- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
oba
addikt
válasz
blattida #65466 üzenetére
Köszi! A szobám 15 m2 kb, de ez egy asztali gép, a két hangfal és az erősítő jelenleg is az asztalon van szóval kb. 1 méterről hallgatom. A hangerővel most sincs problémám, negyednél feljebb még soha nem tekertem a kis t-ampot. Jelenleg pénzhiányban szenvedek, szóval eladnám a philipseket és annak az árából vagy egy picit megtoldva vennék hangfalakat. Ha DAC is kell azt majd később, akkor egyelőre a hangfalakat cserélném csak. Fogalmam sincs mennyi a reális ára a hangfalaimnak a használt piacon. Szerintem 10e -t érnek, ugyanennyivel megtoldva mondjuk 20e Ft lenne a max keret amit jelenleg erre tudnék áldozni. A méret is fontos ugye, akkorákat keresek mint a mostaniak, hogy elférjenek az asztalon. Talán egy picit nagyobb is elfér. Ennyi pénzből érdemes keresgélnem vagy nincs értelme? Ha esetleg tudnál ajánlani konkrét márkát, típust, azt megköszönném. Illetve röviden leírnád, hogy miért járnék jobban a 8ohm -os hangsugárzókkal?
-
bodo753
tag
válasz
blattida #65440 üzenetére
Azért is kérdeztem mert korábban még ajánlották az smsl m8-at amihez egy külföldi fórum szerint ajánlott a p1-es lineáris külső táp,azzal viszont már 100 fölött lenne az ára(tudom hogy nem kötelező hozzá,de csak nem tudnám lecsapni a bogarat
)
Zenénél a mélyeknek én nagy szerepet szánok,de félek hogy ebben az árkategóriában ettől jobb nem lesz.
Akkor nézelődök még,ha valamit találok majd belinkelem,hátha.
köszönöm -
.DLL
veterán
válasz
blattida #65423 üzenetére
Nekem semmi bajom a Vidik esztétikájával, de pl. az RA6363-amnál még a talált és úgy hazahozott Sharp SM23 (ami szintén egy nagyon alap gép) is messze jobban szólt, és akkor ráadásul még a Vidi hangdobozaim voltak, és azzal jött ki, hogy hoppá, ez ennyivel jobb (nem számítottam egyébként semmire, csak bekötöttem, hogy egyáltalán működik-e a talált gyerek) aztán nyugdíjba is küldte a Vidit... De ha az a HM vas még azt a szintet sem üti meg, akkor kerek-perec kijelenteném, hogy nem alkalmas zenehallgatásra.
-
Dorian
félisten
válasz
blattida #65082 üzenetére
Nah, elvittem kitakaríttatni, pasztáztatni a laptopom.
Megyek érte, srác mondta: felesleges volt, mert teljesen rendben volt belül. Na mondom, akkor kidobtam 7ezer Ft-t. Aztán otthon bekapcs és csendes, újra csendes. Úgyh öröm. Sztem más skálán értékelek zajérzékenység szempontból, mint egy számteches-nemhifis. -
válasz
blattida #65259 üzenetére
Ahogy utaltam is rá, szerintem a kimondottan filmekre íródott zenében is nagy a stílus-szórás. A "jellegzetes hangszercsoportokat" használó filmzene szerintem egy szűk mezsgyét képvisel a filmpiacon. Abban igazad van, hogy a dramaturgiát követő, váltakozó ritmus és téma lehet a közös bennük, ez lehet a filmzene, mint kategória általános ismérve. De ez millió stílusban és felfogásban megvalósulhat, úgyhogy még továbbra sem értem, hogy lehet "általában" szeretni vagy nem szeretni a filmzenét.
(Persze én nem csak a nagy költségvetésű filmek CD-n is kiadott zenéjéről beszélek.)
Én úgy vagyok vele, van amelyik nagyon tetszik, van amelyik egyáltalán nem. Akkor én szeretem, vagy nem szeretem a "filmzenét"?
Na, de nem offolok tovább, csak hangosan gondolkodtam. -
Osynho
addikt
válasz
blattida #65242 üzenetére
Autóhangszóró lett beépítve, 4 ohmos 13 centis komponens szett. A táp laptop töltő méretű, 12V 5A. Mondjuk másik táppal még nem próbáltam, simán lehet az is rossz.
Jó volt a cucc egy darabig, tehát nem gondolom, hogy az impedancia nem tetszik neki. Hacsak ki nem nyírta a 4ohm és most már mindegy.
4 ohmot tudnia kellene hivatalosan.
-
Osynho
addikt
válasz
blattida #65240 üzenetére
Ja, én csak egy boomboxot csináltam, amit ide-oda tudok cipelni, nem komoly zenehallgatásra vettem.
Viszont egy olyan hibát produkál egy ideje, hogy egy bizonyos hangerő szint felett (nem bömböltetésről van szó) letilt, majd vissza és így tovább, amíg lejjebb nem veszem a hangerőt. Ez mire utal? Javíttatni gondolom nem sok értelme.
-
Teki1986
tag
válasz
blattida #65210 üzenetére
Hello,
Annyira nem vagyok képben az erősítők működésében, ezért lenne pár kérdésem.
Zone 2 az teljesen külön kezelhető kimenet vagy csak az egyes típusok támogatják?
Ha ez van írva: Hangsugárzó impedancia (Ohm):6-16 és én a Zone 2-re egy 6 Ohmos Sub-ot szeretnék kötni amihez tartozik 2 db 4 Ohmos hangfal akkor az menni fog? -
Ribi
nagyúr
válasz
blattida #65123 üzenetére
"míg a dc-dc-s tápok egyértelműen és ténylegesen jobbak, mint a nem dc-dc-s társaik"
Ez mi az hogy jobb?
Miben?
Mert hogy zajban nem feltétlen az biztos.
Megint hogy elhidd egy teszt.
Ennél nem tudom van-e kisebb zajjal rendelkező táp.
Szóval a DC-DC konverzió magában semmit sem jelent. Hatékonyabb ha jól meg van építve.
(PFCnek perpill semmi köze a dolgokhoz, de ez már csak részletkérdés)Szubjektivitásról jösz, majd mondod, hogy kinek mekkora mell tetszik. Akkor most szubjektív vagy nem?
Még mindig nem sikerült leírni, hogy mi az összevetés alapja.
Zaj mennyiségben? Más audió alkalmazásban miért kerüli mindenki a kapcs tápokat? -
Ribi
nagyúr
válasz
blattida #65118 üzenetére
Még mindig te nem érted.
1. Nem tudom mi neked a hagyományos PFC. Van passzív PFC, ami egy tekercs, és va aktív PFC ami egy áramkör. Mostani tápok már szinte mind aktív PFC-t hasnzálnak, mert olcsóbb egy áramkört berakni mint egy nehezebb trafót.
2. Van pár DC-DC konverteres ATX táp, amik az 5V és 3.3V-ot állítják elő 12V-ból, magát a 12V-ot NEM DC-DC-vel állítják elő.
Egy teszt hogy elhidd...Számomra a tény, hogy valaki plasztikázott, az lehet szép és lehet csúnya is, a plasztikázás tényén nem változtat. Mert az a kérdés, hogy plasztikázott vagy sem. Nem az volt az alap kérdés, hogy milyen jól néz ki.
Szóval ha neked az számít, hogy mennyire stabilak a feszek, akkor azt írd, de olyat ne, hogy egy lineáris táphoz mennyire van közel a kapcsolós. Alma és körte.
-
Ribi
nagyúr
válasz
blattida #65104 üzenetére
Őőő, szerintem kis kavarodás van. Egy mai ATX tápban van PFC, aktív vagy passzív és DC-DC koverzió is az egyes ágakra ami nem 12V.
Egy kis pico PSU 1-1-ben átengedi a 12Vot, ahol nem sok DC-DC konverzió van. A többi ágon van DC-DC konverzió, de a mai tápok pont ugyanezt csinálják.
Az egy plusz dolog, hogy a wide range pico tápok 16-25-ről konvertálnak 12-re ami valaimlyen szinten dupla szűrés és emiatt lesz elég sima. De ATX tápokből is van igen jól megszűrt táp, csak ugye ez nem akkora igény PC esetén.
Szóval a DC-DC konverzió nincs közelebb a lineárishoz. Kicsit se.
Vannak jól megszűrt kapcs tápok, ahogyan D-s erősítők is vannak iszonyat jók, de a működésük nincs közelebb vagy távovabb azért, mert egyik simább feszt ad ki. -
.DLL
veterán
válasz
blattida #65104 üzenetére
Jah igen, egy kis keveredés a PR cikkben: "egy saját fejlesztésű vezérlő-programot futtató SRC4392-es sample rate konverter áramkör, aminek a szoftverét egyedileg, erre a célra, saját igények szerint írták."
A fent említett Texas IC nem futtat semmilyen felhasználói szoftvert, még csak nem is FPGA. Van egy halom regisztere, azokon lehet "kapcsolókkal" beállítani az IC működésének részleteit, ennyi. Persze ez nagy meló, a temérdek beállítást csak végig nyálazni is az, nem hogy kipróbálni, és összehangolni mindent, csak ne keverjük ide az egyedi szoftvert.
-
Ear001
addikt
válasz
blattida #65079 üzenetére
Szerintem meg lesz az több is. Hasonló célszámítógépek olyan 6-8000 euró körül vannak. Ez, ha gyártásba kerülne, akkor még több lenne.
Viszont van pár dolog, amit nem értek. Minek kellett XMOS fejleszői licensz, ha ott a Hydra? Mi lenne az a 1.5 millás lemezjátszó amihez mérve lett? A Pink Triangle meg a Lustre kar? Hát az inkább 2-300 000 forint. Másfél millába már belefér egy Soulines Satie +Jelco-AT 33 PTG lemezjátszó, ami azért egy más világ, ráadásul minden listaáron számolva, alkuval bőven kevesebb és még marad bőven pénz egy tökös fonóra is.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
blattida #65089 üzenetére
A mostani hifi cuccok nagy része nem tud 10+ évet.
Az asztali gépem 10 éves, hibamentes.
SK tapasztalat, a tápok és a ventik szoktak tönkremenni, és emiatt mehet tönkre más is.
A dc-dc: Az jó hír h., nem zajos, fesz stabilitás?Az ólommentes forrasztás problémája Ezzel találkoztam vga esetén, de ott 90+ celsius volt a max megengedett hőmérséklet.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Ne csak x86-os rendszerben gondolkozz. Ott vannak az arm alapú pici gépek.
Minimális fogyasztás és hőtermelés. Nem hiszem h., itt az általad említett problémák jelentkeznének.
Pl Raspberry pi, Cubox, stb. Ha belenéznék az aries belsejébe akkor ott ilyen lapok találhatóak.
A wadia, itx x86 lapot használ.
A saját cucc egy minimál atomos pc, amit a gyártó tesztel magas hőmérsékletű működésre.
Kb 4 éves és hibamentes.(#65081) krichd1 Lehetőség szerint érdemes hálózati fájlrendszert használni, ott nincs ez a probléma. (NFS, CIFS)
Egy zenére használható lap. Nem tartalmaz videó alrendszert, 0-24-re tervezve.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Szoftvereket, kísérletezgetést tekintve tartom rögösebbnek.
Pont annyira tartós mint egy normál pc.
Passzívság nekem nem szempont. Ventilátorral is megoldható közel hangtalanra. Kérdés mennyire károsak a keltett rezgések.Sorozatgyártás? Menyusék fogják sorozatgyártani?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
blattida #65067 üzenetére
Elég költséges és rögös út egy ilyen pc építése. Én nemigazán merek/akarok belefogni. Kétségeim is vannak, meg zsákbamacska kinél mennyit hoznak bizonyos komponensek. Persze meg lehet venni tőle készen is, már elég jó reklámot csinált. A "vándor pc" koncepció (kipróbálható példány) dicséretes.
-
-
.DLL
veterán
válasz
blattida #64915 üzenetére
A pocket amp-ot hallottad esetleg? Hogy viszonyulna egy olyasmi Tripath-hoz, amit említettél (ami elverné a Grundig-ot minőségben.) Kapható ilyen kvalitás emberi áron (40k alatt)? No persze nem ragaszkodom D és T osztályhoz, bár a jó hatásfok előnyös lenne, mert ha itthon vagyok mindig megy az erősítő, és nem mindegy mennyit fűt).
Bár az is tény, hogy a V4 is eléggé ki lett pucolva és most jóval az eredeti hangminősége fölött szól, ezt is figyelembe kell venni, ha tovább szeretnék lépni.
-
-
OldMike
őstag
válasz
blattida #64909 üzenetére
Már én is gondolkodtam rajta, de egyrészt kötött a hely (magasság 35-40 cm, mélység kb. 30 cm lehetne), másrészt az erősítő kimenete 6 Ohm. Ez nagyon nem gyakori, 4 Ohm nem mehet rá, pedig abból van a legtöbb, 8 Ohm lehetne még, de az tudomásom szerint már valamilyen veszteséggel jár.
-
OldMike
őstag
válasz
blattida #64907 üzenetére
Szia!
Köszönöm. Én sajnos a legkisebb mértékben sem vagyok hozzáértő. Ezt a gyártónak kellett volna olyanra tervezni (és tesztelni) hogy ne egy még viszonylag gyakori sávban legyen a rezonancia frekvenciája. Nekem még a csillapító anyaggal feltöltés sem jönne össze, mert úgy látom hogy csak roncsolással lehetne a hangszórók csavarjaihoz hozzáférni, valamilyen ragasztott műanyag dekor takarja azokat.
Ezzel kell együtt élnem, amíg nem lesz jobb. Csak sajnálom a kétkazettás deck-et (ma már nincs ilyen, és elég sok kazettám van még), meg a három cédés lehetőséget (ez se gyakori manapság).
Igazából még hangja is jobb (erősebb is) a ma kapható micro- vagy minihifikhez képest.
Tulajdonképpen ha nem használom a Loudness funkciót, akkor csak nagyon ritkán lehet észrevenni, ezért inkább alapbeállításon megy. -
nebulo5
senior tag
válasz
blattida #64772 üzenetére
Ebből a perspektívából szemlélve igazad van!
A Technics-ek meg erősen műfaj & ízlés dolga... szerintem, a "metál" hangvilágukkal (ércesség) jazz és társai zenére, nem az igaziak. Emlékeim szerint a 7xx sorozatban van egy modelljük, aminek "D" a jelölése. A kondikhoz bambusz rostot (?) használtak. Nagyon rendben van a hangvilága! Csak sajnos, ritka mint a "pepita" hollóAz az Általad ajánlott Sony viszont (állapottól függő) tényleg jó vétel!
-
DDL
őstag
válasz
blattida #64764 üzenetére
Leesett a kocsi mellett álló teherautóról amiről éppen szabálytalanul rakodtak lefele. A csomagtartóban a cd-n kívül volt egy két sokkal értékesebb eszköz is (kb. 2 milla). A vicc az, hogy a csomagtér ajtón és a hátsó lökhárítón kívül más karosszéria elem nem sérült (azon kívül a hátsó lengéscsillapítók, torony csapágyak meg két lengőkar, plusz a csomagtér kárpit). A kocsi már javítva, csak a festés hiányzik, de az eszközök pótlása még odébb van. A biztosító fedez mindent, csak az ideg...
Üdv: DDL
-
norbert1998
nagyúr
válasz
blattida #64764 üzenetére
Köszönöm szépen
DDL:
Nem gondoltam volna korántsem, hogy az utolsó képnél is rosszabb állapotba hozták. Bár gondolom, ahogy írtad is, a többi kárhoz képest gyakorlatilag elenyészik
Remélem azért az elkövető megkerül és/vagy biztosítóval el lehet rendezni.
Kérdés, hogy az alváz is mennyire sérült, mert gondolom ha az is kapott nagyot, akkor az autónak, hát, meszeltek, és nem csak a csomagtartófedő, hátsó lökhárítók, sárvédők sérültek meg annyira, hogy instant csere, javítási kísérlet nélkül.
De bakker, még éreztem is halványan, hogy biztos van-e értelme a képsorozat linkelésének. De hát úgysem valószínű, hogy ennyire összetört, biztos a plexi tört csak el csomagtartó szélének csúszáskor vagy az olvasó ugrott szét mondjuk a hirtelen sebességváltozástól, hasonlók. -
zoltanz
nagyúr
válasz
blattida #64737 üzenetére
3 mV már kicsit sok MC-nek. Az MM-ekre jellemző, hogy általában cserélhető a tű és valóban nagyobb jelet adnak ki, mint az MC-k. Gyártótól/típustól függően 2,0-5,0 mV-ot (voltak régebben olyanok is, melyek 7-9 mV-ot), míg az MC-k kb. 1 nagyságrenddel kisebbet (0,1-0,5 mV), bár MC-kbõl többféle jelszintű változat létezik: alacsony, ill. magas kimenetűek ("LMC", "HMC"). Pl. a Benz Micro gyártmányai között van ilyen is, olyan is, vagy pl. a régi Ortofon X1-, X3- és X5-MC család magas kimenetű volt (kb. 2,0-2,5 mV-tal). A Sumiko Blue Point Special szintén HMC.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
blattida #64732 üzenetére
A legtöbb erősítőnek van Phono bejárata.Ennek jellemzői általában a következők:~2-5mV bemeneti érzékenység RIAA ajánlásainak megfelelő korrekció/ mélyeket emeli magasakat vágja/ .Természetesen szigorú szabályok szerint.Nos egy ilyen bemenet alkalmas a MM pick-up-ok fogadására.Ha MC jelforrásról van szó akkor szükség van egy előerősítőre,mivel a mozgó tekercses jelforrás csak tized milli volt-os jelet szolgáltat.Szokásos e helyett az illesztő transzformátor alkalmazása is,mely ezt a kis feszültséget mV-os nagyságúra transzformálja.
Ahogy nézem abban a hangszedő 3 mV-os tehát MM-es.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
blattida #64730 üzenetére
Értem. Lenne egy 1218 is.
A Nad 701 -en lévő Phono bemenetről ezt írja ezek mihez készültek MM vagy MC hangszedőkhöz: (illetve az említett lemezjátszók mivel szereltek)
Phono input
Input impedance (R and C) 47kΩ / 250pF
Input sensitivity, 1kHz MM 2.5mV ref. 0.5V
Signal/Noise ratio (A-weighted with cartridge connected) MM 75dB ref. 5mV
THD (20Hz - 20kHz) <0.04%
RIAA response accuracy (20Hz - 20kHz) ±0.5dB -
zoltanz
nagyúr
válasz
blattida #64664 üzenetére
"és még akkor sem lesz hibátlan, csak az ember már nem foglalkozik azokkal, a kapott hang miatt..."
Valamint így vagyok a nosztalgia készülékekkel is, jobban elnézem nekik a hibákat.
Mondjuk egy Hi-Fi-t bejáratni a legnagyobb öröm, mikor megjön a hangja és eléred a kitűzött célt. -
Dorian
félisten
válasz
blattida #64384 üzenetére
Egy ilyen véleményt is láttam:
"A3 - igazi, sokáig hallgatható "gömbölyű" MF-hang dupla tápegységgel megtámogatva.
A3.2 - nagyobb teljesítmény, precízebb, de kicsit hűvösebb hang. Több részlet, kevésbé barátságos hangkép.
M3 - az előzőekhez képest játékszer, más kategória."Ha jól értelmezem, ezzel nem értesz egyet. (A3.2 precízebb hűvösebb vagy sem)
-
python1
veterán
válasz
blattida #64384 üzenetére
Azért elég érdekes ez az erősítő téma,hogy miben lehet más az erősítők hangkaraktere.Én inkább az előerősítő ill DAC-ra tudnám ezeket a jelzőket használni jobban. Viszont a lánc vége és a kábelek,szerintem sokkal fontosabb jellemeket hordoznak magukban.
Viszont most már azt mondom,hogy jobb hangzás érhető el elő,DAC/végfok megoldással,én már csak ebben a felállásban gondolkodom.Annyi integrált erősítőt próbáltam már,és egyszerűen nem találtam a számomra megfelelő megoldást.Természetesen ez hosszabb folyamat mire kiépíti az ember,meg ugye itt van a szinergia ami még fontos tényező.
-
-
t-bali3
senior tag
válasz
blattida #64342 üzenetére
Ok ,köszönöm.
Azt tudom, hogy feltehetően nem lesz olyan a hangminőség, mint egy kifejezetten zenelejátszásra alkotott streamernél, de ez egy kezdő lépés lenne egy olyan embernek, aki elsődlegesen CD-t hallgat. Ezért is van neki komolyabb lejátszója, ami pontosan megnevezve az 1520AE, ahogy írtad. -
S. Szabi
őstag
válasz
blattida #64323 üzenetére
Akkor is, ha olcsónak számít, a kevesebb, mint harmad ennyibe kerülő Edifier R1900TII-nél semmi anyag vagy külső hiba nem volt, az ennél valamivel olcsóbb Klipsch R-15M-nél szintén nem volt, külsőre elég minőségi kivitelezésű dobozok azok.
Szóval...
Írtam nekik, kíváncsi vagyok kicserélik e őket, vagy mit mondanak.
-
-
-
oba
addikt
válasz
blattida #64248 üzenetére
Értem, köszönöm! Nem gondoltam, hogy ennyire rosszul teljesít ez a hangfal ilyen téren. Szerinted ilyesmi felállásban életképes lehet a dolog, érdemes belevágni? Tetszik a Philipsek hangzása, de a helyhiány miatt nagyon nehéz normális erősítőt találni... vagy mélyen a zsebembe kell nyúljak amit nem akarok és nem is tudok. Így is ahogy számolom 20e Ft környékén lesz az erősítő, ami nem kevés... Kezdek elbizonytalanodni
-
oba
addikt
válasz
blattida #64242 üzenetére
Esetleg ERRŐL tudnál véleményt mondani? Leszámítva hogy irritálóan aranyra van színezve, az ára nem rossz a többihez képest, főleg, hogy táppal együtt küldi, EU -n belül van szóval nincs vám és áfa, és a leírásban elég érdekeset ír a táp feszültségek - teljesítmények vonatkozásában..DLL: ITT azt írja a sensitivity -nél, hogy 80 +- 4 dB ami nekem sajnos nem sokat mond, de majd te mindjárt megmondod nekem jól
-
S. Szabi
őstag
válasz
blattida #64170 üzenetére
Kipróbáltam másik konnektorban (másik kismegszakítóhoz tartozóban), akkor is búg halkan.
"vagy az ügyes villanyász egyszerűen a nullához kötötte a földet" Ez okozhat ez erősítőnél ilyet? Amúgy nekem most is az a véleményem, hogy valami nincs rendben ettől függetlenül a földeléssel itt.
-
S. Szabi
őstag
válasz
blattida #64167 üzenetére
Nem kellett fölkapcsolni a lámpát, hogy levágja a biztosítékot, mert fel sem lehetett kapcsolni, mert levágta, mikor be lett kötve. A második estre nem emlékszem pontosan.
De lehet ennek valami köze ahhoz, hogy búg az erősítő, vagy valószínűleg csak hibás, és inkább cseréltessem ki?
Földeletlenül hogyan tudom kipróbálni?
(#64168) Tomacko: Na, ezzel az infóval én nem találkoztam.
Lehet mégis csak vissza küldöm pénz vissza fizetéssel, és nézek helyette mást. Kb. 5 percenként változik ezzel kapcsolatban a véleményem
Mondjuk valóban kipróbáltam egy-két "tuc-tuc" meg mai "sláger" zenével, azok tényleg sokkal szebben szólnak, mint a legjobb minőségű metál felvételek. De még így sokkal jobb ez, mint az Edifier R1900TII.
-
S. Szabi
őstag
válasz
blattida #64161 üzenetére
Most az jutott még eszembe, hogy magának a hálózatnak a földelése tuti el van cseszve, valami rosszul lehet bekötve, az miatt is lehet?
A lakás tavaly év vége felé lett felújítva, újra vezetékelve, stb. és hát elég érdekes egy fazon volt az a villany szerelő, valamit tuti, hogy elb@sz*tt a földelés bekötésével, mert mikor rakatuk fel a fürdőben az egyik lápát, aminek volt föld kábele is, mikor rákötöttük a falban futó föld vezetékre, lecsapta a biztosítékot, meg a közlekedőben úgy szintén, szereltem be a lámpát, véletlenül azt hiszem a csavarhúzóval hozzá értem a föld kábel szabad végéhet, akkor is le vágta a biztosítékot.
Ezeknek lehet köze hozzá?
Amúgy nagyon sokat olvastam erről az erősítőről, csak dicsérték hangra, mindenre, de sehol nem találkoztam olyan bejegyzéssel, hogy búgna, bár ez ugye nem jelenti azt, hogy nincs olyan.
-
TeamSparks
csendes tag
válasz
blattida #64141 üzenetére
Ezek a funkciók nem annyira fontosak nekem, inkább kevesebb tudással, de minőségibb legyen. Közben nézelődtem még, és az ajánlottak között van a BC Acoustique EX 202.1. Arról esetleg valami vélemény? Érdemes megvenni 60-ért az említett hangfalakhoz vagy mást válasszak? Köszönöm előre is a segítséget.
-
.DLL
veterán
válasz
blattida #64112 üzenetére
Csak off-ként halkan kérdezem meg, hogy Yageo és Teapo gyártmányokról mi a véleményed?
(#64110) MC Pite: A kerámia szimpatikusnak tűnik, bár rugalmatlan, rideg anyag, nem tudom milyen hatása lehet a hangra, de a keménységével nem lesz gond (a Lakihegyi Adótorony is kerámiacsúcson áll, a maga 280 tonnájával)
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
blattida #64097 üzenetére
Pedig nem latinul írtam!
De a lényeg, hogy a gyengébb basszust nekem senki se a pontossággal akarja már elfedezni, ha egyszer olyan vékony mint a szúnyog pöcse és nem érzem. Megsúgom, hogy az ok egyértelműen a fos belső, amit ki kell hányni belőle + normális alkatrészekre cserélni és voálá, mit ad Isten, üt mint Rocky újkorában!
Nekem ez a TP-m, és már nem először a tisztelt gyártóval, akik persze profit orientáltak és hülyék lennének beletenni amit megérdemel a kari, ha egyszer anélkül is megveszi a nép, csak mert jó a reklámja.
U.i: 9-db kondit pucoltam le róla, ami alatt a fő filtereket is értem, szóval nem kis hatása van a hangra, ha cserére kerülnek. A Jamicon pedig sosem volt egy híresen megbízható, avagy hangiparba szánt brand. Egyszerűen olcsó, ahogy szar is!
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
blattida #64095 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem pontosabb, csak itt is spórolt a gyártó, holott Audiofiliásnak kiáltotta ki szerencsétlent. Pedig ha jobban megnézzük, akkor látható, hogy bizony akad rajta pár szarabbnál szarabb kondi pl: JAMIFOS és társai...
Ezért valóban hozzá kell nyúlni, ha valaki normális hangot akar belőle kicsikarni, viszont a befektetett energia + idő, na és zseton hatványozottan meghálálja önmagát!
-
python1
veterán
válasz
blattida #63982 üzenetére
Bodor Audio most ezzel próbálkozom,remélem sikerrel járok,bár az arcam sem rossz de.....
-
python1
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Gray - Használt, karcmentes
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest