- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
A Hearthstone több, mint 6 éves játék így szinte minden információ megtalálható a topicban. Ennek ellenére érdemes inkább kérdezni, mert nincs karban tartott mindenre kiterjedő tudástár, és a gyorsan változó szabályok, kártyák, és eltérő játékmódok miatt ilyen nem is nagyon fog előállni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pachito
őstag
válasz
Cathfaern #84897 üzenetére
Saját véleményem: az új core set ugye jön ingyen, szerintem ez a nagyon kezdő játékosoknak nem rossz alapanyag de a veteránoknak, high rank-ot megcélzóknak érdemben nem fog nagyon segíteni.
Az új kieg pont ugyanannyiba kerül majd mint eddig és bár az új rendszerben több gold jön, a nagy updatek közt érkező mini kieg pont ennyit vagy még többet el is fog majd vinni.Én F2P vagyok, csak $20 csomagot szoktam venni kb évente 1x ha jön valami értelmes hero portrait meg vele pakkok, de személy szerint már érzem hogy nem fogom tudni tartani a lépést a fizető játékosokkal.
Szerk.: neked nem valami "szakállas songoku" avatarod volt eddig?
-
tomazin
veterán
-
Gyuri27
félisten
válasz
Cathfaern #78455 üzenetére
Amikor kiraksz egy kártyát. Abból kapsz valamit ami lehet spell vagy minion. Amiből megint kapsz valamit és az lethal az simán csalás. Gusztustalan manipuláció.
Matematikusok oszthatnak szorozhatnak hogy erre mennyi az esély hasamra ütök 250 (használatban lévő kártyánál).
De ilyen a mm is. Valahogy mindig a countert kapod.
Mentem ma taunt warrival, meg kontroll lockkal. Hát aggró meg face dekkek kapáltak.
Cserébe jöttek pl priestek. Akiknek természtesen 6 köre dr 6 volt. Ezek azok akik annó razáztak és turn 5 raza volt. Nekem meg valahogy mindig a deck aljáról kellett előszedni.Szóval én örülök annak, hogy ez a dillentáns elhúzott végre a random fiestájával együtt a véresbe.
-
rocket
nagyúr
válasz
Cathfaern #78439 üzenetére
Pokernel latod az asztalon a decket amit megkevertek es leraktak, latod az oszto nem nyukal bele, HS-ban latod a decket, hogy nem nyul bele senki?
Sakk szinten, ott ul az ellenfeled, nincs egy 3. fel aki tudod ott van, de nem latod mit csinal.
Teljesen mas az online HS, mint akarmelyik IRL jatek, szerencsejatek.#78440: Full random a HS
Anno az MSOG-nel NA szervereken "veletlen" volt, hogy a tri class lapokbol iszonyat mennyisegu dupeot nyitogattak amit Kripp szova is tett, rogton jott a tuzoltas free packokkal, de tovabb mar nem sokan gondolkodtak, egy elmeletileg random tortenesu dolog, hogy tud ilyen mennyisegben, ennyi embernek dupeot adni, es miert karpotoltak free packokkal, ha ez RNG 0 es 1?
Kicsit tulnyomtak ezen kartyaknal a dupe lehetosegenek a szazalekat a program kodban, igy kibujt a szog a zsakbol, Small Indie Company -
grizlisandor
veterán
válasz
Cathfaern #78142 üzenetére
Érdekes felvetés, ha ott működött itt is működhetne, de hát a Blizz az Blizz.
(#78155) rocket:
Azt fejtegetted az eredeti hsz-edben, hogy a metadeckkehez legendás lapok szükségesek. Én hoztam fel a lapkészletet, mivel valaminek a betörésével le kell craftolni a kívánt legendás lapot, vagy lehet végtelen mennyiségű packot nyitni, amiből ugye a droprate-nek köszönhetően lehetetlen megkapni a kívánt a lapokat.Tudjuk jól, hogy a HS, nem egy kezdőbarát a játék. Pozitívum, hogy az utóbbi időben többet foglalkozik a kezdő/ftp játékosokkal.
Ugye teljes lapkészletre sincs szükséged, mert a kiegekben kihozott lapok ~30% trash.
-
h3lios
addikt
válasz
Cathfaern #78158 üzenetére
A pakli kölcsönzés szerintem már így is 1 hatalmas újítás lesz. Rohad sokszor volt már rá példa, hogy kollegámmal játszottam volna 1-2 meccset, de mivel ő nem akart a rátékra ennyi pénzt költeni ezért nem volt értelme az egésznek, mert bedaráltam volna azonnal.
Innentől kezdve tök jól el lehet majd játszogatni haverokkal, ha neked megvannak a lapok.
-
-
salaam
senior tag
válasz
Cathfaern #77829 üzenetére
Úgy értettem (és ezt nyilván te is nagyon jól tudod, elég régóta vagy már a topicban én meg elég sokszor leírtam már, hogy mi a baj a játékkal), hogy én soha nem bántam, hogy drágul a játék. Amikor megnövelték a pack árat akkor is úgy voltam vele, hogy ingyen van a játék, aki akarja megveszi, aki nem akarja, az nem. Viszont ha drágulás van, akkor jogosan várom el, hogy legyen minőség is. Ez pedig egyre kevesebb van.
Azzal, hogy a high skillcap paklikat szép sorban megölték, azok, hogy rákényszerítik az emberekre a highroll tempo metát szerintem örülhetnének, hogy játszik még valaki a játékkal.**Nyilván tudom, hogy ugyanaz a sztori, mint az összes többi Blizzard játéknál, hogy az emberek 99%-a azt akarja, hogy tapsikolhasson, ha a spiteful Deathwinget idéz és ez jó nekik, a HC emberek meg kevesen vannak és tesznek rájuk, de ettől nekem még nem lesz jobb.
-
rocket
nagyúr
válasz
Cathfaern #77795 üzenetére
Nem egeszen igy van, mert jar melle pack (pl. 78dust+78 "free" pack kb. 50euro), es igyis megmaradt a packoknal a programozott iranyitas, konnyen kiszamolhato ha 1600dust egy Legendary amibol 4havonta jon 20+, akkor ha dustot veszel 1000euro lenne egy Legendary.
Kina meg nem pattog az ugyon tovabb annak megvan az oka.Csak a torvenyhozason mulik, milyen torvenyt alkotnak, es ha talalnak is kiskaput, lehet modositani a torvenyt.
-
törölt tag
válasz
Cathfaern #77812 üzenetére
"Na ezt már nagyon-nagyon nehéz f2p-ben csinálni, mert ahogy saen is írja, ennek egy jó része a paklipróbálgatás, az új lapokkal való játszás, a komplex deckek összerakása."
Én ezt egy okból látom értelmetlennek: Szimplán esélyed sincs annyit játszani, hogy érdemben próbálgasd azokat a paklikat, mégpedig a variancia miatt. Én ezzel nem foglalkozok, mert amennyit játszok, ahhoz pont elég, ha összerakok egy metadecket, amit már több ezer game-ben teszteltek mások és működik, annyi a dolgom, hogy jól megtanuljam/gyakoroljam/élvezzem a fejlődést vele. Nincs kedvem játszani több száz game-et teljesen céltalanul, mert jelenleg nem ismerem annyira a lapokat/játékot, hogy én biztosan össze tudjak rakni egy életképes decket, aztán vizsgáljam ezt apró változtatásokkal több száz órán keresztül. Ezt meghagyom azoknak, akiknek több ezer órája van a játékban.
-
h3lios
addikt
válasz
Cathfaern #77799 üzenetére
Ez mondjuk nyilván változott, mert most arra törekednek, hogy teljesen kiheréljék a Classic lapkészletet. Ez szépen lassan sikerül is. Ami egyébként hosszú távon nem 1 rossz dolog.
A mostani kiegnél jelentőset fog esni a power level, ami a Legendary-kat illeti egész biztos. Főleg Szinergia lapok vannak ahogy látom, meg kombós cuccokat kapunk.
Az új Curatort leszámítva nincs 1 olyan lap amire azt lehet mondani, hogy jól statolt cucc brutál képességgel. Talán Lich king volt az utolsó ilyen, ami a minionokat illeti.
Viszont az problémás, hogy évente 3 kártyás kieg jön. Nekem hiányoznak a klasszikus adventure módok. Mert ott nem kellett elverni az összes megspórolt goldot. És brutál értéket képviselt.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Cathfaern #77397 üzenetére
én ezért kezdtem egy f2p accountot az amcsi szerveren anno, 2 hónap alatt kifarmoltam egy zoot és volt egy priest paklim, amivel előtte felmentem rank 13-ig. tény, hogy azóta a pakli dust költségeke elszálltak, de sokkal kevésbé múlik a lapkészleten, mint a tudáson, csak a kezdők ezt sose fogják elfogadni.
-
HellGreg
őstag
válasz
Cathfaern #77282 üzenetére
Kb havi 10-15K-t azért rá tudok szánni, nem azon múlik
csak annyira vacak lapokat kapok hogy kételkedem benne, van--e értelme vásárolgatni. Bár gondolom előbb-utóbb csak kidob egy-két jó lapot az én karaktereimhez. A többivel is elkezdek fokozatosan játszani mert van egy-két egész jól felszerelt hős már, a vásárolt lapokból.Kb egy hete kezdtem, persze a játéktudás az még sehol nincs. Konstans probléma, hogy 4-5 kör után nincs lapom, egyszerűen elfogy. Még ha jól is álltam addig, onnantól kezdve vagyok halálra ítélve. Persze az ellenfél 3-asával játssza ki a lapjait, de mindig csak egyre több lesz a kezében is
-
whitezo88
nagyúr
-
KISDUCK
addikt
válasz
Cathfaern #76215 üzenetére
Nekem is hasonló tapasztalatom van. Pár hónapot pihentem és csak potyognak a legendaryk. Reggel vettem egy pakkot az új kiegből és 2 legendás esett, pedig múlt héten szintén esett egy legend, ha régebben ilyen droppom lett volna, akkor az ellenfeleimnek ihaj-csuhaj lett volna.
-
törölt tag
válasz
Cathfaern #76215 üzenetére
meger annyit? a kezdeti lelkesedes miatt megint elkezdesz napi par meccset letolni. kis ido utan rajossz arra, hogy a jatek alapjaiban rossz es semmi se valtozott az utobbi honapokban, csak a lapok lettek masok. majd eljutsz oda, hogy "csak a questet csinalom, hogy ne bukjak aranyat". persze ezt is inkabb muszajbol, nem azert mert minden "fun and interactive". vegul idejossz forumra es itt is leirod amit amugy mindenki tud (de nem mindenki ismer be), hogy a jatek egy retek es a blizzard is szarik az egeszre, mig dol a penz.
mindig ugyanaz a lemez, a jatekosok remenykednek, de valtozni sose fog semmi. most rotalas miatt valoszinuleg javulni fog a helyzet, de az elmult evek tapasztalata azt mondatja velem, hogy megint maximum 3 het, amig minden jo.
szerintem emiatt teljesen felesleges elovenni ujra. inkabb pazarold el masra azt az idot. mondom ezt ugy, hogy en se jatszottam legutobbi kieg megjelenese ota es nincs az a pack mennyiseg ami miatt elovennem ujra. -
micafighter
nagyúr
válasz
Cathfaern #75547 üzenetére
Igen, de szerintem ez rankedről is elmondható.
(#75559) vzarmo mindkettőtöknek igaza van. El kell dönteni ki miért játszik, kinek mi fontos. Az biztos, hogy a HSben a legélvezetesebb időszak a kieg utáni pár hét. Én szerintem az arany középutat továbbra is a wild jelenti, mint azt már párszor leirtam. Wildon összeraksz 1-2 T1 decket, ott olyan sok változást nem szokott hozni egy új kieg. Az új kiegből az első napon le tudod craftolni ami érdekel és ki akarod próbálni, pár hétig élvezed a netdeck és grindolni vágyók nélküli metát. Utána meg lehet menni wildra rankedezni ha grindhez van kedved.
(#75552) fausto
-
F-ECT$
titán
válasz
Cathfaern #75497 üzenetére
A rewardok miatt "kötelezővé" váló DR-ek valóban nem tettek volna jót neki, de a "just for fun" meg gyorsan el fog múlni. Rohadtul ideje lenne már egy achievment rendszer bevezetésének, illetve a gold / pack / hátlap jutalmakon túl mást is kitalálni.
HS-ben casualon is van reward, persze kicsit kevesebb, mint rankeden, ehhez képest azért nagy érvágás, hogy DR-ben max 1 questet tudsz lenyomni, ha épp azt adja. -
beherit
tag
válasz
Cathfaern #75497 üzenetére
Én nem tudom milyen módon lenne jó jutalmazni a dungeon runt, de valami kell (majd). Minden játék nagyon reward-achievement központú manapság, meglátjuk meddig tart így az újdonság varázsa.
Ez az RNG dolog meg, hát a hs-ban jó sok van, ami néha bosszantó, de ha valakinek nem tetszik, azt nem értem, hogy hogy tudja ezt játszani. 6 évig sakkoztam, azt játszanék most is inkább ha rng-mentesíteni akarnám magam. Ott egy jó játszma a jutalom
-
micafighter
nagyúr
válasz
Cathfaern #75484 üzenetére
A kettő eléggé más. A HSben van mögöttem kb 8ezer ranked meccs, a LoLal meg napi szinten játszok, szintén több ezer meccsen van igy tudok tapasztalatból beszélni.
Ott sose éreztem hogy szükségem lenne minden hősre. Fel tudnék oldani mindent, de nen teszem, vagy 20 hős hiányzik mert nem tetszenek.
Ezzel szemben HS ugye gyűjtögetős kártyajáték.. A kártya kollekció a játék központi eleme, egyénenként eltérő mértékben. Itt még a teljesen szemétnek tartott lapokkal is tudsz kísérletezni, mert a paklid 30 lapból áll. LoLban nem nagyon van mit kísérletezni ilyen szempontból mert adott a karakter 5-9 képessége, ha azok nem tetszenek akkor annyi ...
És a HSal ellentétben LoLban minden játékmód ad jutalmat. Ha HShez akarjuk hasonlitani, akkor kaphatunk pakkot (kulcstöredék, kapszula), illetve dustot (blue essence).
Illetve a lolban a legtöbb questet botok ellen is meg tudod csinálni.
Lolban botok ellen is van több száz meccsem, viszont ott a ranked csupán egy egot növelő keretet ad, plusz egy skint. A skint már gold eloban megkapod, ugyhogy a felett nem sok értelmét látom rankedezni. Míg HSben több féle jutalom is (gyakorlatilag a questeken kívül minden) a ranked eredményedhez van kötve.
Igy HSben nem nagyon látom értelmét rankeden kívül mást játszani, míg lolban ha megvan a free skin (gold elo), onnantol nem különösebben érdekel a ranked, onnantol felfele csak a keret ami plusz jutalom, ami olyan mint kb HSben a cardback.
-
törölt tag
válasz
Cathfaern #75473 üzenetére
Nekem 9+ rekord, az új warlock 2 mannas tauntból. Második helyen többen is vannak holtversenyben 8 darabbal.
Egyébként ez a dr tökéletesen rávilágít, hogy miért nincsenek heroic hátlapjaim. Mage, utolsó ellenfél darkness (vagy mi a neve, ami 5/5 idéz 0 mannabol) szarság. Mindenemre volt válasza, bármit csináltam. A counterspell sem érdekelte, pont volt nála másik abból a spellből... Eléggé minion heavy elemental deck lett nekem a végére, a nagyobb lényeimre volt nála MC is. Megcsinálom a pakli miatti questet és ennyi volt. -
-
sagem
addikt
válasz
Cathfaern #74062 üzenetére
Nagyjából ugyanazt írtad le, amit én is mondtam, csak sokkal hosszabban
A HS-t -szinte- teljesen újra kellene írni, mert a jelenlegi megoldás semmire nem alkalmas, illetve ennyire, ami most van. Nem azt írtam, hogy nem tudnák megcsinálni..hanem azt, hogy a jelenlegi nyomorék, elavult technológiájukkal (mert ez a mostani az) nem tudják megcsinálni, energiát meg nem fektetnek bele a megcsinálásába, mert ez egyszerűbb/olcsóbb így.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Cathfaern #73093 üzenetére
Vagy mondjuk minden héten választhatsz pár lapot amit megkapsz ingyen arra a hétre és játszhatsz velük szabadon, igy nem kéne annyi lap egy adott deckhez. És mondjuk minden héten másik lapot kell választanod, igy a meta is kicsit felpezsdülne. De ezt csak igy hasraütésre mondtam 20 másodperc gondolkodás után, remélem BB-éknek akik azért kapnak fizetést hogy ezeken gondolkozzanak, van már egy jó hosszu listájuk a lehetséges megoldásokkal
-
sagem
addikt
válasz
Cathfaern #72464 üzenetére
De miért kellene venni hozzá bármit is? A paklit ugyanúgy meg kapod, ha egyszer sikerül leverned, az nem mission impossible. A skinhez valóban kell készlet..de azért ne legyen már elvárás, hogy mindig, minden az ölükbe hulljon az embereknek.
Lehetett volna fizetős skin is, akkor tényleg kellett volna pénzt adni érte, s pl. akkor nekem biztosan nem lenne meg, így lesz rá valamennyi esélyem.
Ha meg annyira nincs valakinek lapja, hogy egyszer sem tudja leverni, az sem a világvége..egy azaz egy db paklitól esik el addig, amíg nem lesz meg hozzá készlete..az meg mennyi, 100 arany, elég hamar összeszedhető mennyiség
-
h3lios
addikt
válasz
Ez szerintem ebben a formában hatalmas ferdítés. Minden Boss könnyedén lenyomható különleges lapok nélkül. Egyedül a Lichkinghez kellenek extra lapok, hogy meg tudd szerezni a Hero Skin-t. Driekt benthagytak 2 olyan kasztot, amivel meta deckkel le tudod verni első próbára (druid, priest).
Annó a Heroic módhoz is kellettek spéci tech lapok, ez annak felel meg és 1 skinen kívül semmi mást nem kapsz. Ez pedig a kezdőknek nem létszükség. Ha pedig meg akarják szerzni, akkor igenis tessék a játékra költeni, mert a Blizzard sem jótékonysági szervezet.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Részben igaz, pl az emlitett warrior epic. Ugyanakkor nem teljesen, pl silence priest, jade druid, renolock ezekben 1 új lap nincs és minddel ment elsőre. Mondjuk ezek ellen valódi hátrányt se adott be az LK. Priest: cant emote, Wari: +100 armor
És a heropowere meg körönként egyre többet fog sebezni ugye, ugyhogy a végén +1 kör az kb -9 HP neked. Próbáltam egyébként több féle wari-t, patron volt az első, de eddig nem sikerült. De pont ezt látom gondnak a patronnal is hogy a végén körönként átlag -9 HP a patronokkal meg kell egy pár kör amig a 150 armort levered róla.
-
kchryss
veterán
válasz
Cathfaern #72406 üzenetére
Meg lehetne csinálni hogy a casual és a pro rétegnek is kedvezzenek csak foglalkozni kéne vele.
Már az is nagy előrelépés lenne ha a kliensbe bekerülnének funkciók amik az esport irányába mutatnának. Például ha folyamatosan indulnának miniversenyek amikre mindenki nevezhetne és ezeknek a versenyeknek a szabályai könnyen szerkeszthetőek lennének. Monjuk arannyal lehetne rá nevezni, mint arénára, ha összejön például 16 nevező akkor legenerálja a versenyhez a sorsolást, az előre beállított szabályok szerint menne a kiesés és a deck nevezés, a szabályoknél be lehetne állítani lapokat amiket nem lehet használni és ezt a kliens nem is engedné betenni. A jutalom pedig a helyezésnek megfelelően lenne kiosztva. Ez sokkal közelebb hozná a casual játékosokat a verseny rendszerhez.
Illetve eleve kiadhatnák úgy a kiegészítő lapjait hogy lenne egy kevés rng-t tartalmazó alap mag és lenne mellé sok rng-t tartalmazó pár lap amit csak casual módban, brawl-ban és speciális erre épülő fun versenyeken lehetne csak használni.
-
-
F-ECT$
titán
válasz
Cathfaern #72414 üzenetére
Nem értem mit óvatoskodnak, van elég pénzük. Kiírnának 1-2 versenyt 1M $ prize pool-lal, özönlenének az ismertebb eSport csapatok, és jönnének a nézők is. Ennyit bele kell ölni, ha fel akarnák futtatni, az nem megy mindig, hogy egy kis 5 fős garázsprojekt magától növi ki magát.
-
F-ECT$
titán
válasz
Cathfaern #72239 üzenetére
GvG óta nincs már igazi power creep.
A kérdés, hogy mit nevezel igazi power creep-nek (továbbiakban pc), de még viszonylag szigorú szabályok mentén is azért sántít ez. Nem kérdés, hogy Boom (GvG) volt az igazi nagy pc a War Golemhez képest, de ott van az Ice Rager (TGT) és az Evil Heckler (TGT) is, persze ezeket még így sem játssza senki.Kicsit finomítva a szabályon, azaz megvizsgálva, hogy mit kapsz adott manáért azért elmondható, hogy néhány DK eléggé erős lett, ott van pl Malf vagy Anduin, de a nem DK-k között ott van pl LK, ami szintén elég erős 8 manáért a korábbi 8 manás lapokhoz képest.
Szóval pc-k szerintem folyamatosan jönnek, a szerencse, hogy ezek 2 év alatt kirotálnak, így mindig csak a classic lapokhoz képest kell picit erősebbnek lenniük, nem folyamatosan erősödve az épp legerősebb lapokhoz képest.
-
h3lios
addikt
válasz
Cathfaern #72254 üzenetére
Persze kell nekik az innervate, ha tier 1-2 -ben akarnak folyamatosan játszani. De van különbség aközött, hogy 1 kaszt broken vagy balanced.
Te is tudod, hogy az innervate-el olyan kombók is elérhetőek, amelyek normál körülmények között nem lennánek azok. Annó ilyen volt a FoN + FoN + Savage Roar. Jelenleg pedig az irtózatosan körei UI. Melyik másik kaszt tud hasonlót csinálni turn 5-6 ban.
Gondoljunk már bele, hogy mit csinál a lap...
Sprint - > Draw 4 (7 mana), Firenlands Portal -> Deals 5 DMG, Summon (7 mana), Iron Scales - > Gain 5 Armor (1 mana)
Ez összegyúrva egyben 15 mana érték és mivel kombinált értékről van szó ezért hozzá lehet adni még + 1 mana értéket. Összesen 16 mana értékben játszol ki 1 lapot az 5. körben... Ez pedig nem egészséges a játékra és a metára nézve.
De mondok jobbat, Reynad ellen a srác turn 3-ban tolta a tauntra a Bonemare-t. Az megint 9/9 értékben érkező stat a 4. körben. Ráadásul taunntal. És ezt a legtöbb kaszt nem tudja megfogni, mert nem erre lett tervezve a lapkészlet.
Rogue tud Turn 4-ben 4-et húzni preppel (2 lapból), de akkor hatalmas board hátrányban van az ellenfélhez képest. Itt Board előnyt + HP -t + lapelőnyt generálsz. Amvivel nem is lenne baj turn 8-10 körül, de nagyon nem oké turn 4-5-ben.
Ráadásul arról nem is beszélve, hogy jelenleg arról szól a druid, hogy ész nélkül mullliganelünk WG-re és Jade Blossomra, aztán pedig BlessRNG, hogy betopdeck-eld az UI-t.
-
h3lios
addikt
válasz
A druidnak a HS fenállása során volt 1 gyengébb fél éve, amikor nerfelték az első standard ciklussal a combo-t. Nem volt utána igazi tier 1-2 paklija, meg nagyon semmilyen. De aztán amikor az Old Gods után kiadták a Karazat a csapból is a Maly - Yogg - Giant druid folyt. Utána ott volt a Jade druid, majd az aggro és most is van vagy 3 Tier 1 variáns a paklira.
És eddig mind összefüggésben áll az innervate-el. Malygos Combo-t nem nagyon tudtál ugyanis nélküle játszani, mert kellett a mana az OTK -hoz.
Itt sem azzal van a baj, hogy az UI 5 -öt sebez és summonol egy miniont. Hanem az, hogy 5. körben a Druid 10 manát tud generálni, majd utána telehúzza a kezét és a 6-7. körben 8-9-10 droppokat pakol ki a boardra.
-
F-ECT$
titán
válasz
Így van, az IB alapvetően nem gond, az már inkább, hogy a Glyph és Tome miatt akár 3-5 db is kijátszható 1 meccsen.
Nagyon ritka az, amikor 1 lap önmagában broken, hiszen tök jól ki lehet számolni, hogy egy adott mana mennyiség mire elég lény vagy spell formájában. Szinte mindig a meta állapota, több lap szinergiája lehet túl erős, épp ezért nehéz előre megjósolni, hogy mi fog és mi nem fog működni egy új kiegészítő lapjaiból.
Egyébként sok dolgot megoldana, ha néhány spell legendary státuszt kaphatna, illetve ha lennének neutral spellek is, bár ez utóbbiban nem vagyok 100%-ig biztos.
-
pachito
őstag
válasz
Pedig épp most olvastam az egyik game designer reddites hozzászólását, amiben azt írja, hogy az Innervatet/Wild Growthot figyelik közelről. Ja igen, külön ki is emeli, hogy nem az UI a bajos.
És igen, régen balanszos volt az Innervate. Régen. Nem véletlenül került át már nem egy lap HoF-be, hogy legyen design space. A ramp igenis problémás, mert ezeknél csak erősebb lapok fognak jönni és nem a ramp köré kéne balanszolni minden egyes szettet szvsz. Ami, ha hiányzik (mármint a balansz) az látjuk hogy hova vezet. Druidstone. -
micafighter
nagyúr
válasz
Cathfaern #71277 üzenetére
A több lap nem feltétlen azért jó, mert jobban tudsz haladni rankeden. Ha összeraktál egy erös és gyors decket onnantol kezdve a plusz lapoktól nem fogsz jobban haladni rankeden, max ha tudsz több decket váltogatni késöbb égsz ki.
,,szenvedni ladderen" ha szenvedés a ladder akkor tényleg nem kell eröltetni
Nekem a grind szenvedés, amióta elengedtem a dolgot, azóta sokkal jobban élvezem a játékot, ladderen és arénában is.
De van akinek meg pont a grind jön be
-
saen
veterán
válasz
Cathfaern #71112 üzenetére
HS-nek a legnagyobb előnye a Blizzard brand és a battle.net kliens. Ez tolja előre az egész szekeret... Rengeteg fanboy van akik nagyon szeretik őket. Ezzel egyébként jelenleg csak egy probléma van, a HS-en kívül minden játékuk lefelé tartó spirálban van, persze egyik se hal meg rögtön, de a tendencia egyértelmű. Emellett saját újdonságuk nem is várható mostanában, szerintem nem véletlen, hogy a kliensbe kerül be ősszel a Destiny 2. Nem lesz gyors, de szerintem stabil lesz a felhasználói bázis csökkenés. Persze a Destiny majd kitolja ezt mégjobban, mert az nagy siker lesz legalább egy rövid ideig.
Ennek a mondandómnak csak annyi a lényege, hogy szerintem a HS is sebezhető pozícióban van. Sajnos senki nem vállalt fel egy "mainstream" kártyajáték kiadását, mert abban nagy a kockázat. Amiket eddig láttam azok mind rétegjátéknak készültek, nem is lesznek soha igazán népszerűek. Pedig a PUBG sikere is jól mutatja, hogy hely lenne bőven egy jól összerakott játéknak a piacon... -
tomazin
veterán
válasz
Cathfaern #71108 üzenetére
Csak mobilon játszom az eternalt is. Illetve én hsben is szeretnem tudni, hogy mit csinál az ellen, mert már az ő körében tudok gondolkozni.
Szerintem semmi nem fogja tudni soha behozni a HS-t, mint ahogy a wow-ot sem tudta semmi megközelíteni sem. Hiába jött ki utána bármi jobb/szebb, nem tudott akkora bázist begyűjteni. (mint ahogy most HOTS-al kínlódnak, pedig a dota ellen esélyük sincs, vagy OW-val)
micafighter Nem azt mondom, hogy jó ahogy van. Amit le szerettem volna írni, hogy nem fognak vele foglalkozni, mert nem érdekeltek benne.
A nagyobb játékosbázis azért jó, mert eternalban nekem van olyan, hogy 6szinttel felettem lévővel játszok, mert adott időszakban kevesen vannak. Ez HS-ben csak akkor fordul elő, ha elsején már délre rank5-ön vagy. -
micafighter
nagyúr
válasz
Cathfaern #71098 üzenetére
Persze próbáltuk, ezt a mechanikát irtam ide is anno. A coin is sokkal jobban van megoldva egyébként. És ennek a runás dolognak köszönhetően az se olyan egyértelmü, hogy mondjuk támadd-e a face-t mikor az ellenség boardja üres. HSben ez szinte elképzelhetetlen, 1-1 ritka esetet kivéve, ESL-ben meg alap játék mechanika
Én igazából csak azt nem értem, hasonlókat miért nem tesznek HS-be. Vagy legalább gondolkoznának rajta, hogy betegyék. Elég régóta mondják már elég sokan, hogy a coinflip nagyon sokat számit, és a coin nem elég kompenzáció esetleg a rugó class-t leszámitva. HS-nek előnye van években, de ez egyre csökken, és mint ez a példa is mutatja, az utána jövő játékok képesek voltak hasznos újdonságokat hozni, míg a HS úgy érzem évek óta stagnál. Jah elnézést, kaptunk +9 deckslotot meg heroic brawl-t
Kezdem úgy érezni egyre inkább, hogy a HS legnagyobb előnyei a mobil app, plusz a több éves jelenlétnek köszönhető nagyobb cardpool.
-
beherit
tag
válasz
Cathfaern #71098 üzenetére
Én játszottam vele egy darabig, szerintem jó kis játék. Amit linkeltél pedig egy elég jó mechanika az aggro deckek meg amúgy minden más ellen is, kicsit számolgatni kell, hogy hogy éri meg facet ütni. Meg pl. aki másodiknak kezd, 3 coinhoz hasonló dolgot kap, de körönként csak egyet használhat.
Van benne arena ai ellen is és elég fun szerintem -
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern #70886 üzenetére
Noh mérleg:
10 classic -> 0 legendary
20 wotg -> 0 legendary
10 mean streat -> 1. legendary 5. packnál
10 ungoro -> 0 legendaryNem nyitottam semmit mióta a duplikált legendaryk megszüntetését bejelentették.
Viszont érezhetően több epic és rare jött, mint szokott, a teljes nyitásban talán 1 olyan volt ami 4 common - 1 rare felállás volt. Nekem majdhogy nem úgy tűnik, hogy a rare-epic-legendary drop rate-be nyúltak bele, és emiatt jön a sok legendary (vagy valamit rosszul implementáltak és kihatással lett erre is).
-
törölt tag
válasz
Cathfaern #70491 üzenetére
Remélem nem hallgat a Blizzard a sok picsogóra az ice block miatt.
Az eddig kiszedett lapok érthetőek voltak, mert minden deckbe befertek, pláne a bgh nerf óta. Az ice block viszont a ctrl es egyéb mage deckek alapköve. Szerintem az ilyen tome/book szintű random szarságok amik miatt a mage akkora közutálatnak örvend. A glyph is erős, de amint kirotál az előbbi kettő csak az marad. Egyébként abból se mindig a blockot szedik ki az emberek.
Gvg óta játszom és örülök hogy végre van életképes ctrl mage deck (a freeze nem érdekelt sose). Régen, még a brm környékén a flamewakeres szörnyűség előtt volt egy minion heavy mage deck, azóta várok a mostani metára. Kár hogy most hagytam ki fél évet. -
rocket
nagyúr
válasz
Cathfaern #70025 üzenetére
PC shopban 50pack pre-order 49.99€, az kb. 15200ft
Play aruhazban fix forint ar van 40pack/50pack pre orderre, jol remlik 14990ft, ez volt 12500ft best buy mielott arat emeltek UG elott par hettel.
Free Arena Runs & Knights of the Frozen Throne Card Packs During The Frost Festival
-
h3lios
addikt
válasz
Cathfaern #69923 üzenetére
A teljes hp-t megkapod amit üt, nem csak amennyit sebez 1 minion-on. Burnbristle is így működik, MTG-ben is ez a logika a lifelinknél.
A hunter hero elég lassú, de ennek örülök, mert legalább törekednek arra, hogy ne csak braindead tempo hunterek legyenek.
Az AOE kezdés és a +5 armor miatt simán lehet jó. T6 - ig kifosod a kezed, amit hunterként nem nehéz megoldani. És onnantól 1 jobb life tap-ed van, ami speciális a helyzetnek megfelelő minionokat adhat.
1 Flappy bird + charge kombó nem lesz szar. -
rocket
nagyúr
válasz
Cathfaern #69873 üzenetére
Igyis tele van PW bottal Wild, raadasul nehany hete gyanusan tokeletes hand/draw-al jatszanak, sanszos, hogy Exploit is tarsul mellejuk.
Jelenteni felesleges, mert nem foglalkoznak a botokkal.
Holnap lesz 2 hete, hogy irtam nekik egy Hunter 2fix es 1 random lap kombo exploit miatt amitol lefagy a board es semmit nem lehet csinalni, valaszra se meltattak.
Igaz, hogy semmi elonyt nem lehet vele szerezni, mert ilyen fagyasokat mindket jatekosnak vesztett meccsnek szamolja, de attol meg valaszolhatnanak, hogy vettuk a lapot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Magisk
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Milyen videókártyát?
- LG LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged