani rajtuk, vagy megőrizni maga a chip képességeit, hangminőségét. A Wiim ebben jó, pedig vannak ellenpéldák is (Aliexpress-en nagy a szórás, melyik TPA3255 milyen alkatrészekkel és nyákkal jön).
A Wiim Amp Ultra-nál és a Vibelink Ampnál 2 modult tartalmaz a kütyü, oldalanként egy dedikáltat, így tudnak nagyobb teljesítményt, de szvsz overkill ezekhez. Egy nagyobbacska PA szettel viszont azok is bezengenek nagyobb teret.
-
gabber01
addikt
válasz
Dißnäëß #136507 üzenetére
Most még jobban elvizonytalanodtam.
De most már lehet megnézem mit mutatnak a P6-ok egy "rendes" angol erősítővel. Max felokosítom később valami streamer ketyerével. Esetleg arra van ajánlás?Mondjuk az sem utolsó, hogy a D osztályú Wiim lényegesen kevesebb áramot zabál és mégis tud mindent ami kell. Eh, bonyolult az élet.
-
gabber01
addikt
válasz
fererencz89 #136506 üzenetére
Egyáltalán nem a mániám
, csak néha egyszerűbb csak benyomni a tunert és szól valami kb.
Meg az akkor is működik ha nincs net valamiért, ennyi előnye van. -
Dißnäëß
nagyúr
A hétvégén megnéztük a Hogyan tudnék élni Nélküled-et egy kertmoziban itt a szomszédunkban.
Balról jött mono-ban, csúnyán sávhatároltan, de igyekeztem nem erre figyelni a fűben heverve és vittünk Irsait is.
Aztán ... aztán hazajöttem, és "Demjénes lettem".
Jobb később, mint soha.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
gabber01 #136505 üzenetére
Kolléga megelőzött
(és +1)
Wiim-en ott a Tune-In app, azzal BÁRMI elérhető nagyon jó minőségben, világrádió kb.
TV-re ott a HDMI (és tud CEC-et, ki-be kapcsolni). ARC/eARC képes portba kell dugni, de ezek ma már adottak.
Az Amp Pro Dolby Digital-t is képes dekódolni, bár én a TV-n állítottam be PCM-re a kimenetet filmekhez, mindenhez is, az a biztos.
Az összes forrásra tehető EQ, grafikus vagy 10-sávos parametrikus.. marha ügyes készülék.
Lévén D osztályú, abból is a legjobb fajták egyike, szerintem említett jelenséget nem tapasztalnád, NAGYON életre tud kelteni mindenféle hangszórót.
Ezeknek az a "karaktere", hogy olyan jó megfogott minden mély, neutrális középtartomány és nagyon tiszta, szintén neutrális magastartomány. A legközelebb egy ilyennel lehetsz ahhoz, amit beleküldesz egy erősítőbe, magyarul a hangmérnök által megkreált forrásanyaghoz. Már így magában is (az erősítő részével), egy jó szobaakusztikával és jól belőtt, hasznos korrekcióval pedig pláne, abszolút killer hang.
Nem tudok-akarok tanácsot adni így kanapéból, mit tegyél a Cambridge-el. Szép eszköz nagyon, letisztult, nekem tetszik, de a speckók alapján nem ugyanazon a játszótéren játszanak. Ez nem jelenti azt, hogy nem ugorja meg a nagyonjó szubjektív minőségi szintet, hisz a fülünknek gyakran az is elég, ami közepesre vagy akár kissé gyengére is mérődik. De az adataiból kiindulva (és a kicsi méretéből és beletett ventillátorból) ez egy AB osztály, ettől a Wiim nagyon eltérő lesz (szubjektíven is, mérve is), még nyersen is, nemhogy korrekciókkal. A Cambridge-ről ilyet olvasni, hogy testes, meleg hangú. A Wiim nem ilyen (de hangolható ilyenre EQ-val, de sosem lesz olyan "lusta" mélyekben, mint ami nem fejlett D osztály). Viszont ízlések és pofonok !!!
Nos, használtam egy rakás szubjektív kifejezést, amit lehet nem kellett volna (az elmúlt hetek ezen történő lamentálásaira értve), de ha Te érted-sejted, mit akartam itt mondani, annyi elég.
-
gabber01
addikt
válasz
Dißnäëß #136502 üzenetére
Ah, nem küldöm neki mindig nagyon, de korábban azt vettem észre, hogy gyengébb vagy nem olyan minőségi erősítőkkel vékonyabb volt a P6-ok hangja, és alacsonyabb hangerőn is fakóbbak voltak.
Más P6 tulajok is javasolták, hogy attól függetlenül, hogy papíron mi van, azért kell nekik a kraft.Ez a Wiim cucc nagyon jónak tűnik, csak kevés rajta a bemenet nekem. Bár talán csak a tunert nem tudnám rákötni, a TV mehetne optikain a PC-nek meg ott az RCA.
Viszont hirtelen felindulásból már berendeltem egy Cambridge Audio AXR85öt, amiről sok jót írnak, de messze nem olyan okos mint a kis Wiim.
Szerinted lemondjam a rendelést és inkább a Wiim legyen?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
gabber01 #136497 üzenetére
Gyengusznak
tűnnek: mekkora térben kell ? Nagyon küldöd őket mindig ? A B&W-k érzékenysége 90dB adatlap szerint, de ha kioltós helyen vagy + sub-oznál is, még felesleges is hajtani a legmélyebb frekikkel őket, szűrje le előtte az erősítő pre fokozata, ezzel egyetértek. De szerintem ezek a linkelt kütyük általi 40 körüli Wattok bőségesek kell hogy legyenek kis-közepes szobában, nagy nappaliban meg eleve nem ilyen bolti állókkal mennék.Említett két erősítő sztem a célnak megfelelne. Adatlapjaik alapján a Marantz AKM DAC-os, a Denon PCM5141. Bár a hivatalos mantra az, hogy két jó DAC között nem hallunk különbséget, ha engem kérdezel, akkor a szubjektív pszichoakusztika sűrű erdejéből azt üvöltöm Neked hangosan, hogy ákáemm.
(És szebb is a Marantz, bár ez ízlés dolga).
Viszont kihagytál egy kegyetlen jó versenyzőt és kiindulva abból, hogy Neked a mélyekre is van füled, most nem csak sub tartomány, hanem egyáltalán, illetve nagyon meleg lesz az idei nyár
, illetve van DSP/EQ és streamer funkció és aktív fejlesztés rajta szuper közösséggel + még kicsi is + nagyon természetes, nagyon precíz hangzás, szerintem az optikától eltekintve (bár nem csúnya) a Wiim Amp Pro-nál nemigen találsz jobbat, én BIZTOS, hogy ezt venném.
Ha kell a Wiim Amp Pro mindene, de még több erő kellene (+kijelzőt is kapsz), Wiim Amp Ultra, de ez már kereten erősen túlmutat.
-
kukulec
őstag
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Sajnos úgy néz ki az Onkyo-A933 erősítőm pár napja megadta magát. Működés közben egyszercsak pukkant egyet, a led elől elkezdett pirosan villogni és azóta semmi, nem hallom a relét, hogy kapcsolna. Szóval lehet javítható, de jelenleg e helyett keresnék valami erősítőt a B&W P6-okhoz. Elsősorban stereo-t keresek és jó lenne ha rendelkezne sub kimenettel is (tudom tudom, a P6-oknak brutál mélye kell legyen, de a szobaakusztika olyan amilyen és megeszi a mélyeket, erről ne nyissunk vitát). A csavar a dologban még, hogy 12-13cm-nél nem lehet magasabb, különben nem fér be a helyére, hogy még szellőzzön is valamennyire.
Árban szeretnék 150e környékén maradni, és ennyiért jó eséllyel meg csak használtban lesz megfelelő (vagy még ennyiért sem?).Vagy élhető lehet akár egy Marantz PM6007
vagy egy Denon PMA 600NE is?Csak ezek kicsit gyengusznak tűnnek a P6-okhoz.
Előre is köszönöm az ajánlásokat, javaslatokat!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
zoltanz #136490 üzenetére
Itt találsz sokfélét, csak nézz utána a modulok SNR-jének, mert néhányon kriminális.
-
zoltanz
nagyúr
Tudnátok ajánlani végfokot, (vagy bontható el-végfokozatot) kimenő teljesítmény 30x2 Watt 8 Ohm, elég a Pcb is (készre szerelten) lehet kínai oldal Aliexpress stb.
Lehetőleg 12V -ról is működjön.
Köszönöm! -
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #136407 üzenetére
Áruk ellenére lehet ezek is megérnének egy misét: Reference 3A M5 (290k)
KEF Reference Model Two (290k) Bár az utóbbinál azért kifejthette volna bővebben pl. a ferrofluid cserét. -
turho
addikt
válasz
kukulec #136485 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy rossz, de nekem snassz, kaptafa, divat. Lehet hogy öreg vagyok, illetve az első pár albumaim utánozhatatlan egyediségét keresem. Nem lehetett folytatni a sajátt stílusában, elektro helyett?
Minél Oldfield számomra a Tubular Bells 3 óta szintén nem nagyon értékelhető...hová lettek az egyedi stílusú album-eposzai, amitől ő ő volt?
Én már csak úgy vagyok vele, ha valakit szeretek valamiért, akkor pont hogy hasonlóakat várnék a továbbiakban...de mindegy, ez a vonat már elment.magánvéleményem persze.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kukulec #136485 üzenetére
Nils Frahm megvan? [link]
itt latszik mennyire eszmeletlenul ugyes [link] mármint mennyire ügyes. avagy van kb 5 szintis setup párhuzamban beállítva, és ott van egyetlen egy pianista aki kb a határán használ mindent is. eszméletlen. 48:50nél ahogy vált, az mutatja mennyire szép. mármint dj tapasztalattal ez kb gyönyörű. és ahogy 50:51nél konkrétan dropot tol egy klasszikus koncert közepén.
2018ban barati korben majdnem hogutat kaptunk rajta harman delutan 5kor Göteborgban. életem egyik legnagyobb koncertélménye volt. barataim nem feltetlenul ereztek at, hogy ez itt most az A koncert, amire Koppenhagaban 5 honapja fogytak el a jegyek.
majdnem / máshogy annyira jo, mint Aphex Twin eloben. ez szerintem mindent elmond. es siman a Modeselektor / Justice szintjen.
[link] tényleg, adjatok egy esélyt. vannak hasonló kaliberű modernek is.
-
kukulec
őstag
válasz
turho #136460 üzenetére
"közben szomorkodott azon, hogy Mike Oldfield és J.-M.J. is milyen tévutakra ment az ezredforduló után" - szeretnék én ilyen tévútra menni. szerintem ez minden idők egyik legfelemelőbb elektronikus száma 2015-ből. anélkül lendül be a fantáziám, hogy bármilyen tudatmódosító szerrel élnék.
-
JSandor
tag
Üdv!
Elég amatőr kérdés: Cambridge Audio Azur 640A erősítőnek a pre-out RCA ra kötnék egy aktív mélynyomót abban az esetben az erősítő hangerő szabályzása során a mélynyomó hangerejét is szabályozza ? Vagy az a pre out csak egy erősítetlen jel és a nyomó hangereje marad ?
-
zoltanz
nagyúr
Minap hallgatam egy Dali Lektor 2 polcsugárzót (névleges teljesítmény 80W, kétutas) tetszett, van tere, szerethető, érzékeny, hasonló mint a Mission.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dißnäëß #136470 üzenetére
hold that sucker down charlotte de witte remixe megvan?
így egyszerre bigroom trance és tech-house himnusz, de mekkora.
-
proci985
MODERÁTOR
Köszi a válaszokat, akkor marad így
-
Dißnäëß
nagyúr
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
lapalapa #136471 üzenetére
Nemértem, de tegyük ON-ba és beszéljük ki, mi a forrás készülék.
Nálam most épp DAC.
A monitoromba van integrálva.Lehet a stream is, ami jön. Épp Youtube.
Vagy lehet a hangmérnök, ha volt olyan egyáltalán és nem egy DAW előtt rakott össze egy random noname ember valami elektrót. Ami esetemben most pont így van, szóval azt mondod, a forrásom a DAW akkor ?
Vagy a felhasznált sample-ök ?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
proci985 #136465 üzenetére
Ahogy nLali írta, van már ilyen.
De az egy másik "szoba".Ebbe a klubdélutánba, ebbe a szobába ide kell hozni a zenét.
Egyébként nekem mindegy.. azért szoktam mindenféle gagyit és nemgagyit és szokatlant és nemszokatlant is hozni, mert egyszerűen nem lehet betelni az emberi kreativitás eszméletlen széles spektrumával...
.. miközben e topic fő témája mégiscsak a pontos reprodukció, szóval bekötődik bennem minden hozott zene kicsit ahhoz a témához is, hogy "egy igazán jó hifi mindenféle-fajta zenét hűen reprodukálni képes". Mondanám, hogy a forráshoz hűen, de ha az egy DAC, akkor még azt sem mondhatom. Legyen ... felvételhű és akkor felvétel = analóg szalag vagy vinyl, digiben pedig a bitfolyam, ami akár online, akár CD transzporttól esik be a DAC-ba.
Lőjetek le nyugodtan, ha zavar.
-
Dißnäëß
nagyúr
öööö... izé.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
turho #136460 üzenetére
(attol fugg Jarre es Oldfield kapcsan mit szerettel) en raneznek Carpenter Brutra es Perturbatorra. elobbi kicsit gitarosabb (ha a Tubular Bells 2 volt inkabb a kedvenced) utobbi pedig a New Model es az Uncanny Valley idejen egyertelmuen a korai elektronikabol merit.
Jarre egyebkent dolgozott egyutt Gesaffelsteinnel is.
esetleg ott az Ulver akik az utobbi albumaikon gyakorlatilag atcsusztak hasonlo enekes-gitaros elektronikaba. csak veluk arra ugyelj, hogy a Nattens Madrigal az extrem tru kvlt blackmetal egyik csucspontja es kvazi zorej (akkor is, ha a Kveldssanger es a Bergtatt proto folk metal, a Perdition City pedig a 2000s evek egyik korai elektronikus albuma volt). szoval az elso harom albummal nagyon ovatosan.
-
turho
addikt
válasz
Dißnäëß #136455 üzenetére
Nekem az a bajom, akár a Tidallal is, hogy hetente átpörgetem a "New albums", "new tracks" részeket, és elvétve találok csak nekem tetszőt. Egyszerűen az új hullám nem minden része nekem való
közben szomorkodott azon, hogy Mike Oldfield és J.-M.J. is milyen tévutakra ment az ezredforduló után, illetve ki fog olyan zenéket csinálni, amiket régen bármikor meghallgattam...persze van zeném özön sok, de akkor is....
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fererencz89 #136457 üzenetére
Yeah.
-
FJC
senior tag
válasz
Dißnäëß #136455 üzenetére
Szerintem rengeteg jó, új zene van...
A régiektől van sokszor herótom...(Pl.: Queen, P Collins, stb... )
A könnyűzene az leginkább a mának szól (mindíg is), a régiek sokszor csak nosztalgia.
Persze, nagy ritkán van egy-egy gyöngyszem, amit mindenkinek illik ismernie.
Nekem az meggyőződésem, hogy az iskolákban zene órán kötelezően kellene különböző korok, stílusok szerint zenéket hallgatni, elemezni! -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Dißnäëß #136454 üzenetére
Óhh egek mibe futottam.
Tény, hogy kifogyott a világ a jó zenékből, néha úgy érzem, mikor egy régi Phil Collins-t mondjuk elővesznek, mint ez is.
Aztán átlépve kezdeti megvető undoromon, csak eltűnődök, hogy backi, ennyire öreg vagyok... hogy kamaszkorom rádió slágereit 2025-ben feldolgozzák..
Gyakran nem sikerül (jót kreálni).
Ez most nem az az eset.
Nagyon jól megfogták minden nüanszát, amire az eredetiben is figyeltem és zéró fals, zéró disszonancia. Az eredetiben sem volt.
Nagyon nagy.
-
Dißnäëß
nagyúr
Uraim... Csak semmi punnyadás.
Hozok egy modern gyöngyszemet. -
Dißnäëß
nagyúr
Szerintem már tudod, melyiket akarod venni.
-
avl
senior tag
bedobozolva (ismeretlen belsövel): 3184+4184 HUF
bedobozolva, nem trükkös arazassal: 8357 HUF
8449 HUF -
avl
senior tag
válasz
Dißnäëß #136447 üzenetére
köszi, persze ismerem a rotary switch-et, nem nézem potinak
DIY-hez nem ragaszkodok, inkabb az olcsósághoz (de elegendöen jó)
köszi a linkeket, ..drágállom öket
alirol ez1 szallitassal ~2700 HUF ...persze a bedobozolás az én munkám lenne, ennek elönyeivel (mégiscsak saját, jó érzés, olyan, amilyennek en akarom, akkora doboz, elrendezés ...egyébként faanyagból [nem újonnan venném] csinálnám) es hatranyaival (melo, idö, kinézet [?])
ez2 alirol bedobozolt, önmagaban az ár még elmegy kategória de trükkösen nalam 5278 HUF-ot ír szállításnak
szóval ez1-nek megfelelö megoldásra hajlok:
de nem kapkodok vele
ha látsz vagy más lát kb. hasonlót, de jobbnak tünöt (kivitel, ár), az is érdekelne
-
fererencz89
őstag
válasz
tranceplanet #136449 üzenetére
Igen, az eredeti árán jól nézett ki, de júrósan már nem az igazi.
-
tranceplanet
addikt
válasz
fererencz89 #136446 üzenetére
Hmm, hát nem tudom ennyiért sok minden kapható a piacon.
Más fincsi deep: [link]
-
Dißnäëß
nagyúr
És előzőre is, csak az eredetire reflektálok: értelek.
Beleszólna a jelbe, kérdés, mennyire. Értékelések jók. Ára nagyon alacsony, de ha ilyennek értékelik, valszeg teszi a dolgát.
Az ott egy első ránézésre poti, valójában kapcsoló, belül a megfelelő számú érintkezőkkel, magyarul nem tudom a nevét, angolul rotary switch.
Ez csak összeköt kapcsolatokat, jelútba egyéb passzív komponens nem kerül (aktív sem), a kábelek szerintem árnyékoltak (ezek általában ilyenek), nemigen szedsz össze szignifikáns zajt rajtuk (pláne nem ilyen pici távon), én venném bátran.
Nyilván egy ilyen kapcsolóval megvalósított megoldás tartósabb lehet, aztán ki tudja, látni elég karón varjút a hifiben. Nem rossz ez sem ennyi pénzért EU-ból, dobozolva, guszta kütyü.
De van itt távirányítható is (relés, külső tápos, a relék 5-10 év múlva szervizelésre szorulhatnak vagy akár nem is, de könnyű cserélni és passzív alkatrész itt sincs jelútban, csak elektromosan zárnak és kész, szóval jó megoldás), oldschool nyomógombos is (ezt nem venném a gombok mögötti mechanika pontatlansága miatt), vagy egy ilyen csiniség (ennek sem kell külső táp, tehát belül csak egy egyszerű áramkörzáró switch).
Ha DIY-ozol, az eredetileg Általad linkelt szerintem megfelelő.
Esetleg hasonlót Audiophonics-ról, mert franciából hamarabb ideér, mint Kínából + többet nézek ki belőlük (egy picivel csak, mert szvsz ma ami nem kínai, az hamis)Ha minőségebbit szeretnél nem sokkal többért, én biztos, hogy AF-ről rendelném a 2. opciómat, a "gusztát"
de ez pénz és ízlés dolga.
A legfaékebb megoldások a belül csak egy ilyen forgókapcsolót (ahh ezaz a szó) használók. Itt csak elektromos kontaktok vannak, "drót érintkezik dróttal", nincs közben ellenállás, egyéb, de még mozgó alkatrész sem (mint egy relénél). Idővel persze mint minden mechanikus eszköz, kikopnak ezek is, de belegondolva, hogy az öreg eladott kis japán Nikko erősítőmön is ilyen volt régen és 50 év után is tökéletesen tette a dolgát, szerintem nincs miért aggódni, addigra a Douk-ban lévő elkók is elporladnak.
Amit ki akartam hozni ebből, hogy én faék irányba mennék. Egyszerű, nagyszerű a forgókapcsoló, hangminőség szempontból a leghifibb, SEMMIT nem tesz a jelútba. Ha tönkremegy idővel, mert sokat kapcsolgatod (NAGYON SOKAT), pillanatok alatt cserélhető kis pénzből, de szvsz egy minőségi darab életed hátralevő részéig is kiszolgálhat.
Az IC-s megoldások is jók (lehet van, nem néztem tovább a listát), távvezérlős megoldásokhoz használják általában (relék helyett), nincs mozgó-kopó mechanikus alkatrész, viszont ezek érzékenyek a villámcsapásra
, az öreg Yamaha 5.1 vasam bemenetét kilőtte egy szomszéd oszlopba lecsapó villám, sikerült ebay-ről pótolni, de nagy meló.
-
fererencz89
őstag
Ascilab is based in South Korea, which makes shipping to other countries expensive and logistically complicated. To address this, Ascilab recently partnered with Audiophonics in the EU — an excellent choice — and continues to work with Purité Audio in the UK, another great partner. [link]
Ha valakinek nem mond a név semmit, itt egy példa: [link]
Mondjuk, így már pikk-pakk 790€-s ára lett... [link]
-
avl
senior tag
válasz
Dißnäëß #136443 üzenetére
Köszi!
ezt azt gondolom sokan vitatnák ("Jobb minőségben, mint analóg tuner módon")
en bizonytalan vagyok az objektiv minőseg kérdésében
szubjektív faktor: de abban biztos: "meglehetősen rádióbuzi" vagyok, szeretek velük babrálni, 40+ év óta, volt, hogy 8 tunerem volt, 7 elemes antennám van, szeretem a programok "meglepeteseit" (ha Bartókon, ha Rock FM-en olyan megy, ami megvan, a radion nekem sokszor nagyobb elmeny (táskarádión is!), mint valoszinu jobb minosegben lokalis FLAC-rol)...20+ éve tag vagyok az fmtunerinfo.com-hoz kapcsolodo yahoo majd io csoportnak,...
ugy ertelek: szerinted felesleges egy forrasvalaszto
es ha mégis? az biztos, hogy nem kapkodok vele -
Dißnäëß
nagyúr
Ha bármidre is tudsz Tune In alkalmazást tenni (Androidon elég népszerű), akkor azzal minden magyar rádiót (is) tudsz "fogni". Jobb minőségben, mint analóg tuner módon. (Kivéve DAB, de ugye az digitális és itthon nem is igen megy még, bár rég néztem, lehet már csinálja valaki).
-
avl
senior tag
válasz
Dißnäëß #136440 üzenetére
leggyakrabban Squeezebox Touch lejátszóra dugott lokalis tárolóról, ritkabban Philips CD-614 CD jatszorol - mindkettőn egy Topping dx3 pro+ DAC-on át - hallgatok zenét
analog forrasom Yamaha T-85 vagy Kennwood KT-6040
igen-igen ritkan mobiltelefonrol netes külföldi radio BT-n vagy droton a DAC-on atha a SB Touch megadná magát akkor gondban lennék, akkor kellene mas forras (pl. laptop)
más forrast nem hasznalok -
fererencz89
őstag
Polk Audio Reserve R200 AE Anniversary Edition a lófogáson, kicsivel félár alatt.
Úgy rémlik, annyiban másabb, mint a sima, hogy valódi furnéros, és a váltó "minőségibb" alkatrészekből épül fel, de ugyanúgy van hangolva. -
avl
senior tag
sok uj D osz. erösitönek csak 1 bemenete van, mint Douk A5-nek is
DAC-megy bele, a DAC-ba pedig több digit forras is, ez rendben
..de en neha tuneren is hallgatnek, tehat kellene egy forrasvalaszto a Douk elé; semmi fancy, tök egyszerü
topic cime szerint "HiFi műszaki szemmel " -> beleszolna a fenti a hangzasba ?
- egy ilyen jo lehet ? [link] -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
fehér_ember #136433 üzenetére
Ja, Emag egy görény garanciális szempontból. Én a Sony-t 2 éves hivatalos Magyar Sony-s garancialevéllel vettem 35e-ért. A Samu Buds Fe meg már bőven elmúlt 2 éves, úgyhogy az már nem garis. Remélem még sokáig bírni fogja...
Sennheiserből volt kétféle fülesem. Mindkettő vezetékes volt és 2 év után mindkettőnek szanaszét foszlott a fej és fülpárnája. Akkor megfogadtam, hogy soha többé Sennheiser.#136434VoidXs Én sem tudom, mit szúrtak el Corsair háza táján, de azt sem veszünk többet...
Amúgy full műanyag az egész... de a Pio is.
-
turho
addikt
Amúgy olcsó dongle ötletetek van 600 ohm-hoz?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
dgyuri0123 #136429 üzenetére
Azta, ahogy nézem, a Corsair még nagyobbakat is használ. A Pio 502030, a Corsair 603450 típus, ami 3x nagyobb. Akkor valamit nagyon rosszul csinálnak hő vagy fogyasztás terén, pl. kis érzékenység + sok műanyag.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Az enyém az egy Sennheiser Momentum 3-as fülhallgató volt. Ezekután ismét ilyenem már biztos nem lesz, és Emagtól sem vásárolok többet garis terméket. Porzsák, elem, fogkefefej, gumikesztyű, vécéülőke
... már csak ilyesmikre használom.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Mindenki li-iont használ, annyi a probléma, hogy ha eleve kicsi az aksi, akkor nagyon gyorsan meghal. A gamer füleseknek semmi súlya, azokból nagyon kispórolják.
A Sony mindig is jó volt audioban, csak szinte sosem említették sehol. Legalább ez azt hozta magával, hogy mindig olcsók.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
fererencz89 #136425 üzenetére
Így már minőségi tea készülhet.😂
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
fehér_ember #136427 üzenetére
Van egy kb. 10 éves bt fejesem, (Pioneer SE MS7BT) semmi baja. Van egy Samu Buds FE fülesem, kb 2-2,5 éves, semmi baja. Volt-van egy Corsair gamer bt fülese lányomnak, amiben kb. 1.5 évet bírt az aksi. Rendeltem hozzá kínából utángyártottat, azóta jó... Szerintem a liion vagy lipo aksik akár 10-12-15 évig is bírják, hacsak nem gyári hibásak, vagy nem "régimódi" (pl. ni-mh) az akku. Ennyi idő alatt úgyis lepusztul bármelyik vezetékes füles, de legalábbis a fej és fülpárna tuti, aztán meg törik a kábel is, vagy esetleg valamelyik csukló pont adja fel és akkor megint csak kuka a vége.
Amúgy szerintem egyre jobbak ezek a bt cuccok. Két napja vettem asszonynak egy Sony bt fülest. Hát, baromi jól szól, úgy általában. Szerintem jobb, mint egy korábbi AKG K530-am, ami 12-13 éve volt 35e pénz. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fehér_ember #136427 üzenetére
Hmm érdekes. Ezért féltem-félek az akksis dolgoktól, proprietary és fogyasztói társadalom, eldobható lesz.
Kábeles maradok, illetve a nagyon elterjedt cserélhető fajtájú akksik max.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Dißnäëß #136426 üzenetére
Legtöbbször buszon ülve hallgatok fülhallgatót, ott még úgy-ahogy elmegy a vezetékes megoldás + dongle. Bár mivel nem elég rugalmas az usb kábele azért arra valamennyire figyelnem kell. Utcán már nem vacakolnák vezetékes dolgokkal a bluetooth korában. Viszont amikor olyanom volt, az meg max. másfél évet bírt; ráadást keveset is használtam. Azokra is jöhetne valami uniós előírás aksicsere szempontjából vagy legalább valami szabályozás ami előírná hogy a töltőtok töltési beállításai testreszabhatóak legyenek. Azért az pazarlás, hogy másfél évente kidobjuk azt, amit egyébként szívesen használnánk jóval tovább. És persze lehetne is, csak rá kellene koppintani a gyártók körmére. Mert önmaguktól pofátlanok.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fehér_ember #136421 üzenetére
Amúgy utcára mondanám, hogy Topping NX7, G5, de ők akkuval egybeépítettek, így szolgálati idejük limitált (hacsak meg nem tanulod felnyitni és cserélni az akksit később).
Egy DX1 viszont kényelmesen elfér
-
fererencz89
őstag
-
Dißnäëß
nagyúr
Topping D900 felsőpolcos 1-bitesnek hirdetett DAC 10 sávos PEQ-val megérkezett.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Az Apple-Android hiba az nem simán gyenge, hanem egyenesen vérszegény.
Persze hogy jó a dongle ha bivaly, de biztosan nem egy 600-as fejessel megyek utcára, DT770 32 Ohm aztán arra is egy kis EQ és kész. Strandra IEM, nem akarom, hogy leégjek és a két fülem ott maradjon fehéren
ezek pedig jellemzően szintén alacsony impedanciások.
Igazából a 250-est is már úgy hajtja a mostani dongle, hogy tud sok lenni, így még öreg zajos villamoson sem tolnám 100%-ba, úgy 80% körül megvan a befosika.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Ezek a dongle-ök sokszor annyira erősek, hogy láttam már ilyenről (egész pontosan az Apple-éről) hangszórót is hajtva.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Dißnäëß #136420 üzenetére
Dongle, nehezebben hajtható fejesekhez? Igen, esélyes hogy attól nem fogsz befosizni.
De végülis annyira nem drágák, szóval ha amúgy is kellene mondjuk vezetékes fülhallgatóhoz, akkor hajrá. Illetve legfeljebb kis buktával eladod.Nekem amúgy van itthon több asztali dac is. Az arcam black box 500 a hangfalas rendszerhez passzol. A soekris 1541 az ananda fejhallgatóhoz. A
zidooeversolo dac-z8 meg a dt770-hez (250Ω). -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fehér_ember #136418 üzenetére
Tökfelesleges
-
fererencz89
őstag
Köszi mindenkinek!
Egyébként Android (Moto Edge), a Beyer meg a 80 ólmos változat.Gyors guglizás, és 5ezerért PEQ képes is van idehaza: [link]
What a time to be alive... -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
tranceplanet #136415 üzenetére
Húdejó, befosizok, köszi !!!
-
ktommy91
addikt
Btw summer sale van Hifi expressen, shenzhenaudio-n és alin is + a dollár is "csak" 350, szóval aki chi-fi DAC, AMP, füles stb vásárlását fontolgatta, annak érdemes lépni. Vannak jó ajánlatok.
-
fehér_ember
addikt
válasz
fererencz89 #136409 üzenetére
A donglékkal én nem vagyok képbe. Biztos vannak már olyanok, amik fejeseket is meghajtanak valamennyire. Én csak fülhallgatóhoz használok dragonfly cobaltot, jitterbug FMJ-vel. Állítólag eljárt már felette az idő, de én szeretem. Amúgy a DT770-hez (250Ω) is 9038-as chippel szerelt dacot használok, de az már "asztali" motyó.
Az elvetemültebbek fejesekhez akár komolyabb hangfalas erősítőket is befognak, persze olyankor még plusz ellenállásokon keresztül hajtják. -
ktommy91
addikt
válasz
Az apple type-c adaptere a budget king, ASR-en találsz mérést is. A gond az, hogy android alatt limitálva van a hangerő OS szinten. (vagy nem kezeli rendesen... [link] )Nekem 4 dolláros CX31993 alapú van és telóról majdnem kevés a hangerő, PC-ről viszont leviszi a fejem.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Nézegettem ezeket, kis USB toszt akartam én is, több kompatibilitási gondom volt vele, mint amennyi panaszom a hangjára. Apple felejtős, azt hittem jó lesz a pénzért, de nem volt nagy hangereje, még közepes is alig, mert az Apple és az Androidok fújnak egymásra és örihariban vannak. Cipruson egy elektronikai üzletben a városban
vettem egy noname Android-okra jót, az almásat ott hagytam nekik. Persze az újat pulton még kipróbáltam, azonnal hoztam is el. Megtáltosodott azonnal az élmény, designed in
CaliforniaChina, phuck Apple.Most kiprószáltam vele a 250-est, jól elhajtja, nem tudom, hogy bírja ez a kis szar, de egész komoly
Mondjuk 32 Ohm-osra gyúrnék hozzá, de becsületes, amit tol arcba most.
Viszont egy powerbank szvsz kellhet így a teló mellé.
Strandtáskába be, aztán mehet a mjúzik a napernyők alatt
USB-C - Jack adapter kell Neked (árukereső). Xiaomi jó sokmindenhez, Samsunghoz inkább csak Samsungot, az is tud gyökér lenni.
Nekem Honor 20-on lóg ez a kis motyó és bika. Hangminőség is jó, szubjektíven azt mondom, nagyon patent, szép tisztán és dinamikusan, "feszesen" szól minden. Nincs benne az OTL "csillogása", de nagyon közel van hozzá, tényleg klassz. Valami kis D osztály picurka lesz nyilván..
-
fehér_ember
addikt
válasz
Szerintem a fülhallgatósban vannak leginkább képbe a kis dongle dac-okkal.
Persze a DAC-osba illik, de mivel fejeshez kell akár még ott is érdeklődhetsz.
Add meg hogy mennyit szánsz rá illetve hogy pontosan mit szeretnél hajtani róla. Van hogy alapból jár hozzá usb átalakító adapter, de aliról amúgy is aprópénz.
Én elég sűrűn mosom a fülpárnákat. A DT770-é bírja is illetve vettem tartalékot is (így nem kell megvárni amíg megszárad). A Hifiman Anandáé az nem igazán bírja (pedig sokkal drágább mint a Beyeré); azt, ahol feljön, száradás után ragaszgatom vissza a műanyag keretére meg varrogatom is vissza a szivacs alá behajtható részét (valamikor az is ragasztva volt)
#136411Dißnäëß
Apple-ból állítólag amcsi változatot kell rendelni, az erősebb. Lehet valami uniós halláskímélős dolog miatt vannak nálunk gyengébbek -
fererencz89
őstag
válasz
Dißnäëß #136408 üzenetére
Na... Úgy rémlett, nem ajánlott a párnákat mosni, de csak rászántam magam. Csak lassan 10 éves, és már kölcsön is adtam másnak is tartós tesztre. Kézzel, valami bio cuccal, óvatosan. Pedig mehetett volna simán a zoknikkal.
Kicsit off, de nem tudom, hol lenne érdemes kérdezni: Kellene hozzá a mobilomhoz DAC-amp, az kis USB-s tosz, a nevét sem tudom. Olyan, ami olcsó, de van kraft is elég. Gondolom, ha a WiiM-be, vagy melóban a PC-be is be akarom dugni, egy USB A-C átalakító jó lesz. Van ajánlott?
-
Dißnäëß
nagyúr
Sosem voltam nagy fejhallgatós, mindig kényelmetlen volt.
Aztán jött egy Cooler Master MH-751 (Takstar Pro 82).
Iszonyú kényelem, pihepuha és jó hang.Polcra került, mikor a DT megérkezett úgy 2-3 éve lassan.. valamiért..
EQ-val használom + minimál belenyúlás szájízre és rájöttem h ez nagyon addikt tud lenni.
Aztán sosem foglalkoztam vele, mi mindent "tud" még.
Ma levettem a párnáit és elmostam. Azaz fogtam a 2 párnát és a két szivacsot és konkrétan bevágtam a mosógépbe egy félórás gyorsprogramra, mosókapszula, öblítő, adjadneki, bírnia KELL, mert ez próóóóó.
Nos, lement.. kivettem.. szárító, ma összeraktam, ami könnyebben ment, mint gondoltam és whoaaaaa.
Annyira beteg dolog sztem egy Silan Aromatherapy - Maldives illatú cucc a fejemen
Kiporolgattam ecsettel, szivacs sem foszlik még.. végülis csak pár éves, ez kamaszkor, semmi kül.
Az a helyzet, hogy kezdem függni a dolgot.
Azaz szobahifi hmm oké oké, de a legkirályabbakkal is úgy vagyok, lakásban mission impossible kiélvezni, ahhoz ház kell. Elkezdtem ezt használgatni és nagyon belecsúsztam. Amit cseppet sem bánok.
Gondolkodok vmi IEM-en is strandra, utazásokra, villamosra, aminek hasonló az alapkaraktere, így ez az EQ jó rá. A Media Markt-os Sony IEM-et odaadtam anyámnak a kórházba, hálásan köszönte, el-Netflix-ezgetett és Tidal-ezett az 5 nap alatt. Maradt nála. Nem rossz árához képest, de azért na.
Gondoltam, megosztom ezt a kis hifis "kalandot", valahol az utazás része ez is.
Nem feltétlen kell mindig a legdurvább árcédulát kergetni.. ha klassz, klassz, nem ? Ennyi.
-
fehér_ember
addikt
válasz
fererencz89 #136406 üzenetére
~28 éves hangdobozpár (JPW SS 553) 65k;
fotót nézve, patika állapotú csomagolásával (ez utóbbi azért "durva")
-
fererencz89
őstag
ELAC Debut F5.2 - leakciózva
-
Dißnäëß
nagyúr
Jó reggelt, jó ébredezést
-
fererencz89
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- Dell notebook topic
- OLED monitor topik
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Telekom mobilszolgáltatások
- RAM topik
- Hobby elektronika
- Milyen autót vegyek?
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest