Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• magicbox

senior tag

válasz Joshi #30279 üzenetére

Lehet tökéletesen megfelelő a HTPC projekt, csak a múlthoz viszonyítva horror pénzt lehet beleölni a hibátlan 4K HDR-be az biztos. Mire nekem összeállt, 200k lett a vége. Igaz RX570, 240GB SSD, 10TB HDD, i5, 16GB RAM, passzív hűtés, Pulse-Eight távvezérlés a CEC-hez illetve a KODI-hoz. Nagyon extra házba bele se mentem, mert ki tudja hol állok akkor meg.

Folyamatosan nyomatjátok ezt a szerintem szörnyen retro madvr-es MPC-HC dolgot. Nekem semmi pluszt nem adott képben a jelenlegi megoldáshoz viszonyítva, sőt... Arra jó, hogy szívasd magad, hogy szétállítgatod, de sose lesz jó, de megeszi a géped. A Plex-ről is csak csúnya szavak jutnak az eszembe... Amikor van gyönyörűen működő 4K HDR-es 19-es KODI (jogal fork), ahol minden fajta szo... s nélkül kadencia helyesen működik minden, automata váltással SDR-HDR között. Ez a fork fog bekerülni majd a végleges verzióba. Igaz, ez is lazán tudja 30-40%-on terhelni a GPU-t HDR esetén.

Pár másodperc alatt induló villámgyors gép KODI-val fogad. WOL-al bárhonnan bekapcsolom, a Pulse-Eight-nak köszönhetően mindent a TV-m távirányítójával tudok vezérelni, vagy Yatse-val, ahogy jól esik. Az anyagok mozgatása 100-al pörög a gépek között. Vagy a munkahelyemről FTP-n töltöm fel filmekkel. Vagy filmezek 4k-ban és mellette megy a torrent, és mivel 3 HDD van még se röccen semmi. És nálam ez a legfontosabb, nem kell semmiben kompromisszumot kötnöm, se minőségben, se sebességben, se tárhelyben, se mókolásban. Nem várok arra, hogy kapjak egy fw-t, hogy egy alap hiba javítva legyen. És ha olyanom van 2000db 4K-s háttérképet teszek a KODI-ba kijelzővédőnek. Persze ez egy extrém kiragadott példa.

Egy életre megundorodtam a filléres boxoktól, volt pár, utoljára Himedia. Lassú vackok, használhatatlan másolási sebesség, gagyi usb dugdosás, töredezett hdd-k, amit tehet az ember a rendes gépére, hogy használható legyen és még sorolhatnám. Ha valakinek ez a hobbija akkor költ rá. És ez mellett van Netflix, HBO Go, Apple TV előfizetésem is. Tudom nem szokványos, de nekem ez fontos.

És most kapni fogok hideget-meleget, de nem baj. A lényeg az, hogy van alternatíva, és nem baj, ha ezt mások is tudják :)

És így néz ki... [kép]

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák