- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egy ponton visszaléphet a Z Fold8
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Android szakmai topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz
johnywalker #78658 üzenetére
Oshit, rossz link.
Természetes h akusztikailag egy vicc egy ilyen doboz odlalába bevágni egy subot, de a célnak akár meg is felelhet. Brummogni korrekt minőségben. Feszesség,pörgősség, hangolás, nüanszok, simán elvérezhet, de azért biztos nem fos.használt piaccal meg én nem variálnék...meg ilyen igényekre nem is a nüanszokat kell keresni.
Jöhet a kérdés, hogy akkor tökmindegy mit veszünk...nem ;azért a maga kategóriájában legyen jó.Javaslat hol lehet ilyen félkommersz dolgokat élőben meghallgatni? Van még MM ahol vannak hallgatózok, ez leginkább az a kategória
-
törölt tag
válasz
johnywalker #78625 üzenetére
Ezt inkább haverkodósnak szántam nem cinikusnak pláne hogy ombe gyakran segítőkész.
-
ijjen nincs
tag
válasz
johnywalker #78052 üzenetére
Igen, bennem is felmerült a gyanú, de akkor mi magyarázza a hálózattól független készülékek zavarát?
De kikapcsoltam már minden megszakítót, sőt főkapcsolók is vannak itt azokat is lecsaptam és széthúztam az antenna kábelt is, kikapcsoltam minden rádióforrást a lakásban. Hiába. -
deja vu
addikt
válasz
johnywalker #77821 üzenetére
Biztos csókos!
Ilyen rosszindulatú ember kevés van, abban leli örömét ha másokkal szórakozhat.Beleképzel hülyeségeket, hogy megerősítést akarok.
Nem megerősítést akarok, hanem azt ha lenne olyan kedves valaki, és írna megfelelő minőségű dugókat egy felső kategóriás tápkábelhez. Nem neki ez csak szórakozás.Szépen kértem korábban, nem kaptam jó minőségű dugó ajánlást. Reméltem, hogy ide nem fog jönni, és itt kaphatok szakmai választ, de az a célja, hogy ne kapjak választ és akkor boldog, hogy árthatott nekem.
(#77822) virkir
De az nem valami jó minőségű dugó.
A második meg nem írt dugót.Ez az egyik legjobb Furutech tápkábel, szóval egyik válasz sem megfelelő.
-
deja vu
addikt
válasz
johnywalker #77814 üzenetére
Nem kaptam rá megfelelő választ.
-
bta1
őstag
válasz
johnywalker #77751 üzenetére
Bocs, ez félrement... másvalaki írta, h yt = mp3 ...
-
bta1
őstag
válasz
johnywalker #77740 üzenetére
A hiedelmeddel ellentétben a youtube feltöltések hangminősége igencsak eltérő, és a leggyengébbet leszámítva nem MP3, hanem AAC. Az elérhető legjobb minőség 44.1kHz/192-202kbps, amely többet megőriz a zenéből, mint egy hasonló bitrátájú mp3... ha mégis nagyon rosszul szól, akkor ott bizony nem a tömörítéssel van a bibi.
-
Sz.Péter
tag
válasz
johnywalker #77740 üzenetére
Nem haragszom.
Számomra lényegesebb dolog,hogy 100tömöritetlen lemezből 5max 10 igazán jó.A nagy részük középszerű,vagy gyenge felvétel.
-
krichd1
addikt
válasz
johnywalker #77570 üzenetére
Inkább kettővel. 150eFt újonnan normál áron gyakorlatilag csak belépő szintű álló hangdobozt lehet kapni, de persze lehet 300eFt-ért is új túlárazott belépő szintet venni, legalábbis amit én még annak tartok a produkció alapján.
Használtan 150eFt körül már simán lehet kapni álló középkategóriás hangdobozokat is. -
Attila0
őstag
válasz
johnywalker #77398 üzenetére
Köszönöm! Esetleg van valami javaslat az általam leírt igényekre? Mindennel együtt max. 100 000 forintot tudnék fordítani rá
-
bta1
őstag
válasz
johnywalker #77014 üzenetére
Nem denevérfül kell hozzá, azon képes hiányérzetet kelteni. És nagyon nem azt kapod, amit "elméletileg" vársz, hiszen nem magasban domináns a különbség. Mondom, előtte én is csak "okoskodtam" és mosolyogtam a szkeptikus analógosokkal együtt. (Akik először számoltak be róla, azok CD-játszós rendszerben próbálták.)
-
bta1
őstag
válasz
johnywalker #76997 üzenetére
"mert igenis kiegészítík hangzástanilag a megjelenítendő zenét, de mennyire tudjuk ezt közvetlenűl érzékelni.Mármint pl egy Sacd lemeznél"
Kétféle hifista létezik:
1) Vab személyes tapasztalata 20kHz körül induló szupertweeterrel és CD-játszóval, amely 20kHz felett gyakorlatilag nem ad jelet. Jobb rendszereken felesleges az AB vakteszt, bár egyszerűen kivitelezhető, és tanulságos, mert kikötve hiányérzetet tud kelteni.
2) Nincs személyes tapasztalata, csak okoskodik. Sokáig én is a második kategóriába tartoztam. -
krichd1
addikt
válasz
johnywalker #76997 üzenetére
A felharmonikus hangok érzékelésén és annak határáig témáról persze lehet vitatkozni, de általában nem érdemes.
Tudom, pont arról írtam.
-
krichd1
addikt
válasz
johnywalker #76991 üzenetére
Átlag felnőtt ember nem hall 20kHz-ig, maximum egy átlag csecsemő.
-
nonozoom
tag
válasz
johnywalker #76868 üzenetére
Semmi sértődés! Azért kérdeztem, hogy érdemes-e megtartani a hangfalakat vagy az is csere....?
-
Kispotter
tag
válasz
johnywalker #76857 üzenetére
Sejtettem, hogy nem jó topikba írok.. De sajna nem tudom melyikben kellene..
Talán ez lehetne a megoldás? -
Kispotter
tag
válasz
johnywalker #76855 üzenetére
Elolvastam. De gondoltam, hogy félre értés lesz. Szóval nekem nem az kell, hogy van egy bármi amin van egy jack és abba beledugok egy elosztót, hogy 2 fele menjen a hang. Ha nem pont az ellentetje. 2 forrás 1 pár rca véggel vagy jackel. Gondoltam a sima elosztóra, de nem tudom az nem vágná e gajra a gépet vagy a tvt. Mikor pl a pcn van egy forrás és az rámegy a tv kimenetére is, vagy fordítva. Így már érthető?
-
Tibe
aktív tag
válasz
johnywalker #76657 üzenetére
-
python1
veterán
válasz
johnywalker #76607 üzenetére
-
szunyika
tag
válasz
johnywalker #76550 üzenetére
Az nem számít hogy most hogy van.
Engem az érdekel hogy lehet a legtöbbet kihozni ebből.(egyik kép sem az enyém amit linkeltem, csak példa volt hogy lássátok a bekötési pontokat)
-
fa4hu
őstag
válasz
johnywalker #76509 üzenetére
Köszönöm!
-
krichd1
addikt
válasz
johnywalker #76043 üzenetére
Elviselni sok mindent el lehet, az egészséges ember tűrőképessége is viszonylag tág határok között mozog, csak kérdéses hogy érdemes-e ezt kihasználni. Plusz ne feledkezzünk meg a mazochistákról sem.
(#76040) Lite: Ez a mély mennyiség elég sokváltozós dolog. Ugye befolyásolja a szoba alapterülete, belmagassága, a falak, padló anyaga, a berendezési tárgyak milyensége, elrendezése (anyag itt sem mindegy), aztán jön a hangdobozok elhelyezése, hallgatási pozíció megválasztása, és persze a hangdobozok és az előtte levő rendszer képessége. Illetve ahogy észrevettem, az emberek többsége szereti a normálisnál/lineárisnál mennyiségileg több mélyet, aztán vannak a nehezen menthető szélsőségesek is.
Az AM3 egy belépőszintű erősítő, csodát nem szabad tőle várni. Először mondjuk inkább a Signo Avantgarde 70-et cserélném a helyedben hasonló árban a populáris hangolású típusok közül például a még mindig kifutó Chrono 509 DC-re. Vagy valami hasonlót használtan.(#76044) Alu: Nem is kell használtak között keresni, szerintem újonnan az Antal Maestro (ESW) is simán jobb, realistább, bár emiatt mondjuk sok embernek nem tetszene, főleg kezdőknek, ahogy látom, tapasztalom az igényeket már hosszú ideje.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
johnywalker #75840 üzenetére
Melyik része nem tetszik?
-
Dorian
félisten
válasz
johnywalker #75588 üzenetére
Végül is belépő rendszerekhez jó, bár a régi belépő subom esetében is határozott (bár nem nagy) különbség volt ez és a Kácsás KCO közt.
(teljes spektrumú) IC vonatkozásában meg egyértelmű a helyzet, ha van más (pl. az a VDC) ami sokkal jobb és ráadásul 2/3 áron. -
krichd1
addikt
válasz
johnywalker #75404 üzenetére
Furcsa is lenne egy olyan szub, ami nem emelne a mély hang mennyiségén.
(#75405) bta1: Én eddig a legjobb minőségű mélyet pont PC alapú forrásról hallottam, igaz utána egy MBL lánc volt kötve.
-
válasz
johnywalker #72938 üzenetére
ja, semmi közöm nincs hozzájuk, csak azt hittem hogy tényeket közölsz és nem egy teljesen szubjektiv véleményt csak úgy . . . de mindegy, jogod van teljesen egyéni véleményt közölni, ez nem vitatható
-
válasz
johnywalker #72932 üzenetére
konkrétumokat légyszives - már bocs, de ez így csak üres vagdalkozás . . .
-
n@p@lm
őstag
válasz
johnywalker #72906 üzenetére
Azt tudom hogy a Youtube-on nincs 5.1, de ha a készüléken van egy HD film amiben van 5.1-es hangsáv azt vajon átviszi-e?
Amúgy megfelelő ez az eszköz zenehallgatásra?
Chromecast-tal menne a kép, ezzel a hang. -
Hunyus
senior tag
válasz
johnywalker #72887 üzenetére
Valami különbséget észre lehet venni?
-
Dorian
félisten
válasz
johnywalker #72714 üzenetére
Hivox termékeket nagyon szoktam ajánlani, de a külsős (nem Hivox dolgokkal foglalkozó) szervizes emberét kifejezetten NEM.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
johnywalker #72714 üzenetére
Csak kíváncsiságképpen. Te voltál már a hivox "szervizben"?
Távol álljon tőlem, hogy a szaktudást kritizáljam, de nem pont azok a jelzők jutnak eszembe amiket említettél. Persze ettől az ott lévő úr még végezhet jó munkát.
-
Speeedfire
félisten
válasz
johnywalker #72270 üzenetére
Nekem az edigital bf adta. 21k-s egeret vettem ma 15k-ért. Nem olyan rossz az.
Nemir Ombe: Mennyiben másabb az újabbnak a hangzása, mint a 202-esnek? Olvastam az AV cikket, írta hogy nincs benne túl sok mély. Lehet, hogy itt meg keveselni fogom?
Na mindegy, fix, hogy elmegyek pénteken/péntekig meghallgatni aztán meglátom. Lehet, hogy nem is fog tetszeni és a fentebb linkelt Tannoy jobban bejön. Majd kiderül. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #72272 üzenetére
Ingyen szállít, de MO-i áfával is számol, ott meg nem 1-2% a különbözet .... senkit ne zavajon meg a "free shipping", olcsóbb cuccoknál megérheti, de drágább daraboknál érdemes utána számolni és inkább keresni egy kinti webshopot....
Speeedfire:
Ha lemaradnál a hazai BF-ről, akkor ott a link, bármikor megrendelheted még olcsóbban is .... meghallgatni meg bármikor lehet
-
Maxtreme
addikt
válasz
johnywalker #72270 üzenetére
Igen nálunk az a trendi hogy nagyrészben ilyen 10-30%ot engednek az adott termékből, amcsiban meg ennyiért tudod hazavinni a kiszemelt árut..
Nagyon nem mindegy... -
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #72262 üzenetére
Mire szeretnél választ .... !?
-
NeoExDeath
aktív tag
válasz
johnywalker #72214 üzenetére
Köszönöm a választ mindkettőtöknek. Mivel az alaplapon digitális kimenetet használok én azt gondolnám hogy nem számít milyen a hang chip minősége mivel digitális jelet továbbítottuk digitális kábellel, ezért csak és kizárólag az erősítőben lévő dac számít. Nem így van? Sajnos külső Dac-ot nincs lehetőségem tesztelni, próbálok rájönni hogy hogyan lehet az hogy a hangkártya analóg kimenete egy 5 m-es egyszerű minőségű kábelen keresztül hogyan tud jobb hangminőséget produkálni, mint a digitális kimenete az alaplapomnak.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #71980 üzenetére
.... és ezt a belsejébe rakott szivacskockák vonatkozásában kérdeztem, mint azt korábban írtad....
(szóval ha esetleg valaki "beleül" a dobozba, sem lesz baja ....
)
-
blattida
nagyúr
válasz
johnywalker #71974 üzenetére
Milyen hőleadást?
A hangszóró lengőcsévéje vagy a keresztváltó tekercse nem azért fog túlhevülni vagy leégni adott esetben, mert túl sok szivacs van benne.
Azoknak az orion dobozoknak kifejezetten jót tesz, ha feltöltik a belsejüket valamilyen hangelnyelő anyaggal, bár, az igaz, hogy nem a szivacs a legjobb megoldás, viszont, az is igaz, hogy az eredei állapotnál az is jobb. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #71978 üzenetére
És ez a belsejébe rakott szivacskockákkal valósítható meg ....érdekes gondolat....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #71974 üzenetére
Milyen "mechanikai sérülés" érhet egy "hangfalat" normál használat közben.....!!??
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #71873 üzenetére
A Heco szerintem jobb darab ....
-
krichd1
addikt
válasz
johnywalker #71873 üzenetére
A Hecora, de persze csak meghallgatás után.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #71715 üzenetére
Majd minden webshopban ott van, hogy 149.990 (vagy 159.990 helyett) 129.990 a front pár, ez nem elég "akciós"... !?
Az, hogy csalódsz-e benne majd csak Te tudhatod, javallott egy meghallgatás, mivel a méret "nagy", de a kategória "alacsony"....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #71713 üzenetére
Előfordul, hogy itthon akciós(abb), kint meg listaáron adják, a hazai listaára is kb. annyi mint a kinti....
-
lemmy9
őstag
válasz
johnywalker #68914 üzenetére
Nekem nem adtak glicerint a múltkor, mert segédanyag állítólag. Pedig az lenne a legjobb.
-
-igu-
veterán
válasz
johnywalker #68888 üzenetére
Innen is egy javaslat az EAC-ra.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
johnywalker #67294 üzenetére
A video magnó és az asztali Dvd író is onnan szerzi a hangot. Már hogyne menne kifelé a hang?
Anno én így hangositottam ki a képcsöves tv-met.
-
ati888
senior tag
válasz
johnywalker #67245 üzenetére
Igen, néztem az audio cd-r lemezeket, de nem mertem olyat venni, mert ugye az az asztali írókhoz lett kitalálva és nem akartam kísérletezni vele pc-s íróval. Csak az a furcsa, hogy TDK, Maxell, Sony lemezeket úgy olvassa, mint az álom, 1-2 másodperc alatt beolvassa akárhova ugratom, de ezekkel a Verbatimokkal nehezen boldogul (vagy egyáltalán nem).
Ati
-
ati888
senior tag
válasz
johnywalker #67240 üzenetére
Kezdem azt hinni, hogy ez lehet a baj. Ha egyszer sikerül beolvasnia, akkor már le tudja játszani, de az nem mindig sikerül.
Ati
-
válasz
johnywalker #66853 üzenetére
"Ugyan már...ne toljuk túl..."
Egyetértek, ne toljuk túl. De a túltolást nem én kezdtem, hanem te, amikor a témához nem tartozó, indifferens kérdéskört dobtál be azzal, hogy "ez magyar mentaltás".
Szerintem nem az. Részemről téma lezárva.
-
válasz
johnywalker #66851 üzenetére
"Már, ha szakmai topikban ilyen jelentős kérdéseid merülnek fel.."
Amikor szakmai topikban ilyen "jelentős" kijelentéseket tesz valaki, arra számítania kell, hogy ilyen "jelentős" kérdések merülnek fel.
-
válasz
johnywalker #66845 üzenetére
"Ez magyar mentalitás"
Ez NEM magyar mentalitás! Ez egy hülyeség, egy hiba, egy félreértelmezés, egy túlbuzgóság, egy pokolba vezető út, ami jó szándékkal van kikövezve.
Szerk : (#66846) Ereshkigal
Jó kérdés, sokszor van ingerenciám ezt megkérdezni, amikor valaki hasonlót ír.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
johnywalker #66845 üzenetére
A magyar mentalitáson kívül hányat ismersz még?
-
válasz
johnywalker #66589 üzenetére
Még nincs, egyenlőre nem tudom, hogy mi lesz a sorsa. De ez itt nagyon off, ilyet inkabb privatban.
Majd megkerjuk TG-t, hogy mindketto hsz-t torolje. -
válasz
johnywalker #66280 üzenetére
Bocsánat, ezt nem értem. Emlékszem a képre, amit valaki linkelt poénból, de hogy jön ez most ide?
-
.DLL
veterán
válasz
johnywalker #65591 üzenetére
Az igyekezet és a hozzáállás a lényeg. Oké, megnézték, hogy létezik ilyen, tök jó, és a lényeg itt jön: azt mondták, hogy ennél alább ők sem adják, nem spórolnak a munkával. A japánok azért eléggé minőség-orientáltak. Persze kivétel és ellenpélda mindenre van.
-
Ear001
addikt
válasz
johnywalker #65584 üzenetére
A hatvanas években már pont olyan jó órákat csináltak a japánok, mint a svájciak, gondoljunk csak az első automata chrono werkre, a Hi-Beat Grand Seikokra, a svájci órapontossági versenyekről elhozott díjakra...
-
blattida
nagyúr
válasz
johnywalker #65582 üzenetére
Ez nyilvánvaló, de nemcsak rájuk igaz, hanem minden fejlődő iparú országra. A japánok is így kezdték. Tudod, az elején mindenkinek szaros lesz a keze kakálás után...
-
blattida
nagyúr
válasz
johnywalker #65450 üzenetére
Miért ne lenne szüksége dac-ra?
Nem akar hm erősítőt venni.Kékes525
Szia!Mennyit számnál rá? Valóban van 30 nm a szoba?
-
python1
veterán
válasz
johnywalker #64628 üzenetére
No itt jön képbe a szinergia,tehát az összes alkotó elem fontos.
Ugye a fülünk nem lineáris az erősítők,hangfalak építésénél törekednek a linearitásra.Itt jön a fülünknek jóleső hang,ami a felharmonikusoktól lesz élvezhető.Nem mindig a kell keresni a száraz mérésekben a szent grált,ezért fontos a saját rendszerünk építése.Viszont itt jutunk el ahhoz a "tabu"témához,ami a kábelek,kiegészítők szükségességét indokolják.Ezekkel mind színezzük a fülünknek legjobban tetsző hangot.
A-B tesztelésnél is vannak buktatók,ugye a fülünktől mire az agyunkig jut a hang addig rengeteg "javításon"megy keresztül,tehát egy idő után fárad.Ezért van az,hogy ha sokáig tesztelünk,már a korábban vélt,vagy valós különbségeket elfelejti az agy a sok javítás miatt.
Ezért is van az,hogy nem tetszhet mindenkinek amit hall egy másik láncon.
De én akkor is vallom,hogy van helye a hifiben a próbálgatásnak,tesztelgetésnek különféle kábelek,anyagok használatára. -
válasz
johnywalker #64622 üzenetére
Ezt most nem értem. Hogy jön ide a hallásom meg a hangrendszer eladása, vétele stb.? Nem fogyasztottál most egy kicsit többet a kelleténél a nicknevedből?
-
krichd1
addikt
válasz
johnywalker #64615 üzenetére
Tápkábel témában ugyanaz a véleményem mint amit eddig is leírtam többször is különböző multimédiás topikokban beleértve ezt a topikot is, amikor és ahol éppen téma volt ez a kérdéskör (már elég sokszor volt, bár jó része törölve lett az eldurvulás miatt).
Röviden összefoglalva. Saját tapasztalataim alapján elég sokféle helyzetben más-más eredményre jutottam összehasonlítások alapján. Volt ahol nem hallottam különbséget két tápkábel között, volt ahol csak hallani véltem nüansznyi változást és volt ahol tisztán ABX teszten hallható különbség volt. Ár/érték arányban nagyon nehéz bármiféleképpen rangsorolni ezeket a kábeleket és az tény, hogy a kábelgyártók az utóbbi évtizedekben egyre inkább fentebb mentek áraikkal, igaz elég sok volt a fejlesztés is, aminek ugyebár az eredményét hallja az ember, vagy nem. Velem is előfordult már többször, hogy nem vettem meg a jóval drágább kábelt, mert nem ért meg nekem annyit, másnak ettől függetlenül még megérhet saját rendszerében. A csúcskategória meg megint egy külön világ, ott már többnyire használnak tápkondicionálót, tápösvényt, stb...
Kábeltartók megint érdekesek, ezeket még nem teszteltem elfogadható körülmények között hangminőségre gyakorolt hatásuk miatt, előnyük a takarításnál viszont egyértelmű. Így el tud menni a robotporszívó, a kábelek alatt, a tartónak emiatt nehéznek kell lennie, mert különben eltolja a robot.
Illetve érdemes a kábeleket rendezetten tartani, mert különben kábelcserebere közben felakad az ember, mint a pókhálón.(#64618) liszi70: Bizony fontos téma, ezért is van külön topikja.
-
python1
veterán
válasz
johnywalker #64622 üzenetére
Ahogy írtam is "70% ezotéria" van a dolgok mögött,ezt nem én találtam ki,de igazat adok neki.
Sajnos a dolog ennél összetettebb mint gondolnánk,először a fül-agy működését kellene vizsgálnunk ill némi alapismeret szükséges hozzá,hogyan is működik a fülünk.Vannak akik placebonak hívják és vannak akik ezen tovább tudnak lépni. -
python1
veterán
válasz
johnywalker #64619 üzenetére
Egyébként teljesen igazat adok neked és Liszinek is.
Esetleg ha vennétek a fáradságot,és megnéznétek a videókat,azonnal fény derülne a háttérre. -
krichd1
addikt
válasz
johnywalker #64612 üzenetére
Amiket off-ba tettem, azok közül egyik sem minősül szakmai hozzászólásnak, puszta személyeskedés. Semmi köze nincs az én véleményemhez vagy bármiféle barátsághoz.
Mellesleg ennek a témának van külön topikja: Placebo audió/videó varázslat. Tessék ide átfáradni. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
johnywalker #64605 üzenetére
Privátban csak egy bizonyos szint felett mehet. Te ezt nem tudod àtlépni.
-
krichd1
addikt
válasz
johnywalker #64600 üzenetére
Ez a stílus nem a fórumba való, le lehet a véleményedet kulturált formában is írni. A sértő, kötekedő, vulgáris hangnem különösen tiltott.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
johnywalker #64603 üzenetére
A topik nyugodt vélemén és tapasztalat cserén alapúl. Ebbe nem fér bele az h., valakit lehülyézzenek.Ezzel a kommunikációval, kedves családodat tisztelhetnéd meg.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
johnywalker #64600 üzenetére
Vegyél vissza, ezt a stílust itt nem szeretjük.
-
Satellite
tag
válasz
johnywalker #63965 üzenetére
Ha 6 GBP-ért nem is, de 19,93-ért már egész elfogadhatót...
-
MineFox54
őstag
válasz
johnywalker #63965 üzenetére
Amúgy igen. Jobb minőséget produkál egy külön rendszer mint egy pc hangfal, csak nem 6 fontért cs.szd meg!
-
MineFox54
őstag
válasz
johnywalker #63818 üzenetére
Viszont szerintem ez a panelon a trafó szisztéma nagyon nagy tervezési hiba.
-
MineFox54
őstag
válasz
johnywalker #63810 üzenetére
Nem így kérdeztem, hanem egy javított eszköz használata sérti az audiofília szent törvényeit?
Kenwood dp-1080-ról mi a vélemény? 2000-ért tudnék venni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
johnywalker #63349 üzenetére
Kösz a tippet. A végén még meggondolom magam.
(#63351) Dorian: állandóan települni szeretne a 10-es. Mi a frászt csináljak ?
Alig laktam be a 8.1-et.
-
negyedes
addikt
válasz
johnywalker #63342 üzenetére
asztan hasznalsz e facebookot meg googlet?
dgyuri0123: akkor az adobe is soherf@sz?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
johnywalker #63345 üzenetére
A fizetőssége lesz a legkisebb baj, azt hiszem...
Én kerülöm, mint ördög a tömjénfüstöt.(#63346) Warter: szerintem rosszul tudod. Ne mondd már, hogy a M.soft bármit is ad ingyen.
Az új Office sem lesz megvásárolható, csak bérelhető...hehe. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
johnywalker #63320 üzenetére
Neeee már.
Annak az árából eszméletlen jó használt gépeket lehet kapni. Szvsz.
Belépő szinten egyik HM erősítő sem képes szépen zenélni. 4-5 kategóriával az 529 felett esetleg van némi remény.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
johnywalker #63314 üzenetére
Nekem volt egy HK AVR 156 om, a Denon elott, mozira sem volt jo, de zenere meg foleg nem
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
johnywalker #63314 üzenetére
Sztereózni semmiképpen sem ajánlom egyiket sem. Borzalmas a hangjuk. Volt nálam RXV775, ami szintén borzalmas, pedig kicsit feljebb áll a rangsorban.
Ezek árából használtan pl. remek RXV3800 is kapható volt nemrégiben, ami klasszisokkal jobb hangú és a sztereója is abszolút vállalható. Javaslom, használtat keress.
Szerintem.
-
xtremetuning
addikt
válasz
johnywalker #63124 üzenetére
maximum az elfogult fanoknál.
-
.DLL
veterán
válasz
johnywalker #63124 üzenetére
Csak az elvre hoztam példát, hogy egy gyártó a magasabb kategóriájú termékvonalát egy másik márkával különíti el, de számtalan ilyen van, épp ez jutott eszembe.
-
simongab
senior tag
válasz
johnywalker #62683 üzenetére
Érdemes egy zavaszűrőt tenni a hálózat bemenetére. Sajnos a hálózati feszültségingadozás is probléma, főleg vidéken. Ezt esetleg a pufferkondik elsimítják, csöves erősítőknél nagyobb a gond. Mert ugye az erősítőknél a megfutások miatt nem érdemes stabilizálni a tápfeszültséget...
-
Ribi
nagyúr
válasz
johnywalker #62647 üzenetére
Most akkor mégis van rajtuk dugó? Nem értem már...
-
Ribi
nagyúr
válasz
johnywalker #62636 üzenetére
Gondolom össze tudod fogni a 2 kébelt és úgy bekötni nem?
Egy oldalra bekötöd és legalább direkbe hallod a másik oldalhoz képest mi a különbség. -
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
johnywalker #62632 üzenetére
En nem misztifikalom tul a kabel kerdest, de szeritem a hangfal kabeleknek van letjogosultsaga, itt azert elegge osszetett kis amplitudoju elektromagneses hullamokrol beszelunk ahol szerintem igen is szamit az hogy hogyan van fonva az adott kabel, milyen anyagbol vagy.
En csak a tapkabellel kapcsolatban vagyok szkeptikus, de kifogom probalni
En azt gondolom hogy itt 1-2 meter tapkabel nem oszt nem szoroz a trafotol elhuzott tobb 100 meter fazis nulla vezeto miatt.
-
Dorian
félisten
válasz
Ez most valami flame akar lenni, csak így bedobva a topikba?
-
fehér_ember
addikt
válasz
johnywalker #62634 üzenetére
És műszakilag mi indokolja hogy a frontokhoz 1,5 mm2 kevés legyen 3-4m hosszban?
Azért noname-ből sem csak egyféle létezik, honnan tudod hogy ugyanaz? (te is csak "hasonló"-t írtál)Egyébként szívesen meghallgatunk, hogy mivel lett jobb.
(#62638) lancerboy
Mi lesz ott? -
Ribi
nagyúr
válasz
johnywalker #62634 üzenetére
Ha ugyanolyan, csak vastagabbra cseréled és nem is raksz rá banán dugót, akkor mérvadó lett volna az összsehasonlítás. Így viszont nem sok közös van a kábelekben.
Próbáld ki, hogy a 2x1.5-ös káblet bekötöd 1 hangfalba. Hátha akkor kiderül valami.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Ha a te rendszered tökéletesen (azaz mindent verően) szól egy bármilyen jó vastag dróttal is, akkor miért is akarna téged bárki is győzködni... És akkor se ha ennyire nem hiszel másoknak.
Nálam más a helyzet, fenntartásokkal ugyan de kipróbáltam, és láss csodát, nagyot javított.
Így már azoknak is hajlandó vagyok hinni, akik még az átlagosnál is nagyobb jelentőségeket tulajdonítanak a kábeleknek.
Érdekes lehet szkópon zenét hallgatni"mint kiderült egy sima 220V-os kábel is hozza a megfelelő jellemzőket"
Ja, ja. Átmegy rajta a 220 -
robi-k
őstag
válasz
johnywalker #62285 üzenetére
-
Dorian
félisten
válasz
johnywalker #62032 üzenetére
Ugyanannyira nem-minőségire nem sok értelme van.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
johnywalker #61455 üzenetére
Így van, köszi a fordítást!
Eni reaksün?
-
trufa12
addikt
válasz
johnywalker #60948 üzenetére
Ha más nem vegyél valami kis aktívot, akár még ilyen microlab , thonet, közül is lehet olcsón valami hallgathatóbbat... (persze most megint meg leszek kövezve) de hát nah próbáltam már párat volt köztük egész hallgatható....
most hely hiányában, és pénz szűkében be rendeltem egy kis kürblit (am gyári neve kürbis) csak én át neveztem lévén recsegő mivoltjára... mert a hifit el rakom, és áldozom a kényelem és az esztétika oltárán, egyelőre.
Aztán esetleg ha érdekel mire jutottam vele majd írok .
Persze ezek aztán nem nagy csoda hangfalak bár nem is kérnek érte sok pénzt, ha ez is egy hallgathatóbb példány megírom..
Meg ha pénzem lesz úgyis veszek valami komolyabb studio monitort mélynyomóval .
de így előre is , egész pofás kis polc sugárzó.
Skytronictól, ezek azért szerintem jobbak ... normális boltból hozzá lehet jutni, és olcsók.
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #60945 üzenetére
Nem csak ennél a sky csodánál, más, tisztességes hangdobozoknál sem érdemes figyelembe venni a műszaki adatokat. Az olcsó kategóriában köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Tisztelet a kivételnek!
-
toto0569
addikt
válasz
johnywalker #60936 üzenetére
Nem semmi az érzékenysége...
-
blattida
nagyúr
válasz
johnywalker #60939 üzenetére
A skytronic igazi gagyi kínai tömegtermék, minőség szempontjából még a somogyinál is rosszabb, csak pofásabb egy kicsit. Igazi csengő-bongó-puffogó állódoboz, minőségi zenehallgatásra tökéletesen alkalmatlan.
Ha olcsó is, nagyon vacak, finoman fogalmazva... -
törölt tag
válasz
Ennyi pénzért már Hifi cuccot is kapsz. Persze kérdés, mire kell.
-
trufa12
addikt
válasz
Ez akár 1000-10000 w ot is lead
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest