Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • xlaxix

    tag

    Sziasztok!

    Néhány hete problémák adódtak az asztali gépemmel és még csak most futtattam Hard Disk Sentinelt. Nagyon meglepődtem az eredményen.
    Úgy kezdődött a probléma, hogy aug. 17-től 20-ig nem voltam gépközelben. Még aug. 16-án gond nélkül használtam a gépet, majd másnap reggel a néhány napos távollétre való tekintettel áramtalanítottam és elmentem.
    Mikor hazaértem, akkor legalább félóra volt a bekapcsolás. Sokáig csak egy fekete háttér volt az egérkurzorral. Lassan betöltött az asztal, ikonok, tálca, de még használhatatlanul lassú volt. Erre rátett a lapáttal, hogy lejárt a vírusirtóm és átvette a hatalmat a Windows defender, ami tovább lassította a dolgokat. Nem vagyok benne biztos, de lehet emiatt órákig 100%-os teljesítményen pörgött a vinyóm. Utána csak 1-2 napig voltam itthon szóval nem foglalkoztam vele és azt hittem most már minden jó lesz, mert már ugyanolyan gyorsan is kapcsolt be, mint régen.
    Tegnap hazaértem fesztiválról, bekapcsoltam és az első bekapcsolás megint nagyon lassú volt. Valami diagnosztikát is csinált. Azóta működik meg gyorsan kapcsol be, de néha megakad és befagy néhány másodpercre az egész gép.

    És itt a lényeg, a Sentinel eredménye:

    Az a 4 nap nem túl bizalomgerjesztő. :D
    Hirtelen rendszerleállás, összeomlás, újraindulás, kékhalál nem jelentkezett.
    Még azt érdemesnek tartom megemlíteni, hogy kb. 1,5-2 hónappal ezelőtt a számítógépemen a rendszer meghalt. Windows 8.1 volt rajta. Egyik este kikapcsoltam a gépet és következő nap már nem töltött be. Csak a töltés, kékhalál, diagnoszika körforgás ment a végtelenségig. Ezt egy Windows 10-el való újratelepítéssel orvosoltam.

    Egy kicsit túl hosszúra sikeredett, ezért elnézést.
    Valakinek van valami ötlete erre? Valószínű, hogy ez a vinyó már kuka?

    Előre is köszönöm a válaszokat! :)

Új hozzászólás Aktív témák