- Telekom mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Nem ismerem. Viszont ilyesmit csak meghallgatás után szabad venni, mert lehet, hogy nem használ semmit, vagy esetleg ellaposítja a hangot.
Hivoxos Alces nagyon jó (tul. az nem szűrő) én ketteset vettem 30-ért: a kisebb áramfelvételű cuccok mennek ez egyik dugaljról elosztóval, az erősítő külön a másikról.
Korábban írtam róla tapasztalatot vagy ide, vagy a házimozis topikba. -
törölt tag
Most direktben a Lupus hajtja az OCM-et? Ez esetben egy normális előfok esetleg tovább javítana a helyzeten. Sajnos a hangkártyák, D/A konverterek többsége nem tud rendesen kihajtani egy végfokot, hiába a jelszint, hiába a hangerőszabályzó. Keserű tapasztalat ez többeknek, mivel az elmúlt években sok olyan termék jelent meg a HiFi piacon (TC Konnekt, E-MU, M-Audio eszközök), amiket kimondottan előerősítőnek is ajánlottak.
A jófajta előerősítők nagy áramú kimenete sok végerősítő életét megkönnyíti, ezt magam is megtapasztaltam az elmúlt hetekben. Kedves barátom Konnektről hajt egy nagydög Parasound végfokot megelégedéssel, de a kettő közé betéve a KingRex Pre-Ampot elkerekedett a szeme a hallottaktól. Megfogalmazása szerint mintha 2 típusszámmal nagyobb végfokra cserélt volna. Korábban Heed előerősítővel (amiknél H.Zs. elmondása szerint szintén nagy áramú hajtás történik) nagyjából ugyanezt tapasztaltuk másutt egy E-Mu kártya és Marantz végerősítő között.
A KingRex tervezői nem igazán multimédia barátok, csak sztereó rendszerben gondolkoznak maximum 2 forrással. Szerencsére nálam már csak egyetlen forráskészülék van egy barebone PC személyében, így nálam ez nem probléma. Ha Te sok forrást akarsz használni, akkor más megoldást kell keresned egy sok bemenettel rendelkező DAC és/vagy előerősítő személyében.
-
L4D1K
őstag
In Flames az egy elvadult hallgathatatlan.....
Kicsit ertekelhetetlen fobbkepp hogy nem ertem mit mondd, bar ez az en bajom...
gondolom vannak itt bizonyos emberek akik szorol szora ertik...
De zeneileg nem tetszik meg melle nem is ertem, igy nekem tok felejtosEsetleg próbáld meg elolvasni a szövegeiket, hidd el nagyon jók! Ha csak a szöveg miatt értékelhetetlen számodra, tessék: [link].
AMDFan
Mi az új album címe? A Pendulum mix óta nem hallottam felőlük...
-
Shufny
őstag
Ezért? Meg kell?
Igazából nem kell megválogatni, csak miért hallgatnál olyat, ami nem tetszik? Szóval ez már megszokott folyamat persze, de attól még zavaró. Például pont, hogy jóval tovább kell turkálni, amíg az ember talál valamit, ami tetszik. Illetve amiről itt eredetileg szó volt, amikor tetszene valami, de a tömeg nyomására másik irányba viszik.
Részemről mondjuk egyáltalán nem aktuális, mert alig hallgatok mostanában ilyeneket, és bulizni se járok.
-
eclipse006
őstag
Jaja, én is tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal, nekem is vannak hasonló ismerőseim akik zenészek, még sincs jó hangrendszerük.
"meg most kinek mi a belépő szint" : ezzel én nem feltétlenül a pénzre gondoltam, de valószínűleg ha sok pénzem lenne, kicsit komolyabb összeget szánnék erre a hobbimra, de mivel nincs, a lehetőségekhez képest megpróbálom kihozni a lehető legjobbat. -
Shufny
őstag
Hát nem pont elfogult, de rosszul érint a téma, mint látod.
Egyébként rengeteg populáris dolgot szeretek, és női vokálos dnb -t is. Viszont zavar, amikor rászállnak egy irányzatra, és addig fajtalankodnak vele, amíg kizárólag gimisek lesznek hajlandóak hallgatni. Ennek egyik módja a feleslegesen romboló vokál, ami alapból sem a szivem csücske.
-
AMDFan
addikt
Biztos? Bár én nem hallgatok régóta dnb-t, de nem igazán fellelhetőek szerintem a jungle hőskorából olyan albumok amiken minden második szám "Előadó ft. Énekes". Itt igazából a női énekre gondolok. Egy keményebb drum and bass nótához egyszerűen nem illik a női ének. Én szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy ezzel próbálnak betörni a mainstreambe bizonyos előadók. Saját baráti körből tudom, hogy a lányok pl. igencsak szeretik a kemény alapokra helyezett elektro zenét egy finom női énekkel. Ez nem baj, mert jó ötlet és vannak tényleg jól sikerül kísérletek dubstepben és dnb-ben is, de szerintem a legtöbb az nagyon erőltetett.
(#16630) Shufny: A jungle -nek meg nem feltétlenül kell vocal. Na meg az MC szövegelés sem egyezik a belenyervákolással.
Igen így is lehet fogalmazni
Egyetértek.
-
Shufny
őstag
Azért az nagyon nem ugyanaz. A jungle -nek meg nem feltétlenül kell vocal. Na meg az MC szövegelés sem egyezik a belenyervákolással. Ez a vocal dnb kb annyi, hogy egy pop szám alá berakják a legegyszerűbb dnb alapot, hogy a kiscsajok mondhassák, hogy ők nem pop -ot hallgatnak.
-
AMDFan
addikt
És honnan lehet hallani, hogy auto tune-t használnak vagy sem?
Egyébként a legtöbb elektronikus zenében, de ma már a metalban is eléggé ritka, hogy az eredeti énekhangot halljuk. Szét van effektezve minden. Az hallható, de hogy most auto-tune vagy sem azt honnan lehet hallani?szerk: Mellesleg a drum and bass mellé nekem mindig is furcsa volt a vokál. Mostanában nagy divat ez a "feat. Akárkicsakjólnézzenki" de ez csak azért megy hogy szélesebb rétegek is meghallgassák az előadók számait.
-
-
dudika10
veterán
Belépő szinten is egész kellemes hangot lehet varázsolni. Aki meg azzal nem elégedett az meg már komolyabb szinten űzi ezt a hobbit.
Komolyabb szinten űzve pedig a legtöbb hobbit nem úszod meg olcsón.
Horgászatra vagy biciklizésre is ugyan úgy el lehet költeni millió forintokat, vagy bélyeggyűjtésre, vagy terepasztal építésre...(#16600) fapaci: és amikor a frekvencia átvitel görbéje mínuszba megy 80Hz alatt mondjuk akkor milyen sebességről, impulzusválaszról, dinamikáról beszélünk? Azért elég fontos része az összképnek.
-
bajnokpityu
félisten
ez azért igy elég necces.
"Egy jo allo bassreflexenel en meg nem hallottam jobb basszust egy melyladatol se"nemtom mibe került,és hány kilós az a hangfalpár,de 3-400rugós állók azért még a subtartomány alján nem olyan nagy harcosok.legalábbis szerintem.
Kefnek van olyan állója,ami mélyben nagyon szép,de az meg ezen kivül nem tetszett.
-
Dorian
félisten
A szivacs 5cm vtg. Amikor légrésben még nem gondolkoztam, egy farostlemez lapot találtam ki hátlapnak-merevítésnek, most lehet, hogy a szivacs mögötti térben andráskereszt-szerűen teszek merevítő léceket, amiknek a szivacs "nekitámaszkodik". Talán még primitív diffúzor-funkciót is ellát
Az egészre pedig szövet lesz ráfeszítve, elől a szivacs előtt csak az.
-
törölt tag
Diffúzorokat jellemzően a tükröződési pontoknál teszünk a falra. Ülj le a kedvenc foteledbe, ahonnan zenét hallgatsz és képzeld a falakat tükörnek. Ahol látod benne a hangfaladat, oda kell tenned diffúzort. Ez persze csak 1 tipp, van még néhány eljárás a szobák akusztikájának javítására.
"neztem fapacieknal milyenek kaphatok, van koztuk csomo ami olyan mutatos hogy nem takargatnám"
Köszönjük! A Vicoustic termékei valóban nagyon igényesek, a legtöbb lakótérben még jól is mutatnak.
-
Dorian
félisten
Kanapét húzd előre, mögé, hogy ne kihasználatlan tér legyen, lehet gyártatni asztalossal valami felülről nyithatós tárolót. Mögé-fölé mehet könyvespolc (könyvekkel együtt van értelme) poszter, kép nem ér semmit. Én 60x90-es, 5 cm vtg. 40kg/m3-es habszivacs táblákat vágattam, ezekhez most fogok fenyőlécből egy keretet csinálni, amire kívülről mintás szövetet (vékony anyagból!) kasírozok. 1-1 állítva a frontok mögé, 1-1 fektetve a kanapé mögé-fölé kerül. Ez olcsó, jó hatásfokú megoldás a csörgővisszhangok ellen, és még jól is néz ki, egyedi. Már csak az a kérdés, hogy a keret milyen mély legyen: a szivacs mögé kerüljön-e légrés, esetleg parafa (1cm vtg tábláim vannak) Nagy vastagságú szerkezet a hátsó falra helyezett, beforgatott surroundok miatt nem lehetséges.
Még feljebb a mögöttem lévő falra pedig már alakul egy kisebb könyvespolc, 2 héten belül lesz kész. ha megvagyok, csinálok fotókat. -
L4D1K
őstag
Szia, nem hangszigetelés kell neked, az max akkor jó ha te, vagy szomszédod nem akarja hallani egymást
. Akusztikában a legelső lépés a szoba rendezése, ha egy felülnézeti rajzot tudnál csinálni, biztos többet tudnának a többiek segíteni. Amit én eddig megtanultam/kipróbáltam: álló hangfalakban nem tesz túl sok jót, ha hosszanti szobában a hosszabb falakhoz vannak állítva, nálam hatalmas változásokat hozott az, hogy az egyik rövidebb falhoz forgattam át őket. Aztán ha hosszanti elrendezésben van már a szobád, van egy nagyon alap, de egész jó aránymeghatározás. Vagyis, vegyük alapul hangfallal párhuzamos fal hosszát, ennek az 1/5 ét érdemes a hangfal mögött meghagyni, a hangfal első élétől számolva, illetve a középvonalától, ha bass reflex. A hallgatási helyed és a mögötte lévő faltól szintén ekkora távolságot érdemes hagyni, ez főleg a mélyekben hozhat jelentős különbségeket. Aztán ha ez már megvan, és még mindig van visszhang búgás etc, akkor neki lehet esni a csupasz falak eltakarásának, ami pl kanapé mögött lehet egy szép könyvespolc, hangfal mögé illetve az oldalfalakra meg lehet tenni akusztikai diffuzorokat, amik ugyan csupaszon nem túl esztétikusak, de be lehet őket burkolni tetszés szerint képpel ellátott szövettel, ami így mindjárt feldobja, kvázi tele teszed a falaid a kedvenc képeiddel/festményeiddel/posztereiddel
Ha meg a mélyekkel gyűltek meg a gondjaid, basszus csapda/paraván stb...
Nekem így néz ki a szobám:
-
dudika10
veterán
Ha egy kb szoba felülnézetet feltöltenél (mondjuk egy méretarányos paint rajzot) az elég sokat segítene.
De igen, valószínűleg az elég sokat dobna a dolgokon. De szerencsére ezt egyszerűen ki tudod próbálni, csak oda kell ülni egy székkel és megkeresni a legjobb pozíciót, állítgatni a hangfalakat. -
AMDFan
addikt
KMT-nél az igazság. Nálam is hasonlóan van a szoba elrendezve. A hátsó falnál 100%, hogy brutális a mély-kiemelés. Én ha zenét hallgatok mindig előrébb ülök egy méterrel, nagyon sokat számít. De sajnos a tér nálad sem hiszem, hogy jó. Egyrészt a jobb oldali fal baromi közel van, bal oldali meg kvázi nincs. Így mindig "elcsúszott" és pontatlan lesz a színpad, mélysége sem lesz igazán. Így sajnos messze nem tudod kihasználni a rendszered tudását.
-
KMT
addikt
Szigetelés? Szerintem te elnyelésre, vagy diffúzorokra gondolsz. Mivel elsősorban a mélyekkel szokott gond lenni a közeli fal miatt, és azokat csak nagy kiterjedésű elemekkel lehet kezelni, így nem.
Próbáld ki. Nekem az a tapasztalatom, hogy már néhányszor 10 cm is segíthet. Hajolj előrébb miközben egy mélyekben gazdag zenét hallgatsz.
Az ideális távolság a szoba hosszának 2/5-e, de gondolom, ez neked már sok lenne. -
orbano
félisten
de. egy fali szőnyeg, vagy valami szélessávú hangelnyelő (pl. CNC-vel ízléses mintásra kimart vékony rétegelt lemez, mögötte valami csillapító szivacs/filc (esetleg hangszóróselyemmel eltakarva), mindez a faltól min. kb. 5 centire eltartva).
nyár végére megjönnek a rendelt bútoraim, utána én is lkezdek végre foglalkozni a témával, már van mikrofonom is, próbálgattunk is méregetni a szobában meg a kocsiban is. -
bigmasterg
addikt
Igazság szerint nem nagyon értek az akusztikához, de laikusként azt mondanám, hogy elég közel van a jobb oldali fal. A hangfalak mögött is több helyet hagynék, eléggé be van szorítva a sarokba a jobb oldali hangfal. Plusz még az sem ártana, ha hallgatási pozíció nem a hátsó falon lenne, hanem kicsivel előrébb...
-
dudika10
veterán
[link]
Ezek nem túl drágák, 50k-ból ki lehet vele bélelni 2 nappalit is, cserébe csúnyák.fapaci: egyébként nálam a szoba is benne van abban, hogy "ha más komponens fejlesztése adott összegből többet hoz...", értelem szerűen ha azzal lehet a legnagyobb változást elérni akkor azt kell fejleszteni.
-
dudika10
veterán
Szőnyeg, függönyök, könyvespolc, hasonló.
Ha jóban vagy Zolival akkor kérd meg, hogy segítsen picit, hogy mit hova.Minden jel arra utal, hogy nem sikerült mégse megkeresni a határt.
De lejátszáshoz én még mindig nem értem miért kell megkeresni... nem számít a késleltetés. -
törölt tag
-
bigmasterg
addikt
Szépek azok a dobozok, nem is szólhatnak rosszul.
Gondolom a kábelezésre is odafigyeltél. Én kipróbálnék egy hálózati szűrőt is, hogy hoz-e valamit.
A három eszköz közül a junior lehet a leggyengébb láncszem. Nekem is van, szeretem a hangját, de nem biztos, hogy egy jobb dac-al nem lennél előrébb.
Próbáltál a rendszereben drágább dac-okat?Szerk.:
Igen, magyar szinkron hibája. Van hogy mindent (zajokat, robbanásokat) is "újraszinkronizálják". -
dudika10
veterán
Csak míg a két drága átalakító high-end célszerszám (ahol mindennapi, hogy árban nagyobbak az ugrások mint minőségben) addig az asus egy hangkártya, ahol kifizetsz több tucat funkciót amire neked nem lesz szükséged.
Egyébként nincs rossz spdif kimenete, csak célfelhasználásra nem ez kell neked most.
Nem tudom írtad-e, hogy milyen láncod van, de szerintem a halid vagy a kingrex az ágyúval verébre eset lenne (persze ha elég jó láncod van akkor nem szóltam).Szerintem mindig azt kell nézni, hogy adott keretből melyik komponens fejlesztése hozza a legnagyobb változást. De ez csak az én véleményem.
-
törölt tag
"az usb atalakitokkal az a kis gondom van hogy nemtudom melyik tamogat asio t
Hiface rol ugy remlik hogy nem nagyon.... meg egyebkent sem tul szimpatikus cucc nekem
az a stick kialakitas nekem nagyon taszitoszerk.: tudnal ajanlani nehany usb/spdif cuccot amit probaltal es jok voltak?
orulnek neki ha arat pontos tipust is tudnal mondani es hogy hol lelheto fel"A HiFace ASIO támogatásos cucc, van hozzá saját driver. Ugyanakkor Win7 és Vista alatt ennek nincs igazán jelentősége már, mivel a Wasapi egy igen jó általános protokoll megoldás. Tény, hogy nem túl szerencsés a HiFace kialakítása, megfelelő alátámasztás nélkül könnyen tönkreteheti a PC USB aljzatát.
A KingRex UC192 transzportot igen sok környezetben vetettük össze más digitális forrásokkal, transzportokkal, hangkártyákkal. Nem állítom, hogy nincs párja, mert közel sem ismerem a világ összes készülékét, de eddig én nem találtam jobb jelforrást nála.
-
törölt tag
"Szerintetek mire erdemes inkabb kolteni?
USB/SPDIF átalakitora vagy inkabb egy jo hangkartyara?"Nem tudom, mire érdemes költeni, de ha a kapott hang a kérdés, szerintem nincs olyan emberi árú hangkártya, ami képes olyan minőségű digitális jelet szolgáltatni, mint egy jó USB transzport. Próbáltam, keresgéltem, ez van. Továbbá az olcsóbb DAC-ok általában élvezetesebben szólnak SPDIF jellel táplálva, mint USB-n.
-
L4D1K
őstag
Szia, lehet ostoba kérdés, de a sima usb-usb miért nem jó? A junior-on ha jól emlékszem van usb opto ill. coax bemenet is. Nem sokszor láttam ugyan használatban juniort, de akkor többnyire egy laptopról szólt usb-n keresztül. Szvsz ha bizonytalan vagy, vedd fel a kapcsolatot Szabó Zoltánnal.
-
törölt tag
Gyűjtsél még egy kicsit, és szerintem inkább egy Rega P2, ha új. Használtan pedig Thorens 125-ös nagyon jó darab (bár a többi Thorens sem rossz a 104-105/115, illetve 170/180/190 kivételével), Linn-ekből bármi (ezek viszont drágábbak) igazából, stb. Minden csak pénz kérdése.
De a Thorens-ek közül a 145, 146, 160-as szokott 50 ezer alatti összegért lenni, és azok elég jók, pláne az árukhoz viszonyítva.
(#16106) zoltanz:
Már hogyne rontana?
-
Pety
senior tag
Bar semmi penzert nem vennek olyat amibe mar belenyultak v bele kellett nyulni...
Hmm érdekes hozzáállás ,60-70 eft ért nem nagyon kapsz jobbat,de inkább olyat veszel amit szétcsühöltek discóban és ki tudja mennyit mentek,mit kaphat az a hangkar mint azon amin pl otthoni használat után pár dolgot ki kell cserélni??!!!
Valóban hifi célokra tervezték,de nem azért lett olyan neve mert annyira jó hangja lenne.....
Közben írtál:
Mindig lehet találni használtakat de nem 60-70e FT ezek általában annál azért drágábbak,már ami jó is.
Hol keresgéltél egyébként?Nem muszáj ennél a háromnál leragadnod,rengeteg mindent gyártanak.Nézz pl project-et abból biztos találsz ebben az ársávban. -
törölt tag
A motor vezérlése digitális. De ennek kb. semmi köze ahhoz, hogy a tű eközben leszedi a lemezről az ANALÓG jelet (lábbal is lehetne hajtani a lemeztányért, ha tudnánk stabilan tartani a 33 1/3-ot
), amivel aztán persze azt csinálunk, amit akarunk, csak kérdés, hogy minek? Miért kéne digitalizálni valamit, ami analóg? Javítani nem javíthat, csak ronthat a hangon. Tudtam, hogy hatásos, de azt azért nem gondoltam volna, hogy a 'digitális' marketing "varázsszó" ilyen szinten akadályozza a józan paraszti gondolkodást.
-
Pety
senior tag
Valamit félreolvashattál:
SL-1210M5G 2002. november 1., 30 éves ünnepi kiadás, a különbség az MK5-höz képest a kék színű lámpa, és egy új kékszínű sebesség kijelző, +/-8% mellett gombnyomással +/- 16% sebességtartományra is átkapcsolható, a teljes vezérlés digitális
Az utolsó szövegrész olvasd el még egyszer
Analóg lemezjátszás lényege,hogy a tű fut a barázdában és ennek a hangját erősítik,semmi digitális nincs benne........ -
Pety
senior tag
Hali!
A Sunsen -t nem ismerem,de audiofil rendszerbe én nem technicset vennék,az a lemezjátszó egy magas színvonalat képvisel,de azt discózásra teremtették ha igazán zenei lemezjátszót szeretnél akkor szvsz szíjast vegyél vannak nagyon jó használt LP játszók pl:Thorens,Kuzma,Linn otthoni lemezhallgatásra jobb választás lehet.
Nem tudom mennyire félsz használtat venni illetve mi a kereted,a többit sem felejtsd hangszedő ,(illesztőtrafó vagy elő-erősítő)+riaa korrektor ez mind mind összhangban kell,hogy legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Futás, futópályák
- Milyen autót vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Használt Iphone 15 Pro 128gb Titanium Black
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/16GB RAM/512GB SSD/17"COL/IPS/Gari QHD+
- HP ZBOOK Fury 17 i7-11850H 32gb ram 1 tb ssd RTX A3000
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Lenovo v15 g2 Ryzen 5 5500U 16gb ram 512ssd FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest