- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- Még el se terjedt, de már másolnak
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Reménykedtem benne, hogy el tudom kerülni azt, hogy felétek kelljen fordulni
Nem azért mert nem azért mert baj volna veletek
Hanem azért mert ez az jeletni, hogy nagy nagy nagy baj van a vinyómmal s segítség kéne
Adott egy Dell Inspiron 3537-es masina amit egy TOSHIBA MQ01ABD100-as vinyóval adtak(1TB). Kezdetben ez volt az elsődleges háttértároló egység viszonyt kb 1,5 éve vettem egy SSD-t és ez lett az elsődleges majd az ODD helyére bekerült a vinyó.
Mai nap néztem egy videót amely fullhd-ban lett felvéve s kb 30 percnél (1,5 órás videóról van szó) bimm megfagy az egész és a vinyónál 100%os a kihasználtság. Poén, hogy miután bezárom a VLC-t (feladatkezelővel tudom csak!) továbbra is 100% kihasználtság, magas válaszidő (3-5sec) és nagyon kicsi olvasási sebesség...
Aztán jó néhány próbára szintén ugyanezeket a problémákat jelezte vissza nekemItt már rossz előérzetem volt azt illetően, hogy a vinyónak azon szektora amelyen a videó volt ... Elhunyt
Van-e valamilyen szoftver ami konkrétan teleírja a teljes vinyót majd vissza olvassa. Mindezt úgy hogy logolja is a működést ebből kifolyólag tudok keresni hibás blokkokat?
Majd azokat "lezárni" hogy többet azokat ne használja de a többit vígan.
Továbbá ennek volna-e értelme ? - Vagy bármi más megoldási lehetőség arra, hogy ezt megoldjam ? (Lehetőleg nem fizetős megoldás, ha nincs más akkor az is meg teszi HA van értelme)
Olyan különösen fontos adatok nincsenek ezen a vinyón.Egyébként miközben írtam ezt a HSZ-t az AIDA64 egy random read tesztet futtatott... Mind végig kb 95-100%os aktív időtartammal és 1-2mses válaszidővel és kb 80mb olvasási sebességgel. Aztán egyszer csak úgy döntött, hogy az átlagos válaszidő 2-5sec között lesz és ha ez még nem volna elég akkor ovlasási sebesség 100kb/s .. (Ott az a bad sector)
Kérdés hogy szerintetek jobban megéri a bad sectort javítani vagy inkább a külső vinyómból kapjam ki a cuccost és rakjam át a gépbe ? Majd pedig az eddigi vinyót ami a gépbe volt javítsam (amennyire lehet) és a külső vinyónak használni kevésbé fontos dolgok mentéséhez.
Szerintetek melyiknek volna a nagyobb értelme ?
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- Mini-ITX
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Sorozatok
- Xbox Series X|S
- Hivatalosan is részesedést vásárolt az Intelben az USA kormánya
- További aktív témák...
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- ÚJ/Keveset futott/Használt HDD-k Szuper áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Mobiltelefon, konzol és TV felvásárlás gyorsan, biztonságosan!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest