- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bekékült a Pixel 10a
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
Mi a helyzet a hdparm --dco-restore paranccsal?
Reset all drive settings, features, and accessible capacities back to factory defaults and full capabilities. This command will fail if DCO is frozen/locked, or if a -Np maximum size restriction has also been set. This is EXTREMELY DANGEROUS and will very likely cause massive loss of data. DO NOT USE THIS COMMAND. -
janos666
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
De ez az érem másik oldala, hogy igazából hibátlan, de most már nem tudom akként eladni. (Mondjuk jelenleg úgy tervezem, hogy megtartom és NAS-t csinálok belőle, de még képlékeny.)
Szerintem nem lenne gond, ha azzal kezdené a SECURE_ERASE-t, hogy reseteli a SMART adatokat, hisz úgyis újra végigmenne minden létező szektoron, amiket újra hibásnak címkézhetne, illetve mire végigér, addig újra naplózna fejmozgási és hasonló hibákat is, ha gyakoriak.
-
artiny
őstag
válasz
djculture
üzenetére
ASUS M4A78-EM
most megprobaltam ujbol hogy megnezzem a hibauzenetet,de vagy 6 perce nem birta feltenni a drivert es nem is jott elo a hibauzenet csak fel le ugralt a betolto sav.
Ha IDE ben telepitenem fel es utana konnyebben megtudnam windows alol az AHCI modba tenni a hdd.ket?
-
artiny
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Bocsi de rosszul irtam. Idaig IDE ben voltak a hdd.k. Most akartam AHCI ba telepiteni a windowst.
Amikor a telepitesnel kivalasztottam az asus oldalarol letoltott es RAIDAHCI drivert es elkezdi instalalni....5 perc utan az instalalasnal kidobb egy error uzenetet hogy nem jo valmi a driverrel.Ugyan ez tortenik az alaplapos DVD levo drivernel.
Most mit tudok csinalni hogy nem tudom feltelepiteni a AHCI drivert
csak az IDE ben ismeri fel a HDD.ket a bios. -
z123456789
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Ès az hogyan oldható meg hogy legyen "táp"?

Van erre valami konektorba dugható "táp-port" kábel, vagy a pc-röl adjam az áramot neki, a sata kábel végét meg bedughatom a laptop-ba?Vagy ez már kökeményen úgy hangzik mintha nem értenék hozzá(mert amúgy tényleg nem értek hozzá.
)) ) és inkább bízzam szervízre?
Ebben az esetben viszobnt megmondom öszintén nem szivesen adom oda a családi fotókat más kezébe.Semmi home meg ilyesmi, de akkor is az egy személyes dolog.A felülírás nem téma, mondom azt magasról....
Csak a képek, videók, zenék legyenek meg! -
artiny
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Igen akkor ez lessz.
Mikor telepitettem a windows 7.t (egy eredetit letoltottem a microsoft oldalarol es amikor kiírtam DVD.re nem tudtam feltelepiteni valmi hibát írt ki amikor kikellet volna jelolnom,hogy hova akarom telepiteni - nem toltotte be a hdd.ket - ekkor keresgeltem es olvastam,hogy valmit at kell allitani ide,ahcit . Ekkor allitottam at de nem sikerult...igy agy mas windowsal mar sikeressen feltelepult de valszeg meg az elozo bios ahci vagy ide beallitas volt a biosban). Akkor ezert szok fagyni a gépem annyiszor
. Video lejatszas,netezesnel allandoan befagy randomban a gep 5-15 mp.re. Nem tudom ..lehet megvarom meg kijon a w8 mert elvesz egy napot mire ujra lefol instalalok mindent.Nem tudom most melyik a jo (nem ertek annyira hozza) ,hogy most melyik a jo ha ujra tennem a rendszert. AHCI,IDE vagy melyikre kell allitanom majd a biosban a hdd.t?
Koszi szepen
-
Undreds
csendes tag
válasz
djculture
üzenetére
Igen, erre én magam is rájöttem az idő teltével, hogy a kereskedők a "szar" gyenge de drága árukat tartják, míg 1000-2000 ft-tal jóval minőségibb terméket lehet venni online ha utánanéz az ember...
Valahogy próbálok pénzt keríteni rá, valamit majd eladok, megint... :S -
Undreds
csendes tag
válasz
djculture
üzenetére
Le is kapcsoltam az új samsung vinyót most a gépről, tápot meg próbálok minél hamarabb beszerezni, csak pénzhiány miatt most elég nehéz :S Milyen tápot tudsz ajánlani? És akkor valószínű hogy ez okozza a samu hdd mellett a zajt? Mert amikor hallgattam akkor a táp és a proci venti felől hallottam, csak tisztán nem tudtam kivenni melyik :S
-
Undreds
csendes tag
válasz
djculture
üzenetére
nem vagyok egy számtech zseni, mi az a gumi heveder? és hogy működik? az 5,25 hely pedig az a hely ahova winchestert teszem be a gépen belül? bocs hogy ilyen sok a kérdésem, csak tényleg zavar ez a probléma:S de nagyon köszönöm az eddigi segítségeket, legalább nem a sötétben tapogatózok
-
huliganboy
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Bocs tényleg nem írtam le rendesen!
Az eredeti winchester ami bad sectrors és a kondíciója lement kivettem....
Bele raktam egy a htpc -mben lévő 500gb WD winchesterem amin van egy xp.... Bootolni nem tudott mert újraindult mielőtt még az XP logó megjött volna..
Gondoltam feláldozom a cél érdekében és feltelepítem rá az xp-t hogy lássam a lap+proci+ram jók e.... na ekkor ugrik ez a kék halál be..
UI: A régi winchesterre való telepítésekor is ugyan ezt csinálta....
A WD 500gb winchester hibátlan!!!!

-
haddent
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Nah hát az első eset egy 400-500GB nem is tudom milyen volt. Már jó ideje úgy rezonált, hogy majd feldőlt az egész gép tőle. Most is megy, 29 hibás, 81 gyenge szektor, 29% -os... tehát használhatatlan, halott..
A mostani kissebb 200-as 100% -os volt
, annyit vettem észre, hogy msotanában csomagolásnál nem jeleskedett (most konkrétan egy kb. 10 éves 80gigás seagate gyorsabb), és ma meg ez 
-
-
Directors
senior tag
válasz
djculture
üzenetére
Gondolom csak úgy lehet letiltani ha benne van a winyó is ugye?
Próbáltam úgy bejutni de csak kiírja,hogy mi van rákötve. Kiírja a proci típusát,memóriát.(DOS-os felület vagy milyen.) Aztán mikor kiírja milyen winyó van benne és megáll.
Ha sokáig próbálkozok befogok tudni jutni? -
válasz
djculture
üzenetére
Megnéztem sentinellel és képzeld a régi 2005-ös vinyómra írt ki 8 bad sectort.....
Pedig, mikor kattogott, szétszedtem és az új adta a hangot, na most ez hogy lehet?
Még a végén kiderül, a tápom kukacoskodik, azt nem kap elég áramot, vagy talán az alaplap...Mikor kicseréltem a sata kábelt egy újra, meg átdugtam máshova, kb egy hónapig nem kattogott.
Még egyszer köszi a segítséget!
Innentől kezdve, majd figyelem a sentivel, azt lesz valami.. -
-
-
Antonius1978
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Szia, neked volt igazad, kiirtan CD-re a progit, es kb 1000 hibat talalt a memoriateszt soran.
Visszatettem a regi 1 gigamat, es most csomagol, simman mennek fel a jatekok.
A kerdesem az volna, hogy mit tegyek a 2x2 giga rammal, hogyan teszteljem oket, mit csinaljak veluk, hogy ujra mukodjenek (ha lehet).
Pl lepucolom az erintkezoket, forditva rakom be oket, kifujom a ram foglalatokat, stb.
Mit javasolsz ? -
Antonius1978
addikt
-
Monyos
aktív tag
válasz
djculture
üzenetére
(#25752) liksoft
A táp eredeti SATA tápcsatlakozóira vannak rádugva a vinyók, nincs közte átalakító, de kipróbálhatom másik kábelekkel, moduláris a tápom.(#25753) djculture
Corsair HX520 nem tudná kiszolgálni a rendszert?
Most lett cserélve a régi videokártyám(4870), ami még többet evett mint a mostani. Annál nem volt ilyen gondom. -
liksoft
nagyúr
-
-
-
WonderCSabo
félisten
válasz
djculture
üzenetére
Jó ötlet, de már én is próbáltam. Ha átállítom a SATA módot AHCIra, a Win bootoláskor újraindul. Teszi ezt akkor is, ha csak maga a rendszervinyó van csatlakoztatva, semmi más.
Közben a CHKDSK továbbment, végzett az indexek ellenőrzésével, 2 rosszat talált, amikben összesen 5 hibát javított. Most az "index verification completed" szövegnél áll. -
andrasko
senior tag
válasz
djculture
üzenetére
Ezt ismertem, nem tudtam, hogy ezt hívják 3rdparty fw-nek.

A player flash-elésének a menetét ismerem...
Letöltöttem, felraktam.

Így most a WDLXTV 1.03.01 0.5.8.1 van fent.
Sajna, a WD player stand by (kikapcsolt) módban, így sem kapcsolja ki "áramtalanítja" az USB-n hozzákötött külső 2.5"-os HDD-t. (világít a hdd-led)
Van még ötlet, javaslat?
-
andrasko
senior tag
válasz
djculture
üzenetére
Az nem baj, mert már nem garos.

Van külön erre a lejátszóra?: WD TV HD Media Player (Gen.1.)
Jelenleg a legfrisebb gyári fw van fent: Version 1.03
Nem ismerem ezt a third-party firmware-t, mi ez? Letölthető?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
a teljesítményt először 100nak írta, aztán lefuttattam egy gyorstesztet, és módsította 99re. a táp seasonic beles ha azzal baj van a dunába ugrok
az lehet gond, hogy mikor először kipróbáltam, azt a gépház tetején lévő dokkolóan tettem? amúgy driveres gond nem hiszem hogy van, mert egy másik samu vinyót régóta gond nélkül hajtok. -
-
szalasz87
csendes tag
-
bpx
őstag
válasz
djculture
üzenetére
ma volt időm foglalkozni vele
a hutil-t máshogy "varázsoltam" fel pendrive-ra, így már voltak további menüpontok - amelyek egyébként nem csináltak semmit, mert hogy ő nem támogatja az én HDD-met
ekkor találtam rá az ESTool-ra, ami ugye egy az egyben a HUtil, csak újabb
ebben elindítva a diag tesztet, a READ DMA ok, aztán a következő fázis, CHECK S.M.A.R.T., no és itt kapok egy olyat, hogy:
Service Code => AJ38 : SMART Error.
úgy látom ez a hiba már itt is előjött, meg a neten keresve is tapasztalom, hogy az F1-es Samsungoknak van ez a betegsége
azt hiszem akkor viszem vissza a boltba, októberben fog lejárni a 3 év garancia
-
bpx
őstag
válasz
djculture
üzenetére
no, hát először a Windows-os Seatools-szal próbálkoztam
akármilyen tesztet akartam futtatni, kaptam egy 6c9ac2a4 kódot, ami csak annyi hogy nem tudja a serialt kiolvasni, és ajánlja nekem a DOS-os verziót
ott szintén hasonló a jelenség, semmilyen teszt nem megy, de ott csak annyit ír, hogy az eszköz nem válaszolna mondom jól van, biztos az a baja, hogy ez mégiscsak egy Samsung HDD
HUtil-ban miután kiválasztom ezt a HDD-t, a menüben összesen 1 lehetőség van: Exit to DOS
mindenesetre most szükségem van erre a gépre, másik desktop PC meg nincs a háznál, amibe át tudnám tenni, szóval még később fogok kísérletezni vele
illetve újabb észrevétel: SATA3-as portra dugva egyáltalán nem látszik a HDD (de a lassúság ugyanúgy megvan), SATA2-n látszik
-
gerlaip
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Szétszereltem a külső HDD-t, amiről tegnap írtam. Egy WD winyó volt benne, amely egy egyszerű nyomtatott áramkörrel volt USB csatlakozásra kihozva. Sajnos a winchester önmagában is ugyanazokat a tüneteket produkálja, mint a külső keretben. Teljesen lehalasztja a gépet, be sem bootol a másik winchesterről a Winfos.
De legalább tudom, hogy nem a keret rossz, hanem a WD gyár eme csodaterméke hullott el a nagy semmittevésben.
Majd ha lesz pénzem veszek ebbe a jó kis ütésálló keretbe egy másik 2,5-ös winyót.Kérdésem:
2,5-ös Winchesterek közül mit ajánlotok?
Nekem eddig a 3,5-ös Samsung winyókkal jó tapasztalataim vannak, évek óta zokszó nélkül szolgálnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- WD 8TB HDD WD80EMZZ-11B4FB0 37 óra POH, 0 hiba, 6 hónap garancia.
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

csak az IDE ben ismeri fel a HDD.ket a bios.

)) ) és inkább bízzam szervízre?

Mint utána olvastam nincs ilyen funkció ennek a lapnak a biosában!
A mostani kissebb 200-as 100% -os volt
, annyit vettem észre, hogy msotanában csomagolásnál nem jeleskedett (most konkrétan egy kb. 10 éves 80gigás seagate gyorsabb), és ma meg ez 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)