- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
bta1
őstag
"milyen kábel kellene nekem mondjuk az L52 -es hangfalhoz"
Megnyúzott kanári
https://sonopart.hu/canare-4s11-hangfal-kabel-star-quad-4x208mm-107mm-15938
A védőköpeny eltávolítását vedd komolyan. Nem fog szintet ugrani, de bőven megéri a ráfordított időt. Csak óvatosan, kerüld a kést, ha nem akarod felsérteni a vezetékek szigetelését. Többutas erősítéshez külön-külön csavard össze az érpárokat. Ne használj szekciónként eltérő hosszúságú vezetékeket. Jelöld meg a bejáratás irányát, és később próbaképpen se kösd be fordítva. Ugyanott korrekt Z-dugókat vehetsz fillérekért... -
-
-
-
FJC
senior tag
Megint sok alternatíva van:
1. Megblankolod, leszorítod (vigyázni, hogy nehogy kiszálasodjon és összeérjen a két vezető)
2. ugyan az + forrasztani (nincs kiszálasodás, hosszútávon korrodálódhat)
3. Banándugó (csavaros, vagy forrasztós)
4. kábelsaruAzt választod amelyiket akarod, mind működik!
Egy hangszóró bekötés azért, nem atomfizika...A sima villanydrótot én kiszoktam húzni egymásmellé, a két vezetőt.
Az egyik végüket rögzítem a másikat fúrógépbe fogom és összecsavarom, nem túl szorosan. Méterenként, összefogom (szigszalag). A piros + fekete (vagy kék) jól is néz ki... -
FJC
senior tag
Még egyszer nyomatékosítva....
A legolcsóbb, 1,5 - 2,5 - 4 mm2 keresztmetszetű villany drót (sodrott, réz), villanyszerelő boltban (nem rezezett alumínium!!), tökéletesen megfelel. Drágább, speciális kábel csak akkor kell, ha számít a kinézet! Méter ár kb.: 150 - 200 Ft/m. -
denesdr
addikt
PC-vel gyakorlatilag oda EQ-zhatod a hangot ahová csak szeretnéd, szóval szerintem a bass-treble poti megléte ne legyen szempont és talán jobb is ha nincs, illetve a Wiim Amp sem indokolt (mivel a PC jóval erősebb DSP-vel rendelkezik).
Kábelnek sima 2 eres rézkábel, minimum 2x1,5 mm2-t érdemes azért berakni.
Pl.: [link] , nagyobb hosszokra (5+ méter oldalanként): [link]
Ezektől vannak olcsóbb kábelek is, de én ezeket ajánlottam most, Made in Japan, csavart érpárok, összefogó szigeteléssel és elég hajlékonyak is. -
denesdr
addikt
A Wiim Amp egy beépített DSP-s erősítő, ha analóg jelet kap, azt először bedigitalizálja, ezért érdemes digit jellel táplálni. Illetve kérdés, hogy milyen minőségű a PC analóg kimenete, mert ez gyakran elég gyengusz szokott lenni.
A potis megoldás bár egyszerű működésű, de elég fapad, illetve zajosodás, kontakthiba is könnyen előfordulhat vele. Egy DSP-s PEQ ezzel szemben jóval szofisztikáltabb, célzott korrekciókat (szoba, hangsugárzó, egyéni ízlés szerint) lehet vele csinálni, nem zajosodik. Továbbá a Wiim Amp esetében az esetleges subwoofer integrációt is nagyban tudja segíteni.
Bár ha kizárólag PC a forrásod, akkor nem feltétlenül kell további DSP-s készülék a precíz EQ-záshoz. -
vadkörte
addikt
"...ha az erősitőn van külön bass poti akkor azzal végülis lehet szabályozni..."
Hangszínszabályzó? Igen lehet - és szerintem szabad is, hacsak nem vagy a teljesen neutrális hangzás híve - valamint ha van DAC és tudja, akkor abban is lehet EQ-zni.
"...hogy ezek nem basszus orientált hangfalak..."
Mint írtam, az enyém ennek az egyik őse, így az sem basszusorientált viszont semmi problémám a mély hangjával. A hallásod milyen? Egyáltalán mennyire hallod meg a 100Hz alatti frekvenciákat? Egyébként a kinézett erősítődön van pre-aout kimenet (valószínűleg sub-hoz), így egy aktív ládával bármikor bővítheted.
#133469 VoidXs
Vannak még olyan site-ok, ahol közölnek mérési eredményeket?Amúgy az is lehet félrevezető. Lehet, hogy az adott tesztkörnyezetben brillírozik a cucc, de a vevő kezeletlen helyiségében egy merő katyvasz lesz. Ez pedig egyenes út a csalódáshoz.
-
vadkörte
addikt
-
Nem ismerem, nincs róla mérés, de az eddigi dolgaik alapján az egy 60-70 Hz-es doboz lesz.
-
A hifi és főleg házimozi vonalon létező polcsugárzóknál nem cél, hogy érdemi basszus jöjjön ki belőlük. Ahol azt megkapod, amit a JBL tud adni ezen a fronton, az a Focal Vestia kaliberben sincs meg, közel sem. A hifi verziója a 308-nak a JBL Synthesis HDI-1600, ez már jó mélyre megy.
-
-
vadkörte
addikt
Mi a cél? Hol, milyen berendezésű és alapterületű helyiségben és milyen stílusú zenékkel hallgatnád? A DAC, az valójában egy DAC-kal integrált 2.0 erősítő, némi csővel megspékelve. A csövekkel mi a terv? Ugye tudod, hogy itt a tényleges erősítést nem a csövek végzik, hanem egy TI3221 chip, a csövek "csak színeznek". Ha hozza a Fosi minőségét nem hinném, hogy csalódni fogsz benne.
Az említett hangfal nagybátyját - egy Monitor 220 párat - hallgatom és hosszú órák után sincs hiányérzetem. Teljesen ismeretlenül ugrottam bele a vásárlásába és nem bántam meg egy pillanatig sem. -
denesdr
addikt
A doboz típusától (zárt, reflex stb), hangolásától erősen függ, hogy mennyit leng ki a mélysugárzó benne, na és persze milyen frekvenciatartományban. A reflexcső hangolási frekvenciája alatt például durván megugrik a kilengés anélkül, hogy nagy hangnyomást produkálna a doboz.
-
denesdr
addikt
Ha nincs látható mozgása a hangszórónak, de mégis jön a hangfalból rendesen a mély, akkor valószíűleg a reflexcső hangolási frekvenciáján szól a doboz, ott ugyanis minimális a hangszóró mozgása, a hang nagy része a reflexcsőből jön. Ha a hangfal párjára gondoltál mint másik hangfal, akkor lehet, hogy a jobban mozgó membránú reflexcsövének a szellőzése blokkolva van, mondjuk a belső csillapítóanyag elmozdult és elzárja a levegő útját stb.
-
fehér_ember
addikt
Vagy vegyél egy ilyen fejhallgatót; az közelről is atomjól szól.
-
fehér_ember
addikt
Abban úgy látom 8 colos mélyközép van (az azért már nem olyan kicsi). Közelről akarod hallgatni akkor nagyobb hifi monitorsugárzókat nem nagyon szokás odatenni (mert olyanokkal 80cm-ről nem fog egységessé összeállni a hangszórók hangja, külön fogod őket hallani, az meg annyira nem jó). Inkább vegyél még pluszba valami aktív szubot és azzal annyi basszust adagolsz melléjük amennyit szeretnél.
Ha az egyik be lenne téve a sarokba akkor is emelődne a basszus, vagy lehet ha csak távolabbról hallgatnád, akkor is több lenne. Én már jártam úgy hogy kis kefhts2001 asztal előtt nulla mély, bő két méterről hallgatva meg egész tűrhető volt (persze méretéhez képest). -
Dißnäëß
nagyúr
- mekkora szoba ?
- milyen távolságról hallgatnád ?
- hol lenne elhelyezve ? (pl. pulton fal előtt, vagy állványon közepes / álló nagyhangfal elképzelésed van ill. lehet vele tilitolizni valamennyire, volna körülötte tér ?)
- zenei stílus
- nagyon sokféle karakter van hangzásban, milyen fele húzol ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest