Hirdetés
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
válasz
Major Lion
üzenetére
A "nem jo megoldas"!= draga / kevesbe rentabilis megoldas kifejezessel.
A korlatlan mobilnet meg regen volt kuriozum, perpill a dragabb szolgaltatoknal is van 7-8ezerert all in csomag
De vannak olyan flottak is orrverzrsig amiben 3-4e/ho ert kapsz korlstlan hivas + korlatlan mobilnetet, es azok is lakossagaranyosan kb tobb100ezer felhasznalonak siman elerheto -
Kobe
veterán
Miert nem jo megoldas a mobilnet?
Siman mukodik
A kimondottan kulterre tervezett eszkozokben meg szokott lenni sim kartya foglalat pont emiatt
A hazilag kulterre pimpelt belteri egysegekben meg szinten mukodik, altalaban vizzaro dobozban melleraknak egy usbs donglet vagy hasonlo cuccot es ad neki tapot usbrol pl, a hotspot meg PoE ha megoldhato, de van napkollektoros, akksitelepes megoldas isEs a legkezenfekvobbet meg kihagytad: ha valaki Bivaly**sznad es Hatsorettenet mogott 4 km-rel rakta ki a pusztaba, akkor eselyesen spoofingol, mashova rakta a cuccot a terkepen mint ahol van
-
stapi1
csendes tag
Bár még új vagyok a helium és egyéb hálózati dolgok terén, de már sok dologban megvilágosodtam (pl. a Pos létezése is új volt számomra
). Arra viszont még mindig nem jöttem rá és nagyon foglalkoztatja a szárnyaló fantáziám, hogy amikor olyan képeket látok, hogy a nagy semmi közepén vagy egy hegység tetején kiraknak egy helium hotspotot az honnan kap netet? Vagy jól eldugva kitekernek odáig párszáz méter utp-t?
Az áram részét még értem, hogy napelemről megoldják. Nemrég kérdeztem itt a fórumon a mobil netet és a kommentekből az jött le, hogy az nem jó megoldás. Aki esetleg tud egy jó megoldást az felvilágosítaná a homályos tudásomat ebben a témában. -
supercow
őstag
Egyébként a közvetlen villámcsapásnál semmi nem véd meg. Ebben elvileg elpukkan egy cserélhető betét és (szintén elvileg) nem engedi a villám energiáját a koax kábelen az eszközödhöz, de szerintem így ebben a formában esélytelen. Inkább a szél által generált és viharok közben keletkező légköri statikus elektromosságot segít elvezetni, mert az is megsüti a hotspotot ha úgy sikerül a koaxban futnia. Nem tudom, mert nem vagyok képzett villanyász, csak igyekszem okosodni és biztonságosan felszerelni az antennámat

-
supercow
őstag
Ezt rendeltem és egy hasonlót csak más csatlakozóval.
-
-
supercow
őstag
válasz
bandigno
üzenetére
Azt sajnos nem tudom.
Közben kaptam SMS-t megint DHL-től hogy fizetnem kell. Volt benne link, teljesen kulturált folyamat. Azonnal online kifizettem a 20,548.72 Ft (igen, 72 fillér
) valamit (gondolom ÁFA + DHL vámkezelési díjai?)
Letöltöttem minden dokumentumok ha később szükség lesz rá. Számla, szállítólevél, ilyesmik. Remélem kedden tényleg megjön, nagyon hosszú volt a várakozás.
Tegnap megjött az Aliexpresstől rendelt villámvédő is. -
supercow
őstag
válasz
bandigno
üzenetére
Ha nem rendelkezel máshogy a DHL csinálja a vámkezelést, külön értesítenek majd a vám és ÁFA összegéről. A Bobcat által kiállított számlán nekem 160 USD az érték, az áru leírása “Router”. Majd beszámolok a további eseményekről. Azt tudom hogy a dupla vámot a Bobcat visszafizeti, van egy űrlapjuk erre és havonta egyszer dolgozzák fel az összegyűlt igényeket.
-
jirason
újonc
válasz
UberMutant
üzenetére
azóta valami változás?
mert nekem még mindig processing. -
stapi1
csendes tag
Érdekelne, hogy az antennák decibel növekedéséből adódó megváltozott irányszögek, jel alakja, abban az esetben is fent maradnak, ha én pl. kábelhosszban elvesztegetnék néhány dbi-t? vagy ebben az esetben az alak is visszamódosul?
-
Kobe
veterán
A HIP17 teljesen korrektul es full kozerthetoen leirja a szabalyokat
Helium.placen pedig van a filterben egy valaszto, amivel a terkepen megmutatja hogy az adott helyen mekkora az eszkozsuruseg minden a helyhez tartozo hex szintjenErdemes hasznalni mert alapesetben a hexek hatareleinel levo kis 3szog alaku teruletek torzitjak a sajat szamitasod, viszont ez a filter meg normalisan mutatja
Arra gondolok hogy db hex nem ad ki tokeletes hex alakzatot, lesznek kilogo elek. Ha kisebb felbontasban pont ezekben a kilogo elekben vagy, mehet a fejvakaras de a place jol mutatja voltakepp melyik nagyobb felbontasu hexhez is tartozik az eszkoz ha ilyen helyen van
-
Stanlee
őstag
válasz
kriszitan
üzenetére
Magadtol eleg nehezen fogod novelni, max ha elviszed mashova a minert. HIP17 a varazslat, ami szerintem normal halandoi szinten nem ertheto modon meghatarozza a transmit scale-t.
HIP 17 — Why Are You Getting Scaled?
How to improve your Helium miner's transmit scale | Everything about HIP17 hex and reward scales
A hivatalos Helium-Discordon van magyar reszleg is: https://discord.com/invite/helium
-
kriszitan
csendes tag
Sziasztok! Nemrég kaptam meg a bocatem, a kérdés az lenne hogy a transmit scale-t ti mivel növelitek? Van esetleg valami magyar discord/telegram/facebook vagy bármilyen tömörülés a magyar heliumosoknak? Az elég fsza lenne! Köszi előre is a válaszokat!
-
jirason
újonc
válasz
UberMutant
üzenetére
szuper. köszi az infot
-
Stanlee
őstag
En most a controllinobol kimaradok es jegelem a helium projektet egy idore. Megvarom a november/decembert, hogy az uj HIP-ek hogyan fogjak befolyasolni az egesz projektet globalisan, ill. az 5G-s cuccok is megjelennek USA-ban, nem tudom, hogy azok is mit fognak okozni a halozattal, HNT disztribucioval.
Lassan mindent eladok, keseru szajizzel zarom le az egesz helium network-os dolgot, figyelem a data only hotspotok helyzetet.
Az a konkluziom, hogy ez a projekt nagyon hely fuggo, ha nincs megfelelo lokacio, barmennyi energiat beletehet az ember, a minimalis jutalom miatt nem eri meg vele foglalkozni.
Remelem mas tobb sikerrel jar.
-
-
jirason
újonc
Controlinotol kaptatok visszaigazolo emailt hogy a fizetes megerkezett? Sepas fizetes!
-
robita
csendes tag
Esetleg meg tudja valaki mondani, hogy az [RG-213U] kábel használható helium minerhez ?
Csak azért kérdezem mert van itthon pár méter elfekvőben. -
nlaci0725
csendes tag
Sziasztok,
Valakinek van esetleg tapasztalata, a Sensecap M1 géppel?Illetve antennák terén, ahogy nézegettem számomra a 8dbi lenne a legmegfelelőbb(Agglomeráció, családi ház hegytetőn.), kábelek terén milyet érdemes? Valakinek ezekkel kapcsolatban van tapasztalata, hogy Magyarországon belülről honnan lenne érdemes rendelni ezeket?
Köszi előre is.
-
supercow
őstag
Igen, szerintem is kb annyi, mondjuk számolj 1.2 dBi-vel a kábelen és még csatlakozónként max 0.5 dBi.
Összehasonlításnak az én vékonyka kínai 5m kábelem 3D-FB típusú amiről még sose hallottam
és kb 31 dBi/100m 868MHz-en. Majd meglátjuk mire jutok vele, rendelek másikat ha kell. -
Janaboy
veterán
Egy 5 méteres antenna kábelen mekkora lehet a jelveszteség?
-
supercow
őstag
Feladták a Bobcat hotspotomat
-
stapi1
csendes tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Shipment #120. Az jobban hangzik már. Kezdek újra reménykedni, hogy talán tényleg megjön akkor október közepén. Köszi a segítséget.
-
-
stapi1
csendes tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Csak annyit írt. Order number 5911
-
Stanlee
őstag
Ma at kellett tekernem a varos masik vegebe, es teszteltem a Dragino LGT-92-vel a lefedettseget. osszesen 4 masik hotspot altal allitolag lefedett HEXen mentem keresztul, egyet latott csak, de azt is nagyon rovid ideig.
Hetvegen mentunk egy kort, akkor meg online volt az en hotspotom is, a kis girhedek dragino 1,6 km-rol is tudott uplink-et adni, ami amugy jo, csak nekem azt jelenti a mai kor utan, hogy nagyon sokszor nem szamit, hogy van a HEX-ben hotspot, mert nem lehet veluk kommunikalni sajnos.
-
-
stapi1
csendes tag
Rendeltem én is egy controlinot. Én Székesfehérváron fogom felállítani. Sajnos a közelbe még nincs másik gép, de remélem lassan feltűnik egy két pötty ebben a hype időszakban.
Ha valakit csak az tartott vissza eddig, hogy nincs a közelben hotspot, nyugodtan tervezheti a vételt.
Kérdezném, hogy mivel városi környezetben vagyok, de egyenlőre sehol semmi 40km-es körzetben, mekkora antennával próbálkoznátok? A hotspotrf szerint egy 8dbi-vel talán elérem a veszprémi kupacot. A controlino azt írta a levélben, hogy megnyitja a rendelést a batch 1 re, mehetek rendelni. Erre kaptam egy ~5900-as rendelési számot. Az ütemezős oldalon viszont azt írja hogy a Batch 1-ben csak 3000db készül. Szerintetek kezdhetek felkészülni a batch 2 - re? Abban +4000db tervezett készülék van. -
-
bandigno
senior tag
válasz
UberMutant
üzenetére
azért erős lett a 650 eurós ár, HA 1 db-ot rendelne a szegény magyar
mondjuk kettőnél sem sokkal olcsóbb...nekem mondjuk a wifi hiánya (átmeneti a gyártó szerint, majd később engedélyezik rajta) meredek, nem kábeleznék. -
kzkz
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
Nem elég csak az antennát kell kirakni?
-
-
Janaboy
veterán
Olyan miner amúgy létezik, ami egy asztali gépbe rakható mint egy pci-e kártya?
-
elindult a controllino rendelés
-
jirason
újonc
Sziasztok az lenne kérdésem hogy mennyiben más 2.2dBi Antenna mint egy 4dBi Antenna?Én is most rendelek majd egy controllinot,de mivel az csak 2.2es antenna érdemes rögtön venni hozza egy 4dBi antennát ?
-
Stanlee
őstag
delock-bol ketfelet probaltam, https://www.delock.de/produkt/12564/merkmale.html 30 euro plusz szallitas es biztos tudja amit iger.
A kabeljet persze rogton selejteztem, amire rajottem, hogy ez is olyan, mint az eloregyartott halozati kabel, egy ideig jo, de aztan az ember inkabb maga szabja akkorara es abbol, ami epp kell.
-
Kobe
veterán
válasz
supercow
üzenetére
Mikrotik et idehaza sok boltban arulnak, be-va-tol conradon at sok boltban
Nemet marka meg a DeLock. Ez van amazonon, van sajat shopja is es vannak distributorok is, pl a reichelt
Pl. a 3dbi-os kulteri 32cmes antenna (varosba tokeletes), 32 eur darabja +2-3 euro a poznafogat. Van 8 dbios variansa is, az kicsit huzosabb, 50 eur kozt mozog.
Ezek garantaltan azok ami ra is van irva. -
Kobe
veterán
válasz
Major Lion
üzenetére
A nebrak frissitessel egyutt siman toltak egy 78-80GB ot nem egy embernel
A longap az elso idoszakokban 30GB korul muzsikaltakSzoval nem az ajandek 50MB telekomos nettel kell nekifogni az teny
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
supercow: bocsi az adekvat megfogalmazasert, de atbaxtak a palankon mint a rendje es modja. 140USD, ennek a felebol talaltal volna idehaza/ nemet amazonrol nemet profi markaju antennat hozza, poznafoglalattal, kabellel. De idehaza is kifogtal volna mikrotikot pl
-
supercow
őstag
2 db ilyen Ziisor 8dBi és hozzá készre gyártott 3m és 5m kábel ugyanott. Összesen fizettem kb 140 USD-t még július elején.
Kétlem hogy tényleg 8dBi lenne, de majd meglátjuk milyen messzire "visz". -
supercow
őstag
Elő vagyok készülve. Aliexpress antennák és kábelek megvannak, úton vannak a villámfogók, tervezem-intézem a földelést és az árbócot, rokonnál megvan a második Bobcat helye az M3 bevezető mellett.

Már csak a hotszpot kell és jón a kánaán.
Közben figyelem az exporerben sorban jelennek meg az új zöld hatszögek, talán lesz witness is. -
-
stapi1
csendes tag
Megtudná saccolni valaki közületek, hogy mennyi internet adatot generál havi szinten egy gép üzemeltetése? Gondolom az első szinkronizációnál többet, vagy nem? Érdekelne, hogy egy mobil internettel el tudna működni a rendszer? Van valakinek ezzel tapasztalata?
-
stapi1
csendes tag
Azt lehet tudni, hogy ez a controlino mekkora antennával lesz szerelve gyárilag? Nem találtam választ az oldalukon.
-
Kobe
veterán
válasz
Major Lion
üzenetére
A HIP17 nagy ur
-
Major Lion
senior tag
Eddig 1.0 volt a transmit scale-m, a mellettem lévő hexa-ban meg volt két miner, nekik 0.5... ma meg nézem és mindhármunknak 0.7

-
gg07
tag
iHubnál, ha egy google térképen nem szereplő helyre szeretnék Hotspotot foglalni, akkor az jó ha a legözelebbi utcát jelölöm be?
Vagy meglehet valahogy adni GPS koordinátát? -
kzkz
őstag
Én áprilisban rendeltem a distrelectol, de még nem tudják mikor szállítják :-(
-
supercow
őstag
Ha minden jól megy a jövő heti Bobcat batchben lesz a rendelésem.
-
bandigno
senior tag
válasz
Zöld Tehén
üzenetére
én kettőt is

-
Zöld Tehén
újonc
Vennék egyet, ha valaki eladja.
-
Stanlee
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
Na vegre hogy beindult.
Nekem is eleg frusztralo, hogy napi 0,01 HNT-t kapar ossze a cucc. kiprobaltam mar mindent, mar raraktam vagy 4 fele antennat, de csak nem akarja a kozelben levo hotspotokat latni. Nagyon gaz, hogy nezegetem a lefedettseget egy kis kezi Dragino GPS trackerrel, 500 m-re meg mindig latja ezt a kis nyeszledeket a hotspotom, de a tolem 900 m-re levo hotspotokat meg nem.
Ratettem ezt itt, egy müncheni hotspotot latott vele, ami majdnem 30 km-re van innen.
Holnap megy ebayre, amig vannak olyanok, akik megveszik jo penzert, megszabadulok tole.
FOMO-bol vettem 3 db sensecap-et, jovo heten vagy utana megerkeznek, azokat is eladom, valamiert nekem nincs szerencsem a heliummal.
-
Major Lion
senior tag
Végre elkezdett sync-elni.
Rendkívűl frusztráló hogy a szomszéd utcában már 30-40hnt-t szed össze valaki én meg havi 2-t
-
Stanlee
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
wlan-on vagy? Az enyem (senscap) folyamat dobja a wlant, a dashboard szerint online volt, a helium exploreren meg relayed meg offline. 21-en volt megint valami FW update, azota nem probaltam a wlant, kabelen jol el van ez.
-
Major Lion
senior tag
Amúgy érdekes mód a nebra dashboard szerint online vagyok, de a helium network szerint meg offline..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Ubuntu Linux
- Gyúrósok ide!
- Bluetooth hangszórók
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Energiaital topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Apple Watch Space Black rozsdamentes acél szíj
- Bonola 3 az 1-ben töltőállomás több Apple eszközhöz! Új!
- Vivo gyorstöltő adapter kábellel - Szép állapot
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- Spigen Essential Ee673eu 3-portos hálózati töltő 67W Fehér (2xUSB-C, 1xUSB-A)
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R5 7600 16GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H7 Flow fehér 750W
- HP EliteBook 840 G10 13. gen i5, 16GB DDR5, prémium üzleti laptop! 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - ASUS VY279HGR IPS Monitor! 1920x1080 / 120Hz / 1ms / FreeSync
- TAVASZI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
). Arra viszont még mindig nem jöttem rá és nagyon foglalkoztatja a szárnyaló fantáziám, hogy amikor olyan képeket látok, hogy a nagy semmi közepén vagy egy hegység tetején kiraknak egy helium hotspotot az honnan kap netet? Vagy jól eldugva kitekernek odáig párszáz méter utp-t?
(mi az áfát rendeléskor megfizettük, ezért vagyok kíváncsi a dolgokra)
) valamit (gondolom ÁFA + DHL vámkezelési díjai?)