Új hozzászólás Aktív témák
-
Zénó1000
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Nemrég vettem egy Hitachi Deskstar 5K3000 2TB (HDS5C3020ALA632) vinyót. Adattárolásra használom, két partícióra osztottam. Az a bajom vele, hogy egy ilyen furcsa, magas, ciripelő, cincogó hangot ad időnként. Már ez első alkalommal, amikor beüzemeltem és elkezdtem rá másolni, akkor is csinálta, amikor sok adatot másoltam rá egyszerre. Egy kb 150 GB-os mappát másoltam rá amikor észre vettem ezt a ciripelést. Aztán ha csak kisebb mappákat, vagy egy-egy fájlt másoltam, akkor nem ciripelt. Tegnap megint feltűnt, hogy ciripel, pedig most nem is másoltam csak interneteztem. A gépben van még két 500 Gigás Samsung vinyó, mindegyiken rendszer is van. A házban igyekeztem egymástól arányosan, a lehető legtávolabbra helyezni őket (mindegyik között van egy-egy üres hely, ahol nincs semmi), hogy legyen hely a szellőzésnek. Egy darab házventillátor van felül a tápegységnél, alul nincs (nem tudom, hogy ez számít-e, ha esetleg egy-két fokkal hűvösebb lenne, talán nem csinálná). A konfigom az adatlapomon.
Normális ez a hang? Esetleg ez jelent valamit, hogy el fog romlani? Mit csináljak?
Előre is köszi a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Borderlands 4
- Padavan firmware
- Apple asztali gépek
- Poco F7
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Wise (ex-TransferWise)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3179
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest