Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Roxkex

senior tag

Sziasztok! :)

Reménykedtem benne, hogy el tudom kerülni azt, hogy felétek kelljen fordulni :( Nem azért mert nem azért mert baj volna veletek :)
    Hanem azért mert ez az jeletni, hogy nagy nagy nagy baj van a vinyómmal s segítség kéne :(
    Adott egy Dell Inspiron 3537-es masina amit egy TOSHIBA MQ01ABD100-as vinyóval adtak(1TB). Kezdetben ez volt az elsődleges háttértároló egység viszonyt kb 1,5 éve vettem egy SSD-t és ez lett az elsődleges majd az ODD helyére bekerült a vinyó.
    Mai nap néztem egy videót amely fullhd-ban lett felvéve s kb 30 percnél (1,5 órás videóról van szó) bimm megfagy az egész és a vinyónál 100%os a kihasználtság. Poén, hogy miután bezárom a VLC-t (feladatkezelővel tudom csak!) továbbra is 100% kihasználtság, magas válaszidő (3-5sec) és nagyon kicsi olvasási sebesség...
    Aztán jó néhány próbára szintén ugyanezeket a problémákat jelezte vissza nekem :( Itt már rossz előérzetem volt azt illetően, hogy a vinyónak azon szektora amelyen a videó volt ... Elhunyt :(
    Van-e valamilyen szoftver ami konkrétan teleírja a teljes vinyót majd vissza olvassa. Mindezt úgy hogy logolja is a működést ebből kifolyólag tudok keresni hibás blokkokat?
    Majd azokat "lezárni" hogy többet azokat ne használja de a többit vígan.
    Továbbá ennek volna-e értelme ? - Vagy bármi más megoldási lehetőség arra, hogy ezt megoldjam ? (Lehetőleg nem fizetős megoldás, ha nincs más akkor az is meg teszi HA van értelme)
    Olyan különösen fontos adatok nincsenek ezen a vinyón.

Egyébként miközben írtam ezt a HSZ-t az AIDA64 egy random read tesztet futtatott... Mind végig kb 95-100%os aktív időtartammal és 1-2mses válaszidővel és kb 80mb olvasási sebességgel. Aztán egyszer csak úgy döntött, hogy az átlagos válaszidő 2-5sec között lesz és ha ez még nem volna elég akkor ovlasási sebesség 100kb/s .. (Ott az a bad sector)

Kérdés hogy szerintetek jobban megéri a bad sectort javítani vagy inkább a külső vinyómból kapjam ki a cuccost és rakjam át a gépbe ? Majd pedig az eddigi vinyót ami a gépbe volt javítsam (amennyire lehet) és a külső vinyónak használni kevésbé fontos dolgok mentéséhez.

Szerintetek melyiknek volna a nagyobb értelme ?

Új hozzászólás Aktív témák