- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stapi1
csendes tag
válasz UberMutant #348 üzenetére
Csak annyit írt. Order number 5911
-
stapi1
csendes tag
válasz UberMutant #352 üzenetére
Shipment #120. Az jobban hangzik már. Kezdek újra reménykedni, hogy talán tényleg megjön akkor október közepén. Köszi a segítséget.
-
supercow
őstag
Feladták a Bobcat hotspotomat
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
Janaboy
veterán
Egy 5 méteres antenna kábelen mekkora lehet a jelveszteség?
Janaboy
-
Stanlee
őstag
Fugg a kabel minosegetol, a hasznalt csatlakozoktol is.
Az egyik antennat probaltam a gyari 2 m-es kabellel, plusz 2 atalakito csatlakozo volt rateve es mar nem latta a hotspotokat, amiket egy kis vesztesegu, 50 cm-es kabellel rakotve latott.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
supercow
őstag
Igen, szerintem is kb annyi, mondjuk számolj 1.2 dBi-vel a kábelen és még csatlakozónként max 0.5 dBi.
Összehasonlításnak az én vékonyka kínai 5m kábelem 3D-FB típusú amiről még sose hallottam és kb 31 dBi/100m 868MHz-en. Majd meglátjuk mire jutok vele, rendelek másikat ha kell.In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
nlaci0725
csendes tag
Sziasztok,
Valakinek van esetleg tapasztalata, a Sensecap M1 géppel?Illetve antennák terén, ahogy nézegettem számomra a 8dbi lenne a legmegfelelőbb(Agglomeráció, családi ház hegytetőn.), kábelek terén milyet érdemes? Valakinek ezekkel kapcsolatban van tapasztalata, hogy Magyarországon belülről honnan lenne érdemes rendelni ezeket?
Köszi előre is.
-
robita
csendes tag
Esetleg meg tudja valaki mondani, hogy az [RG-213U] kábel használható helium minerhez ?
Csak azért kérdezem mert van itthon pár méter elfekvőben.Ha elűzöd az összes démont, az angyalok is tovaszállnak. _No SMS, No Viber_
-
Stanlee
őstag
válasz nlaci0725 #363 üzenetére
A kornyeket nem ismerve eleg nehez barmit is mondani, de altalaban erdemes megnezni, hogy milyen az antenna sugarzasi mintazata, nehogy ellojjel vele a tobbi miner felett.
En inkabb hasznalnek egy 5 dbi koruli antennat.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
jirason
újonc
Controlinotol kaptatok visszaigazolo emailt hogy a fizetes megerkezett? Sepas fizetes!
-
Stanlee
őstag
En most a controllinobol kimaradok es jegelem a helium projektet egy idore. Megvarom a november/decembert, hogy az uj HIP-ek hogyan fogjak befolyasolni az egesz projektet globalisan, ill. az 5G-s cuccok is megjelennek USA-ban, nem tudom, hogy azok is mit fognak okozni a halozattal, HNT disztribucioval.
Lassan mindent eladok, keseru szajizzel zarom le az egesz helium network-os dolgot, figyelem a data only hotspotok helyzetet.
Az a konkluziom, hogy ez a projekt nagyon hely fuggo, ha nincs megfelelo lokacio, barmennyi energiat beletehet az ember, a minimalis jutalom miatt nem eri meg vele foglalkozni.
Remelem mas tobb sikerrel jar.
-
jirason
újonc
válasz UberMutant #368 üzenetére
szuper. köszi az infot
-
kriszitan
csendes tag
Sziasztok! Nemrég kaptam meg a bocatem, a kérdés az lenne hogy a transmit scale-t ti mivel növelitek? Van esetleg valami magyar discord/telegram/facebook vagy bármilyen tömörülés a magyar heliumosoknak? Az elég fsza lenne! Köszi előre is a válaszokat!
-
Stanlee
őstag
válasz kriszitan #371 üzenetére
Magadtol eleg nehezen fogod novelni, max ha elviszed mashova a minert. HIP17 a varazslat, ami szerintem normal halandoi szinten nem ertheto modon meghatarozza a transmit scale-t.
HIP 17 — Why Are You Getting Scaled?
How to improve your Helium miner's transmit scale | Everything about HIP17 hex and reward scales
A hivatalos Helium-Discordon van magyar reszleg is: https://discord.com/invite/helium
-
Kobe
veterán
A HIP17 teljesen korrektul es full kozerthetoen leirja a szabalyokat
Helium.placen pedig van a filterben egy valaszto, amivel a terkepen megmutatja hogy az adott helyen mekkora az eszkozsuruseg minden a helyhez tartozo hex szintjenErdemes hasznalni mert alapesetben a hexek hatareleinel levo kis 3szog alaku teruletek torzitjak a sajat szamitasod, viszont ez a filter meg normalisan mutatja
Arra gondolok hogy db hex nem ad ki tokeletes hex alakzatot, lesznek kilogo elek. Ha kisebb felbontasban pont ezekben a kilogo elekben vagy, mehet a fejvakaras de a place jol mutatja voltakepp melyik nagyobb felbontasu hexhez is tartozik az eszkoz ha ilyen helyen van
-
stapi1
csendes tag
Érdekelne, hogy az antennák decibel növekedéséből adódó megváltozott irányszögek, jel alakja, abban az esetben is fent maradnak, ha én pl. kábelhosszban elvesztegetnék néhány dbi-t? vagy ebben az esetben az alak is visszamódosul?
-
jirason
újonc
válasz UberMutant #368 üzenetére
azóta valami változás?
mert nekem még mindig processing. -
supercow
őstag
válasz bandigno #374 üzenetére
Ha nem rendelkezel máshogy a DHL csinálja a vámkezelést, külön értesítenek majd a vám és ÁFA összegéről. A Bobcat által kiállított számlán nekem 160 USD az érték, az áru leírása “Router”. Majd beszámolok a további eseményekről. Azt tudom hogy a dupla vámot a Bobcat visszafizeti, van egy űrlapjuk erre és havonta egyszer dolgozzák fel az összegyűlt igényeket.
-
supercow
őstag
válasz bandigno #385 üzenetére
Azt sajnos nem tudom.
Közben kaptam SMS-t megint DHL-től hogy fizetnem kell. Volt benne link, teljesen kulturált folyamat. Azonnal online kifizettem a 20,548.72 Ft (igen, 72 fillér ) valamit (gondolom ÁFA + DHL vámkezelési díjai?)
Letöltöttem minden dokumentumok ha később szükség lesz rá. Számla, szállítólevél, ilyesmik. Remélem kedden tényleg megjön, nagyon hosszú volt a várakozás.
Tegnap megjött az Aliexpresstől rendelt villámvédő is.In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
Ezt rendeltem és egy hasonlót csak más csatlakozóval.
-
supercow
őstag
Egyébként a közvetlen villámcsapásnál semmi nem véd meg. Ebben elvileg elpukkan egy cserélhető betét és (szintén elvileg) nem engedi a villám energiáját a koax kábelen az eszközödhöz, de szerintem így ebben a formában esélytelen. Inkább a szél által generált és viharok közben keletkező légköri statikus elektromosságot segít elvezetni, mert az is megsüti a hotspotot ha úgy sikerül a koaxban futnia. Nem tudom, mert nem vagyok képzett villanyász, csak igyekszem okosodni és biztonságosan felszerelni az antennámat
-
stapi1
csendes tag
Bár még új vagyok a helium és egyéb hálózati dolgok terén, de már sok dologban megvilágosodtam (pl. a Pos létezése is új volt számomra ). Arra viszont még mindig nem jöttem rá és nagyon foglalkoztatja a szárnyaló fantáziám, hogy amikor olyan képeket látok, hogy a nagy semmi közepén vagy egy hegység tetején kiraknak egy helium hotspotot az honnan kap netet? Vagy jól eldugva kitekernek odáig párszáz méter utp-t? Az áram részét még értem, hogy napelemről megoldják. Nemrég kérdeztem itt a fórumon a mobil netet és a kommentekből az jött le, hogy az nem jó megoldás. Aki esetleg tud egy jó megoldást az felvilágosítaná a homályos tudásomat ebben a témában.
-
Kobe
veterán
Miert nem jo megoldas a mobilnet?
Siman mukodik
A kimondottan kulterre tervezett eszkozokben meg szokott lenni sim kartya foglalat pont emiatt
A hazilag kulterre pimpelt belteri egysegekben meg szinten mukodik, altalaban vizzaro dobozban melleraknak egy usbs donglet vagy hasonlo cuccot es ad neki tapot usbrol pl, a hotspot meg PoE ha megoldhato, de van napkollektoros, akksitelepes megoldas isEs a legkezenfekvobbet meg kihagytad: ha valaki Bivaly**sznad es Hatsorettenet mogott 4 km-rel rakta ki a pusztaba, akkor eselyesen spoofingol, mashova rakta a cuccot a terkepen mint ahol van
-
Kobe
veterán
válasz Major Lion #399 üzenetére
A "nem jo megoldas"!= draga / kevesbe rentabilis megoldas kifejezessel.
A korlatlan mobilnet meg regen volt kuriozum, perpill a dragabb szolgaltatoknal is van 7-8ezerert all in csomag
De vannak olyan flottak is orrverzrsig amiben 3-4e/ho ert kapsz korlstlan hivas + korlatlan mobilnetet, es azok is lakossagaranyosan kb tobb100ezer felhasznalonak siman elerheto
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Pencil USB-C Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Gyári Apple Garancia
- Google Pixel 9 Pro XL, fekete gyári szilikon tok! Új, bontatlan, sose használt.
- Apple iPhone 14 Pro Leather Case bőr tok - Midnight, Umber
- ALLDOCUBE iPlay50/ALLDOCUBE iPlay50 Pro tablet tok, szürke - ÚJ
- Apple DUPLA C töltőkábel eredeti , 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs