- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gordonfreemN
addikt
válasz
s4tch #110006 üzenetére
A szélesség nálam annál a néhány esetnél ugy a doboztól 0.5-1m max.
Néha ha beszélnek a felvételen tehát nem kifejezettem ének, van hogy feleségem visszakérdez, hogy nem értette mit mondtam.
Aztán olyan van még, hogy van valami zajszerűség a felvételen, mármint szándékos zőrej ésnem tudom megkülönböztetni a házbeli egyéb zajoktól. Le szoktam némítani, hogy meg tudjam határozni a forrást. Ezt a számot majd megfigyelem holnap. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
s4tch #109767 üzenetére
dögöt, sebességet és precizitást várnék, semmi mást
Bingo. Pontosan ezt nyújtják. A "dög" jó értelemben, tehát nem a súlyos, nehéz, "elmocskolt" mély jellemzi, hanem egész meglepő mértékben kontrollálja őket (érthető, iszonyú damping factor), ezáltal marha jól részletez az a régió is, műfaján belül. Mondjuk ez a legtöbb már csak félig-jó D osztályra szintén jellemző, az NCore-ok ezen felül a középmagas tartomány tisztaságában és kiegyensúlyozottságában remekelnek, így fülre nekem. Ha esetleg nem tetszik elsőre, adj neki időt, szokd (bemelegedéssel ne várj, esélytelen)
.. vagy próbáld ki más hangsugárzókkal is, mielőtt eldobod, mert drágán mennek, elég csúcstechnikás modulok, a Forint jobb nem lesz, meg az elektronika sem olcsóbb (egy darabig még), cserébe lehet ő fog Neked "tanítani" dolgokat. Persze ez is csak egy eszköz, mint minden, de amit mérünk róla, az kegyetlen jó, ami meg nincs mérve, arra ott a fülünk (ezt ne nyissuk ki, van-e értelme, számomra igen, csak nem önmagában).
Szóval a denesdr-nél tapasztaltak után én is valami NCore állat mellett tettem le a voksom, ha van zseton, lőhetsz Purifire is (szintén Audiophonics, ugyanez a házikó), de szvsz egy NCore is kellően "nemolcsó" és kellően kurvajó. Fura mindenesetre, annak pláne, aki génjeiben irtózik egy D osztálytól. A Purifi a feed-forward-al tud többet, de ahogy fórumokat bújom és a visszajelzéseket, van itt-ott 1-2 felhasználótól hogyismondjam, szép magyarosan, "glitch" a hangot illetően, az NCore meg kb. ilyen egybites dolog, hogy ha nyitott vagy és elfogadod, tetszik, akkor az NAGYON, ha meg kevésbé, akkor nagyon nem. Egy előfok, preamp csodát tud tenni vele (akárcsak a régi időkben, de ott maguk az A/AB osztályú végfokoknak is több saját karaktere volt, most lényegében ez esik ki a képletből egy NCore-al, tehát mintha a preampod hallanád erősítve, átmegy rajta az elétett motyók karaktere).
Pont emiatt, kihozhat DAC-ból olyat, ami ott volt, csak csillagállás miatt kevésbé jutott rá eddig reflektorfény, vagy kihozhat mastering hibát, hangszóró "hibát" (bár inkább életre kelti a mélyeket, virgoncságban mint még soha), szóval egy jó DAC, jó hangszóró, jó szoba + NCore kombó elég "médiagyilkos" hogy úgy mondjam, közel sem mindenevő. Erre érdemes ügyelni, de persze ne a hibát keressük, csak ha valami szar, az ezentúl nem feltétlen fog úgy elbújni a szőnyeg alatt jótékonyan, mint eddig.
Ez hogy jó hatás-e, ízlés és pofon kérdése, ki mire vágyik, de mint jelenség, adott.
Túlbeszéltem
Jó lesz szerintem, majd mesélj. Egyéni ízlésed fog dönteni úgyis a végén.
"Totálsemmilyen" végfokok. Összedugod, bekapcsolod és tolhatod be a sarokba, felejtsd is el, előtte kell majd babrálnod, meg körülötte.
Ezen nincs mit.
Ja, előbb babrálj, aztán kapcsolj. Ugye hangerőszabályzó híján, maximális kimenő teljesítményen vannak azonnal, és a bemenő jel nagysága vezérli azt. Szóval ne bekapcsolt állapotban dugdoss, ezt nagyon ajánlom, különben kemény dolog vár a lengőcsévéidre.
-
denesdr
addikt
válasz
s4tch #109767 üzenetére
Én már több mint 3 éve használom őket és azt kell mondjam, hogy tényleg jó erősítők. Csöndes (mind maga a készülék, mind a hangja, tehát nem búg, nem sistereg), lendületes, részletező, precíz (alul-felül-középen), ha kell erőteljes, de egyáltalán nem kocka hangú. Kb így jellemezném.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
s4tch #109749 üzenetére
Totál naturális hang, teszi a dolgát. Színt ne várj tôle, sajátja nemigen. A mélyek "ropogósak", megfogottak, gyorsak, közép szép lágy, magasak szépen csilingelnek, nagyon egyben van minden. Precíz hangzásnak mondanám, ha van ilyen. Tetszôleges preamp-al lehet színezni kedvére az embernek (SNR romlással, hisz a Hypexet utolérni nem könnyû e téren, de általában nem halljuk), ízlés dolga, avagy direktben hajtod DAC-ról PRE módban.
Topping D30 Pro XLR-rôl hajt isnerôsöm két ilyet, ügyelni jó arra, hogy a kifejezett értékek 4 Ohm-ra vannak. Szóval a 125NC az 8 Ohm-on ~60W, de azt nagyon alacsony torzítással végig, becsületesen.
Ha komolyabb méretû, és/vagy 90dB alatti érzékenységû hangsugárzóid vannak, 250-est ajánlok ebbôl, azt is hallottam, mert van, ugyanez jellemzi.
Csukott szemmel vehetô, ha nem bármiféle explicit karakterre vágysz, hanem valami síri csendben lévô erôs, mindig precíz cuccra. Soha nem hallod, hogy beleszaladna kicsit itt-ott jobban bármilyen harsányságba, nagyon kimért, de amikor kell, ott van, friss megszólalás. Már amennyire erôsítô hangjáról lehet beszélni, hisz hangsugárzó függô nagyon, mit hallasz ki vele.
A kacifántos impedanciamenetet jól tûri.
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
s4tch #109693 üzenetére
Megnéztem a Hiby lejátszókat és kinézetre mondjuk tetszik is. Az R3 nagyon. Viszont nem tudom mennyire tenne jót neki, hogy állandóan be lenne kapcsolva. Állandóan töltőn lenne, szerintem nem tenne jót az akkunak. Illetve az a kérdés még, hogy hogyan tudnám elhelyezni a média asztalon úgy, hogy jól is mutasson?! Jól látom, hogy dac-ként is üzemeltethető? Ebben az esetben jó lenne a Zidoo-hoz, feltéve, hogy ha nem kap jelet lekapcsol. Akkor #1 lenne.
Nekem csak Tidal és online rádió fontos, nason csak filmek vannak, nincs zene gyűjteményem. Később esetleg ha felbukkan a Spotify Hifi akkor esetleg az sem lesz baj ha nem az miatt kell eszközt cserélnem, feltéve hogy milyen lesz a minősége.
Usb audio player prot már megvásároltam, még régen amikor akciós volt, mondván majd jó lesz valamire.
Neked milyen streamered van?
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
s4tch #109655 üzenetére
Köszönöm a tippeket, úgy néz ki, egyelőre működik.
Pluszba még beállítottam, hogy az távirányító Power off gombjára ne stand-by hanem teljes kikapcsolás legyen és igazad volt, találtam olyan beállítást, hogy indítást követően indítsa a Bubble alkalmazást.
Ha érkezik usb dac akkor már csak az Usb Audio Power Pro alkalmazást kell belőni. Jelenleg működik azzal is Tidal-ról. Online rádiót nem akar lejátszani, azt írja nem elég a sebesség.
Egyelőre boldogság, nagyon köszönöm!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
s4tch #109453 üzenetére
Jó, hagyjuk. Tényleg. Sehova nem vezetne. Tekintsük kérdésem költőinek. (Tényleg!).
Az külön tetszett, amit a digitális átvitelre használt kábelekről mondott (USB, optikai, coax-spdif).
De igazad van, nem kell Jeanne D'Arc módon harcolni az ipar lehúzása ellen, aki csökönyösen meg van győződve az árbeli hallható különbségről ezek között, azt nem kell megmenteni, önként szalad be a f***erdőbe tátott szájjal. Inkább a többi naivat sajnálom, aki viszont megkajál valami gyártói (és/vagy influencer) szart és erőlködik a jobbra, mondjuk optikai kábel 5-ezer helyett 50-ezer, holott lenne hova máshova tennie, nyugdíj, bitcoin
, 2 romantikus vacsi a kedvessel, egy új matrac a gyerek ágyba, új magassugárzók / dobozok, vagy mittomén...
-
bta1
őstag
válasz
s4tch #109280 üzenetére
"Ennyi. Topik zárható.
"
Nem ezt mondtam mindig is?
Danibátyó (nem gyulai, hanem Recklinghausen) pedig valami oltári nagy balfék lehetett, ha egyáltalán felmerült nála, hogy nem a megfelelő dolgot méri, ráadásul ez a kérdés gyakran csak meghallgatás útján dőlhet el. Hát mérnök az ilyen?! -
-
ozzy711
őstag
válasz
s4tch #109054 üzenetére
Ez kb. a rutinról szól. Ha találsz egyetlen apró részletet, amire tudod, hogy figyelni kell, akkor menni fog.
Nem tudom letöltötted-e az anyagot, de itt minden apró részlet klappol mindkét anyagon. Számomra még az énekes hangjában sem volt érzékelhető eltérés. Voidxs szerint 2.02-nél zajcsökkentés van a tömörítettnél, hát "hegyeztem" a füleim, de nem jött át.
-
törölt tag
válasz
s4tch #109054 üzenetére
Szerintem is ez csak egy játék, mert pont nincs most más. Amit kiderített az Opus korrekt dolog mint konténer, ennyi nekem a tanulság, bár ez engem nem érint mert nem tyúbozok zenére. Az ampod ne használd csak fotózd az úgy is élményt ad, csendben van ilyen is a hifiben.
-
-
Dorian
félisten
válasz
s4tch #108882 üzenetére
Nem fog nekik tetszeni:
"elveszi a doboz saját kakakterét. És mivel a ProAc rendelkezik egyfajta saját hanggal"
"dobott egy olyan freki menetet, ami qrva jó volt neki, nekem meg nem"Dgyuri és Háraso a hifi komponenseik és szobájuk saját hangját szeretik hallgatni, nem azt ami a felvételen van. Amivel nincs semmi baj, csak az, hogy az utóbbi lenne a HiFi.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
s4tch #108882 üzenetére
Nekem az is elég, ha hárásó ír róla beszámolót.
Én akkor állnék kötélnek, ha a saját rendszeremet olyan szintre emelné, amit pillanatnyilag "hagyományos módon" nem tudok kifizetni. Meg az is nagy kérdőjel, hogy mibe fájna egy ilyen projekt?
#108884hárásó "nem képes egy elbaszott rendszert a hájenbe lőni"
Ezt én is így gondolom. És ettől akadtam ki. Milyen egyszerű lenne venni egy láncot cakkpakk 300e-ből, aztán a dsp majd kihoz belőle mindent, még azt is, amire nem is képes. És persze ennek az egész dsp-nek mi köze a kábelek különböző hangjához, ezt sem értem... Ha randa a tonalitás, torz, karcos, tölcséres valami, az nem lesz jobb semmilyen eq-val, ezt még az analóg korszakban végig játszottuk elejétől a végéig. A torz az torz marad, max lehalkítod, elveszed azt a frekvenciát, de akkor meg ott marad egy űr mögötte, amit nem tudsz pótolni semmivel, hiszen az előbb lehúztad a pi@ába. Hogy lesz abból ismét hallható torzítatlan hang, ezt nem tudom. Mondom, fából vaskarika...
-
-
válasz
s4tch #108839 üzenetére
Ezek nem zárják ki egymást. Csak ha már az az egyetlen ellenérve, hogy azért nem igazak az állításaim, mert neki jobb a füle és a rendszere, hiába mondok bármi tudományosat, akkor bizonyítsa, hogy tényleg jobb. Így semmit nem bizonyít, csak hogy nem lehet meggyőzni, más érvet nem láttam.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
s4tch #108744 üzenetére
Ja, elolvastam és addig tiszta, hogy van egy FiiO K5 Pro-ja, de az már nem világos, hogy ehhez/e helyett minek egy "dac", hiszen ez is egy dac. A Marantz mozivasban is van dac, de gyaníthatóan gyengébb, mint a Fiio. Na itt vesztem el, mert nem értem, mi a rossz? A Fiio-nál egészen biztosan számít az USB kábel minősége, de ha abból nála semennyi nem halható, akkor ott tényleg van valami erős "fék" a láncban.
Mikor a legelső ultragagyi Creative dacomat vettem, először nyomtatókábellel kötöttem össze a NADT758-al. Borzasztóan szólt. Gyorsan vettem egy Kácsás USB kábelt, (pont ilyet) minek utána leesett az állam.... ezzel a kalap kaki daccal is. Ettől még nem lett audiofil, de legalább hallgathatóvá avanzsált. Az ma is vicc, hogy talán jobban szólt, mint a NAD saját dacja, de ezt nem merném egyértelműen kijelenteni, viszont komoly kritika a házimozi erősítőkre nézve, hogy mégis milyen a sztereó játszási képességük saját konverterrel, holott (szubjektíven) a NAD mozivasak sztereó játszó képessége messze felette áll a hasonszőrű többi gyártóénál.#108749Tamoo Ez szomorú. A Klotz fedett, tompa, de legalább nem húz magasba, mint a legtöbb olcsó drót. Az AQ Carbon hasonló karakter, csak nem annyira fedett és nem annyira fásult/unott hangú, mint a Klotz. Ha ezt nem hallod meg, akkor nem tudom, mit mondjak.
Még Denon DA300-al is simán átjöttek ezek a "tonális" különbségek....bár erről tucatszor beszéltünk már másik fórumon is, évekkel ezelőtt és akkor sem egyezett az álláspontunk.
Nálam akkor a Supra lett befutó, mert az én rendszeremben nagyot domborított. Kellő mély, szép ének, szép hangszer, kevés elsikkadó részlet, lineárisabb, mint sok egyéb gyártó kábele, sokszorta drágábban.
Igen fura azt olvasni nem kezdőktől, hogy az USB kábel semennyit nem számít. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
s4tch #108268 üzenetére
Volt egy olyan érzésem, hogy a Lumia tetszeni fog. Kevés olyan akad, akinek ez a hang nem bejövős ennyiért.
Streamernek esetleg ott a Node 2i, vagy kizárólag futóműként a Primare NP5 MKII Prisma 200e környéki árakon. Így alig lenne drágább, mintha a Lumint vette volna és ezek a streamerek faék egyszerűséggel telepíthetők/kezelhetők, ami egy Pi-re (szerintem) nem mondható el egyértelműen, bár az előbbieknél jóval olcsóbb. -
denesdr
addikt
válasz
s4tch #108235 üzenetére
Én nem vetném el a [Quadral Chromium Style 8] -at sem, nyilván máshogy szól mint egy SF, de lehet, hogy pont ettől lenne nyerő. Gyári hangsugárzót érdemes meghallgatni mielőtt megvenné az ember, főleg ennyi pénzért legyen olyan ami a legjobban passzol a leendő tulaj ízléséhez.
Én a NAD C700-ra szavaznék mint elektronika, sokkal flexibilisebb mint a Lumin és Hypex UcD végfok van benne, ami azért nem olyan sz@r. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
s4tch #108235 üzenetére
1.2 m még belefér? Fontos, hogy MA legyen? Ha nem, akkor mondjuk SF Lumina 3, most akciósan [link]
NAD helyett Lumin M1-et jobban el tudnék képzelni, alig drágábban [link] innen: [link] 1 év garival, megbízható hazai boltból. Egy pici "gondja" van, hogy távnak kell egy akármilyen Ipad hozzá, de ez használtan is beszerezhető, ha nincs egy már otthon. Ja, még egy gond... nincs spdif bemenete, de ha nem akarja a tévét ezen keresztül hallgatni, akkor ez sem gond. Viszont hangra lényegesen kompromisszummentesebb, mint a NAD, a megbízhatóságáról, stabilitásáról és a "holtig tartó" frissítésekről nem is beszélve. -
gordonfreemN
addikt
válasz
s4tch #108091 üzenetére
Köszi a részletes leírást és egyaltalán, hogy megosztod.
Nekem silver 6 van most.
Hallgattam az extremeaudional a 300-asat, közép-felső tartományban meggyőzött, de alsóban kevésbé.
Ennek lehet a lehallgató szoba másmilyensége is, de épp emiatt elbizonytalanodtam és ezért kérdeztelek benneteket.
Jelenleg az extremeaudional tudom megvenni egyaránt a 300asat is és az 500asat is. A román oldalt amit említettetek, azt nem ismerem.A szobámban semmilyen csillapítás nincs, viszont Tamoo altal lett mérve, és nem volt katasztrofális (de jó se).
Sajna igen, a szoba mérete kicsi, nehezen is férünk, de egyelőre ez van. Az esély természetesen fenn áll egy nagyobba költözésre valamikor.
Sűrün nem cserélem a dobozokat, azaz legutóbb 2016-ban szereztem a silver 6-okat.
Vagy ez gyakorinak számít? Most se cserélném ha akkor sikerül silver 8-at szerezni. -
Novics
senior tag
válasz
s4tch #107995 üzenetére
A streaming csak egy plusz feature, ami hasznos lehet, de nem létszükséglet. Fő zajforrásunk a Spotify - előfizetéssel - de igazából nem látom a különbséget aközött, hogy a Spotify fut a telefonon, vagy egy másik app, amivel a az erősítőn futó Spotify-t kezelem. Bár nem tudom, hogy hangminőségben érezhető-e a különbség így, tehát a dedikáltan futó jobb-e, mintha BT-n kapja telefonról.
Triangle polcsugárzó? Eléggé jókat írnak róla, és a Monitor Audioval egy árban van. (Igaz ez nincs szettben, de lehet, hogy a Denon lesz amúgy is.)
Ekkora keretből nem igazán lehet nem integrált rendszert venni, nem? Mire összevadászom a részegységeket, már bőven keret fölött vagyok. Bár bizonyára a minőség is jobb. Ha nem kellene a CD, akkor sokkal egyszerűbb lenne...
-
törölt tag
válasz
s4tch #108004 üzenetére
Sajnos az avstore sajnos nem szállít Magyarországra. Nekem azt írták, hogy ha valaki átveszi tőlük az árut a boltban vagy egy ottani depóba tudok futárt küldeni, akkor eladnak nekem bármit. Az audiomonkey háztól házig küldte a cuccot. Igazad van, nem minden van náluk, viszont ha éppen akad, amit keresel, az általában nagyon jó áron van.
-
kukulec
őstag
válasz
s4tch #107781 üzenetére
majd beszámolok, leadtam egy 10-es listát. mappákban vannak képek, azok alapján lehet beazonosítani az albumokat.
#107779fehér_ember audiocentrummal hasonló tapasztalatom volt. felhívtam őket pár éve, hogy szeretném xy erősítőt meghallgatni. azt mondta, hogy nagyon nagy a forgalom és "nem érnek rá" most tesztelgetni. mondtam neki, hogy lesz nálam nafta, hogy ne üres kézzel távozzak. kötötte az ebet a karóhoz, hogy most azokkal foglalkoznak akik vásárolnak is (mindezt azután, hogy megerősítettem, hogy nem csak nézelődni mennék). elköszöntünk egymástól. telefonban végig sürgetett és kimondottan paréj, lekezelő stílusban kommunikált. na, azóta feléjük sem néztem.
egyébként az otthoni eladói kultúra egy-két céget leszámítva kritikán aluli. volt már kioktatásba részem, illetve többszázezres vásárlásnál úgy tettek, mintha nekem tennének szívességet, hogy vásárolhatok. érdekes módon a német, osztrák, svájci cégek köszönik szépen, hogy veszel tőlük és végig nagyon korrektek. -
kukulec
őstag
válasz
s4tch #107460 üzenetére
na az a másik része. a füles zenére eleve furcsa, mert a praktikussága mellett szerintem semmi nem mellette. kollégám alig olcsóbban vette az airpodot a sennheiser momentumomnál. kipróbálta, majd láttam az arcán, hogy kicsit megbánta a döntését. na most az fejes, különösen kékfoggal azért nagyon nem egy komoly cucc. de remélem ez a része is fejlődik majd és "airhead" néven 720 euroért dizájnolt fehérműanyag fejesekért állnak sorban az almások.
#107462denesdr az a probléma, hogy pl én Tidal-re már nem megyek. semmi bizalmam bennük. eleve nem nagyon vagyok a streaming célközönsége. Spotify is azért van, hogy a. megtaláljak olyan számokat, amelyek nehezen beszerezhetőek cd-n (90-es évek szégyent kiváltó előadói, pl. C-block) b. érdekes előadókat találjak. de az van meg, ami a te birtokodban van. szóval cd+rip.
Spotify: a középtartomány némely nótánál olyan, mintha kapott volna egy mosást. de legalább nem zsibbasztanak kamu címkével.
-
fererencz89
őstag
válasz
s4tch #107230 üzenetére
Érdekes, ha megérzés alapján különbséget kellene tennem, akkor Spotify-nál több a magas.
hárásó:
Akartam is a cuha- és fül témát a végére biggyeszteni. Mások gagyibb rendszerrel is hallanak mindent is, kivéve azt, amit én a vaksi füleimmel is egyértelműen.
(Ahogy tovább olvasgattam, sokkal jobb füllel és cuhával is járnak hasonló cipőben) -
törölt tag
válasz
s4tch #107207 üzenetére
Belépsz mellénk negyediknek.
Tidalon asszem csak 4 gyermek kell.
Almás vonalat el sem kezdtem, se tv se mini, se noti, nem véletlen. Bár a minin mostanában gondolkodtam, de az sem lesz. Talán ha átlag amerikai lennék bérrel és kellő bárgyúsággal, már tiszta alma fun lennék.
denes: Előfizum tudja, ha a használt dacom nem is, de nem gond, mert lejátssza csak nem bontja ki.
-
törölt tag
válasz
s4tch #107182 üzenetére
Fejhallgatón sima ügy, nálam is a Meze 99 szolgál Yaxi párnával, oszt kalap.
Jó ez elébb lehet gec voltam, de ellene vagyok a szokásos pengeélességű miniatűröknek. Ha a köbmétert lefelezzük, majd még azt ötfelé osztjuk, és arra is azt mondani, hogy köbméter, hát nekem furi, de legyen.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
s4tch #106956 üzenetére
Na, én meg a piano white-ra gyúrok.
Nem kell azokat karolgatni meg fogdosgatni nonstop..
+ van puha kesztyű, van mikroszálas törlőrongy, stb.
Ízlések..
Pofás a ProAC, mahagóniban illene is az ízlésemnek. A mélyvörös-bordóba hajló színváltozatban. Például ilyenben. Bár akkor már az sem baj, ha a logót is lecseréljük, nem csak a színt..
-
fererencz89
őstag
válasz
s4tch #106768 üzenetére
Annyira nem. Nem azt írtam, hogy nem másabb, vagy hogy nem "jobb". Ahogy írtam, elégedett vagyok a váltással, de a csoda az csak nem történt meg, mert szerintem nincs is csoda.
Csalóka az árban 5x-ös különbség, mert hangminőségben biztos, hogy nincs akkora. Csak próbáltam szemléltetni, hogy egy ilyen mértékű változás mennyire eltörpül ahhoz képest, hogy a kanapét hogyan használjuk éppen. Mások meg ettől is nagyságrendekkel kisebb jelentőségű dolgokkal hangolják a rendszert...Nem csak mélydúsulásról van szó, a hallgatói környezet "rontja" az egész frekitartományt kb.
Dißnäëß, denesdr:
Ilyenre gondoltam: [link]
Nem profi felhasználásra kellene, csak szórakozni, kicsit rálátni a dologra. Többet nem érne meg nekem. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
s4tch #106726 üzenetére
Nem mondtam, hogy dugjunk oda egy ncore-t, ezt Te mondod.
Totál nem ment át, aminek át kellett volna.De tudod, mit ? TE speciell igen, dugj oda egy enkórt..
Szerk.: denesdr NCore-jai is is kurva jól fogják azokat a böszme tányérokat. Meg ismerősömnél a "kis" MP szériás NCore-ok. Ezek szimplán ilyenek. Faszák. Pont. Oszt ha akarod, színezed jobbrabalra, ha erre van igény..
-
DBAtti
aktív tag
válasz
s4tch #106622 üzenetére
+1 a fejhallgató kimenethez, az valamiért nem jutott eszembe.
Egyelőre úgy fest, hogy tényleg a géptől kapja, Etherneten (visszakötve a DAC-ba rövid idő után jelentkezett, anélkül hosszabb távon a DAC-ot csak USB-ről hajtva nem).Kellemetlen, mert egy ilyen szerver deszka... pff. Kb anyagi totálkár. Egyszer szétszedem miszlikbe, kitakarítom, pasztázom, összerakom, hátha segít valamit. Meg akkor már ránézek az alkatrészeire, látok-e valami gyanúsat.
Kölcsön kérni nem akarok, meg nem is hiszem hogy ilyen céllal szívesen adnának az emberek... én biztosan nem. Talán ha volna egy elfekvő, amit semmire nem használnék, sajnálnék. De azt meg el kell adni/ ajándékozni.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
s4tch #106651 üzenetére
Ami nekem rögtön eszembe jut:
- fém tweeter
- legalább 16-os, de inkább 20-as mélyek egy rendes térfogattal rendelkező dobozbanPersze szólhat fém tweeter is szarul, meg a másik is jól, de rock-metalra az adja keményen a magasakat - cinek, elektromos gitár. Selyem, papír, etc lágyabb lesz, ami viszont kedvez mondjuk egy énekhangnak más stílusokhoz.
A doboz... persze vannak ügyes gyártók, de eddigi tapasztalatom szerint itt is igaz, hogy no replacement for displacement. Dobok + bassline. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
s4tch #106705 üzenetére
Ha az egészét nézzük, nincs benne nagy dinamika. De amint a hangszereknek, szintiknek, effekteknek lehetőségük van "különválni" kicsit egymástól és egyéni játékuk is fellelhető az összjáték közben, az egyéni dinamikájuk is megmutatkozik. Ehhez nagyjából lézerprecíz szobai szett kell, mindennel együtt.
Aliexpress, TPA3116D2, Wondom-tól mondjuk, Shure, Douk Audio, ilyesmi márkázott fajtákat. Nem döglik bele a pénztárcád és ki lehet próbálni egy jobbféle D világot. Sok érzelmet nem kell keresni bennük, de nem is erről szólnak. Inkább kiállnak a láncból, ha jók: nincsenek ott kvázi. Jön a hang és kész. Ha szarok, meg szarok. bkercso kartács is keccsöl velük, nagyon jó tapasztalatokkal.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
s4tch #106702 üzenetére
Ami tapasztalataim szerint nagyon jót tesz neki - mint szerintem legnehezebben reprodukálható műfajok egyikének - az a rendkívül gyors tranziens képesség. Magyarul: ribbon-ok, AMT-k, planárok, amilyen alacsonyan lehet váltani, olyan alacsonyan váltva + egy jó felvétel (mastering). Legalábbis szobában. Jó fejesnél is kinyílnak úgy, ahogy átlag helységben nem nagyon. A visszhangot nem szereti viszont, annyira "sűrű" és komplex hangzás, szóval tiszta metálhoz egy könyvtár mondjuk ideális, ha szobahifiről van szó.
No, szóval én fejhallgatón, majd planáron tapasztaltam azt, hogy végre bizonyos zúzók ehetővé váltak számomra, amik addig sehogysem csúsztak, csak katyvasz, összecsúszás, hangszerek egymásra mászva (már ha kivehetted őket úgy igazán), stb. Visszhangos helységben pedig ezek hatványozottan ülnek egymásra, igazi fülfájdító mocsokmaszlagmocsár lesz belőle (és mondják, hogy mi ez a szar, pedig hmmm...
).
A kemény zúzó kb. az a műfaj, ami szintén megfektet igen hamar egy kompromisszumos rendszert, ha jó a felvétel. Nem kell sokat analizálni nüanszokon. Berakod, megy 10mp-et és vagy megköszönöm, "csavardle", vagy elkezdek vigyorogni és bólogatni (nincs nagy hajam sajnos)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
s4tch #106541 üzenetére
Az elég durva, hogy burkoltan lenácizol! Én elmondtam hogy viccesnek találom és nem is igazán értem az ilyen szolgáltatói kötődéseket, erre odaállítasz a sortűz elé. Melyikünk a nagyobb náci akkor?
Az viszont biztos, hogy semmilyen szolgáltató nem tud magához láncolni semmilyen eszközzel. Ha neked ennyire fontos a Tidal, lelked rajta.Egyszer majd felnősz te is.
-
Melorin
addikt
válasz
s4tch #106542 üzenetére
A Pi már adott nálam, spéci tápot is építettem hozzá, és mindezt bedobozoltam. Csak kijelzője nincs. [kép]
Ami a gyári hálózati lejátszók felé húzna az a kényelem, minden egyben, kijelző, megbízható márka.
De mivel én 90%-ban a TV-t hallgatom az erősítőn és csak 10%-ban van zenére használva, lehet hogy nem érné meg nekem egy többszázezres lejátszó, hanem inkább egy DAC. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
s4tch #106531 üzenetére
Ez a Tidal elkötelezettség/függőség eléggé mókás. Én úgy tartom, ha valami tetszik, azt (innen onnan) megszerzem a saját gyűjteményembe. Tudniillik, nem biztos, hogy évek múlva is fent lesz Tidalon, ami most fent van. Ami meg nem annyira tetszik, azt elhallgatom Spotify-ról is háttérnek, mert háttérzenéhez szinte bármi jó, ami nem cseszi szét a fülemet. Sőt, sokszor a 320-as MP3 azért "jobb", mert kímélősebb a füleimnek, mint az MQA és ez nem vicc. Amúgy meg rengeteg időt elvesz az embertől az állandó keresgélés, ahelyett, hogy valami értelmesebb dologgal töltené az idejét.
#106534Melorin Nem erről van szó. De ha te tudod mit szeretnél, én nem foglak győzködni, mert utóbb még csuklana az édesanyám.
Amit linkeltem, az pl egyáltalán nem középszerű, sőt. Bőven megüti a mércét, plusz van benne egy nagyon jó dac, plusz egy nagyon jó A osztályú erősítő (hypex modullal) plusz nagyon jó hálózati funkciók, plusz fizikai távirányító, plusz digitális bemenetek, mindez most 460e-ért. Ha nem lenne a jelenlegi rendszerem én rohannék megvenni.
Csak a hálózati lejátszóm 500e lenne ma. És akkor hol van még a többi cucc??
Ezek után jössz a málnával. Bocs, de én nem akarok versenyezni egy málna tulajjal sem, mert szerintük a málna a világ teteje... Inkább félreállok, nem gátolom a kibontakozást. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
s4tch #106346 üzenetére
Előrelépés lenne az Aptx használata, még előrébb (nem sokkal) az Aptx-HD, majd Aptx-Adaptive, és még ez is veszteséges, illetve Sony LDAC alatti (utóbbi 900+ kbps-t tud). Az említett TPLink-ekkel a bitráta kb. 256kbps-re esik a gyakorlatban mindig. Szóval nem a DAC-od hallod (persze lehet az sem egy hűde dolog, de nem attól vérzik elsősorban).
Alternatíva, Android 8-tól talán, a Sony LDAC, Android 10-től pedig az LHDC, ezek veszteségmentes és veszteséges hibrid kombinációk. Az átvitel adaptív, 330kbps, 660kps and 990kbps jelerősségtől függően, alapjáraton (best effort mode). Lehet elvileg valami quality módot kapcsolni, ahol mindig a legnagyobbat használja, fejlesztői képernyőn talán, ebbe nem mentem mélyen bele.
Teljesen veszteségmentes átvitelt tudó Bluetooth megvalósítás nincs jelenleg.
LDAC sem tudja azt, amit "illene", 24/96 ellenére sem. Nem veszteségmentes egyszerűen.
Egyik sem.
[link] Tavaly júliusi cikk és azóta semmi különös nem történt.
Mai tudásunk szerint teljesen veszteségmentes, totál belenyúlásmentes átvitel Bluetooth-on nem létezik, nemhogy 24/96-ra, de még 16/44.1-re sem. Nem bírja el a sávszél. És akkor még az n+1 támogatott kütyü.Szóval vezeték nélküli "hangátvitelre" (adat igazából), a wifin kívül semmi nem alkalmas egyelőre, fejhallgatóba szerelt mini médialejátszó pedig megvalósítható lenne, egy Pi1 ekvivalens, akár újabb cuccocska is, összenyomorítva + egy wifi modullal ellátva elbírná a NAS-ról vagy Tidal-ről streaming-et simán, de ilyenről még nem hallottam. (+ én tojnék attól, hogy lesugározza az agyam). Marad a dedikált lejátszó, Roon, meg minden egyéb, amiket ismersz, vagy megelégszel a tudattal, hogy újabb kodek támogatása esetén is még mindig veszteségest hallasz, igaz, marha jó minőségben, de innentől kezdve nincs mit tárgyalni rajta, ezt vagy meghallod, vagy nem, ha nem, öröm, ha igen, nemjöttbe a dolog.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
s4tch #106132 üzenetére
Iiigen, nekem is Androidos Philips-em volt, az talán meglépi, de egy WebOS-es LG nemigen. Pedig a CA-ban Burr Brown van, igaz 16/44.1 de nem kell a számháború, ha a DAC olyan, szóval amúgy szépen szólt volna TV-rôl is mondjuk egy Tidal, vagy flac.
Ismerôs hifije, akinek segítettem-segítek, a nagy Philips-en Tidal-özik és optikán küldi a DAC-ba. Míg el nem készül a Roon Core, ez van, de addig elég.
-
-
Mathiask
senior tag
válasz
s4tch #106018 üzenetére
Egy Ferrari is leég, egy Schiit fejes erősítő is nyírhat ki fejest(mint ahogy a Lyr3 nyírt is ki párat), egy különös odafigyeléssel tervezett repülőgép is zuhanhat le, mert nem gondoltak minden körülményre. Benne van, akármennyire is jó volt a tervezőjük. Ezt a témát magam részéről lezárom, úgy se fogjuk, meg nem is kell egymást meggyőznünk. Különbözőképpen gondoljuk.
"Mi indokolja a Topping D90-et, ha a D50s vagy bármelyik másik helyettesítő termék is gyakorlatilag ugyanúgy mér? Csak nem ez a gyártó is le akarja rántani a naiv, snakeoil-ra vevő hifistákat? ... Vagy arra még jobban odafigyeltek a mérnökök?"
Én úgy gondolom, hogy egy termék árát nem egy dolog határozza meg. Nem pusztán a hangja, mérési eredménye, funkciói, ergonómiája, márkája, építési minősége, szervízhálózata, a felhasznált alkatrész bázisa, annak minősége, stb, stb határozza meg, hanem ezek egyben.
Szerintem jó, ha egy gyártó a különböző ársávban lévő, különböző értékű alkatrész bázisra épülő termékeiből is megpróbál egy mérve is jó szintet kihozni. És két jó mérési eredmény között is vannak eltérések, nem úgy kell venni, hogy ez is jól szerepelt, meg az is, akkor ugyanúgy szólnak. Mindig vannak különbségek. Lehetne említeni ismét Nelson Pass elméletét miszerint két 0,01% torzítású erősítő is szólhat másképp, a torzítás/zaj jellegéből fakadóan. Vagy lehetne említeni, hogy a Topping egyik tervezője azt mondta, hogy ha előfokként is használva van a DAC, akkor pl a D90SE-nek van előnye a D30Proval szemben, ha nem a teljes kivezérlés környékén használjuk. Szóval mindig van így, vagy úgy különbség két termék között.
-
Mathiask
senior tag
válasz
s4tch #106007 üzenetére
"Egy műszakilag rendben lévő készülék (nem én mondtam, én nem értek hozzá) hogy lehet olyan szinten nem rendben lévő, hogy sorra nyírja ki a rá dugott fejhallgatókat, és a gyártó a teljes sorozatot visszahívja?"
Mindig megdolgoztatsz.
Először az R2R 11 mérését kellett átnéznem, most meg kénytelen voltam utánanézni az L30 sztorinak. És hát a "sorra nyírja ki" az erős túlzás. A fix előtt tönkrement fejesek száma (amit ASR-en összeszedtek) volt 3db és még 4db L30 tönkremenetel, ami nem hatott ki a fejesre. És ahogy olvasom elég kicsi volt a meghibásodás esélye és ezen belül, hogy a fejes is tönkre menjen még kisebb. (de az ASR-en összeszedett eset számoknál valószínűleg több történhetet de még így is valószínű hogy 1 számjegyű végzetes problémáról volt szó a fixig) Amúgy a fix-et úgy adták ki, hogy a gyárban nem is tudták reprodukálni a problémát(azt sejtették, hogy valamelyik alkatrészből jött korábban az ESD-re érzékenyebb széria), így az amúgy is meglévő DC védelmet erősítették még jobban(ami amúgy több fejes erősítőben egyáltalán nincs is).
A BMW-s példa egyébként szerintem helytálló. Mert attól, hogy néha egy-egy bizonyos időpont előtt gyártott kétliteres motorral szerelt BMW leégett, még műszakilag igényesebb, jobb, több fejlesztői munkával, nagyobb odafigyeléssel létrehozott termék, mint mondjuk egy Lada. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
s4tch #106007 üzenetére
A komplex mérés a készülékek hangra gyakorolt hatásait szemlélteti x paraméteren keresztül, nem pedig stabilitásról és üzembiztosságról szól.
Ha ez így lenne, nem 160+ DAC-nál tartanának, konzisztensen ugyanazon módszerrel, hanem 10-nél.
Egyetértek Mathiask-val, a kettô totál elválik egymástól.
A BMW is hív vissza autót.Naés.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
s4tch #105975 üzenetére
Hát, legyen hited szerint, nekem is hitem szerint. Mármint a tengelytávosdi. Pláne az akkutöltôsdi. Nem az alapján veszek akkut, hogy milyen a színe, hanem hogy mennyit tud leadni, milyenek a cellák, memória effekt mikortól üt be jobban, satöbbi, ezt pedig teszt és mérés mondja meg, na most akkor vesd össze a DAC-al, azzal a halk apró megjegyzéssel, hogy szerintem a dolgok nagyját, amitôl zene a zene, igenis tudjuk mérni.
De ismétlem, legyen hited szerint, én senki világát nem fogom és nem is akarom megváltani. Mérek (mérnek nálam okosabbak) aztán annyi. Ti meg eszitek az intermodulációs torzítást, a jittert, mindent, akkor is, ha jobb hangra. Szíve joga mindenkinek.
-
Mathiask
senior tag
válasz
s4tch #105986 üzenetére
Azt, Igen. Most megnéztem egy mérést róla. [link]
És hát olyanok vannak benne pl. hogy USB-ről 25mp-ként egy pillanatra a torzítás+zaj felugrik 0.05%-ról 2%-ra. Miért? Koaxról nem, tehát nem arról van szó, hogy ez kell a jó hanghoz, egyszerűen valamit trehányul csináltak meg. Valami bezavar 25mp-ként, amire nem figyeltek. De sok minden mást is lehetne említeni, ami műszakilag nem tűnik túl korrektnek és egyértelműen a jó hanghoz se kell. Pl a magas jitter és pl a 3 dB SINAD eltérés a két csatorna között. Ami persze mindegy is lehetne, de azért csak jelez valami nem odafigyelést.
És nem azt mondom, hogy nem szólhat jól szubjektíve, pl egy adott működési tartományban, mert hát ha az adott felhasználás során nincs szükség ~60dB-nél nagyobb jel/zaj viszonyra akkor miért ne. -
Mathiask
senior tag
válasz
s4tch #105975 üzenetére
"Ezek nekem továbbra sem mondanak semmit."
Egyfelől csak a SINAD-ot kiemelni tényleg nem szerencsés, másfelől viszont ritkán látni olyat, hogy egy ebben kiemelkedő készülék másban meg nagyon rossz lenne. Valahogy úgy lehet, hogy ha a tervezők odafigyelnek erre, akkor másra is.
Szerintem két dolgot mond egy komplex(több mindent vizsgáló) mérés :
1.: Mennyire ad elvárt, magas hanghűségű, torzítás és zaj mentes kimenetet, tehát mennyire transzparens. Legalább a mérőjelek szintjén. (pl szinusz, multi tone) (mert ha már ez se megy a zene se fog, mert az is szinuszok összessége)
2.: Mennyire figyeltek oda a tervezők, hogy műszakilag rendben legyen a készülék.Amit valóban nem mond meg, hogy ez nekem mennyire fog tetszeni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
s4tch #105975 üzenetére
+1. Pl. Audio GD-k rendre @arul szerepelnek, közben meg igen jól hallgathatók a "valóságban". De láttam CA dacot, ami a "valóságban" eléggé "unott" hangú, a táblázat szerint viszont, annál sokkal jobbnak kellene lennie.
#105977freelanced"Tegnap sikerült egyébként meghallgatni, elég szimpatikus hangja van, bár drága rendszeren történt, így megint inkább csak az erősítő működését teszteltem, mintsem a hangját véleményem szerint."
No nem egészen.
Egy "vacak" rendszerben melyik erősítő képes jól szólni? (ne 10 milliós erősítőre gondoljunk) Ha ott jónak/ígéretesnek hallottad, akkor legalább tudod, kb. mire képes a Pio. Ha nálad rosszul fog szólni, az nem feltétlenül az erősítő hibája lesz...szerintem.
-
törölt tag
válasz
s4tch #105942 üzenetére
Ha meg már Pi akár el is hagyható az usb, van ott koax is. Ha van akit zavar az usb saját hangja.
Más.
USB: A konszolidáltabb arcok sosem vonták kétségbe egy kábel hibátlan adatátvitelét. Ez van, ezt el is ismerjük. Azonban a hangra gyakorolt hatásuk nem csak nullákból és egyesekből áll. Lehet ott van a bibi, hogy az egyik oldal csak is sérült bitekben hajlandó gondolkodni.
Sérült?->Javítva, Eltűnt?->Javítva Ennyi lenne? Ennyi lenne a hatása? -Ó nem.
Ezt sokan tudjuk, azonban, ha hátrébb lépve, egybe vizsgálnánk az egész bonyi D/A átalakítás kérdést, nem győznénk csokorba szedni a mi mire hatást. Én már azt tartom minden hatással van mindenre, még egy alátétnek is, meg egy usb kábelnek is, egy D/A kártyának is, de még az áram minőségének is, etc. etc. mindenek valamireHa pedig csak a kábelt vizsgálnád, nem feltétlen a pár ezer forintisok közt lesz lényegi vagy nagy különbség. Egy jó usb kábel sem lesz olcsó, de ott már valóban nagy különbségekre számíthatsz.
Míg pl. egy koaxon jobban és hamarabb elő jön a különbség. szvsz
szerk: Egy belépő láncban egy usb kábel minőségével, nem igazán kell törődni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest