Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
Új hozzászólás Aktív témák
-
traderpali
újonc
Sziasztok!
1.) Jövő héten megjön a miner-em. Szeretném mielőbb beüzemelni. Össze van szedve valahol az összes technikai infó ehhez, vagy próbáljam meg átnyálazni a fenti majd 700 hozzászólást? (beltérit rendeltem, de tetőre tenném, szóval kell még pár cucc hozzá)
2.) Van olyan, aki már rezgésmentesen látja a filmet, tényleg ért hozzá és tud segíteni - természetesen pénzért? Ha igen, kérlek írj privátban!
Köszi
-
supercow
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
Hotspotnál a jól választott (szerencsés) földrajzi hely, a jó antenna és az antenna magassága a lényeg. -
válasz
carter.zolko
üzenetére
de, félreértelmezted
-
Segesvarya86
csendes tag
Sziasztok,
beüzemelésben van aki segítene esetleg? Természetesen nem ingyen. Budapesten telepítenénk 4 db-t.
köszönöm -
supercow
őstag
-
boogie84
veterán
Kinéztem egy ilyen antennát:
MIKROTIK TOF-0809-7V-S1
Csatlakozója: SMA femaleKérdés, hol tudnék hozzá és a Sensecap M1-hez H155 (LMR240) SMA male to SMA male 5m-es kábelt? Eselet itthon van vmi webshop, vagy rádiós volt ahol létezik?
Használ valaki ilyet esetleg?
Állítólag ez minőségi antenna.
Köszi! -
zotymosz
csendes tag
válasz
Major Lion
üzenetére
Hát akkor ez most nem nyugtatott meg :/
-
zotymosz
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég óta van egy minerem, (újra regisztrált), viszont relayed állapotban van. A szükséges dolgokat megtettem tehát a 44158-as portot nyitottam fix ip...., de két napja nem változott semmit, mit lehetne még tenni?
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
Az úgy nagyon jó akkor!
Más: Ha pre order-be rendelek gépet azt kikell fizetni előre?
-
Major Lion
senior tag
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Belső, ablak parkanyon ul a hotspot
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
Belső antennával?Vagy külsőd van?
-
Major Lion
senior tag
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Azota nekem is talalt ket hotspot-t 70km-re
-
Hitch
senior tag
Sziasztok!
Ha a térképen látok a közelemben felhasználót van mód, hogy közvetlenül ráírjak?
előre is köszönöm szépen. -
supercow
őstag
válasz
Darthforce92
üzenetére
Mert a Helium a LoRaWan-t kombinálja a blokklánccal, ennek részeként HNT-ben jutalmazza a hotspotokat a lefedettségért.
A projekt indulásakor lehetett építeni hotspotot, jó ideje már nem lehet. -
gg07
tag
Sziasztok. Hol tudok biztos forrásból, viszonylag gyorsan minert venni?
-
nlaci0725
csendes tag
Sziasztok.
ZTE F668 routeren csinált már valaki port forwardot?
Valamiért sehogyan sem akar összejönni, egy Syncrob.it gép van mellé.
Minden jól meg van adva(Natolás is ki van kapcsolva.), mégis relayed az eszköz, és a port pedig be van zárva.
Csináltam már több féle Digis routeren, ez az első, amivel ennyit szenvedek..
-
supercow
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
Szerintem az nem 4 dBi ha megy neki a 90km.
Igen, várható hogy újabbakat látsz majd, adj neki kb 1 hetet. -
Major Lion
senior tag
Az lehetseges hogy 4.0dBi antennaval 80-90km is kapcsolodnak hotspot-ok? Nekem a legtavolabbi az 5km, Nebra 3.0-as antennaval. Egyebkent most valtoztattam lokaciot, magasabbra kerult a hotspot, varhato meg hogy ujabb hotspotokat fog latni, azok kozul amik mar jelen vannak a kornyeken?
-
supercow
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
TCP elég
-
Janaboy
veterán
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Az jól hangzik

-
Szabikaa20
őstag
-
Janaboy
veterán
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Nem lehet összerakni, csak dedikált cégek árulhatják.
Amúgy ahhoz hogy megérje az egész kb legalább 10-15 witnesset kellene elérned.
Rendelhetsz amúgy hivatalos oldalakról is, most amúgy a sensecap is elérhető preorderrel áprilisi szállítással.
Közben azért a hirdető oldalakon is látható, hogy folyamatosan csökken az ára, ahogy minél több elérhetővé válik. -
bandigno
senior tag
válasz
Szabikaa20
üzenetére
ezt neked kell eldöntened! Számolj egy ROI-t és beszéld meg magaddal
-
Szabikaa20
őstag
válasz
bandigno
üzenetére
Megnéztem mindent a napokban,köztük ezt is!
Nekem tetszik a dolog,csak rákellett jönnöm,hogy a világon sehol sincs eladó készülék hivatalos helyről csak magánszemélytől 3x-os áron!
boogie84: Köszi!Én is megtaláltam ezt a programot.Érdekes és jó helyen vagyok szerintem.Nálunk nincs senkinek.7-8km körzetben van pár.Aztán ilyen 20km-nél van több amit elérnék a szimulátor szerint.Próbáltam 5,8 és 7dbi antennával,10-15m magasságokban.A munkahelyemen is lehetne az egy iskola teteje az 20-25m is lehet.
A kérdés,hogy megéri e megvenni még így is 2-3x ára van?!Nem messze tőlem van valaki aki naponta 20dodót keres. -
boogie84
veterán
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Szia,
erre az oldalra regisztrálva nagyjából meg tudod nézni, hogy a kitöltött paraméterek alapján kb milyen lesz az antenna szórása.
[link]
Hogy megéri e telepíteni? Ez sztem a domborzati viszonyoktól és utána a beüzemeléstől függ. -
bandigno
senior tag
válasz
Szabikaa20
üzenetére
[link] nézni/hallgatni való

-
Szabikaa20
őstag
Hali!
Tegnap hallottam erről a Helium bányászatrol vagy micsoda ez.Elég drágák ezek a készülékek.Falun lakom és csak 1van tőlem 8km-re és másik irányban 1 7km-re.Megéri befektetni?Vagy most ez hogy működik.Megveszem,bekapcsolom aztán megy vagy hogy kell ezt elképzelni?
-
xyman
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy ez nem a Marketplace, de egy bobcat 300-as gyári beltéri antennára lenne szükségem, mert akinek eladtam a csomagomat, eltörte... neten nem találok...
Csak az antenna vége kellene, a lecsavarható vége. Ha kültérivel használod a bobcat-et, akkor úgyis csak a dobozában áll... Jelképes összegért átvenném. (hátha valakinek felesleges már)...Előre is köszi hogy nem "savaztok"...

-
supercow
őstag
Az egyik Bobcat hotspotom bent van Budapesten a sűrűjében, nem tudom máshova helyezni így eladás lesz a vége. Az itteniek közül érdekel valakit mielőtt meghirdetem? Ha nem ütközik szabályzatba akkor részletesebben is felsorolom az extra cuccokat amik vannak.
-
EasyLife
aktív tag
Kültérre napelemes, akkumulátoros, mobil netes megoldással telepített már valaki? Vagy ismer valakit aki meg tudja oldani?
-
petyametyo
aktív tag
Mennyi a Bobcat 300 fogyasztása?Én 5w-ot olvastam . Ez reális lehet?
-
pachito
őstag
válasz
boogie84
üzenetére
Én még június végén rendeltem 2 bobcatet, ha minden igaz a következő 2-3 batch valamelyikében benne lesznek. Az egyikre már fixen nem fogok igényt tartani, annyira sok eszköz lett már a környéken ahova terveztem rakni és nem szeretnék távolabbi helyet keresni, erről majd beszélhetünk.
-
bandigno
senior tag
válasz
Major Lion
üzenetére
tedd ki a kültérit, a te beaconjeidet fogják látni kültérivel, viszont fordítva nem, a beltéri gyenge hozzá (max a harmadát fogod)
Semmi extra a kültéri szerelése, miután feltekerted a kábelt az antennára, érdemes vízhatlanná tenni a csatlakozást szigetelőszalaggal. -
-
boogie84
veterán
Megvárom a decemberi fizut, aztán rendelek. Olvasgatom a FB csoportban a hirdetéseket és nem fogsz találni itthon a gyártótól megvásárolható ár közelében sem. Ami érthető...
Én innen fogom rendelni: Bobcat Miner 300
És kapásból úgy számolok vele, hogy be kell szereznem hozzá egy kültéri 5,8dBi-s antennát.
#611Janaboy
Köszi! Emeletes családi ház külső falára tenném egy antenna tartó segítségével. Elég jó magas lesz sztem.
Valami iylesmi megoldásra gondoltam. -
bandigno
senior tag
válasz
Major Lion
üzenetére
szerezz be egyet gyorsan!

-
bandigno
senior tag
válasz
Major Lion
üzenetére
kültéri antennád van?
-
Major Lion
senior tag
Es amint ez leirtam negy el is tunt
-
bandigno
senior tag
válasz
Major Lion
üzenetére
itt a héten egy "jó" (megszokott és elfogadható) nap volt, mikor nem volt ETL issue, nem volt block beragadás vagy lemaradás, a többi kuka, naponta többször 4-5-6 órás időtartamig kuss, utána valami, aztán megint kuss. Amíg ezt nem rakják rendbe, lesz savazás feléjük!
-
supercow
őstag
Nekem napi 6-8 dollár jön össze, ti hogy álltok?
-
bandigno
senior tag
válasz
Major Lion
üzenetére
várjunk még vagy kimondjuk h nem bírnak a rendszerrel?

-
bandigno
senior tag
válasz
Major Lion
üzenetére
elméletileg tegnap este 7

-
bandigno
senior tag
Lát valaki valami változást a pocv11 után?

-
Ekmoy
újonc
Igen , most nézték meg nálam jobban hozzárétők a dolgokat úgy néz ki a szolgáltató korlátoz, nem tudta megnyitni a portokat ő sem.
-
Ekmoy
újonc
igen, át állítottam .
-
Ekmoy
újonc
Közben vettem asus routert és abban probáltam megcsinálni a portforwardingot ,de ott se sikerül vagyis beállítom ahogy kell de közben a port cheker azt mondja zárva van illetve az ezköz is relayed állapotban marad.Először beállítottam a voda routerén ott is elfogadott mindent,de ugyan igy zárva voltak a portok
-
Janaboy
veterán
Akkor az jó, routerben megnyitottad a portot a hotspotra?
Érdemes MAC addresshez kötni DHCP-ben a hotspot címét, így mindig ugyanazt az ip címet fogja kapni utána megnyitod a portot és kész
Nem használom a Vodafone gyári routerét, szóval ha nem tudod hogy kell érdemes a vodafones topikban megkérdezni. -
Ekmoy
újonc
Hát igen 89.132...... vel kezdődik..
Akko most mi a teendő? -
Janaboy
veterán
válasz
boogie84
üzenetére
Attól függ milyen magasara tudod tenni, illetve egy nagyobb nyereségű antennával igen.
Bár most lesz pocv11 ahol visszaveszik ezeket, de még nem tiszta (nekem), hogy mennyire.
Hotspotty oldalán tudsz amúgy emulaciokat végezni, sajna ennyire én se értek hozzá.Beszerhetoseg: ahogy említettem a helium oldalán ott vannak a hivatalos eladók.
-
-
boogie84
veterán
Köszi!
Nagyon úgy fest, hogy nem igazán lehet már normális áron hotspotot beszerezni.
Külföldről 20-28 hét mire megérkezik.Azt tudom, hogy nem aranybánya, de mégis hozna valamit minimális befektettéssel (legalábbis korábban még így volt).
Itthon kerültendő amihez csak WhatsApp telszám van megadva?
-
Ekmoy
újonc
Sziasztok !
Sehogy nem tudom megoldani a relayed statuszt.
Nem tudom megnyitni a portokat vodafone otthon szolgáltatóm van de seogy nem tudok portot nyitni valakinek van hasonló gondja? -
Janaboy
veterán
válasz
boogie84
üzenetére
Szia,
A helium oldalán találsz hivatalos viszont eladókat, akik normálisabb áron árulják, de nyilván arra várni kell, akár több hónapot is.
Amúgy nem feltétlen bobcatet kell venni, sőt.. Sokak szerint a Sensecap hoz az egyik legjobban.
A másik hogyha több hónapos videót néztél, akkor biztos még mondják hogy aranybánya, már azért nem az, persze ez sokmindentol függ.
Érdemes megnezned a térképet, hogy ahol el tudod helyezni mennyire telített.Üdv
-
coppola
tag
válasz
supercow
üzenetére
Mégis, ez a poc11 kompatibilis app, sok hotspot áll most, talán pont azok, akik frissítettek. Helium azt írja, hogy a hálózati célok, és hasznosulás miatt csavar le, nem annyira a szabályok érdeklik, egyszerűen felesleges messzire lőni. Azt szeretném tudni leginkább, hogy ha visszatesszük a kisebb antennákat, hogy legalább a szórási kép jó legyen, hamár a gain szabályozva lesz, akkor visszakapjuk-e az eredeti gaint, ha már egyszer leszabályozták a nagyobb antennához. Kicsit kacifántos,de remélem érthető a dilemma.
-
supercow
őstag
-
boogie84
veterán
Sziasztok!
Tegnap néztem egy videót a bányászatról... készülékekől. Rájöttem, hogy a 7 hónapos videó már annyira öreg a témában, hogy itthon a kiszemelt készülék 3-4x-es áron van természetesen...
Bobcat Miner 300-at néztem. Jól sejtem h erről lemaradtam, hogy kb beszerezhetetlen normális áron a készülék? Vagy tosz helyen keresem? Van esetleg biztos forrás, ahonnan meg is érkezik a eszköz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Energiaital topic
- XMLTV EPG letöltő progi
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Milyen asztali médialejátszót?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- ÚJ MagPower Pro 10000mAh MagSafe Powerbank I 20W Fast Charge I 2 év garancia! I Foxpost
- 8 az 1-ben USB-C Hub Adapter és Elosztó Dex ,Mac RJ45 Hálózati csatlakozó stb
- ÚJ Livescribe Symphony Smartpen Digital Pen Bolti ár:idk INGYEN FOXPOST
- Telefotó objektív mobiltelefonhoz (Reeflex G-Series - Super Telephoto 240mm)
- Apple Pencil 2 (hibás) eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Apple iPhone 15 256GB Sárga Független Bontatlan / 27% áfás számla
- Eladó Dell Latitude 7440 Új állapotban i7-1365U 32 GB DDR5 RAM 1TB SSD Dell pro support garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS DUAL MINI RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Hotspotnál a jól választott (szerencsés) földrajzi hely, a jó antenna és az antenna magassága a lényeg.

portchecker mit mutat?