Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sordoran

addikt

Üdv, kis segítség kellene.
    Nagyjából fél éve megadta magát a régi Samsung 320 GB-os vinyóm (win install nem ment rá, amúgy működik, 6 gyenge, 6 hibás szektor). Akkor pénz szűke miatt egy 1 TB-os WD10EZEX-et vettem (tudom-tudom), de már eldöntöttem akkor, hogy egy SSD-t veszek ősszel rendszer meghajtónak, addig hátha nem lesz gond ezzel. Viszont pár hete fura dolgot kezdett produkálni, bár nem biztos, hogy a HDD a ludas:
    Régen a régi vinyó bekapcsolás után nagyjából 1-2 perccel kékhalálozott, majd utána amikor újra akartam rakni win-t már hibaüzenettel el se indult telepítés. Na most az új is bekapcsolás után 1-2 perccel kékhalál, DE előtte pár programot bezár a rendszer a program működése leállt hibaüzenettel. Pár különböző kékhalál hibát írt, ebből egyik (0x0000000A) régen is előjött ezért kezdett gyanús lenni. HDD sentinel nem jelez gondot, 0 hibás vagy gyenge szektor, 100% kondíció. Volt azért memtest is, az se írt bajt. Most 3 hét után bekapcsoltam, és rögtön ráküldtem egy lemezellenőrzést, végigment hiba nélkül. És ami poén, azóta (kb. 1 óra) nincs baja. Lehet ez HDD probléma így? Vagy valami más lapul a háttérben?
    Illetve bónusz kérdés, hogy most Native IDE van bekapcsolva BIOS-ban, ezt érdemes átrakni ACHI-ra most? Utána olvastam hogy kell win reinstall nélkül, de kissé ódzkodok tőle, de ha segítene vagy gyorsítana gépen az jó lenne.

Új hozzászólás Aktív témák