Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Be is futott a Honor GT Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
Új hozzászólás Aktív témák
-
czuni09
friss újonc
válasz
UberMutant #1199 üzenetére
Mennyit szánok rá? Igazándiból semmit. Köszönöm. Jó üzlet politika. Egy humanitárius embert keresek.
-
czuni09
friss újonc
Sziasztok szép napot!
Szeretnék venni hellium miner gépet és ehhez kérnék segítséget olyan embertől akinek már van és aktívan használja. Eseteleg van itt olyan segítőkész ember aki az elejétől elmagyaráz nekem mindent?
A válaszokat előre is köszönöm!!!!<3 -
Freerules
újonc
Köszönöm mindenkinek a választ. A matchx re gondoltam én is de egy kisebb vagyon az eszköz ,amíg élt a helio gondoltam rá,de most nem tudom.
-
Bec
tag
válasz
Freerules #1189 üzenetére
Esetleg ez? (a térképnézeten akad jó pár Bp-n) : https://matchx.io/pages/m2-pro-miner
-
supercow
őstag
válasz
Freerules #1191 üzenetére
Deeper Network lényegében ahogy UberMutant mondja, az otthoni interneted sávszélesség egy részét használhatják mások, VPN csatornákon keresztül amit az eszköz intéz. Magát a forgalmat nem látod, nem tudod mi történik.
És hát elég körülményes elkezdeni és nehéz kivenni a tokent. Napi fix összeget kapsz ha megfelelsz a feltételeknek (napi uptime, minimum átmenő adatmennyiség). Az alap összeg minimális, de bizonyos mennyiségű kriptót "lekötve" kapsz kreditpontot, ami alapján magasabb sávba lépsz, ahol nagyobb a napi jutalom. Részleteket itt olvashatod.
Persze a hardvert is megveszed előtte, szóval a végére igen lassú a megtérülés.
A mostani árfolyamon a max. jutalom napi 164 token * $0.008524 vagyis 1.4 dollár / 570 Ft (adózás előtt!) mire elég?
Ebből meggazdagodni vagy megélni nem fogsz az biztos.
-
Freerules
újonc
-
supercow
őstag
válasz
Freerules #1189 üzenetére
Ez már nagyon off de röviden:
Mit értesz az alatt, hogy "Ezzel a megoldással"? Mindenképp LoRaWan vagy hardveres projektet akarsz ami kriptót ad az üzemeltetésért? Arra ott van pl a Deeper Network (decentralizált VPN https://www.deeper.network/) vagy a légszenyezésmérő szenzoros adatgyűjtős pl https://www.planetwatch.io/
Azokhoz amit írtam fizikai eszköz nem kell, tiszta kriptó befektetés Proof of Stake láncba.
Nem befektetési tanács, csak saját vélemény.
Havi hozam az összegtől függ ahogy minden befektetésnél. pl JUNO évi 40%, de pl EVMOS jelenleg évi 161%, ami napi visszaforgatással (=kamatos kamat, "re-stake") évi 362%. Ezzel jár persze a magas kockázat, a jelenlegi általános kriptó helyzet stb. amit ésszel figyelembe kell venni.
Számolni tudsz pl ezen az oldalon https://www.stakingrewards.com/earn/evmos/"Csak annyit kockáztass, amit megengedhetsz magadnak hogy elveszítheted." - ősi kínai bölcsesség.
-
-
Freerules
újonc
Az szép, akkor nem hiszem hogy ez nem hogy jövedelmező de úgy olvasom ennek a megoldásnak vége is. Köszönöm a választ srácok.
-
coppola
tag
0.1 hnt/nap az reális, jónak számít most. Ha kitart a project a következő bullrunig, akkor valszeg felmegy az árfolyam, de sztem ruppótlan az egész, potenciál se sok van benne, meg ki is fogyott a lendület a csapatból. Nemrég vakertam egy kissráccal, aki létrehozott egy platformot, amin minden meglévő okos eszköz a konyhai hűtőtöl a villanyverdáig képes kommunikálni egymással. A helium network sztem nem tud semmit, ami sima neten nem futna el.
-
ITrex
tag
válasz
Freerules #1180 üzenetére
Szia! Én most kezdtem bele 1 hete. Én konkrétan Kisalföldön használom, szóval elvileg domborzat adott (szóval hogy kb. nincs), 2 emeletes a ház, 2. emelet külső ablakpárkányára van kivezetve az antenna. (Időjárásálló) Kb. 8 méter magasan lehet, kicsit talán kevesebb, konkrétan örülök ha napi 0.1-et hoz naponta ami jelenlegi árfolyamon kb. ~170 Ft. Nem mondom hogy életem befektetése volt, ha csak nem megy egyszercsak fel a HNT árfolyam.
Nagyon nehézkesen talál Witness-eket, amire érdemben elsőnek is tud reagálni. Lehet ha a 2 emeletes ház legtetejére tenném akkor jobb lenne a helyzet, nem tudom. (Transmit Scale-em 1.00 csak megjegyzem) Szóvaaal jaaaa.
-
Freerules
újonc
Szerinted akkor nincs értelme? Esetleg más hasonló technológia ami ezen mozog?
-
coppola
tag
Csumi! Villanyt szereltem sokadszor rezsicsökkentősen, párszor le kellett nyomnom a kismegszakítókat. Sikerült letégláznom a tp-link routeremet a bobcat nem ad életjelet, sötét a led, lehet kapott kis 400voltot, mer variálnom kellett a fázisokat, van ebbe bizti? Vagy mi a mozi ilyenkor?
#Freerules #1178
Sztem semmi értelme, le fog menni a lefolyón a project -
Freerules
újonc
Üdv. Új vagyok a témában,kérdezném hogy van ennek még bármi értelme hogy elkezdjem? 2 bobcat menne fel,két különböző házra Debrecen,nem emeletes .szóval egyáltalán mi várható termelésben,nem.ebből akarok teslát venni de kicsi pénzért gondoltam jó kiegészítésként.köszi a válaszokat előre is.
-
ITrex
tag
Ő így mit tud amit mi nem? Annyi hogy 15 méter magasan van a hotspot és ennyi? Mi kell egy ilyen 7-10 HNT-s hozamhoz jelenleg? Semmi különlegeset nem látok sem földrajzi elfekvésben, sem antenna dbi terén. Csupán annyi hogy jó magasan van. Ennyi lenne a titok?
-
UberMutant
őstag
válasz
losslessonly #1174 üzenetére
kettővel feljebb a válasz
-
losslessonly
csendes tag
Kb. egy éve kérdeztem, hogy van-e valós adatforgalma a hálózatnak.
Most ismét érdeklődnék, van-e már valós adatforgalom pl. Magyarországon, ami után jutalékot kaptok?
Vagy azóta is csak a "tesztüzem"-mel etetik a router tulajdonosokat?
Nekem továbbra is Ponzi-sémának tűnik, technológiai bullshitbe csomagolva. (Elvben lenne értelme, ezzel húztak be titeket a csőbe) . Hiába, a csalóknak is haladni kell a korral, tulipánhagymát már nem vettetek volna... -
joczo1337
tag
válasz
UberMutant #1172 üzenetére
A technologiai resze is erdekel,azert is kerdeztem,hogy mennyien,kik es mire hasznaljak peldaul.
Viszont ha tenyleg bejohet havi 3-9hnt,az jelenlegi arfolyamon nem annyira rossz megterules,hatha meg esetleg feljebb is megy.
Ezek az oldalak,amiket emlitettel hogy mukodnek? -
UberMutant
őstag
válasz
joczo1337 #1171 üzenetére
az egész 1 milliós hálózatnak van 100 dollár nagyságrendű bevétele a használatból.
havi 3-9 hnt lehet szerezhetsz , de nézd meg magadnak az explorer-en vagy hotspottyn esetleg egyéb aggregátor oldalon.ha pénzd akarsz keresni, akkor keress más módszert. ha csak a technológia érdekel, akkor meg ne foglalkozz vele , mennyi idő alatt jön vissza az ára, ha valaha is.
-
joczo1337
tag
Sziasztok!
Radioamatorkent kerdeznek egy kicsit,mivel a Lorawan-os dolgok mindig is szurke foltot jelentettek nekem
Mennyire van magyarorszagon aktiv felhasznalotabora,illetve peldaul mire hasznaljak oket a helium keretein belul?
Gondolkodtam probakepp megnezni egy helium minert,annak ellenere hogy most epp alacsonyan vannak a cryptok.
Mennyi HNT-re lehet szamitani nagyjabol,mondjuk pest megyeben,nagyon jo pozicioval(es nyilvan egy jo antennarendszerrel)? -
bodojani
csendes tag
Egy kis érdekesség, csaltak a Helium vezetői, alkalmazottai. [link]
-
Frozen
addikt
Nem tudom mi bajod vele es mit gorcsolsz rajta.
Bealllitod bedugod es nem kell vele foglalkozni. A penz meg gyulik. Az hogy most nem 400 eurot hoz neked havonta mint masnak egy dolog ,vegyel jelerositott aztan majd jobb lesz csak ujabb befektetes stb valami valamiert. Egyebkent most mindenek lent van az ara szoval nem kell a heloumot sem temetni annyira amennyire itt sokan teszik. Energiabol minimalisat vesz fel ha havonta hoz 1-2 heliumot az is jo ,ha csak 1 et vagy felet az sem rossz. Nem a jelenlegi arfolyamon kell nezni hanem akkor majd mikor megint bikapiac lesz es felmegy minden arfolyam. -
Frozen
addikt
mindenek beszakadt az ára vagy gondolod,hogy ami a csucson volt 25-30 euro körüli árfolyam az majd megtartja?
ugyan ugy lemegy itt majd akkor lesz érdekes a dolog amikor legközelebb bikapiac lesz és felmegy a hnt ára ahogy a többi is na meg persze ez a hip70 frissités is hozhat még jó dolgokat -
supercow
őstag
válasz
szabolcs77 #1161 üzenetére
Durván bezuhantak az árak
-
Meg volt az első Beacon Failed -em.. de hogy mitől az passz..
-
llacee
őstag
Sziasztok!
A bobcat 300 még ajánlott termék?
Meglepődve tapasztaltam, hogy ennyire lement az ára itt ph-n is, gondolom a kriptó általános lejtmenete miatt.
Ha esetleg itt hardverprón nézek egy használtat mire kell figyelnem, vagy inkább ne vegyek apróról?
Köszi! -
pityu8
tag
válasz
szabolcs77 #1154 üzenetére
Eltünt a csatában
-
szabolcs77
tag
válasz
Segesvarya86 #1153 üzenetére
Segesvarya86: nem csatoltál képet
-
Segesvarya86
csendes tag
Sziasztok,
3 hónapja telepítettünk egy Sensecap M1 routert, de sajnos azóta is pending problémánk van mellékelek egy képet. Kérlek segítsetek mit csináljunk hogy tovább lépjen, esetleg kimaradt egy lépés?
köszönöm -
Luisree
friss újonc
Sziasztok!
Gondolkodok egy Bobcat 300- miner vásárlásán, de mielőtt belevágnék kiszeretném kérni a véleményeteket. Megéri-e még ez a HNT-bányászás, mik a buktatói, a frissítések normálisan települnek, nincsenek-e 1,2 napos kihagyások. Esetleg nem tudtok-e egy profit kalkulációs oldalt, ami kb megmutatja hogy milyen bevételre számolhat, az ember. Az elhelyezés szempontjából, 10 emeletes ház 8-dik emeletén lenne elhelyezve. Ezt a szöget tudnám fogni kb [link] . Ez a kép pedig a kilátás: [link]
-
Rick3D
senior tag
Az lehetséges, hogy a bázisrepülőtér zavarja a jelet? Konkrétan 180 fokban csapatja a jelet és minden ami "mögöttem van" ahol van a repülőtér is 0. Nem lát semmit abba az irányba.
-
varmi2
nagyúr
A nagyobb Dbi-s antenna messzebbre ellát, és messzebbről tudja fogni a jelet. DE minél nagyobb a Dbi érték annál kisebb szögben sugároz. Egy 2Dbi antenna majdnem gömb alakban sugároz. De csak az aránylag közelieket látja, de azokból mindent. Egy nagy dBi antenna viszont sokkal kisebb szögben lát.
Itt egy kép a magyarázathoz.
minél nagy a dBi érték annál laposabb a szög. Így a közelebbieket már nem látja. -
Rick3D
senior tag
válasz
UberMutant #1143 üzenetére
Ha jól értelek, nagyobb DBI-s antenna jobban fogja a jelet és ezt nem értik meg sokan?
-
supercow
őstag
Sűrűn lakott területen még a gyári 3dBi is néha jobb, mint a csicsás drága. Városon kívül attól függ milyen a földrajzi helyszín, van hogy 8 vagy 12dbi kell. Az 5.8 amolyan arany középút amit mindenki nyomat.
A szimuláció mindig ideális esetet mutat, nem garantált de kiindulási alapnak jó. Sok sikert -
Rick3D
senior tag
válasz
UberMutant #1140 üzenetére
Más:
Azon gondolkodtam, hogy a transmit scale összefüggésbe állhat-e a super simulation-ben kapott eredménnyel. Mert egy 5.8 dbi antenna van fent és a képen az összes városi spot felett ellövök csak a városon kívül talál jelet.
Még sync alatt van eszköz ezért nem tudom mennyire valid a transmit scale. Nem rég sikerült regisztrálni. Valaki tapasztalt tudna egy véleményt mondani? Mert ha helyes a teóriám akkor lehet kisebb dbi-s antenna kellene.
Van valamilyen kalkulátor stb.. amit ajánlanátok? -
Rick3D
senior tag
Megint én
Szóval nem sikerül túljutnom a kolléga által emlegetett hibán nekem se.
Lassan 24 órája lesz rákötve a hálózatra.
Amiket eddig próbáltam: áramtalanítottam, ONT resi ,port forward, static ip osztás,kábeles csatlakozás, wifis csatlakozás, helium app újraindítás és persze a várakozás, próbálkozásokkal.
Mielőtt ide írtam már átbújtam jelentős mennyiségű reddit posztot. Többek között én sem tudom eldönteni, hogy ez full zöld mert lehet van benne egy kis sárga tónus is. Elvileg ez akkor fog csak működni ha full zöld lesz de akkor minden gond nélkül.
Szóval, meddig kell vele várni és mikortól van probléma?
Directbe van kötve az ONT-ra és ha már úgy is itt vagyok megelőzném a "relayed" problémát és a később ip cím változás miatt ledobálást.
Ezért nyomtam egy port forwardot és kapott statikus címet. "'Elvileg"
Ott volt egy "Reservation" gomb, miután rányomtam átváltott erre. Jól gondolom, hogy ezzel statikus IP címet kapott?
Ennyi port forward elég? Ext. host == Int. host is ok?
Esetleg még valami amire érdemes figyelnem?? -
Rick3D
senior tag
Van egy cimborám akinél nincs net
de így totál nincs még TV sem. Nem is lesz. Valahogy meg kéne egy ilyen házba oldani a miner net elérését.
Miképp van erre mód? Elvileg mobilnet az van. Milyen eszközöket javasoltok egy ilyen setuphoz?
Bobcat miner 300. -
HoppMaster
aktív tag
Bobcat-et most milyen határidővel lehet vajon rendelni?
-
gg07
tag
Hali.
MikroTik 868 Omni antennához, milyen kábelt ajánlotok ami alacsony jelvesztèsű? SMA - RPSMA kábelre lesz szükség valószínű.
-
Attix82
addikt
Kérdés. Most már átraktam a végleges helyre, egy másik lakásba.
Melyik a legegyszerűbb megoldás, hogy a végleges helyén működjön a készülék megfelelően?
-
Rick3D
senior tag
Kábelt, antennát stb.. honnan érdemes itthonról beszerezni? Tudtok ajánlani egy jól bevált helyet?
-
Attix82
addikt
Viszont lenne egy kérdésem, a gyári antennához melyik hosszabbító kábel lenne jó? Mert erkélyre lenne és a készüléket nem akarom oda kirakni.
-
madpapa
senior tag
válasz
supercow #1115 üzenetére
Mondhatta volna szebben is kislovag.
Igazából nem értem az indulatoskodásod? Meleged van, vagy rosszul ébredtél?
Lazíts egy kicsit!
Nyilván nem értesz hozzá, ez a kommentedből is lejött. Ugyanis ha értenél hozzá, szakmai választ adtál volna. De nem.
Én szakmai választ szeretnék. A fizikáját. Nem látom azt, hogy ha nyitva van az antenna kimenet, és nincsen egy 50 ohmos impedanciával lezárva, miért kellene "kiégnie" ? Létrejön a lezáratlanság miatt egy reflexió. Ennyi. Kérdés az, hogy ez a reflexió mit okoz az RF áramkör kimenetén?
Érted? Ja, nem. Akkor inkább hallgass!
Tönkreteheted valóban a kimenetet, de ha pl. rövidrezárod. Egy nyitott RF kimenetnek miért kellene "kiégnie" ezt nem látom át. De hátha egy ehhez értő is fog majd válaszolni. -
supercow
őstag
válasz
madpapa #1114 üzenetére
Nem számít, hogy 3 oldallal odébb itt a topikban valaki kiégette a hotspotját, meg az összes gyártó leírásában benne van, meg a redditen és a gyártói oldalakon sírnak az emberek mert kihúzták és kiégett a LoRa modul. Nyilván az a lényeg, hogy szerinted ez érdekes, és egyébként meg nem.
Okés, akkor szerintem te húzogasd ki, senki sem áll melletted fegyverrel. Fórumtárs kérdezett, mi válaszoltunk, ennyi.
-
Rick3D
senior tag
Nekünk most jöttem meg, majd fél éves csúszással
Még nem kerültek felsetupolásra. Van valami tuti mit ne csesszek el tippetek?Külön kell hozzá vennem SD kártyát?
-
gg07
tag
Próbáltátok már LTE routerrel wireless kapcsolattal a minert? Pl: DigiSim kártyával?
Hogy muzsikál?
-
Frozen
addikt
Feleslegesen korlatozod jobbra meg balra....csinalod magadnak a plusz feszultseget....
Havi kb 2-3kw aramot eszik meg a nyakamat ra hogy ennyit meg a gyari antenaval is osszekapal a szoba kozepen ha valaki olyan helyen lakik.....
Nyilvan ha kirakod a prerire nem fog hozzni semmit. -
gg07
tag
Ezek jó számok. De működés közben nem csökken élettartama valamivel?
Nálam azért 50-60 fok között ketyeg -
Frozen
addikt
alap kriptos szabály,hogy annyival szállunk be ami nem fáj,ha mégis akkor majd megtanulja mindenki a saját hibájából,hogy a pénztárcához kell mérni a befektetéseket és nem több ezer euros készülékekkel kell probálkozni,hogy vagy bejön vagy nem.
Ha eladod nyomot áron a használt cuccot és a felét kézhez kapod az miért jobb?Mondtam ne foglalkoz vele saját magad idegesíted majd lesz ami lesz vele és kész néh rá nagy ritkán megy e és ennyi ,majd a következő pumpnál meg megnézed mit hozott addig... 2-5w közt fogyaszt kevesebbet mint egy led égő....
-
Frozen
addikt
Igazad van, szerintem senki nem tart vissza ,hogy elad a rendszered.
Én azt nem értem ,hogy miért kell ezen ennyire görcsölni?
Bedugod tényleg minimális a fogyasztás feljesd el ,hogy van nem kell vele semmit csinálni teljesen automata az egész , ez nem egy videokártya ha tulmelegszik leáll meg folyton updatelni kell a minert stb...
Fent van tetőn be van dugva üzemel kész hagyd békén feljesd el ne foglalkoz vele. Majd lesz ami lesz 1-2 év múlva ránézel vagy néha rákukantasz megy e aktiv e és ennyi. Feleslegesen pumpálja sok sok felhasználó fel magát ez nem arról szól,hogy te most 1 hó alatt kiveszed a pénzed....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jövedelem
- Tőzsde és gazdaság
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Dell Optiplex 3280 AIO bios jelszó törlés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest