Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
magicbox
senior tag
válasz
Fandango #30299 üzenetére
Vhol jogos amit írsz, de ez nem a magas lóról szólt, szerintem a stílusból érezhető volt, hogy nem örömömben költöttem rá ennyit... Ha vissza olvasol akkor látod, hogy az alapvető ok az volt, hogy Joshi és mások is írták, hogy PC-ről nem lehet kielégítően megoldani a HDR-es fimnézést. Ezt próbáltam cáfolni, illetve leírni, hogy én hogy oldottam meg. Illetve más fajta szoftveres megoldások is léteznek. Oppo-ra, Apple TV-re, vagy NV Shield-re is ellehet cseszni rengeteg pénzt. Több ilyen, olyan boxom volt, a kompromisszumok miatt tévút és kidobott pénz volt az évek alatt. Én legalábbis annak érzem. Berágtam, a maradék alkatrészeimre építve kezdtem ezt a több hónapig tartó projektet, amivel végre elégedett vagyok. Persze tudom, hogy sok pénz, de talán jó pár évig kiszolgál. Ha mindent új alkatrészekből oldottam volna meg akkor meg horror...
-
Fandango
veterán
válasz
magicbox #30286 üzenetére
Kicsit magas lóról jött ez a komment.
Egyáltalán nem retro megoldás a madVR, MPC-HC kombó. Az hogy nem csinál már senki csak videó lejátszó programot, mert minden elment a HTPC szoftverek irányába, az nem jelenti, hogy egy régóta létező program idejemúlt vagy elavult lenne.
Az hogy te meg tudsz engedni magadnak egy külön gépet 200 ezerért csak ilyen célra, az a te dolgot és szerencséd. De sokan mások nagyon nem, illetve ha van egy asztali gépe vagy laptopja, nem feltétlen akar még egy másik gépet mellé.
Illetve az igények elég széles palettán mozognak, nekem egy olcsó android box is megteszi, hogy az igen csak nem mai darab fullHD Sony tévémen filmet vagy sorozatot nézzek. Van egy dedikált asztali gépem, régen erre volt kötve a tévé, de jelenleg ez nagyon körülményes lenne, így az android box volt a legolcsóbb és legjobb megoldás a problémámra. Persze a box sem tökéletes, vannak hibái, de ezzel együtt tudok élni, mivel tudom hogy "filléres" cucc.Szóval szállj le a földre egy kicsit, és ne magadból indulj ki.
-
magicbox
senior tag
válasz
viperabácsi #30287 üzenetére
Én Ebay-ről vettem, USA, nem volt olcsó és meg is vámolták. Olyan 35k körül jött ki
Kodi addon-okban nem vagyok szakértő, mert marginálisat használok, nem bújok ilyen- olyan repokat stb. Tényleg csak azt használom ami szükséges. Annyit tudok, hogy most kavar van addon-ok terén mert a 19-es Kodi már python 3 alapú és a régi addonok (python 2) nem jók hozzá, ha még nem frissítették őket.
HTPC konfiguráció:
Ház: Kolink Satellite (az állítható led világítás hobbiból került bele, nem tartozék)
Táp: FSP RAIDER II 550W Silver Low Noise
CPU típusa: DualCore Intel Core i5-4570T, 3300 MHz (33 x 100)
Alaplap neve: Biostar H81MHV3 (1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Alaplapi lapkakészlet: Intel Lynx Point H81, Intel Haswell
Rendszermemória: 16339 MB (DDR3 SDRAM)
DIMM1: Samsung M378B1G73DB0-CK0 8 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM
DIMM3: Samsung M378B1G73QH0-CK0 8 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM
Kommunikációs port: Pulse-Eight USB to HDMI CEC Adapter (rev.2) (COM3)
Videokártya: ASUS EX-RX570-O4G 0DB
1. meghajtó - KINGSTON SUV500240G (223 GB) C:
2. meghajtó - WDC WD40EFRX-68N32N0 (3726 GB) D:
3. meghajtó - ST2000LM015-2E8174 (1863 GB) E:
4. meghajtó - WDC WD40PURX-64NZ6Y0 (3726 GB) F:
Billentyűzet + Egér: Logitech K400+HTPC szoftver:
Windows 10 Pro
Kodi Windows HDRA VGA, CPU, a HDD-k és a RAM-ok használtak (részben a régi gépemből), a többi komponens új. A ház nagy előnye, hogy szabványos táp megy bele és elfér benne egy ekkora videokártya. A passzív CPU hűtő típusa számomra is ismeretlen, egy barátomtól kaptam a processzorral együtt. Biztonság kedvéért került a gép hátuljára egy Noctua NF-A14 hűtő, de ez már csak a házon kívül fért el. Csak akkor kapcsol be, ha valami extrém terhelés van és a CPU 70 fok felé megy, de ilyet csak a szintetikus terheléses tesztek alatt tudtam összehozni. Ilyenkor szépen kihúzza a meleg levegőt a házból. Azt hiszem mindent leírtam
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
"Folyamatosan nyomatjátok ezt a szerintem szörnyen retro madvr-es MPC-HC dolgot."
Konkrétan én nem szoktam nyomatni sőt, én külső lejátszó párti vagyok. Legegyszerűbb dolog nincs annál, ha vesz az ember a pénztárcájának megfelelő ajánlott gigabites lejátszót és a NAS-ról nézi a filmeket. Igen NAS számomra nélkülözhetetlen, mert sokkal egyszerűbb a letöltés és a fájlmegosztás. Gyakorlatilag nulla mókolással működik minden. -
Syz
senior tag
-
Syz
senior tag
Annak idején te szoktattál rá a DmitriRenderre,most meg elvárod hogy szokjak le róla
Amúgy bazi sok HDR-es UHD filmet nem igazán fogok nézni mert Isten se győzné tárhellyel,ellenkező esetben meg a pénztárcám nem bírná.Szóval a sima SDR-hez továbbra is használható lesz az interpoláció,csak majd meg kell találnom a megfelelő beállításokat amik leginkább hasonlítanak a HDR hatáshoz
-
PuMbA
titán
2 hét és megszokod
Ha akarsz javulást, akkor a madVR-ből vedd ki a 23, 24, 25, 30 stb. Hz-re váltást, mert 60Hz-en maradva simább képet kapsz. Én is így nézem a filmeket. Továbbá most nézem, hogy OLED-ed van és az OLED elmosódás mentessége is rádob a szaggatás érzetre rendesen, szóval egy LCD ebben, ugyan fura, de tényleg jobb.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz
viperabácsi #30289 üzenetére
5 perc telepítés, de nevezhetjük szögelésnek is és azért nem működik alapból jól mert ezeken a filléres boxokon az Android egy kalap sz@r, nem médialejátszásra való.
A CoreELEC-et hozzáértő programozók fejlesztik ingyen, beleértve az Amlogic kernelét is, folyamatos a support, elég csak a commit-okat megnézni a github-on.[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz
djnice #30288 üzenetére
Nekem ez még mindig szögelésnek tűnik .Miért nem működik a saját programjával a box ? Miért kell coreelec meg hasonlók ?Ezek az androidos csodák KB kupac kacat szerintem.
Van egy philips android TV a családban , hát az élet legnagyobb hibája volt a vételeMár csak az android miatt is .Gondolom ugyan ezért nem androiddal használod a boxot te sem.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz
Az a baj, hogy mostanában nem próbáltál ki Amlogic S905X3 vagy S922X boxot CoreELEC-kel. Megváltozna a véleményed. Nagyon gyorsak, pár másodperc alatt eindulnak és mindent lejátszanak HDR10+-ig bezárólag. Tudod használni torrent-re is transmission-nel, ext4-es HDD esetén max sebességgel tudsz rájuk másolni SMB-n keresztül.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Hali ! tudsz némi infót erről a " Pulse-Eight " -ról ? Esetleg linket hozzá ?
Valamint érdekelne a HTPC-d komponens listája .
Régebben próbáltam kodit én is , de állandóan gond volt az Add-on okkal. Random nem működtek, arra gondolok, hogy egyik nap ment a másikon meg már nem.Ez javult ? Én ezért hagytam rá.
Most amit lehet megoldom a TV ( Q60R 55" ) lejátszójával. -
magicbox
senior tag
Lehet tökéletesen megfelelő a HTPC projekt, csak a múlthoz viszonyítva horror pénzt lehet beleölni a hibátlan 4K HDR-be az biztos. Mire nekem összeállt, 200k lett a vége. Igaz RX570, 240GB SSD, 10TB HDD, i5, 16GB RAM, passzív hűtés, Pulse-Eight távvezérlés a CEC-hez illetve a KODI-hoz. Nagyon extra házba bele se mentem, mert ki tudja hol állok akkor meg.
Folyamatosan nyomatjátok ezt a szerintem szörnyen retro madvr-es MPC-HC dolgot. Nekem semmi pluszt nem adott képben a jelenlegi megoldáshoz viszonyítva, sőt... Arra jó, hogy szívasd magad, hogy szétállítgatod, de sose lesz jó, de megeszi a géped. A Plex-ről is csak csúnya szavak jutnak az eszembe... Amikor van gyönyörűen működő 4K HDR-es 19-es KODI (jogal fork), ahol minden fajta szo... s nélkül kadencia helyesen működik minden, automata váltással SDR-HDR között. Ez a fork fog bekerülni majd a végleges verzióba. Igaz, ez is lazán tudja 30-40%-on terhelni a GPU-t HDR esetén.
Pár másodperc alatt induló villámgyors gép KODI-val fogad. WOL-al bárhonnan bekapcsolom, a Pulse-Eight-nak köszönhetően mindent a TV-m távirányítójával tudok vezérelni, vagy Yatse-val, ahogy jól esik. Az anyagok mozgatása 100-al pörög a gépek között. Vagy a munkahelyemről FTP-n töltöm fel filmekkel. Vagy filmezek 4k-ban és mellette megy a torrent, és mivel 3 HDD van még se röccen semmi. És nálam ez a legfontosabb, nem kell semmiben kompromisszumot kötnöm, se minőségben, se sebességben, se tárhelyben, se mókolásban. Nem várok arra, hogy kapjak egy fw-t, hogy egy alap hiba javítva legyen. És ha olyanom van 2000db 4K-s háttérképet teszek a KODI-ba kijelzővédőnek. Persze ez egy extrém kiragadott példa.
Egy életre megundorodtam a filléres boxoktól, volt pár, utoljára Himedia. Lassú vackok, használhatatlan másolási sebesség, gagyi usb dugdosás, töredezett hdd-k, amit tehet az ember a rendes gépére, hogy használható legyen és még sorolhatnám. Ha valakinek ez a hobbija akkor költ rá. És ez mellett van Netflix, HBO Go, Apple TV előfizetésem is. Tudom nem szokványos, de nekem ez fontos.
És most kapni fogok hideget-meleget, de nem baj. A lényeg az, hogy van alternatíva, és nem baj, ha ezt mások is tudják
És így néz ki... [kép]
[ Szerkesztve ]
-
Syz
senior tag
Nem tudom mi lehet,annyira nem érdekel.Most az van egyébként puMbA,hogy ha sima SDR tartalmat indítok akkor a tv átváltja magát a natív 3840x2160 felbontásra és 23 Hz-re.Ezt akkor is megcsinálja hogyha eleve 3840x2160-on és 60 hz-en van a képernyő,de ha pl. PC módban 2560x1440 és 120 hz a képernyő,akkor is átvált 3840x2160-ra 23 hz-re.a HDR-es filmnél átvált HDR-re,a sima SDR tartalomnál természetes nem.
Joshi: mit csinál az a kütyü?Olyasmi mint egy médiaszerver?
-
Srob
tag
Érdekes, nekem automatikusan felismeri a kijelzőt nem kellet írogatni.
Teljes képernyőre váltáskor az alapbeállítással is HDR üzemmódba kellene váltania a tévédnek. Filmezésre az eredeti képüzemmódot használom magas fekete szint beállítással és ezt teljes képernyő mellett állítottam be filmnézés közben. Kilépéskor szépen visszavált a tv játék üzemmódra ami alapból be van állítva.(SJ850V) -
Joshi
titán
Én soha nem tartottam kielégítőnek a PC-és filmlejátszást, de ahogy nézem 4K HDR-nél ez hatványozottan engem igazol. Szerintem fogadd meg djnice ajánlását és bízd a filmlejátszást egy dedikált boxra.
-
Syz
senior tag
Viszont a DmitriRender tényleg nem megy HDR-el,ahogy mondtad is.Néztem pár alternatívát ami csinál interpolációt de úgy látom lehet tényleg el kell felejteni a 60 fps + HDR dolgot.Egyedül talán a Smooth Video Project az amit talán ki is lehetne próbálni,de ahogy olvasom az oldalán,nem lenne az igazi:
"In DirectShow video players, e.g. MPC-HC, the only filter that can do tone mapping is madVR video renderer. So without SVP the best possible chain for HDR playback is MPC-HC -> madVR. Unfortunately ffdshow filter doesn't support neither HDR not 10-bit video, so when we insert ffdshow between MPC-HC and madVR all we get is washed-out colors as madVR is unable to do tone mapping in this case. Luckily there's a workaround for madVR, see below.
SVP now has its own tone mapping implementation for DirectShow video players. It's much simpler than madVR's but at least it makes HDR movies watchable. SVP menu -> Application settings -> Additional options -> Try to recover HDR colors is on by default so it must work "out of the box".This isn't the true HDR tone mapping but it's the best we could do to fix the situation." -
Syz
senior tag
Megcsináltam,újra.Adtam nevet az eszköznek.Semmi változás nem lett.Viszont ha a HDR opciónál a Passthrough HDR to display-t választom,akkor utána teljes képernyőre kapcsolva átvált a tv HDR-re (ki is jelzi a jobb felső sarokban) és a TV-n is kiírja hogy milyen HDR mód fut (Lehet ott is választani hogy: Eredeti,Élénk,Játék,Otthoni Színház vagy Szakértő).Ha kikapcsolom a teljes képernyős módot akkor visszavált a tv SDR-re.
-
Syz
senior tag
8. Frissítsük vagy telepítsük a legújabb madVR verziót és állítsuk alapértelmezettre a beállításokat. Ehhez a tömörített állományt csomagoljuk ki az általunk kívánt telepítési helyre és indítsuk el adminisztrációs joggal az install.bat-ot, majd pedig a restore_default_settings.bat-ot.
Innen szedtem le és pontosan úgy csináltam ahogy fentebb le van írva.Találtam egy hdr szekciót a madVR beállításain belül,nem lehet hogy itt kellene átállítani?Gyárilag azon van ugye hogy hagyja hogy a madVR döntsön.
-
Syz
senior tag
Ha be van kapcsolva,akkor nem SDR-t ír ki,hanem HDR-t.Megy ez,szép a film.Annyi hogy be kell külön kapcsolni ezt a HDR tartalmat.Ha HDR játékot indítok a PC-n akkor az át szokta magának kapcsolni automatikusan HDR-re a kijelzőt,normál esetben a filmnek is át kellene?
-
PuMbA
titán
"3. A TV-n a PC által használt HDMI porton engedélyeznünk kell a HDMI UHD Color beállítást (LG-n például HDMI ULTRA HD Deep Colour néven találjuk meg, de minden TV leírásában meg tudjuk nézni, ha nem leljük)."
Ezt megcsináltad a TV-n? Egy kijelzős módban vagy? Mert ha nem, akkor csak a TV-det hagyd meg. Windowsban át tudsz váltani HDR-re, hogy azt írja ki a Speciális megjelenítési beállításokban? Ha ez nem oldja meg, akkor kábel gondod lesz.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Akkor HDR. A HDR-es megjelenítőn teljes képernyős lejátszás közben nyomj egy CTRL+J-t és tedd be ide, amit látsz
Egyáltalán a Windows 10 HDR-t támogató kijelzőnek látja? Gépház -> Rendszer -> Kijelző és Speciális megjelenítési beállítások legalul.
"Eléggé hozzászoktam a szappanopera hatáshoz"
Nem baj, pont ugyanolyan leszokni róla, mint rászokni
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"a madVR és a DmitriRender pedig akkor tud együtt dolgozni?"
A DmitriRender régi és nem hiszem, hogy tud HDR-t interpolálni
"A filmmel lenne a gond,hogy nem HDR-es valójában?"
Ez egyszerű. Ha a film HDR-es, akkor ott van a nevében vagy megnézed az MPC-HC fájlinfóban a színteret, hogy BT.2020-e.
[ Szerkesztve ]
-
Syz
senior tag
Igazad volt..
bár az a fura hogy én azt hittem a legújabb verzióm van mert a hivatalos MPC-HC.org oldalról szedtem le.Ott még az 1.7.13 a legaktuálisabb
Nos a beállításokat lepucoltam,úgyhogy a DmitriRendert is eltüntette a Külső szűrőktől,de azt hiszem azt manuálisan is vissza lehet oda tenni.A madVR is a legújabb és megy rendesen a felirat meg a film is,de a tv még mindig nem vált át HDR-re.A filmmel lenne a gond,hogy nem HDR-es valójában?Van esetleg valami demó UHD anyag valahol ami true HDR tartalom és ki tudnám próbálni?a madVR és a DmitriRender pedig akkor tud együtt dolgozni?
-
Syz
senior tag
7. A Nézet -> Beállítások -> Belső szűrők -> Videó dekóder ablak Hardware Decoder to use beállításnál válasszuk a D3D11-et és Alkalmazzuk a beállítást.
Egyedül ezt a pontot nem tudom megcsinálni mert nincs ilyen opció hogy D3D11.A többi beállítást meg lépést megcsináltam a madVR-ben is de nem kapcsol át a tv HDR módba.
-
Syz
senior tag
Üdv!Az általam használt DmitriRender illetve a madVR tud együtt dolgozni?Hosszú idő után visszatérnék az UHD filmezéshez egy LG C9 Oled tv-vel.A MPC letolja a HDR videókat is?Mert az egyik filmnél amit próbáltam annak a címében is benne van a HDR de mikor elindítom akkor nem jelzi ki a tv hogy bekapcsolta volna hozzá.Esetleg a Windowsban kell beállítani a Windows HD Color-nál az ehhez kapcsolódó opciókat?
-
PuMbA
titán
És az NVIDIA vezérlőpultban abban az ablakban, ahol beállítod a felbontást a TV-re ott mi van? Csinálj róla képet és tedd be. Mert ott látszik a Subsampling meg minden. Ha RGB van kiírva, akkor 4:4:4, ha YCbCr444, akkor is 4:4:4, ha pedig YCbCr422, akkor 4:2:2.
Egyáltalán a TV-d PC módban van és 60Hz-en? Valamint a PC-re szánt HDMI portba dugtad a gépet? Mert a régi TV-k nem bírnak 4:4:4-et fogadni, csak így és mint mondtad, a TV-d nem egy mai darab, azaz küzdeni kell a beállításokkal.
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Nekem. Nvidiám van, egyelőre nem találom hol kéne megnézni:
De ez a tesztkép nem valami bizalomgerjesztően néz ki:Egyébként van valami ajánlott teszt/kalibráló program vagy tesztkép pakk?
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
SunMount3r #30243 üzenetére
Azért a Himédiánál nem jobb !
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #30251 üzenetére
Értem, de ha minden 60GB helyet foglal, akkor mennyi filmet / sorozatot tudsz tárolni? Nagyon keveset
Ezt nem lehet bírni tárhellyel és a streaming ezért tört előre. 4K-ban megvan egy adott képminőség, viszont 0 tárhelyre kell beruháznod és nem kell foglalkoznod a tárhelyhez kapcsolódó dolgokkal soha.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Azért ez nem ennyire egyszerű szerintem. Minden átkódolás/tömörítés veszteséggel jár az eredeti, forrás képi információihoz képest és ez akár szemmel is elég jól látható képi anomáliákban is jelentkezhet, pl. erősebb banding, vagy a "széttört", pixeles feketék a sötétebb részeknél. Ez utóbbiakat rendszeresen tapasztalom a nagyobb FHD BDRip-ek esetén is, összevetve az eredeti Remux változattal. Persze ezeknek a deficiteknek a mértékei az átkódolás minőségétől, beállításaitól, bitrátájától és kodekjétől nagymértékben függenek.
-
PuMbA
titán
válasz
headhunter #30249 üzenetére
Zongorázható, de a kérdés mindig az, hogy van-e értelme. Ha nem nézed optimális távolságból a 4K TV-t, akkor elég gyengébb minőségű 4K is vagy egy jó minőségű FullHD. Ha a filmet 2K-ban (FullHD) készítették el (iMDB-n a film Technical Specifications részénél a Digital Intermediate sor végéről kell leolvasni), akkor megint nincs értelme a 4K-nak. Ha a film nem látványfilm vagy nem első rangú a képi világa, szintén nincs a 4K-nak értelme.
[ Szerkesztve ]
-
Köszi! Bevallom nekem nem teljesen egyértelmű, mit csinál ez a rész. De ha a "leave empty to disable automatic display mode matching" írásból indulok ki, akkor csak a támogatott módokat van értelme beírnom (1080p50, 1080p59, 1080p60). Jól értem?
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Ha én 1080p kijelzővel nézek filmeket (1080p állományok főleg), kell a MadVR-es 10-es pontból ez a rész? Vagy kell, csak átírva 1080p-re? Most raktam újra a gépet, aztán felmerült bennem, hogy nem UHD kijelzőnél is kell e. (eddig be volt írva a vastagított rész, nem volt gond)
10. Egy videó elindítása után a tálcán megtaláljuk a madVR-t, ahol a Devices menüpont alatt a TV-nk Display modes almenüjére kattintva megjelenő ablakban a List all display modes madVR may switch to szövegdobozba másoljuk be a következőt: 2160p23, 2160p24, 2160p25, 2160p29, 2160p30, 2160p50, 2160p59, 2160p60. A Scaling algorithms menü Image downscaling almenüjében kattintsunk a DXVA2 módszerre és tegyük meg ugyanezt az Image upscaling almenüben is. Apply és OK gomb.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #30242 üzenetére
Ez már az azért jobb valamivel. Írják a gyári AFR-t is és ahogy a képeken látom még Auto felbontás váltás kapcsoló is van (de lehet, hogy az más). Bár ez csak a sima verzió tesztje és a Plus-ra azt írják, hogy nem is igen fogják tesztelni, de gondolom nem sok különbség lehet. A DV-t meg egyáltalán nem tesztelték. De ezek alapján már kezd érdekes lenni, főleg ha CE-t is lehetne rá rakni.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #30239 üzenetére
Csak 1 napig volt nálam a cucc, így nem tudtam tüzetesen tesztelni, de megpróbálok szerezni egy sample-t a gyártótól, Bezzeg az ilyen 0 tudású emberek meg kapnak: [link]
-
PuMbA
titán
VGA programjában akkor megnézheted a subsamplingot
Olyan videómódosítás, hogy például az AMD-nél van olyan menüpont a Radeon beállításokban, hogy Videó és ott be van kapcsolva egy alapértelmezett javító profil, de ugyanígy van Intelnél is. De ez benne van az összefoglalóban, szóval ha az alapján csináltál mindent, akkor jó.
[ Szerkesztve ]
-
-
mzso
veterán
Majd megnézem amint hazaérek, bár win8-am van.
Amúgy megoróbáltam fényképezni: https://drive.google.com/open?id=14L8Phieu5VaqM905GTXEAAGiwOo_offq
A siker mérsékelt, de talán látható. A sorrend nem következetes, a gyenge feketéjű melegebb színű a monitor, a zajosabb meg a TV. -
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #30228 üzenetére
Ami a Google Exoplayer 2-re épül, azzal megy a DV plusz MX Player, MrMC, Kodi 19.
CE megy rajta. -
PuMbA
titán
Akkor elállítottad a fényerőt vagy a kontrasztot?
Vagy a monitorod van túl sötétre beállítva. Nehéz megmondani, ha nincs kalibrált monitorod. Biztosan RGB 4:4:4 megy ki a TV-re? Windows 10 Gépház -> Kijelző -> Speciális megjelenítési beállítások mit ír ki kimeneti formátumnak.
[ Szerkesztve ]
-
rantotthusi
tag
Köszönöm a válaszokat!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
viperabácsi #30227 üzenetére
-
viperabácsi
addikt
válasz
SunMount3r #30223 üzenetére
Fentebb írtad : " Pl. ott a média lejátszós Topic is, ahol PC-s megoldás sose kerül említésre, a TV-s megoldás is csak néha, mert mindkettőnél van jobb, vagy olcsóbb. "
Erre a topikra kérdeztem
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #30225 üzenetére
Az Ugoos AM6 Plus már egész jó Android alatt is. A Dual Layer Profile 7-et nem fogja tudni egyik médialejátszó sem, a Profile 5 az megy.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #30223 üzenetére
DV már megy Amlogic-on is, egyelőre csak Android alatt és a drágább (S922X-J, S922X-H) boxokon.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
viperabácsi #30222 üzenetére
Hát ha jók a beállításaid és így nem vettél észre minőség különbséget ezzel a konfiggal, akkor elég jó lejátszója lehet a TV-dnek is, vagy csak nem vagy rá annyira érzékeny. Nem tudom melyik Topic-ra gondoltál, mind két helyen más a "trendi": HTPC Topic és a Média lejátszós. Ez utóbbiban főleg az ultra olcsó kínai Amlogic Box-ok mennek mostanában CoreElec rendszerrel és drágábban sincs sokkal jobb ezeknél. De ezek semmiben sem jobbak, mint amit a jelenlegi konfigodból ki lehet hozni, viszont cserébe nagyon olcsók, így le lehet venni a terhet a PC válláról, ha ez számít valakinek. Viszont ahogy olvasgatom a Fórum-okat, nekem az jött le, hogy kompromisszum mentes/hibátlan lejátszó nincsen, mindnek van valami (főleg formátum) deficitje, ami a PC esetén van legkevésbé. Ami miatt esetleg később még érdekesek lehetnek az a HDR10+ (Amlogic Box-ok) és DolbyVision (Apple TV 4K és Shield TV 2019) támogatás, amiket jelenleg még egy PC-s VGA sem tud.
-
viperabácsi
addikt
válasz
SunMount3r #30221 üzenetére
Szia ! Linkeld légyszi a topikot nekem , mert kiváncsi vagyok. Vettem egy Samsung Q60R 4k tévét, ami tud 120 hz -és Freesinc -et. ( pár gyengébb játékkal szoktam játszani is.
Eddig minden filmet a gyári lejátszójával játszottam le , mindent ( kivéve Xvid ezt írja is a használati , hogy nem viszi ) szépen vitte. Kíváncsi vagyok ,hogy mivel lennék előrébb egy média lejátszóval . Most is rá van kötve egy HTPC szerűség, ami az alábbi komponensekből áll:
MSI B450M mortar MAX
R3 3200G
2x8 gb Ballistix sport 3200Mhz
Nem vettem észre javulást a kép minőségében ( ugyan azt a filmet próbálva ) ha a tv-n vagy a pc-n vátszom le.
A pc-n MPC-HC / madWR fut.
Hangban nem tudom mi lenne a külömbség mert tv hangszóroin játszom egyenlőre. Nem akarok 5.1 meg hasonlók amúgy sem vonz., de egy 2.1 es hangfalszettre szeretnék beruházni .
Klipsch R-51PM aktív polcsugárzó + valami hozzá illő láda. -
SunMount3r
nagyúr
Csak én valahogy úgy gondolok rá, hogy hagyományosan inkább a PC-s lejátszáshoz van köze, mint bármi más módhoz. Pl. ott a média lejátszós Topic is, ahol PC-s megoldás sose kerül említésre, a TV-s megoldás is csak néha, mert mindkettőnél van jobb, vagy olcsóbb. De ha már, akkor itt is mehetne az a vonal. Mondjuk főleg képminőségben és formátumtámogatásban nem hinném, hogy egy jó HTPC-nél lenne jobb megoldás. Csak ugye annyival drágább a más olcsóbb "második legjobb" megoldásoknál, hogy elkezdett háttérbe szorulni. De ha már lenne egy PC-m olyan hardverrel ami már belépőszinten képes rá, akkor mindenképp azt akarnám használni erre a célra, bármi más helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
rantotthusi #30216 üzenetére
Ez nem a vinyó miatt van.
(#30219) SunMount3r tulajdonképpen az is lehetne, de szerintem a HTPC az építéssel/hardware-el foglalkozik. Az UHD filmek lejátszása meg elsősorban szoftveres, ami nyilván hardver függő is. Ja, nem egyszerű kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
Honnan veszed ezt? Egyik vinyó sem olyan lassú, hogy egy 4K film gondot okozna neki
15 éves vinyókról is jól mennek. A gond a VGA-ddal vagy a prociddal lesz, de ezt könnyen kikerülheted, ha teszel Plex-et a TV-re és a PC-re is és hálózati lejátszást csinálsz a TV-vel.
[ Szerkesztve ]
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
Szerintem megoldja a TV!
De ha tutira utazol,akkor egy külső médialejátszó + a vinyo nem hozza zavarba ! -
rantotthusi
tag
sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy mivel az asztali pc-m is szaggatva jatsza le a 4k filmeket a vinyo miatt akkor hiába vennek egy kűlső vinyót azt dugva a tv-re ugyan ugy szaggatna? vagy azt akkor már a tv megoldja?
-
PuMbA
titán
"a fekete egész nyilvánvalóan szürke pl."
Akkor a videó lejátszó programodban van valami rosszul beállítva vagy a TV-den rosszak a képbeállítások
Az összefoglalóban ott van minden, az első lépésként hogy az összes videó lejátszó beállítást resetelned kell.
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
"Mert a TV-d jóval nagyobb, mint a monitorod"
Lehet, de mintha fel lettek volna nagyítva a zajok. A monitort meg jóval közelebbről nézem.
"Ha 4K HDR videót játszol le olyan lejátszó programmal, ami nem támogat HDR-t, akkor van ilyen, illetve nem vált HDR módba a TV-d."
Ó attól még messze vagyok. Itt még csak arról van szó, hogy "teljes (0-255)"-re rakom a "dinamika tartomány" beállítást az nvidia beállításokban, a TV-ben meg "Teljes"-re a "HDMI RGB tartomány" beállítást és nem lesz jó a kép, a fekete egész nyilvánvalóan szürke pl.
"Mert nem HDMI 1.4-es (High Speed with Ethernet) a kábeled, rossz a kábeled, vagy nem HDMI 2.0 kimenetű a VGA-d"
Még itt sem tartok, csak akármennyire is fullHD fölé akartam menni. De a fullHD a legnagyobb opció. A kártyám tud többet. -
PuMbA
titán
1. Mert nem HDMI 1.4-es (High Speed with Ethernet) a kábeled, rossz a kábeled, vagy nem HDMI 2.0 kimenetű a VGA-d. Fent a téma összefoglalóban le vannak írva a követelmények.
2. Ha 4K HDR videót játszol le olyan lejátszó programmal, ami nem támogat HDR-t, akkor van ilyen, illetve nem vált HDR módba a TV-d.
3. Mert a TV-d jóval nagyobb, mint a monitorod[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Helló!
Van egy pár hirtelen láma kérdésem:
- Ha egy UHD TV-t csatlakoztatok akkor miért nem tudok fullHD-nál nagyobb felbontást beállítani. (A kártyám támogat nagyobbat)
- Ha a TV-n a HDMI és az Nvidia beállításoknál is fullra rakom a videót akkor az miért nem jó. (Fakó lesz a kép.)
- Miért tűnik jelentősen zajosabbnak a videó képe mint egy közönséges monitorral a kép? -
kormi0312
senior tag
válasz
djnice #30199 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! ( Neked is SunMount3r )
Nem létszügség a netflix 4k csak kíváncsiságból kérdeztem, hátha én állítottam be valamit rosszul a TX9S-en (full hd , DD+ gyönyörűen megy rajta)
Ha jól tudom akkor a DV és a HDR10+ is nagyon hasonló szabvány (mindkettő esetében minden frame-hez tartoznak metaadatok)
Eddig amik vannak HDR filmek, azok "sima" HDR-ek ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- One mobilszolgáltatások
- Windows 11
- Politikai mémek
- Gyúrósok ide!
- Nyomtató topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- SONY WF-1000XM5 Truly Wireless zajszűrős bluetooth fülhallgató fekete
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 3070 Ti 8Gb/16Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari (27% ÁFÁ-s)